Фан клуб: РК Пелистер

Член од
6 февруари 2011
Мислења
874
Поени од реакции
3.782
Вие шо сакате да си замини спонзор, истите ќе кукате и ќе вадите транспаренти за спас за клубот. Или то ви е тактика, да бидите идните Пискачи и Ефтовци?

Сосема е прифатливо да бојкотираш и слични работи, ама не е ова Југославија и клубот не можи да функционира од парите на народот. Свестете се шо пушите и прифатете малце вина за то во Скопје.

Малце ми е криво шо не остана на трибина барем еден паметен кој би ја водел групата. Ги избркавте од трибина сите паметни деца за да го живејте српскиот синдром, сакајќи да бидите профитери. Гледајте средете си ја групата, после со клубот замарајте се. Оти да не дам 200ден. за утакмица шо можи да ми донеси титула после 20 години? Заради суета нечија? Бегајте деца од политички игри. Место да издејствуваре да ви дат фан шоп за да издржувате групата, да работите на маркетинг, да ги натерате родителите да ги праќаат децата со групата и да не им е страв дека некоја будала ќе го истепа или уапсат и да се кријат дека се навивачи. Тие хулигански филмој се за во минатото. Имајте си група за фајт и тепајте се. 30 години преку кордони на полиција и обична публика се прајте мажи, а еднаш се немате истепано. И сега треба да ве слушаме на утакмици вакви пички, такви пички. Ко шо го убиваат градот, вие групата со самоубиствени потези.

Пички сме биле, не знам шо, оти ќе одиме на утакмица. Па ќе одам и ќе си гледам, ќе уживам. Ти гледај си кај сакаш. Бојкотирај, шо сакаш прај, да видиме кој бил во право. Публика ќе има, луѓе шо исто колку тебе го сакат клубот.

И знам дека за ова ќе ме нападните, зошто тука се крие синдромот и проблемот.

Ова е шанса за да придобиеш спонзори. Како да донесам јас чоек на утакмица шо би вложил во клубот ако ми е страв дека ќе има инциденти и ќе јадиме ќотек ко магариња за џабе.

Ова треба утре да биди спектакл, а не да се провее страв.
Баш ова наместо да се искористи моментот за позитивни работи како отварање на чкембарски фан шоп во склоп со клубскиот, да се напрај бизнис план и да се претстави, да почни групата да функционира на повисоко организационо ниво , јак маркетинг со самото то да се привлечат нови дечки да сјача членството да се напрај стабилна база. Ние уште толку се делиме од ко знам за мене или имаме јак клуб и се јадиме меѓусебе или мртво е на спортски план и се надеваме на подобри деној. Незнајме да искористиме момент ,утре играме за титула а егото кај многу луѓе уште работи и се терат некој работи. То е то ваква политика е осудена на неуспех. Нека победат утре да се издрадваме па послем се надевам разумот ќе надвладее и ќе се средат некој работи.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.383
Поени од реакции
5.493
Битола заслужва комета !
Беше графитот на векот ! Штета шо ојде курбан ѕидот со се натпис :pos:
Многу злоба во градот, дефинитивно една шајка не заслужваме да се клај во градот не пак нешто повеќе... после не ме чуди зошто како градови не заминале Штип, Кавадарци, Струмица :place:
Ептен поделби излегоја, непотрбно, коментари по јавни соц. медиуми, читаат сите, ставот на групата е јасен, ако си дел од неа нема да си внатре, тие шо не се си чекаја ред и нема шо да се кажва повеќе на таа тема, ама премногу сд плука.
Не дај боже да изгубиме, толку ќе е и во најава дерби на колото ќе е со РК Голден Арт.
Па враќање едно 10+ год назад и ќе бараме легенди на клубот ама легенди од партија - поинчиња да го спасат, иато како во фк, а нив умот на :kezec:

Член од
30 август 2012
Мислења
3.629
Поени од реакции
6.400
Битола заслужва комета !
Беше графитот на векот ! Штета шо ојде курбан ѕидот со се натпис :pos:
Многу злоба во градот, дефинитивно една шајка не заслужваме да се клај во градот не пак нешто повеќе... после не ме чуди зошто како градови не заминале Штип, Кавадарци, Струмица :place:
Ептен поделби излегоја, непотрбно, коментари по јавни соц. медиуми, читаат сите, ставот на групата е јасен, ако си дел од неа нема да си внатре, тие шо не се си чекаја ред и нема шо да се кажва повеќе на таа тема, ама премногу сд плука.
Не дај боже да изгубиме, толку ќе е и во најава дерби на колото ќе е со РК Голден Арт.
Па враќање едно 10+ год назад и ќе бараме легенди на клубот ама легенди од партија - поинчиња да го спасат, иато како во фк, а нив умот на :kezec:
Земи спреј утре ќе ја напишиме пак , греота е мотото на градот шо замина со sидот

Член од
28 септември 2011
Мислења
751
Поени од реакции
1.100
Ова е шанса за да придобиеш спонзори. Како да донесам јас чоек на утакмица шо би вложил во клубот ако ми е страв дека ќе има инциденти и ќе јадиме ќотек ко магариња за џабе.
Aaa znaci ti gi imas spremni ama ne mozis da gi dojsis oti strav ti e od incidenti ? Koj incidenti ko nema navivaci ? Sekogas navivacite problem , ko togas ko ne mozese cile da go zemi oti efto ne mu go daval :pos:

Член од
8 октомври 2015
Мислења
937
Поени од реакции
3.038
Пак ќе напишам за дечките шо ќе се препознат и се во илузија дека се дел од Чкембари, а за да си дел од то друштво треба многу, првиот услов е да не си пичка. Да не ги тагнувам оти ќе се навредат. Пак со големи, КУРО да ми го јадите семкари продаени, свилена душа шо носите, шлукајте Јанези, само пазете плускајнци да не ви излезат.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Aaa znaci ti gi imas spremni ama ne mozis da gi dojsis oti strav ti e od incidenti ? Koj incidenti ko nema navivaci ? Sekogas navivacite problem , ko togas ko ne mozese cile da go zemi oti efto ne mu go daval :pos:
Гледаш, од се кажано, за шо се фати. Браво, само напред. Оти та хипотетичка ситуација можно е да се случи, можно е да се има случено. Некогаш треба тактички со некои работи да се постапува, не само со глата в ѕид.

Знам шо е проблемо, навредливо е да те категоризираат како нешто шо не си, ама да му се сневиди, ко ќе сме се прибервале дома во никое време и другиот ден домашните ко ќе не пцуеле и викале пијаничишта и остало, ги бојкотираме?

Се надевам дека нема поголема заднина со изјавата на Стерјев, и дека е несогласување поголемо од самиот инцидент во Скопје.

Ми текнува ко го бојктираја Спиро и насилно ко не бркаја од трибина демек бегајте, бојкотираме. Некој нејќел да замини и зазел став, сега некои земаме став дека сакаме да гледаме ракомет и да гледаме силен клуб, барем во македонски стандарди. Мене ќеиф ми е да гледам како ги дешкаме сите македонски екипи, и утре ќе гледам како конечно ќе падни владеењето на Вардар и Пелистер пак ќе биди синоним за шампион.

Јас поќе би ги бојкотирал луѓето околу клубот, шо носат бош играчи за големи суми отколку самиот газда. PR ни е синот негов зошто изгледа како град не можиме да произведеме квалитетен спортски и пред се менаџерски кадар. Со спортски менаџмент од бизнис академија Смилевску, толку ни се силите и зато ни носат скопјани, а скопјанец би дошол да работи во Битола оти во Скопје не го бивало или оти го прелажал цел град.

Член од
6 февруари 2011
Мислења
874
Поени од реакции
3.782
Гледаш, од се кажано, за шо се фати. Браво, само напред. Оти та хипотетичка ситуација можно е да се случи, можно е да се има случено. Некогаш треба тактички со некои работи да се постапува, не само со глата в ѕид.

Знам шо е проблемо, навредливо е да те категоризираат како нешто шо не си, ама да му се сневиди, ко ќе сме се прибервале дома во никое време и другиот ден домашните ко ќе не пцуеле и викале пијаничишта и остало, ги бојкотираме?

Се надевам дека нема поголема заднина со изјавата на Стерјев, и дека е несогласување поголемо од самиот инцидент во Скопје.

Ми текнува ко го бојктираја Спиро и насилно ко не бркаја од трибина демек бегајте, бојкотираме. Некој нејќел да замини и зазел став, сега некои земаме став дека сакаме да гледаме ракомет и да гледаме силен клуб, барем во македонски стандарди. Мене ќеиф ми е да гледам како ги дешкаме сите македонски екипи, и утре ќе гледам како конечно ќе падни владеењето на Вардар и Пелистер пак ќе биди синоним за шампион.

Јас поќе би ги бојкотирал луѓето околу клубот, шо носат бош играчи за големи суми отколку самиот газда. PR ни е синот негов зошто изгледа како град не можиме да произведеме квалитетен спортски и пред се менаџерски кадар. Со спортски менаџмент од бизнис академија Смилевску, толку ни се силите и зато ни носат скопјани, а скопјанец би дошол да работи во Битола оти во Скопје не го бивало или оти го прелажал цел град.
Прво Циле се избрка под влијание во то време на ново дојдените вмро на власт таква атмосфера имаше низ град ,за да дојди Спиро со Македонска банка ,па падна вмро 2002 од власт изгуби на моќ се избрка на клоци и тој и дојде големиот Цезар Бугарски. Истите банални причини беа и тогаш и сега.
Мислев дека сме научиле од грешките во минатото и со младите генерации ќе се мисли по рационално баш и ко дојдоја chosenfew се тргна во добар правец ,ама ете еден не промислен инцидент шо оди директно на штета на клубот и групата , се враќаме на старите навики.Најверојатно и толку имаме капацитет и толку заслужваме општински клуб и недајбоже групана на ниво на Мајмуни.Без спортски успеси членствоото ќе се намалва а нови генераци нема како да привлечиш.

