Вие шо сакате да си замини спонзор, истите ќе кукате и ќе вадите транспаренти за спас за клубот. Или то ви е тактика, да бидите идните Пискачи и Ефтовци?
Сосема е прифатливо да бојкотираш и слични работи, ама не е ова Југославија и клубот не можи да функционира од парите на народот. Свестете се шо пушите и прифатете малце вина за то во Скопје.
Малце ми е криво шо не остана на трибина барем еден паметен кој би ја водел групата. Ги избркавте од трибина сите паметни деца за да го живејте српскиот синдром, сакајќи да бидите профитери. Гледајте средете си ја групата, после со клубот замарајте се. Оти да не дам 200ден. за утакмица шо можи да ми донеси титула после 20 години? Заради суета нечија? Бегајте деца од политички игри. Место да издејствуваре да ви дат фан шоп за да издржувате групата, да работите на маркетинг, да ги натерате родителите да ги праќаат децата со групата и да не им е страв дека некоја будала ќе го истепа или уапсат и да се кријат дека се навивачи. Тие хулигански филмој се за во минатото. Имајте си група за фајт и тепајте се. 30 години преку кордони на полиција и обична публика се прајте мажи, а еднаш се немате истепано. И сега треба да ве слушаме на утакмици вакви пички, такви пички. Ко шо го убиваат градот, вие групата со самоубиствени потези.
Пички сме биле, не знам шо, оти ќе одиме на утакмица. Па ќе одам и ќе си гледам, ќе уживам. Ти гледај си кај сакаш. Бојкотирај, шо сакаш прај, да видиме кој бил во право. Публика ќе има, луѓе шо исто колку тебе го сакат клубот.
И знам дека за ова ќе ме нападните, зошто тука се крие синдромот и проблемот.
Ова е шанса за да придобиеш спонзори. Како да донесам јас чоек на утакмица шо би вложил во клубот ако ми е страв дека ќе има инциденти и ќе јадиме ќотек ко магариња за џабе.
Ова треба утре да биди спектакл, а не да се провее страв.