Фан клуб: РК Пелистер

Член од
2 септември 2016
Мислења
899
Поени од реакции
2.074
So nema da procitas...
Sega ima nekoj red be toplinka edna, vo bitola ima i luge so go sakat klubot a ne se ultras navivaci, problemite na relacija uprava ckembari si se druga rabota...
Vreminja ne sme bile poblisku do titula i kje se najdi pametnjakovic ko tebe pamet da soli oti bitolcani karti kupvale.
Jas ckembari gi opravduvam potpolno i vo nikoj slucaj ne ja branam upravata ama toj nasiot bitolski sindrom...so da recam
posto e namenet za tie so izigravat ckembari a kupija kari …
jas imam seoznska ke ja dam na dete so saka da gleda rakomet znaci na DETE ne na nekoj so ne najde kata .. ako znajte dete pisete vo pm ke mu ja dam utre kartata neka gleda rakomet
nie pijanici i nesto drtugo blagodarenie na nasata draga uprava nema da vidime titula eve fala
mnogu pa i preku pelister ako si odat ..

Член од
6 февруари 2011
Мислења
874
Поени од реакции
3.782
posto e namenet za tie so izigravat ckembari a kupija kari …
jas imam seoznska ke ja dam na dete so saka da gleda rakomet znaci na DETE ne na nekoj so ne najde kata .. ako znajte dete pisete vo pm ke mu ja dam utre kartata neka gleda rakomet
nie pijanici i nesto drtugo blagodarenie na nasata draga uprava nema da vidime titula eve fala
mnogu pa i preku pelister ako si odat ..
Така е кој ги еба можиме и сами , нека изгубат утре и нека бегат од клубот и така со наши пари општински се китат.:kluc:

Член од
30 август 2012
Мислења
3.628
Поени од реакции
6.399
Тежок синдром на самоуништување имаме , никој не брани управа и сите ги оправдуваме навивачите ама толку крш муабети шо читам тука и на фејс страшно нешто.
Па како тие шо ќе гледале во живо биле умрени , пички незнам шо.
Абе најубо нека се укини спортот во градот , нека се оди се на дрога и коцка , нека влезат партиски потрчковци во клубот , нека се перат пари , и да кукаме како никој не вложува во спортот во градот.

Незнам шо е драмата , навивачите бојктитаат и тие што се активни членови треба да си опстојат на ставот на групата , а која е потребата да шират негативна енергија пред утакмицата сами знат.

Шо има врска со бојкотот на навивачите , со луѓе шо општо се ракометни фанови , го сакат клубот , фамилијарни луѓе со деца шо сакат да одат на утакмица.

Незнам можи јас грешно размислувам ,вака кога читам некои на фејс можи па најпаметно ќе беше општ бојкот во Битола и да се напраеше кампања , нека се дадеа сите карти на скопјани , а во Битола Цеца пред Магнолија општината да ја дојсеше афтер парти во Фелиција со Раста и решен проблем.

Член од
28 септември 2011
Мислења
751
Поени од реакции
1.100
Така е кој ги еба можиме и сами , нека изгубат утре и нека бегат од клубот и така со наши пари општински се китат.:kluc:
Ne be ne dava ic opstinata , samo vo fudbalo dava , samo tamu perat pari , samo tamu se mesti , samo tamu ne se raboti ko so treba , vo rakometot e se ko so treba se e pod konec . Ne daj boze da ne tepat , ama ako se desi to ocekuvam da nema komentari od nekriticarite i pozitivnite kako igrale bavno , ne se trudele , ne mu znacel dresot itn

Член од
6 февруари 2011
Мислења
874
Поени од реакции
3.782
Тежок синдром на самоуништување имаме , никој не брани управа и сите ги оправдуваме навивачите ама толку крш муабети шо читам тука и на фејс страшно нешто.
Па како тие шо ќе гледале во живо биле умрени , пички незнам шо.
Абе најубо нека се укини спортот во градот , нека се оди се на дрога и коцка , нека влезат партиски потрчковци во клубот , нека се перат пари , и да кукаме како никој не вложува во спортот во градот.

Незнам шо е драмата , навивачите бојктитаат и тие што се активни членови треба да си опстојат на ставот на групата , а која е потребата да шират негативна енергија пред утакмицата сами знат.

Шо има врска со бојкотот на навивачите , со луѓе шо општо се ракометни фанови , го сакат клубот , фамилијарни луѓе со деца шо сакат да одат на утакмица.

