Фан клуб: РК Пелистер

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
За 10-тина дена ќе одат Црна Гора на турнеа и ќе играт пријателски утакмици со Ловчен, Сутјеска, Мојковац, Будучност ...
После е планиран турнирот Струга, и негде крајот на Август почеток на Септември ќе има во Бт пријателска со ПАОК;)

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.355
Поени од реакции
5.423
За 10-тина дена ќе одат Црна Гора на турнеа и ќе играт пријателски утакмици со Ловчен, Сутјеска, Мојковац, Будучност ...
После е планиран турнирот Струга, и негде крајот на Август почеток на Септември ќе има во Бт пријателска со ПАОК;)
аууу аууу ауууу :D
Биче жустро !!! КАКО ЌЕ СИ ОДИТЕ !?!?:vozbud:

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.146
Поени од реакции
1.898
Бев денес на тренинг онака од радозналост да видам шо дечки имаме за ова година.
Најмногу шо ме бендиса е дека има хармонија меѓу играчите посебно помеѓу Караиванов и Зујович како да се другари цел живот. Гледам сите се залагат максимално посебно Тото, Папата, Караиванов и Зујович а и малиот Вујович борбен е цело време. А Кодор вака како шо го гледав добар е ама малце себичен. Дали сака да се истакне малце отпојќе или незнам шо мисли ама мислам дека сега е само почеток и дека ќе си дојде се на место.
Караиванов ме бендиса има дечкото добар удар знае шо да направи одбира кај да шутни. Заприметив исто така дека тренерот знае шо прави паровите кој ги избира да се меѓу себе и во вежбите со одбрана напад ги дели како шо треба. Во двојки Караиванов - Зујович, Чунтурија со Вујович за да се знаат повеќе како да се проигруваат меѓу себе како се движат и слично. Додуша не седев премногу за да видам нешо повеќе ама мислам дека пополека ќе си дојде се на свое место со текот на времето ова засега е само подготвителен момент и повеќе работеа кондиционо отколку некој тактики.
Мислам дека имаме право да бараме малце отпојќе и да се надеваме на сигурно 2ро место оваа сезона, доколку не донесат незнам нешто вон сериско телињата од скопје.
Браво момци само напред и да ги избегнеме некој посериозни повреди па после тоа да ги чекаме титулите во Битола.

П.С оти не го заприметив овај пикерот или толкаво теле сум па не го видов.

Член од
28 јули 2011
Мислења
110
Поени од реакции
52
Повреден е, прочитај наназад шо е постирано.

Член од
28 јули 2011
Мислења
110
Поени од реакции
52
Прочитав ама рекоја дека не е нешто посериозно и затоа мислев дека можно е да има некој лесни тренинзи...
Како и да е една недела најмалце треба да мирува, коленото го повреди.

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Епа сега ако сакавме шутер тогаш и го добивме и секогаш тие се најсебични во екипата и имаат најголем број на упатени удари кон голот затоа не треба да гледаме лошо на таа особина оти секоја екипа треба да има еден таков играч а кај нас ете се наметнува либанецот..Караиванов ќе се вклопи лесно во екипата јас мислам ..најповеќе за оваа сезона се плашам на пикерската позиција која и тоа како е важна..Пикерот во модерниот ракомет е 50% од нападот и со правилни блокови деблокови и топки кон него се решава утакмицата..

Член од
28 јули 2011
Мислења
110
Поени од реакции
52
Епа сега ако сакавме шутер тогаш и го добивме и секогаш тие се најсебични во екипата и имаат најголем број на упатени удари кон голот затоа не треба да гледаме лошо на таа особина оти секоја екипа треба да има еден таков играч а кај нас ете се наметнува либанецот..Караиванов ќе се вклопи лесно во екипата јас мислам ..најповеќе за оваа сезона се плашам на пикерската позиција која и тоа како е важна..Пикерот во модерниот ракомет е 50% од нападот и со правилни блокови деблокови и топки кон него се решава утакмицата..
Нема врска детето воопшто не е себично, ке потврдат и другите со го гледале, денес беше малку мрзлив поточно сеуште нема кондиција да го издржи ова темпо тренинг сабајле и поручек два саати, а знајме таму кај арапите дека трипати неделно најмногу тренират по еднаш, освен во Либан ако е поинаку :)

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Нема врска детето воопшто не е себично, ке потврдат и другите со го гледале, денес беше малку мрзлив поточно сеуште нема кондиција да го издржи ова темпо тренинг сабајле и поручек два саати, а знајме таму кај арапите дека трипати неделно најмногу тренират по еднаш, освен во Либан ако е поинаку :)
Сакав да кажам и да е себичен колку толку секоја екипа му треба таков играч па не е некоја негативна особина..

Z

ziko bt

Гостин
http://www.balkan-handball.com/trenerski-kutak/lovcen-smenio-ratka-durkovica

интересно да се прочита зошто е сменет Џуркович, а во неговата многу кратка кариера освоил куп во Црна гора со Цетиње, а и е вицешампион со Ловчен.
Долу коментаро :D
Svi bi u Crnoj Gori rezultate bez para, nek se malo ugledaju na Makedonce a ne da zive od cojstva!!!

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Се ми се чини дека не е нешто посебно од тренер но ќе видиме дали грешам во текот на сезоната !

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Највероватно Среда заминват на турнеа во Црна Гора, таму ќе играт пријателски со Ловчен, Мојковац, Сутјеска....

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
789
Поени од реакции
1.450
Бев на тренинг позитивно сум изнензден од Либанецот:cuc:. Иако очекував да е повисок, сепак добар техничар е , интелигентнен играч, има јак и прецизен шут и то за само ден - два, знај да проигра, тимски расположен. Се надевам ке биди еден од носителите на играта и ке биди прав шутер - разбивач. Ме подразочара малку Зујович. Дали не е уште во посакуваната форма или не, али многу има млак шут, споро се движи,на скок шут се ПЛАШИ ДА ШУТКА ПОЈКЕ ПРОИГРУВА, истото го прај и ПИНКИ:mad:. Радва шо има сенс за игра па се надевам со силни подготовки и ако се поднабилда малку:pos: можи и да бидни нешто. Горе долу по 1добар играч на секоја позиција имаме, а мора да се по два, али поарно ова отколку лани:sick:. Пинки засега е уште аут:confused:, не смеј бек да се плаши да шутка и да проигрува како да е среден бекo_O, За Марковски немам коментар:cenzura:, ако се врати во форма (а изгледа тешко) арно. Потребен е ЧЕЛИК Пикер, Папата се држи добро.....Ако Јачимовик не е фит одма да се бара нов дури има време. Караиванов е ТОП:cuc:. Останатото горе - долу од лани е познато. Ни фали Кани во одбрана:place:. Значи уште еден до два бека и евентуално пикер и ке одиме на ТИТУЛА(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom