Фан клуб: РК Пелистер

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Денес слушнав дека е напраена последната, а според мене и најфаталната грешка шо можеше да се напрај на овие простори, значи ич да не се мислело то чудо е едно. Зеле само 4ца играчи од Пелистер Јуниор и сега молам да ми кажи некој шо ќе се постигни со то ?
Делимично го преполовија тимот,значи и таму ќе се створи крах во напредокот,само среќа Златко шо е таму. тие играчи сега во овој момент не можат без другите , тие играчи шо заминаја во прв тим сега уште поќе нема да можат, нема да добиват минутажа како во вторио тим, а крајното ќе биди ќе ја расипат последната надеж на Р.К.Пелистер, не смееја вака да напрат, требаше дефинитивно да се пресечи и да се префрлат сите
Не можи да се префрлат сите,и да се фрлат во оган и да изгорат....
Така уште пофатална грешка ќе се напрај.....
Мора постепено дел од тие деца да се туркаат во првиот тим...
И да учат покрај иксусни играчи како Ќани,Иве,Чантурија,Тото,Тосето.....
Така се прај екипа.....полека,полека....
Најдобрите кога ќе ја надраснат средината во втората екипа да се префрлаат полека полека во првиот тим.....
Па на нивно место во втората екипа да идат нови деца од младинци.....
Да има филтри,пред да се влези во првиот тим....
Злате е одличен избор за втората екипа(иако јас како навивач би сакал да го видам како тренер на првиот тим,на местото на Заре и Кире)....
Најфатална грешка ќе биди ако ја затворат втората екипа...единствениот добар потег летово беше формирањето на втор тим на Пелистер....

Член од
17 декември 2011
Мислења
18
Поени од реакции
2
Се сложвам потполно со тебе во се, ама мислам дека нема да добиват минутажа во првио тим, а Кире јас мислам дека се прај главен таму, Злате велел дека Кире неќи да пушта деца од младинците во вторио тим, зато јас велев дека згрешија оти сега овие шо останаја во втората екипа ќе ги изгорат, а да пушти Кире 4цата најдобри шо беа кај него тогаш да, ќе излези муабетот шо го напрај преге и ќе биди поќе од добро, не добро туку одлично ќе биди, ќе си се напрај тојј филтер и ќе си возиме, за две години шампионска екипа ќе имаме, за без пари.Ама да се надеваме дека Ефто е уште мажо во куќата и ќе пресечи за арното на цел град, а ако биди по на Кире умо ја ебавме утката многу потпросечен излезе, а Заре збор не кажва алал да му е хахахаха

Член од
19 август 2011
Мислења
95
Поени од реакции
56
Се сложвам потполно со тебе во се, ама мислам дека нема да добиват минутажа во првио тим, а Кире јас мислам дека се прај главен таму, Злате велел дека Кире неќи да пушта деца од младинците во вторио тим, зато јас велев дека згрешија оти сега овие шо останаја во втората екипа ќе ги изгорат, а да пушти Кире 4цата најдобри шо беа кај него тогаш да, ќе излези муабетот шо го напрај преге и ќе биди поќе од добро, не добро туку одлично ќе биди, ќе си се напрај тојј филтер и ќе си возиме, за две години шампионска екипа ќе имаме, за без пари.Ама да се надеваме дека Ефто е уште мажо во куќата и ќе пресечи за арното на цел град, а ако биди по на Кире умо ја ебавме утката многу потпросечен излезе, а Заре збор не кажва алал да му е хахахаха
kako prvo za da imas sampionska ekipa treba da imas pari...za mladincite da funkcionirat i da mozat da se dokazat treba da imas silna ekipa i niv postepeno da gi ufrlas,slucajot vo metalurg so manaskov goce gorgievski itn.a i tie deca mozi da bidat extra kvalitetni no pelister kako klub so e vo vakva situacija tesko ke gi zadrzi eden da otskoknuva odma ke ti go lapnat mihajlo ili minco..malce pari da mu ponudat ke ti zaminat so e i normalno nikoj ne ti sedi za bez pari..e sea za kire i zare dosta lugeto igraja za bez pari pa i sega si go ebavat umot za bez pari ekipa nema nikakva a tie pak ostanaja jas da bev na niv odma ke si zaminev,pa vie site prikazni kazvate...a za efto maz vo kukata xaxa koj zbor da kazi efto koga coeko nema pojma od klub vodenje toj treba po hitno da go napusti klubot a ne da preseci..

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Тешко дека Ефтоќе пресечи овде...
По мое згрешија со Заре и Кире,кај се видело бе двајца тренери?:tapp:
Каша попара се напрај.....
Оваа управа нема сенс за то шо треба да се донеси....
То е факт...
Се носеа по 3 крила,имаше 3 пикери во екипата...а на десен бек,на лев одвај по еден играч...:eek:
Треба некој чоек бивш ракометар шо ќе биди во управата и ќе пресечи и ќе кажи ова треба,то треба...
А не само носи играчи....
Под носење играчи го сметам и префрлањето деца од втората екипа....
Не е само префрли го детето,треба да видат дали можи детето да изигра нешто...
Ако ги префрлаат само колку да пополнат места за тренинг ништо не прајме...
Не знам точно кој деца се префрлени во првиот тим....
Ако не се лажам се работи за син му на Боро и за Дарко пикерот,десниот бек Миро и кое е четвртото дете не знам,ако знај некој нека пиши нешто за него подетално....
Таман сега треба да се уфрлат во ротацијата,посебно тројцата,баш на нивните позиции фалат играчи.....
Е сега за лев бек шо ќе се прај,туку е маката,ќе одиме со Ќани,ако нема некое посалам дете...
Со стара пушка нема зафрканција......
Го гледам Пецако во Битола е,ама изгледа не тренира,тешко дека ќе се врати во тренажен процес....
Штета,баш ни фали играч од негов профил....

Член од
2 август 2011
Мислења
1.261
Поени од реакции
1.664
Ова што сега се прави е само крпење на екипа, односно собирање на било кој само да се на број играчи за да може да се доврши првенството.Не знам од каде толку оптимисти од втората екипа. Како прво втората екипа функционира само пола сезона и тоа просечно со 8 победи и 4 порази. Ако погледнеме квалитето на втората лига ке видиме дека е малку над самособрани малски екипи, ке видеме дека се префрлуваат играчи само да се пополни бројот а не да се зголеми квалитетот на екипата. Тие играчи што ги префрлуваат во првата екипа беа носители на јуниор екипата и играа против екипи со многу слаб квалитет и многу слаби одбрани и голмани кога ке ги ставиш во екипа против Вардар и Металург ке се изгубат начисто. Ако сакаш да се потприш на сопствената школа треба да имаш добра екипа и да уфрлуваш еден до двајца играчи кои ке отскокнуваат од екипата да се калат да играат на моменти кога натпреварот е решен или кога треба првиот играч на тимот на таа позиција да се одмори да остеи вистинска одбрана и вистински натпревар. Ова што сега се случува во Пелистер не му доликува ни на аматерски клуб а не на клуб кој се бори да го врати старото реноме, ова преставува почеток на крајот на РК Пелистер.

Член од
19 август 2011
Мислења
95
Поени од реакции
56
Ова што сега се прави е само крпење на екипа, односно собирање на било кој само да се на број играчи за да може да се доврши првенството.Не знам од каде толку оптимисти од втората екипа. Како прво втората екипа функционира само пола сезона и тоа просечно со 8 победи и 4 порази. Ако погледнеме квалитето на втората лига ке видиме дека е малку над самособрани малски екипи, ке видеме дека се префрлуваат играчи само да се пополни бројот а не да се зголеми квалитетот на екипата. Тие играчи што ги префрлуваат во првата екипа беа носители на јуниор екипата и играа против екипи со многу слаб квалитет и многу слаби одбрани и голмани кога ке ги ставиш во екипа против Вардар и Металург ке се изгубат начисто. Ако сакаш да се потприш на сопствената школа треба да имаш добра екипа и да уфрлуваш еден до двајца играчи кои ке отскокнуваат од екипата да се калат да играат на моменти кога натпреварот е решен или кога треба првиот играч на тимот на таа позиција да се одмори да остеи вистинска одбрана и вистински натпревар. Ова што сега се случува во Пелистер не му доликува ни на аматерски клуб а не на клуб кој се бори да го врати старото реноме, ова преставува почеток на крајот на РК Пелистер.
znaci i jas go zboram toa celo vreme,dzabe ke igrame so mladinci ke izgubat os site so mnogu razlika i gotovo samite deca ke se razocarat...se dodeka ne se smeni se od koren nema rakomet vo bitiola t.e ne samo rakomet i fudbal i kosarka i se ostanato

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Дај бе луѓе само кукате,ами то е сега шо да прајме....
Не ќе се бориме за шампиони па да ги спремаме децата за нешто,па да му клаваме императив во глата дека мора да победат?
Нека му дат шанса,па ќе видиме дали ќе ја искористат...
Од кој да се плашат дека ќе изгубат со 10 разлика?
Од Тинекс.Овче Поле,од кој ќе изгубиме....:tapp:
Дај бе не заебавајте....
Не можиме да бидиме на врвот,макар и се наместиле сите коцки,и да се најдат спонзори,и се да се среди...
И да се смени се од корен треба години да поминат за да напрајме силна екипа шо ќе парира на Металург....
Вардар со толку пари,не можи со еден Металург гла да крени не пак ние...
Нека работат сега,па ќе видиме шо ќе излези....
Шо треба да прајме дури да се среди работата?
Да се откажиме?
То е,а за средвање нека му ја думат тајкуните,даена му беше шанса да го преземат клубот...
Ако сакаја Циле-вци ќе го земеа досега 10 пати клубот,ама гледат и тие дека нема есап да се фрлаат џабе пари...
Додека чекаме подобри времиња подобро вака да се тера отколку никако....
И појќе би сакал да го гледам Ќани,Иве,и да бидиме трето место,отколку да гледам камења како Мите и компанија шо бараат еден куп пари и пак на крај се знај-трети..
Та сме имале пари или не,исто ни се фаќа,третото место не ни бега....

Член од
2 август 2011
Мислења
1.261
Поени од реакции
1.664
За прв пат не се согласувам со Tomasino, за мене нај правилно би било доколку не можеш да направиш тим кој му прилега според името на РК Пелистер треба да се откажеш да си одеш а не да си проигруваш со нешто што со години било правено како што со години се градеше реномето на РК Пелистер. Да направиш екипа само за да постоиш е тоа е срамота, поарно тивко и без многу помпа да се изгасни клбот отколку да дојде во ситуација селски екипи да си поигруваат со РК Пелистер. Во наредната сезона сигурно нема да одам на ракомет за да не ја гледам мизеријата кога селските екипи си игра мајтап со " големиот" Пелистер.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.376
Поени од реакции
5.468
Вистина ќе биди срам да губиме од селски екипи, оти ние сме БРЕНД !!! То ќе биди исто како да згаснат во фудбал: Реал или Барса !!!
Ама треба да се почни од нула, да се дај шанса на младинците, сега јас мислам е вистинскиот момент !!! Доста беше со земање играчи т.н. БЕГАЛЦИ !!! кој идат само за 2-3 месеци, како на екскурзија да си идат во Битола..

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
За прв пат не се согласувам со Tomasino, за мене нај правилно би било доколку не можеш да направиш тим кој му прилега според името на РК Пелистер треба да се откажеш да си одеш а не да си проигруваш со нешто што со години било правено како што со години се градеше реномето на РК Пелистер. Да направиш екипа само за да постоиш е тоа е срамота, поарно тивко и без многу помпа да се изгасни клбот отколку да дојде во ситуација селски екипи да си поигруваат со РК Пелистер. Во наредната сезона сигурно нема да одам на ракомет за да не ја гледам мизеријата кога селските екипи си игра мајтап со " големиот" Пелистер.
Па НЕ ИДИ бе...
Не те тера некој со сила да одиш..
Тука е разликата помеѓу вистинските навивачи на Пелистер,и таквите како вас шо само кукаат,НЕМА ПАРИ,НЕМА ИГРАЧИ,САКАМЕ ТИТУЛА,САКАМЕ ЦИЛЕ ДА ДОЈДИ,САКАМЕ ЕФТО ДА СИ ОДИ,САКАМЕ ЈАКИ ИГРАЧИ.....
Вистинскиот навивач секогаш ќе го подржи клубот,дали бил прва.втора лига,дали за него играл Пепи Манасков,Душан Новокмет,Мојсовски,Лазаров итн...или Везенкосвки,Недановски и другите шо се сега во Пелистер.....
Тој шо го сака Пелистер ќе оди секогаш ИСКЛУЧИВО САМО ЗА КЛУБОТ,не за играчите,или пак за Ефто,Циле,Спиро.....
Зошто да згасни клубот?Шо МЕНТАЛИТЕТ ви е овај бе?:eek:
Па вака ако размислуваа во Англија,кај ќе беше спортот таму..
Какви гиганти сега се во втора,трета лига,па стадионите полни,не ги интересира кој играл за нив,дали има пари,клубот е пред се.....
А кај нас,со ваков менталитет не тераме далеку,се е пролазно,се е вештачки....нема спортски дух,нема навивачки менталитет,ништо нема....
И мене ми сметаат сите тие работи,па пак одам на секоја утакмица на Пелистер еве скоро 20 години.....
И се дури постои овај клуб ќе одам и ќе навивам за него,без разлика дали меѓу Чкембарите или од кај обичната публика....
Клубот треба да се сака и подржува секогаш,не само кога има јака екипа,или кога има пари.....
Подобро 200 души на трибина,ама вистински луѓе шо го сакаат Пелистер без разлика на се,отколку 5000 шо идат само кога има пари и успеси.....

