Фан клуб: РК Пелистер

Член од
21 септември 2011
Мислења
359
Поени од реакции
640
Без Тајник,Гедбан,Кузмановдки и Павле. Со Тајник се искара во Кил ,немечуди ни да заигра повеќе.

Член од
2 август 2011
Мислења
1.247
Поени од реакции
1.622
Нека седат на трибини Павле и Цветан важно Манасков ќе игра прва постава мора да се оправда трансферот за %.

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
917
Поени од реакции
1.228
Кузманоски и Атанасијевиќ изоствени за утакмицата со Алборг, да не се уморни од натпреварот со Охрид?

Ништи ништи ништи ме, гајле си немаме...

На вакви натпревари се станва играч, се добива искуство, и то е единствено шо можат да добијат овие деца, кога натпреварот нема резултатско значење.

Шо имаме уште да изгубиме, освен играчите да добиваат на искуство? Ајде денес Пуринот нека го замрзни и Костески на клупа и таман ќе е се.

Валјд карта дајбоже да добиеме, ама мислам дека освен со публиката и големиот интерес, со ништо не заслуживме, а и да факт е дека во потешката група паднавме, сепак мислам дела Динамо Букурешт ќе влези место нас.

Денес очекувам тесен натпревар, на Алборг му треба победата, ама и нас нема да ни се слоши со победа да се простиме од ЛШ.

@SakamDaKazam ако и само ако алудираш на мене, голема грешка си. Некои работи во одредени моменти треба да останат под тепих, то незначи дека вечно ќе останат таму, се во свое време, се ќе си дојди на тапет кога тогаш. Ниту не заплашил некој, а ниту можи, со ништо.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Член од
19 април 2023
Мислења
231
Поени од реакции
288
Немам ништо против да е така зошто Битола тоа и го заслужува.Меѓутоа го кажува пред рака уште незавршено првенство потценувајтенуваќи ги останатите клубови и дека тоа право им припаѓа само на нив.Во ред е да има добри резултати но не е така.Легитимно право е на секој клуб да мисли дека и ЛШ ќе освои но јавно искажан збор има своја тежина.Добро дали размислил каде ќе игра ,буџет,играчи и многу други услови.Дали оваа сезона беше тренинг или нешто друго.Исружете ги нозете колку ви е долга чергата.Ајде демантирајте ме со денешна победа.Презиме без реплика вети.

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
917
Поени од реакции
1.228
Јас незнам еве, појма немам, ракомет гледам 2 дена, ај од стручњаците на форумот да ми кажат друг пример во светот, каде едно од крилата се менва во напад и одбрана, односно влегва само за во напад.

На Лесјак не му оди, 2 одбрани до 43 минута, ама не го менва никако...

Петар Атанасијевиќ се искина одбрана второто, дури играше беше нерешено, почна да менва во одбрана и замина Алборг на +5.

23-29, 51ва минута од натпреварот. Одиме на пресврт.

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
@Deksi Не ми е јасно која агенда обработваш? Прво, го слушна ти "разговорот" на "навивачот" со бранко???
Во ред е некој да ти пцуе се и сешто на работа? Да ти бара ферска?? Оди опцуј му на некој на работа па да видиме шо ќе ти се деси...
Да ти ебам се, кизич клај го, да ти ебам то и то клај го батако...и курле крив после. Ти имам кажано, со тој портало голема одговорност носиш, нетуку безвезе ја распвај атмосферата. Дали некој арно или лошо работи ќе си кажи на крајот резултатот и по то ќе судиме дали требало ова или она измена да ја напрај. Цело време мрчиш и брчиш, овај/онај иди, а со то свесно знајш дека ШТЕТА прајш, шпекулаци пушташ, му пцуел, се скарал....не прајш арно на клубот, ЧИСТ ЗИЈАН СИ!
Како сакаш сфати, 10.000 те пратат од цела држава, и не е во ред шо на ум то на друм. Малце помозгај ќе сфатиш шо ти велам.