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
927
Поени од реакции
1.235
Читам и се чудам, дојде денот шо цела година го чекавме и уште 18 години уназад, ние овде длабоко во ноќта уште се делиме, уште негатива. Не комета, овде Путин да мани една атомска и целосен рестарт. Сфаќам дека некои нема да се сложиме со некои потези помалку, некои повеќе, но јасно е дека во град каде НИКОЈ ебан динар не ти дава ние алтернатива НЕМАМЕ. За разлика од нас гледајте ги албанците, како сите се појќе и појќе вложват, се појќе и појќе растат од година во година, то шо го имат го надогрдват не го бркат или кудат на секој чекор.После оти биле тие горе ние долу ете зато, оти ние сами од себе си патиме. Имаше испади можи и од страна на управата, неискусни, грешни потези неколку ама да се надеваме дека ќе ги научат грешките. Добро е то шо ги фатило инает и ќе вложвале уште појќе, ако е така то е супер, а дали е времето ќе покажи. Нејќам ни да помислам дека цела ова негатива пред вака важен натпревар доаѓа нарачана од некаде, нејќам да помислам велам. Од мене до после утакмица толку на темата.

П.С. Имам некое чуство дека со +4.5 ќе ги добиеме, и 1 да биди разлика топ ќе е ама мислам дека нема да знат глата кај му е в сала и дека нашите спремни се, покрај тактички и психички.

Да победиме се ќе се заборај.

П.П.С. Иначе имаме право ЛШ да играме во Боро Чурлевски уште наредна сезона, после то мора минимум 4 трибини, потврдено од чоек од клубот.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Член од
2 септември 2016
Мислења
899
Поени од реакции
2.074
@No mercy crew abe kaj ste brat mi .. ne e ubo kafe da ne se napieme zaedno piknik so ne vetvavte zaedno sea vaka
pisi mi pp te molam

Член од
28 февруари 2023
Мислења
223
Поени од реакции
866
Ние да сме прифателе вина , море на цедило не остај домазето , како прле пред магаре рипна со соопштение против нас ,дај боже да освојме нека си дојдат играчите на прослава , а управата нека се извини.

Член од
2 септември 2016
Мислења
899
Поени од реакции
2.074
Ние да сме прифателе вина , море на цедило не остај домазето , како прле пред магаре рипна со соопштение против нас ,дај боже да освојме нека си дојдат играчите на прослава , а управата нека се извини.
nemoj ke se nalutat .. i so ima vrska so ne izvregaja drugio pat pojako malce so samari neka ne tepat izgleda taka treba
Автоматски споено мислење:

I da ne e sega ne e momentot za negativnosti
Nisto ko ne pies ne e interesno batali
jas i @ckembarbtt pieme bratu nemoj selektivna pravda .. ke dojdi i ovaj ti garantiram :ајнапиво:

Последно уредено:
Член од
28 септември 2011
Мислења
751
Поени од реакции
1.100
Знам шо е проблемо, навредливо е да те категоризираат како нешто шо не си
Ete taka tocno ,i da te osudat pred da si osuden , a za so sporedbata ke zbornis doma ke ti se izvinat ako te kategorizirat ko nesto so ne si i nema da te ostat v pustelija ( pred kafic da recime oti si bil pijanica) se slusame posle pobeda

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
По не знам кој пат се објаснуваме за истата работа.

1. Чкембари со бојкотот не тргнаа со паролата "управа оди си"! Напротив кажано беше наредна сезона да не ги повториме грешките од оваа.

2. Први бевме во градот кои јавно и преку соопштенија и на говорница во советот застанавме зад платформата. Иако тогаш пола град и 90% од форумот тука не плукаа. Верувавме во проектот и се покажа како точна претпоставка.

3. Чкембари, не ја повикаа Битола на бојкот, туку само своето членство, револтот на фб и тука пред се е наменет за некој кој се идентификува со групата а купил карта. Не можеше групата да земи 200/300 карти и да влези без реквизити? Но не, остана доследна на ставот дека револтот према претседателот ни е оправдан.

4. Нема политика, нема задни намери, сметаме дека не неправедно, него непотребно сме од сопствениот клуб оцрнати во јавност. Валканиот веш не би требало да си го вадиме во јавност, никој не негира одговорност но тоа би требало да се реши меѓу нас. И ние од некои работи во клубот кои зависат од управата не сме задоволни, ама додека цел град ги плукаше од наш профил нигде немаше критика. Се сме кажвале во четри очи.

5. И да, денес сакаме сите победа!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom