Tomasino
За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
- Член од
- 19 март 2009
- Мислења
- 9.252
- Поени од реакции
- 19.549
Не можи да се префрлат сите,и да се фрлат во оган и да изгорат....Денес слушнав дека е напраена последната, а според мене и најфаталната грешка шо можеше да се напрај на овие простори, значи ич да не се мислело то чудо е едно. Зеле само 4ца играчи од Пелистер Јуниор и сега молам да ми кажи некој шо ќе се постигни со то ?
Делимично го преполовија тимот,значи и таму ќе се створи крах во напредокот,само среќа Златко шо е таму. тие играчи сега во овој момент не можат без другите , тие играчи шо заминаја во прв тим сега уште поќе нема да можат, нема да добиват минутажа како во вторио тим, а крајното ќе биди ќе ја расипат последната надеж на Р.К.Пелистер, не смееја вака да напрат, требаше дефинитивно да се пресечи и да се префрлат сите
Така уште пофатална грешка ќе се напрај.....
Мора постепено дел од тие деца да се туркаат во првиот тим...
И да учат покрај иксусни играчи како Ќани,Иве,Чантурија,Тото,Тосето.....
Така се прај екипа.....полека,полека....
Најдобрите кога ќе ја надраснат средината во втората екипа да се префрлаат полека полека во првиот тим.....
Па на нивно место во втората екипа да идат нови деца од младинци.....
Да има филтри,пред да се влези во првиот тим....
Злате е одличен избор за втората екипа(иако јас како навивач би сакал да го видам како тренер на првиот тим,на местото на Заре и Кире)....
Најфатална грешка ќе биди ако ја затворат втората екипа...единствениот добар потег летово беше формирањето на втор тим на Пелистер....