- Член од
- 21 септември 2011
- Мислења
- 359
- Поени од реакции
- 640
Без Тајник,Гедбан,Кузмановдки и Павле. Со Тајник се искара во Кил ,немечуди ни да заигра повеќе.
Немам ништо против да е така зошто Битола тоа и го заслужува.Меѓутоа го кажува пред рака уште незавршено првенство потценувајтенуваќи ги останатите клубови и дека тоа право им припаѓа само на нив.Во ред е да има добри резултати но не е така.Легитимно право е на секој клуб да мисли дека и ЛШ ќе освои но јавно искажан збор има своја тежина.Добро дали размислил каде ќе игра ,буџет,играчи и многу други услови.Дали оваа сезона беше тренинг или нешто друго.Исружете ги нозете колку ви е долга чергата.Ајде демантирајте ме со денешна победа.Презиме без реплика вети.
Оправдав негде пцуење? Силење? Тепање? Реков дека е во ред? Која агенда? Се знајме 2-3 дена па не ме знајш? Не се знајме?@Deksi Не ми е јасно која агенда обработваш? Прво, го слушна ти "разговорот" на "навивачот" со бранко???
Во ред е некој да ти пцуе се и сешто на работа? Да ти бара ферска?? Оди опцуј му на некој на работа па да видиме шо ќе ти се деси...
Да ти ебам се, кизич клај го, да ти ебам то и то клај го батако...и курле крив после. Ти имам кажано, со тој портало голема одговорност носиш, нетуку безвезе ја распвај атмосферата. Дали некој арно или лошо работи ќе си кажи на крајот резултатот и по то ќе судиме дали требало ова или она измена да ја напрај. Цело време мрчиш и брчиш, овај/онај иди, а со то свесно знајш дека ШТЕТА прајш, шпекулаци пушташ, му пцуел, се скарал....не прајш арно на клубот, ЧИСТ ЗИЈАН СИ!
Како сакаш сфати, 10.000 те пратат од цела држава, и не е во ред шо на ум то на друм. Малце помозгај ќе сфатиш шо ти велам.
Drugar, daj be olabaj malku, so pisene se i sesvo protiv RK, KK i FK, pa da e i taka ne treba se da se pisi barem ne sega koga idi klucen del od prvenstvoto.A za tvoe info od toj del na tribinata mu se karase na brance i majce i sajceСо кој ум, Бранче после утакмица влегва позади рекламите и оди до средината на теренот и се кара со НАВИВАЧ, како шо тој сам кажа дека наводно му рекол ,,Ќе те манам ќе те нокаутирам и ќе ја завршам кариерата." Кој е овај бе? Знај дека го претставува Пелистер во ЛШ? Знај дека Битола е најракометниот град? Уствари од кај да знај кога појќе време мина во Вардар Про и Металург отколку во Пелистер. Наводно се било оти овај му велел за Кизиќ за влези и наводно му опцул, ПА ЗАТО Е ПУБЛИКА, за да прај шо сака (не оправдувам пцуење, ама и да го има публика е), да шлука и да критикува да кажи свое мислење, НЕМОЖИ бе со сила да те сака публиката шо не е јасно? Ало, јавна личност, па тренер за ПРИМЕР треба да е, а не да го крева к*рот над мадиња. Море јас да сум како чоекот, ќе го тужам за јавно загрозување на безбедноста и со здравје да си го носи и сведоци и очевидци и се, ЈАВНО еј. Приватно? Очи нека си извадат, ама јавно? На место каде треба да си пример?
Колку Зоран Стерјев е чесен и пример за секој поединец во клубот, толку Бранче е обратно од него, од понашање со лица во клубот, играчи, публика...
Тренер? Психолог, педагок ПРИМЕР за сите, пред СЕ - ЧОЕК, после ТРЕНЕР.
Утакмицата то е, кажано е се, имаш скоро совршена одбрана со Петар Атанасијевиќ како најистурен, позитивен резултат, почнува да ротира и почнавме удолници, не дека така можи немаше да изгубиме, ама то шо оди остај го. Второто хаос, измени на крила, полу контра, контра - НЕМА, полјакот одбрана па и напад ДУПЕ, Лесјак слабо ама па на Бранче не му излегва, ќе бранел уште, сигурен сум дека Кизиќ уште некоја ќе фатеше, замислете Ландинд не му оди го вадат, кај нас на Лесјак не му оди ама сам не излегва...
