M
MrzaRules
Гостин
а таман си помислив МТВ се оправија они загреови останале како порано
Едно да ти прават споки друго е со судиски кражби да го тепаш клубот а уште по башка е кога за регионалната лига ќе јадиш лајна дека Пелистер не смее да влезе во истата !За судиите некако можи да се речи дека од Рфм ни прат сопки или ко шо милувате да кажите скопјаните,ама далеку од то дека тие се криви шо клубо ни е толку мизерен,и сами знајме дека во нас Битолчани и во Чкебарите е кривицата,убо некој велат колку шо му помогнале Чкембари на клубо толку и му одмогнале...
Не ми е во план да контрирам,пошто знам дека во глобала околу спорто во Битола имаме слични мислења,далеку од то дека генерализирам дека сите сме криви за то шо се случва со Пелистер,ама по мене индиректно сите сме криви.Зошто?Едно да ти прават споки друго е со судиски кражби да го тепаш клубот а уште по башка е кога за регионалната лига ќе јадиш лајна дека Пелистер не смее да влезе во истата !
Во сите е кривицата тоа е точно !
Сепак не можеш да споредваш или да генерализираш не може сите Битолчани да се криви има многу што го сакаат клубот но не можат да помогнат односно немаат финасии како тие да му помогнат ?Се знае дека треба некој спонзор да го земи клубот и да стават рака и сите други елити од градот убава беше паролота
Site politicari i biznismeni od gradot ebete se vo gazot !
Што се однесува за Чкембари исто така генерализираш не може ако два тројца па ете и 6 души нека се ако се огрешиле према некого(клубот) да ја обвиниш целата група дека му одмогнала и направила нешто погрешно ...
Ако СЕХА постои уште 2 години нема шанси да пропадне.Ако пропаѓа тоа ќе се случи оваа година.Па и таа сеха лига е далеку од професионална и квалитетна лига , јас прогнозирам уште 2 сезони и потоа ке згасне како и сите други проекти за поуспешен спорт на балканот . Ни преостанува да гледаме како скопјаните редат успеси и ги тренираат србите во нивните клубови бидејки ракометните школи згаснаа во мкд и се помалку квалитетни играчи произлегуват од нив , што не беше случај пред 10 тина години .