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
917
Поени од реакции
1.228
@Deksi Не ми е јасно која агенда обработваш? Прво, го слушна ти "разговорот" на "навивачот" со бранко???
Во ред е некој да ти пцуе се и сешто на работа? Да ти бара ферска?? Оди опцуј му на некој на работа па да видиме шо ќе ти се деси...
Да ти ебам се, кизич клај го, да ти ебам то и то клај го батако...и курле крив после. Ти имам кажано, со тој портало голема одговорност носиш, нетуку безвезе ја распвај атмосферата. Дали некој арно или лошо работи ќе си кажи на крајот резултатот и по то ќе судиме дали требало ова или она измена да ја напрај. Цело време мрчиш и брчиш, овај/онај иди, а со то свесно знајш дека ШТЕТА прајш, шпекулаци пушташ, му пцуел, се скарал....не прајш арно на клубот, ЧИСТ ЗИЈАН СИ!
Како сакаш сфати, 10.000 те пратат од цела држава, и не е во ред шо на ум то на друм. Малце помозгај ќе сфатиш шо ти велам.
Оправдав негде пцуење? Силење? Тепање? Реков дека е во ред? Која агенда? Се знајме 2-3 дена па не ме знајш? Не се знајме?

Дали е место таму? Дали е начин тој? Дали доликува? Публика е. Еве и јас работам со 150 будали на ден, секакви има, заради фирмата и лицето на истата јас не смеам да сум вулгарен, арогантен, да вреѓам, несмеам да вратам. Публика е. То го има сегде во светот, пак ќе речам НЕ ОПРАВДУВАМ, ама не е ни место, ни време и ова нема врска со никаква страна, не мешај баби и жаби. Ни време, ни место, то беше муабетот, а ниту начин.

Член од
24 јуни 2022
Мислења
349
Поени од реакции
866
Со кој ум, Бранче после утакмица влегва позади рекламите и оди до средината на теренот и се кара со НАВИВАЧ, како шо тој сам кажа дека наводно му рекол ,,Ќе те манам ќе те нокаутирам и ќе ја завршам кариерата." Кој е овај бе? Знај дека го претставува Пелистер во ЛШ? Знај дека Битола е најракометниот град? Уствари од кај да знај кога појќе време мина во Вардар Про и Металург отколку во Пелистер. Наводно се било оти овај му велел за Кизиќ за влези и наводно му опцул, ПА ЗАТО Е ПУБЛИКА, за да прај шо сака (не оправдувам пцуење, ама и да го има публика е), да шлука и да критикува да кажи свое мислење, НЕМОЖИ бе со сила да те сака публиката шо не е јасно? Ало, јавна личност, па тренер за ПРИМЕР треба да е, а не да го крева к*рот над мадиња. Море јас да сум како чоекот, ќе го тужам за јавно загрозување на безбедноста и со здравје да си го носи и сведоци и очевидци и се, ЈАВНО еј. Приватно? Очи нека си извадат, ама јавно? На место каде треба да си пример?
Колку Зоран Стерјев е чесен и пример за секој поединец во клубот, толку Бранче е обратно од него, од понашање со лица во клубот, играчи, публика...

Тренер? Психолог, педагок ПРИМЕР за сите, пред СЕ - ЧОЕК, после ТРЕНЕР.

Утакмицата то е, кажано е се, имаш скоро совршена одбрана со Петар Атанасијевиќ како најистурен, позитивен резултат, почнува да ротира и почнавме удолници, не дека така можи немаше да изгубиме, ама то шо оди остај го. Второто хаос, измени на крила, полу контра, контра - НЕМА, полјакот одбрана па и напад ДУПЕ, Лесјак слабо ама па на Бранче не му излегва, ќе бранел уште, сигурен сум дека Кизиќ уште некоја ќе фатеше, замислете Ландинд не му оди го вадат, кај нас на Лесјак не му оди ама сам не излегва...

Со Колштад очекувам сите шо немат минутажа или имаат помала да изиграт и фокус на домашната сцена.