Член од
17 декември 2011
Мислења
18
Поени од реакции
2
Па НЕ ИДИ бе...
Не те тера некој со сила да одиш..
Тука е разликата помеѓу вистинските навивачи на Пелистер,и таквите како вас шо само кукаат,НЕМА ПАРИ,НЕМА ИГРАЧИ,САКАМЕ ТИТУЛА,САКАМЕ ЦИЛЕ ДА ДОЈДИ,САКАМЕ ЕФТО ДА СИ ОДИ,САКАМЕ ЈАКИ ИГРАЧИ.....
Вистинскиот навивач секогаш ќе го подржи клубот,дали бил прва.втора лига,дали за него играл Пепи Манасков,Душан Новокмет,Мојсовски,Лазаров итн...или Везенкосвки,Недановски и другите шо се сега во Пелистер.....
Тој шо го сака Пелистер ќе оди секогаш ИСКЛУЧИВО САМО ЗА КЛУБОТ,не за играчите,или пак за Ефто,Циле,Спиро.....
Зошто да згасни клубот?Шо МЕНТАЛИТЕТ ви е овај бе?:eek:
Па вака ако размислуваа во Англија,кај ќе беше спортот таму..
Какви гиганти сега се во втора,трета лига,па стадионите полни,не ги интересира кој играл за нив,дали има пари,клубот е пред се.....
А кај нас,со ваков менталитет не тераме далеку,се е пролазно,се е вештачки....нема спортски дух,нема навивачки менталитет,ништо нема....
И мене ми сметаат сите тие работи,па пак одам на секоја утакмица на Пелистер еве скоро 20 години.....
И се дури постои овај клуб ќе одам и ќе навивам за него,без разлика дали меѓу Чкембарите или од кај обичната публика....
Клубот треба да се сака и подржува секогаш,не само кога има јака екипа,или кога има пари.....
Подобро 200 души на трибина,ама вистински луѓе шо го сакаат Пелистер без разлика на се,отколку 5000 шо идат само кога има пари и успеси.....
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 12:28 ---
Шо се изгубии менталитетот навивачки во Битола општо е то шо, децата ни заминаја Скопје на студии, а ко се вратија се вратија Скопјани. Во Скопје едно се учи и се применва, а то е дека најбитно е да се излижиш таму кај шо се парите и во власта, да си ја накривиш капата и нека мават по капа. И после идат од таму најголеми хејтери овде и шират негативна енергија. Точно дека Ефто не е мажо, ама како можи на Кире Поповски да му се остај да кажва шо да се праело во клубо, кој играч кај да играл, држи таму во прва екипа по тројца на позиција, наместо да пушти во втората екипа да такмичат децата, Рамбо да ги напрај Гладиатори. Каква таква втората екипа, ако не беше таја ќе му го клаевме катанецо на дуќано е така да си знајте сите, а Кире треба да го продолжи филтерот, оти младинците не се собрани, а втората екипа нема застанато ако сакате една информација ич со тренирање, гледам деца цела зима одат идат, нагоре надолу низ корзо,по теретани ваму таму трцат песацат, битно работат, а Втората лига е само за искуство на младите, оти таму имаш играчи ЧОВЕКОЈАДЦИ, нема фин ракомет. И да ви е јасно дека, вака така трето место не ни бега.А вие хејтерите ве молам идете на врата ќе ви даваме по 50 денари само не влегвајте, оти то ќе биди како со Германија ко ја гледавме, поќе имаше за Германија шо навиваја отколку за нас, ко ќе ги фати овој, ко ќе ги фати оној, така ќе прајте и сеа, ко не фати Миркуловски, ко не фати Мојсовски, таја е екипата, тие се парите да се мочам во нив.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Друже никој со слина не те тера да одиш
А од такви како тебе пропаѓа клубот
Ако си вистински навивач ке одиш и 10 ко ке се и 3 и 1, А НЕ САМО КО КЕ ИМА ПАРИ ТОГАШ после кој ве еба;)

Член од
2 август 2011
Мислења
1.261
Поени од реакции
1.664
Друже никој со слина не те тера да одиш
А од такви како тебе пропаѓа клубот
Ако си вистински навивач ке одиш и 10 ко ке се и 3 и 1, А НЕ САМО КО КЕ ИМА ПАРИ ТОГАШ после кој ве еба;)
Кире намаш право да кажеш дека од такви ко мене пропагал клубот јас лично сметам дека со ништо ама баш со ништо немам придонесено за пропаѓањето на клубот. Баш ми е жал што ме свативте погрешно и претходните четири години беше слаб ПЕЛИСТЕР но секогаш одев на ракомет давајки му подршка. Но оваа година гледам дека многу работи не се како што треба, најпрвин се земаат странци, па се бркаат, па се прави екипа, па таа разбегува, па се пикаат во оган младинци, не се знае кој е тренер а кој помошен. Го слушам на ТЕРА претседателот, дека тимот кој летоска се правел бил за СЕХА лигата , ама пошто не не примија готово не ни треба тим.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Кире намаш право да кажеш дека од такви ко мене пропагал клубот јас лично сметам дека со ништо ама баш со ништо немам придонесено за пропаѓањето на клубот. Баш ми е жал што ме свативте погрешно и претходните четири години беше слаб ПЕЛИСТЕР но секогаш одев на ракомет давајки му подршка. Но оваа година гледам дека многу работи не се како што треба, најпрвин се земаат странци, па се бркаат, па се прави екипа, па таа разбегува, па се пикаат во оган младинци, не се знае кој е тренер а кој помошен. Го слушам на ТЕРА претседателот, дека тимот кој летоска се правел бил за СЕХА лигата , ама пошто не не примија готово не ни треба тим.
Ок е то,нема чоек овде на форумот шо нема да се сложи со тебе..(мене појќе од тебе ме боли и нервира шо со без-врска одлуки се еба цела сезона)
Дека ЈА ЕБАА РАБОТАТА ЛЕТОТО,ја ебаа...
Нема тука изговор,дали бил Ефто,Циле,Пискачо крив не е важно...
Потполно АМАТЕРСКИ ИЗИГРАА СИТЕ..
Почнувајќи од Циле,па се до овие сега шо останаа уште во клубот.....
Сакаа многу,не напраја ништо...
Така е кога сакаат преку ноќ да напрат нешто,е не се прај екипа наеднаш....
Речиси сите играчи беа тотално промашување(освен два-тројца),за тренерите да не прајме муабет,в оган ги фрлија двата.....:eek:
Да не се повторваме пак,да трубиме..
Мене ми смета то размислување,сметам дека е погрешно...
Абе остајте го то дека Ефто бил прецедник,или многу луѓе шо не одат кај Чкембари со изговорот"абе шо ќе ојме да навиваме ко гледаме кој го води навивањето(се мисли на Пискачо)...."
Се е ова ПОГРЕШНО.... (без разлика дали се во право или не).....
Пред се треба да се оди за клубот,не за то кој бил воџа,кој бил во управа....
Ако чекаме да дојдат правите луѓе на прави позиции можи да поминат многу години....
Ни пропаднаја клубојте и групата заради поделби...
И во другите земји има поделби,ама сите тие шо мислат различно од водтсвото на групата се на трибина(дали на друга трибина,или на друг сектор не е важно,важно не се откажуваат од клубот)....,па на трибина ги решаваат проблемите..
И кај нас беше така до пред 10 ина години,сега се изгуби менталитетот кај луѓето...
Сега со стап да ги тепаш нема да ги вратиш појќе луѓето на трибина...
Освен на некое дерби со Вардар или евро меч...
До негде и во право се,сите беа навикнати на јак Пелистер,и сега не можат да се помират со реалноста....
Ама шо е уште потрагично?
Шо еден куп навивачи,ете како тебе,или некој друг шо биле редовни ја губат љубовта кон навивањето,и зошто?зошто овие не напраја ништо со клубот...
Погрешно размислување според мене...

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.429
Поени од реакции
8.555
I dvata ste do nekade vo pravo ama i dvata nesto gresite aj Tomas brat ete da ne se otkzavaat i visitina site treba da doime na tribina ama ne mie jasno oti nie imavme bojkot vo fudbalot ?Znam deka ke recis deka mesteja utakmici da ama i za toa ima drugo navivacko resenie a ne da se otkazvame isto i sega koga site gledame deka ne odi rabotata nie kako grupa odnosno efto treba pod itno da go predade klubot na dvojce i tocka !pominaa ete 4 godini se vidie deka ne mozat nisto da smenat neka mu go dadat na dvojce a nie ke poravime pritiskok neli navivaci sme toa nei rabota da go podrzuvame klubot vo doboro i zlo a ne da go vodime klubot odnos efto da go vodi 4 godini bez efekt so minimalni uspesi

Kajgana Shop

На врв Bottom