Незнам можи јас грешно размислувам ,вака кога читам некои на фејс можи па најпаметно ќе беше општ бојкот во Битола и да се напраеше кампања , нека се дадеа сите карти на скопјани , а во Битола Цеца пред Магнолија општината да ја дојсеше афтер парти во Фелиција со Раста и решен проблем.
И мене не ми е јасно дали луѓето имат толкави фрустраци па мора по се и сешто да се плука. Се случи шо се случи групата излезе со сооптшение го искажаја својот револт со бојкотирање до крај на сезона и проблемот треба да се реши тивко далеку од очите на јавноста и да почнат работите да се движат во правилна насока. Вака се остај простот да се ствара негативен набој па читаме нерационални коментари. Пак ќе повторам ракометот е бунар без дно , никогаш тие инвестирани пари спонзорот неможи да ги врати назад. Најмалце шо можиме како битолчани да напрајме да сме благодарни да уживаме додека трај и да полниме сала секој натпревар и на тој начин да дадеме до знаење дека за нас Пелистер е се.
Сами се пикнавме во ваква ситуација и цело време бараме кривци, а салата освен 2-3 натпревари е скоро празна. Чуден народ сме синдром на самоуништување и деструкција. Сами си напрајве ваква атмосфера дали свесно или несвесно незнам.

Член од
28 септември 2011
Мислења
751
Поени од реакции
1.100
Член од
30 август 2012
Мислења
3.628
Поени од реакции
6.399
И мене не ми е јасно дали луѓето имат толкави фрустраци па мора по се и сешто да се плука. Се случи шо се случи групата излезе со сооптшение го искажаја својот револт со бојкотирање до крај на сезона и проблемот треба да се реши тивко далеку од очите на јавноста и да почнат работите да се движат во правилна насока. Вака се остај простот да се ствара негативен набој па читаме нерационални коментари. Пак ќе повторам ракометот е бунар без дно , никогаш тие инвестирани пари спонзорот неможи да ги врати назад. Најмалце шо можиме како битолчани да напрајме да сме благодарни да уживаме додека трај и да полниме сала секој натпревар и на тој начин да дадеме до знаење дека за нас Пелистер е се.
Сами се пикнавме во ваква ситуација и цело време бараме кривци, а салата освен 2-3 натпревари е скоро празна. Чуден народ сме синдром на самоуништување и деструкција. Сами си напрајве ваква атмосфера дали свесно или несвесно незнам.
Реално и јас не разбирам , незнам можи подобро е за викенд младината па и општо луѓето во градот наместо на спортски натпревари , на културни манифестации итн да одат во кладилници и казина да мават на овошјата.
Реално за мене во ова ситуација групата е победник и си остана на ставот ( не ни мислев лично јас дека ќе поплукат , не ни сумљав во тоа и така треба )
А тоа шо пиша @vasicot се сложвам со него , ако си активен член и групата има став треба да се почитува и крај на муабетот , а се сложвам со тебе дека ова треба да се реши далеку од очи на јавноста.

Само и кога се пиши треба да се нагласи на кој се мисли, оти некој не прати детално све па ќе отвори овде или ќе чита некој на фејс и каков заклучок ќе донеси еве незнам .
Автоматски споено мислење:

Tocno sponzorot za to dobi ime na sponzorot pred ime na klubot , reklama niz mk,balkanot i evropa , a za ova so salata sam kazvas ete deka gi nema tie obicni gledateli i ljubiteli na rakometot na drugite tekmi
За ова се сложвам се напрај голема отстапка шо името на спонзорот е пред името на клубот , а и други работи и треба да си чукнат управата малку глата и далеку од јавност да се реши проблемот.

Член од
6 февруари 2011
Мислења
874
Поени од реакции
3.782
Ne be ne dava ic opstinata , samo vo fudbalo dava , samo tamu perat pari , samo tamu se mesti , samo tamu ne se raboti ko so treba , vo rakometot e se ko so treba se e pod konec . Ne daj boze da ne tepat , ama ako se desi to ocekuvam da nema komentari od nekriticarite i pozitivnite kako igrale bavno , ne se trudele , ne mu znacel dresot itn
Многу работи ги мешаш во еден пост.И во фудбалот се напрај некоја лажна слика дека ќе изгазиме се по ред, а реалноста е сосема друга и одма разочарување се фрла со дрва и камења по сите и готово крај на свет. Незнајме да поднесиме пораз.Во ракометот сме лидери по сменати тренери последните 20 год имаме сменато 22 или така нешто. Никој нема трпение.
Мене ми е битно клубот да е стабилен да се потпишват млади таленти и да се има стабилна екипа. Да се инвестира во инфраструктура. За ФК кажав во другата тема та сме влегла та не прва лига, секако ни имаме финансии ни капацитет да се носиме со првите 3 екипи. Ако има некој паметен таму нека се прај тој тренинг центарот и старата трибина па ќе чекаме подобри времиња. Кошарката воопшто не ми е битна ако се точни муабетите дека се мести на велико а најверојатно се точни, тогаш нека му се скрати буџетот колку да не угаснат и тие пари нека одат во ФК. И не го зборав ова за инает на тебе туку му посакувам се најдобро на клубот, мислам дека со деструкции губи Пелистер ние како навивачи и Битола.