Со Колштад очекувам сите шо немат минутажа или имаат помала да изиграт и фокус на домашната сцена.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Да те прашам вака, дали според тебе има некој шо чини во градо??Со кој ум, Бранче после утакмица влегва позади рекламите и оди до средината на теренот и се кара со НАВИВАЧ, како шо тој сам кажа дека наводно му рекол ,,Ќе те манам ќе те нокаутирам и ќе ја завршам кариерата." Кој е овај бе? Знај дека го претставува Пелистер во ЛШ? Знај дека Битола е најракометниот град? Уствари од кај да знај кога појќе време мина во Вардар Про и Металург отколку во Пелистер. Наводно се било оти овај му велел за Кизиќ за влези и наводно му опцул, ПА ЗАТО Е ПУБЛИКА, за да прај шо сака (не оправдувам пцуење, ама и да го има публика е), да шлука и да критикува да кажи свое мислење, НЕМОЖИ бе со сила да те сака публиката шо не е јасно? Ало, јавна личност, па тренер за ПРИМЕР треба да е, а не да го крева к*рот над мадиња. Море јас да сум како чоекот, ќе го тужам за јавно загрозување на безбедноста и со здравје да си го носи и сведоци и очевидци и се, ЈАВНО еј. Приватно? Очи нека си извадат, ама јавно? На место каде треба да си пример?
Колку Зоран Стерјев е чесен и пример за секој поединец во клубот, толку Бранче е обратно од него, од понашање со лица во клубот, играчи, публика...
Тренер? Психолог, педагок ПРИМЕР за сите, пред СЕ - ЧОЕК, после ТРЕНЕР.
Утакмицата то е, кажано е се, имаш скоро совршена одбрана со Петар Атанасијевиќ како најистурен, позитивен резултат, почнува да ротира и почнавме удолници, не дека така можи немаше да изгубиме, ама то шо оди остај го. Второто хаос, измени на крила, полу контра, контра - НЕМА, полјакот одбрана па и напад ДУПЕ, Лесјак слабо ама па на Бранче не му излегва, ќе бранел уште, сигурен сум дека Кизиќ уште некоја ќе фатеше, замислете Ландинд не му оди го вадат, кај нас на Лесјак не му оди ама сам не излегва...
Со Колштад очекувам сите шо немат минутажа или имаат помала да изиграт и фокус на домашната сцена.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Тој Тајник и покрај тоа шо му се погоди со Вардар мислам е најголемиот промашај ова сезона .Без Тајник,Гедбан,Кузмановдки и Павле. Со Тајник се искара во Кил ,немечуди ни да заигра повеќе.
Имаше карање кон тренерот и потоа тренерот дојде а навивачот му се извини културно дека згреши, немаше барање ферска од страна на навивачот нема врска муабетот, бранче беше изнервиран и тој му рече на навивачот "ела назад ако сакаш да се разбериме" и то беше то потоа имаше и приватен разговор меѓу нив кој си се разбраја на фер и културен начин. Според мене не треба да има ваква тензија воопшто ни карање од страна на публиката а и не толку замарање на тренерот со публиката. Едноставно публиката да си навива а тренерот да го остајме да си ја брка работата оти не ги знајме причините кој и зошто не играл. Можиме тука да си дискутираме ама на утакмици неможи да кажваме ние кој да влегва шо да влегва. За другото се сложвам скроз.@Deksi Не ми е јасно која агенда обработваш? Прво, го слушна ти "разговорот" на "навивачот" со бранко???
Во ред е некој да ти пцуе се и сешто на работа? Да ти бара ферска?? Оди опцуј му на некој на работа па да видиме шо ќе ти се деси...
Да ти ебам се, кизич клај го, да ти ебам то и то клај го батако...и курле крив после. Ти имам кажано, со тој портало голема одговорност носиш, нетуку безвезе ја распвај атмосферата. Дали некој арно или лошо работи ќе си кажи на крајот резултатот и по то ќе судиме дали требало ова или она измена да ја напрај. Цело време мрчиш и брчиш, овај/онај иди, а со то свесно знајш дека ШТЕТА прајш, шпекулаци пушташ, му пцуел, се скарал....не прајш арно на клубот, ЧИСТ ЗИЈАН СИ!
Како сакаш сфати, 10.000 те пратат од цела држава, и не е во ред шо на ум то на друм. Малце помозгај ќе сфатиш шо ти велам.
Ќираџиите на апарати!!! Ќе почнат сега со нивните по(А)ртали со ширење негативна енергија и хистерија кон нас, со местенки, нови пациенти на форумот шо ќе ни солат памет итн... НЕ НАСЕДНУВАЈТЕ НА ГЛУПИ ФИНТИ НАРЕДЕН ПЕРИОД! ТИТУЛАТА ЌЕ ОСТАНИ ВО БИТОЛА!Финални преговори: Платформата за ракометна Битола пред продолжување?
Ракометната приказна во најракометниот град најверојатно и во иднина ќе ги радува битолчани. Имено, пред почетокот и на полувреме од натпреварот од Лигата на шампионите во ВИП-просторот меѓу Еурофарм Пелистер и Алборг, ги забележавме градоначалникот на Општина Битола, д-р Тони Коњановски и...www.gol.mk