Подобро да не дотолчи,отколку вака да се резилиме...вака не можи појќе...Треба да си ја чукнат глада од ѕидо и Двојче и вмро малце...
Во два нивни мандати, или чекавме Вардар да ни пушти играч на позајмица, или вака Металург да не заебава за ситна пара.
Фудбалот дури од ко нурна во втора лига се сетија да го замачкаат малце.
Стадионот и салата се невидена мизерија. Во Чернобил 25 години шо се напуштени подобро изгледаат сигурно.
На последните избори беше ептен тесно, да не речам им беше покажан жолт картон. Доста е веќе со то Битолско лето, и со сите тие слични бљувотини кои никој не ги разбира...
Ако се способни да најдват спонзори за такви манифестации, тогаш сигурно можат ако ништо друго овие три клуба да ги одржават стабилни и да ги решат проблемите и со салата и со стадионот.
Ова со А.Д. па ептен ќе не дотолчи, основачки влог од 25К, придонеси, осигурувања ова она... Можи е правилно шо сакаат да клат ред малце во спортот, ама кај нас реално во сите спорта има 4-5 екипи шо ќе можат без проблем да се пререгистрираат. Така да и фудбалот и ракометот и кошарката ќе ни бидат аматерски изгледа
ааа дааа,ова беше летото ко го склопивме шампионскиот тим шо подоцна за 1 месец се распадна..овде србите добро изиграа и мисо се покажаТо е, ај сеа за новата сезона да се надеваме !!!
Многу надежна екипа станавме, само се надеваме !!!! хахахахахахахах
Sto ti e kriv RFM ziti se zatoa sto pelister e na vakvo deredzje??? Mesto da razmislis poubavo deka nikoj biznismen od Bitola neke da ulozi ti rugas se zivo i divo. Bitola e grad vtor po brojnost na firmi vo MKD a sepak ne se najde nekoj biznismen ili biznismeni(vo najdobar slucaj) da rakovodat so klubot, a zosto e toa taka svati si sam, ne ja baraj vinata vo drugite. Ova sto se slucuva so pelister e sramno ne dolikuva na takov tim so renome od minatoto. Druga rabota gledam rugate po Vardar instant tim vestcki so znam sto uste ne. Moze Vardar nemal uspesi kako pelister no sepak postoi i bil prosecen tim. Instant tim ti e metalurg, drug primer vo kosarka eve Feni, vo Fudbal Renova.ааа дааа,ова беше летото ко го склопивме шампионскиот тим шо подоцна за 1 месец се распадна..овде србите добро изиграа и мисо се покажа
--- надополнето: 1 мај 2012 во 13:35 ---
добро шо нема чоек да прочита веќе....
Ова е краен аматеризам и позаебана лига никогаш немало!шо се однесува до Пелистер и управата нема веќе збор,се полошо и полошо го водат клубот со 2 утакмици да се играт во ист ден еееј до кај стигнавме бе!и мајкитда се мочам и во рфм е да му ги ебам нивни на сите таму души продаени шо плукат по Пелистер...
Друга работа,за за изборите ко ќе дојдат прв ќе излезам и ќе го поништам ливчето за гласање и нема да гласам за двојче..не дека сдсм ги сакам,ама двојче доби еднаш и со прст не мрдна за спортот апсолутно ич!!!и сега од ко падна ФК Пелистер 2 лига,ајдеее одма се свика седница ќе го враќаме во 1 лига!ПА ОТИ ДОЗОВЛИ БЕ ДА ОТПАДНИ АЛОО,СИНКИР БИЛЕ ДА СТАДИОН НЕКОГАШ ТОЈ ИЛИ ДРУГИТЕ ОД СДСМ?!?!?!само за лажење ништо друго,па видоја сега се ближат избори знај двојче каква м уе ситуацијата и ајде можи ќе се полни да расти шампионски тим на РК Пелистер,само ветувања од поголемите луѓе,а упрвата нормлано,исто како да не постои....
Од оваа кал никогаш нема да излезиме и јас не се надевам веќе на ништо,видов само во последните 2-3 год шо не се изназбора за спортот па понатаму исто ќе биди,само се чека на потег кој че ја подзаеби ситуацијата
Види,за тоа шо нејќат да вложат си во право,а тоа шо се однесува до РФМ многу добро знат и вардар и металург оти стално кога тие два клуба играат против Пелистер секогаш мора да победуваат нечесно,стално истите судии и делегати се!!!а оти е така?оти му смета Пелистер дека беше таков бренд во ракометот ете затоа ти викам!вардар и металург никогаш нема да го достигнат тоа ниво,тој шарм и сето тоа шо се правело за ракометот во Битола,па затоа сега враќаат преку победи,местени-купени утакмици пред време и тн...вардар можи за фудбал да збора,а металург НЕ ПОСТОИ!Sto ti e kriv RFM ziti se zatoa sto pelister e na vakvo deredzje??? Mesto da razmislis poubavo deka nikoj biznismen od Bitola neke da ulozi ti rugas se zivo i divo. Bitola e grad vtor po brojnost na firmi vo MKD a sepak ne se najde nekoj biznismen ili biznismeni(vo najdobar slucaj) da rakovodat so klubot, a zosto e toa taka svati si sam, ne ja baraj vinata vo drugite. Ova sto se slucuva so pelister e sramno ne dolikuva na takov tim so renome od minatoto. Druga rabota gledam rugate po Vardar instant tim vestcki so znam sto uste ne. Moze Vardar nemal uspesi kako pelister no sepak postoi i bil prosecen tim. Instant tim ti e metalurg, drug primer vo kosarka eve Feni, vo Fudbal Renova.