Drugar, daj be olabaj malku, so pisene se i sesvo protiv RK, KK i FK, pa da e i taka ne treba se da se pisi barem ne sega koga idi klucen del od prvenstvoto.A za tvoe info od toj del na tribinata mu se karase na brance i majce i sajce
Zemi malku primer od skopjanite, se se cuva vo tajnost, eden kup problemi imaat ama nisto ne vadat na videlina, ti ako napisis denek bravos nifo ni spodeli, ama ne znae kolkava steta mozis da napravis nesakajki

Член од
28 февруари 2022
Мислења
108
Поени од реакции
561
Со кој ум, Бранче после утакмица влегва позади рекламите и оди до средината на теренот и се кара со НАВИВАЧ, како шо тој сам кажа дека наводно му рекол ,,Ќе те манам ќе те нокаутирам и ќе ја завршам кариерата." Кој е овај бе? Знај дека го претставува Пелистер во ЛШ? Знај дека Битола е најракометниот град? Уствари од кај да знај кога појќе време мина во Вардар Про и Металург отколку во Пелистер. Наводно се било оти овај му велел за Кизиќ за влези и наводно му опцул, ПА ЗАТО Е ПУБЛИКА, за да прај шо сака (не оправдувам пцуење, ама и да го има публика е), да шлука и да критикува да кажи свое мислење, НЕМОЖИ бе со сила да те сака публиката шо не е јасно? Ало, јавна личност, па тренер за ПРИМЕР треба да е, а не да го крева к*рот над мадиња. Море јас да сум како чоекот, ќе го тужам за јавно загрозување на безбедноста и со здравје да си го носи и сведоци и очевидци и се, ЈАВНО еј. Приватно? Очи нека си извадат, ама јавно? На место каде треба да си пример?
Колку Зоран Стерјев е чесен и пример за секој поединец во клубот, толку Бранче е обратно од него, од понашање со лица во клубот, играчи, публика...

Тренер? Психолог, педагок ПРИМЕР за сите, пред СЕ - ЧОЕК, после ТРЕНЕР.

Утакмицата то е, кажано е се, имаш скоро совршена одбрана со Петар Атанасијевиќ како најистурен, позитивен резултат, почнува да ротира и почнавме удолници, не дека така можи немаше да изгубиме, ама то шо оди остај го. Второто хаос, измени на крила, полу контра, контра - НЕМА, полјакот одбрана па и напад ДУПЕ, Лесјак слабо ама па на Бранче не му излегва, ќе бранел уште, сигурен сум дека Кизиќ уште некоја ќе фатеше, замислете Ландинд не му оди го вадат, кај нас на Лесјак не му оди ама сам не излегва...

Со Колштад очекувам сите шо немат минутажа или имаат помала да изиграт и фокус на домашната сцена.

Да те прашам вака, дали според тебе има некој шо чини во градо??
Кошарката нечини ја критикуваш, фудбало не чини го критикуваш, ракомето нечини го критикуваш. Дали според тебе има нешто шо чинии???
Јас стварно незнам која тие целта, се представуваш како љубител на Пелистер, имаш страна со 10000 следачи, а секој втор пост тие анти Пелистер, анти секоја управа, која е поентата, да го сакаш клубо а цело време само негативности и нервози прајш.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.576
Поени од реакции
6.257
Без Тајник,Гедбан,Кузмановдки и Павле. Со Тајник се искара во Кил ,немечуди ни да заигра повеќе.
Тој Тајник и покрај тоа шо му се погоди со Вардар мислам е најголемиот промашај ова сезона .
Абе прво нешто гледај дали знае играч да трча уште не знај да трча.
Шо е до мене и поарно да не игра до крај , одбрана е тапа , напад лимитиран и многу технички грешки .

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Не оправдувате пцуење, викање, а пишите на јавен форум за некоја "ДЕШАВКА" . да читаат сите индијанци од државата за настанот.
Вака му рекол тој навивачот на Бранче, па овај вака.
И ШО ДА ПРАЈМЕ СЕГА АКО МУ РЕКОЛ?
Абе дали сте свесни дека за овие настани шо ги пишите јавно на форум некој можи серозно да одговара.
Утре некој/на некого можи/ќе му поднеси приватна кривична тужба.
Одговорност можи да има.
Шо се случило и дали се случило нешто е нивна работа, не мора сите да читаат.

Или муабети од типот, го избркале терапевто, Миле економо го избркале.
Вака му рекол, така му рекол.
И ШО ДА ПРАЈМЕ СЕГА?
Пола Битола без работа останаја луѓето, па никој не урлаше толку.

Има кој да води сметка во и околу клубот.
Шо се случило, како се случило и дали се случило нешто е и треба да си остани интерна тајна на клубот.
Си има работникот права, си има клубот како работодавач права.
Си пишите овде, а и на социјалните мрежи ( на официјалната страна на клубот) шо ќе ви текни.
Утре некој ќе ви стегни граѓанска тужба за клевета и навреда, па ќе се чудите после ко ќе се испрајте на суд.
После по тие опомени пред тужби, ќе има извинвање , АБЕ ИЗВИНЕТЕ, НЕ МИСЛЕВ ТАКА, мајтап праев.:D

И порано имало карање, плукање, по тренери, играчи.
Со јајца се фрлаше едно време
Ама никогаш не било вака.
Да се хејта само.

Дојде странец тренер, уште првио месец го жигосаја.
Ваков, таков.кој те дојсе тебе?

Сите од трибини тренери.
Клај го Кизиќ, клај го Ненад.
Странците, децата, вака да биди, така да биди.
Си има тренер клубот, тој си одговара за успех/несупех.

И еве ги кладе вчера и Ненад и Ќизиќ.
И шо?

Се смени нешто? НЕ.
Кизиќ фати то шо му дозволија да го фати.
Такви проектили и шутој од надвор не се бранат така лесно, тешка артилерија е Алборг, еден од најсериозните кандидати за Ф4 според мене..
Ненад љуфна 2 чисти зицери.
Толку беше силата, изиграа машки, против екипа од светски ранг и нема шо да им се замери за вчера.
Дадоа максимум и не се избламираа, то е то шо се бара.
Да излезат на терен и да влезат со цела сила во утакмицата.
Никој нема да им замери и порази.
И да не се освои титула не е ништо страшно, доколку се оди со целосен фокус и полна мотивација на секој меч.
Срамно ќе биди да не дајме се од себе, во тој обид да се одбрани титулата.

Член од
14 октомври 2022
Мислења
67
Поени од реакции
398
Имаше карање кон тренерот и потоа тренерот дојде а навивачот му се извини културно дека згреши, немаше барање ферска од страна на навивачот нема врска муабетот, бранче беше изнервиран и тој му рече на навивачот "ела назад ако сакаш да се разбериме" и то беше то потоа имаше и приватен разговор меѓу нив кој си се разбраја на фер и културен начин. Според мене не треба да има ваква тензија воопшто ни карање од страна на публиката а и не толку замарање на тренерот со публиката. Едноставно публиката да си навива а тренерот да го остајме да си ја брка работата оти не ги знајме причините кој и зошто не играл. Можиме тука да си дискутираме ама на утакмици неможи да кажваме ние кој да влегва шо да влегва. За другото се сложвам скроз.

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
786
Поени од реакции
1.446

Член од
17 октомври 2019
Мислења
101
Поени од реакции
225
Ќираџиите на апарати!!! Ќе почнат сега со нивните по(А)ртали со ширење негативна енергија и хистерија кон нас, со местенки, нови пациенти на форумот шо ќе ни солат памет итн... НЕ НАСЕДНУВАЈТЕ НА ГЛУПИ ФИНТИ НАРЕДЕН ПЕРИОД! ТИТУЛАТА ЌЕ ОСТАНИ ВО БИТОЛА!

Kajgana Shop

На врв Bottom