Последно уредено:
Член од
28 септември 2011
Мислења
751
Поени од реакции
1.100
Se slusame .Koj rece da go nema be ? So sakam ke pisam plus moj stav e licen ,ni zavisi od mene a ni od tebe so ke bidi a i vnimavaj na zborojte

Мене ми е битно клубот да е стабилен да се потпишват млади таленти и да се има стабилна екипа.
So mesam tolku ? Ima i drugi stabilni kluboj (butel,tikves,prolet), ama nie ocekuvame tituli to e vo bitola . Za so tolkav budzet se cekat tutuli a za stabilnost mozi i so pomalce . A posto citas na fk , znajs deka sum protiv mestenje itn i deka velam kolku so e silatai budzet itn tolku ke ima uspeh , istoto vazi i za rk . Jas ocekuvam tituli ama i da nema nisto strasno, ni sum go ostajl pelister ni ke go ostam bez razlika dali ke ima titula ili ke e 1va ili 2ra liga . Do posle utakmica

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2011
Мислења
874
Поени од реакции
3.782
Tocno sponzorot za to dobi ime na sponzorot pred ime na klubot , reklama niz mk,balkanot i evropa , a za ova so salata sam kazvas ete deka gi nema tie obicni gledateli i ljubiteli na rakometot na drugite tekmi
Se slusame .Koj rece da go nema be ? So sakam ke pisam plus moj stav e licen ,ni zavisi od mene a ni od tebe so ke bidi a i vnimavaj na zborojte

So mesam tolku ? Ima i drugi stabilni kluboj (butel,tikves,prolet), ama nie ocekuvame tituli to e vo bitola . Za so tolkav budzet se cekat tutuli a za stabilnost mozi i so pomalce . A posto citas na fk , znajs deka sum protiv mestenje itn i deka velam kolku so e silatai budzet itn tolku ke ima uspeh , istoto vazi i za rk . Jas ocekuvam tituli ama i da nema nisto strasno, ni sum go ostajl pelister ni ke go ostam bez razlika dali ke ima titula ili ke e 1va ili 2ra liga . Do posle utakmica
Знам дека го пратиш клубот и во арно и во лошо и секој има право на свое мислење да искажи. Има еден куп луѓе кој 2 пати годината ќе дојдат всала или на стадион и први се за коментирање (читај плукање)по управи па ќе сретниш коментари како Бојан бил скопјанец зборал на скопскиo_O не заслужиле да го водат клубот и такви некој примитивни коментари. Па ја представуваат групата како да е против управата а не е така. Туку има недоразбирање кое со разговор зад затворени далеку од јавноста треба да се реши.
Јас секогаш сум критички настроен со цел да се укажи на грешките и подобро функционирање, но секогаш сум за конструктивна критика издржана и со факти. Неќам да му давам кураж на некој бричој шо кур ги боли за Пелистер и живеат на стара слава причини да јавно коментират плукат по се и сешто и да се ставам во ист кош со такви.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.933
Вие шо сакате да си замини спонзор, истите ќе кукате и ќе вадите транспаренти за спас за клубот. Или то ви е тактика, да бидите идните Пискачи и Ефтовци?

Сосема е прифатливо да бојкотираш и слични работи, ама не е ова Југославија и клубот не можи да функционира од парите на народот. Свестете се шо пушите и прифатете малце вина за то во Скопје.

Малце ми е криво шо не остана на трибина барем еден паметен кој би ја водел групата. Ги избркавте од трибина сите паметни деца за да го живејте српскиот синдром, сакајќи да бидите профитери. Гледајте средете си ја групата, после со клубот замарајте се. Оти да не дам 200ден. за утакмица шо можи да ми донеси титула после 20 години? Заради суета нечија? Бегајте деца од политички игри. Место да издејствуваре да ви дат фан шоп за да издржувате групата, да работите на маркетинг, да ги натерате родителите да ги праќаат децата со групата и да не им е страв дека некоја будала ќе го истепа или уапсат и да се кријат дека се навивачи. Тие хулигански филмој се за во минатото. Имајте си група за фајт и тепајте се. 30 години преку кордони на полиција и обична публика се прајте мажи, а еднаш се немате истепано. И сега треба да ве слушаме на утакмици вакви пички, такви пички. Ко шо го убиваат градот, вие групата со самоубиствени потези.

Пички сме биле, не знам шо, оти ќе одиме на утакмица. Па ќе одам и ќе си гледам, ќе уживам. Ти гледај си кај сакаш. Бојкотирај, шо сакаш прај, да видиме кој бил во право. Публика ќе има, луѓе шо исто колку тебе го сакат клубот.

И знам дека за ова ќе ме нападните, зошто тука се крие синдромот и проблемот.

Ова е шанса за да придобиеш спонзори. Како да донесам јас чоек на утакмица шо би вложил во клубот ако ми е страв дека ќе има инциденти и ќе јадиме ќотек ко магариња за џабе.

Ова треба утре да биди спектакл, а не да се провее страв.

Член од
28 ноември 2021
Мислења
68
Поени од реакции
162
Туку има недоразбирање кое со разговор зад затворени далеку од јавноста треба да се реши.

Сакав да не коментирам ама не можам да издржам. Зошто тој шо одлучи да дај соопштение не го даде зад затворени врати далеку од јавноста?

Последно уредено:
Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.223
Поени од реакции
2.466
Daj be druze malku pozitivno ne ubi cela sezona daj da sednime da se ispijanime olabaj malku aman vekje....

Kajgana Shop

На врв Bottom