Se dur obvinuvate drugite a ne se poglednete prvo samite sebe nikogas nisto nema da bide od vas kako na klubski plan taka i na navivacki, sportski pozdrav!
Vakvo nesto dve utakmici da se igraat vo eden den nema nigde i neznam dali imalo... Toa sto RFM dozvolila e greska tocno i ne treba, no od druga strana upravava vasa so nivno baranje i molbi barala da dojde do ova kako resenie sto e najsoodvetno i RFM iskaca vo presret za podobro na klubovite (baranje na RK Pelister) taka da najgolemata krivica ja gledam vo upravata na Pelister, ova e ocaj, rezil, zalno za Pelister i za cela Bt voopsto. Neznam dali ste bile na razgovor kaj Dvojce i ste napravile inicijativen odbor za spas na sportot vo Bt ama mora poagilno da se dejstvuva kaj legendava. Posto prevzeanjeto na sportot od opstinata i stabiliziranje na klubovite potoa e lesno da dojdat sponzori da finansira klubovi, ali toa kaj vas go nema...RedBlack- грешката на рфм е тоа што дозволила ваков скандал да се случи во ниту едно првенство во ниту еден спорт не смее во еден ден да се одиграат два меча на еден тим ! Ако било од финасиска гледна точка па дај нека не се одржва воопшто првенството зошто се игра цела година нека си одиграат вардар и металург некоја утакмица и кој ќе биде подобар до 3 нека биде шампион другите за џабе се такмичат и за 3 и 4 место нека се лецитира со финасии кој ќе даде повеќе нека игра во кпк или ихф
Што се однесува за нашиот клуб ова е буквално допирање на дното !Најголемиот резил што можеше да се направи па ако не можете да водите тим одете си сите подбро да ен псотоиме од колку вака да се брукаме за еден ручек ќе ги малтретираме играчите да играат два меча после завршувањето на првенството нека свикаат една прес коференција и нека го остават клубот на градоначалникот !
е дека партијата му е побитна ај ќе видиме дали ќе го гласам него пак! ќе го поништам гласачкото ливче и не гласам за никој!!!со ФК Пелистер ситуацијата беше жална и одма наеднаш изреагира двојче-демек го заболе за клубот него,чоеко на фудбал никогаш не бил незнај кај се наоѓа стадионот....и сега демек го поможи(нормално се ближат избори)...оти ако беше маж не го спасваше лани ко испаѓаше клубот,ко немаја деанр,ко немаја за гостување,ко го молеја играчите лично во општина да му ја искосат тревата на теренот?!?!?!или се чекаше да се оди 2 лига па демек да се најди како спасител..немој жити сеее..Шо се однесува до А.Д незнам како ќе функционираат и дали тоа ќе биди добро за мак екипи ете конкретно за ракометот,како шо читав ќе требаат многу повеќе пари,а кај Пелистер то малку е потешкоПартијата очигледно му е побитна од клубот,тие шо треба да потегнат иницијатива не се нафакат то да го напрат...
СтативаПартијата очигледно му е побитна од клубот,тие шо треба да потегнат иницијатива не се нафакат то да го напрат...
Е дека нема да гласаш за нив ќе плачат сега...е дека партијата му е побитна ај ќе видиме дали ќе го гласам него пак! ќе го поништам гласачкото ливче и не гласам за никој!!!со ФК Пелистер ситуацијата беше жална и одма наеднаш изреагира двојче-демек го заболе за клубот него,чоеко на фудбал никогаш не бил незнај кај се наоѓа стадионот....и сега демек го поможи(нормално се ближат избори)...оти ако беше маж не го спасваше лани ко испаѓаше клубот,ко немаја деанр,ко немаја за гостување,ко го молеја играчите лично во општина да му ја искосат тревата на теренот?!?!?!или се чекаше да се оди 2 лига па демек да се најди како спасител..немој жити сеее..Шо се однесува до А.Д незнам како ќе функционираат и дали тоа ќе биди добро за мак екипи ете конкретно за ракометот,како шо читав ќе требаат многу повеќе пари,а кај Пелистер то малку е потешко