Фан клуб: РК Пелистер

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041
Тука имаш добра поента, тоа го забележал и Лазаров кај Јагуриновски, дека во Исланд станал "посериозен и постабилен", додека играл во Македонија проблем што не добивал повик од Лазаров бил неговиот карактер до тој момент.
Ок, ама тоа не е само до "странство". Многу поголемо влијание имаат возраста и генерално другите случувања во животот, сите играчи треба да созреат, некои порано го прават тоа други покасно.
Автоматски споено мислење:

+ Делуваше разочаран од неговиот настап на кадетскиот шампионат.
Инаку во последниве 5-6 натпревари има напредок кај Ѓорговски, ретко кој играч има таков силен удар и скок шут во лигава, но ќе видиме како ќе се развива во иднина.
Вака од страна гледано, Ѓоргоски според мене има многу паралели со Кузмановски. Не во однос на стилот на игра, различни се како играчи, но во однос на пристапот на играта, предностите и слабостите.

Сеуште е премногу "суров талент", треба многу да се делка, да собери искуство, да добие на дисциплина, да сфати што значи ракомет на тактичко ниво, да сфати што значи тим...

Со еден збор треба да созрее, и ми се чини дека тоа ќе потрае. Гледаме како на 25-26 години Кузмановски конечно почнува да се оформува како комплетен продуктивен производ, се ми се чини нешто слично ќе биде и со Ѓорговски.

Во следните 2-3 години не верувам дека ќе има значаен придонес во репрезентацијата, најбитно за неговиот развој е во идниот период да има значајна улога во тимот во кој игра, да ги има привилегиите за победите но уште повеќе одговорноста за поразите. Пелистер 2 е одличен тим за него, најмалку уште една сезона не треба да мрда од таму, да троши многу топки, но и да ги научи последиците од недисциплинирани шутеви и тактички грешки.

Само да го послужи здравјето, мене сеуште тој ми изгледа како најсериозен талент од помладите, но е тип на играч што ќе му треба доста време да се изделка. Технички, тактички, па и физички.

Последно уредено:

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.373
Поени од реакции
5.466
Ѓорѓоски треба прво да поработи сам на себе и да посети психолог, треба да ги прифаќа и критиките од тренерот и да има респект кон тој што е на клупата особено сега најдобриот тренер во лигата кој го тренира...
Вчера и покрај тоа шо беше најдобар срелец, имаше неколку катастрофални грешки дали при додавања, вишок играч, а тој да се себичи и др.
На неколку пати вчера му реагираше Јовиќ, со право, а тој арогантно му одмавна со раката во стилот" гледај си работа" не трпи некако критики, а о општо го кажват дека е тежок карактер со лошо понашање, нема респект кон постари, а уште е дете и лета со мозокот...
А Јовиќ цел бес го вади на Димитриоски, Диме му ќути и цела негативна енергија ја вади на него. Сега е Јовиќ, кај друг трнер така те вади од игра и ќе заборајш да влезиш во стилот на Лино некој да му зуцнеше "Ајде задњи на клупи" и ќе шлукаше последен на клупата....
Далеку е од репрезентација и нешто плус не барем за во скоро време....
Дури не се среди самиот себеси и тука ќе му е премногу....
Се чудам на некои играчи, оти се такви на критики, кога навистина се за критика, не е само браво, мора да се помират и со критиките, дали публика, тренер и сл...

п.с. Вчера играч на натпреварот Благојче Трајковски :aplauz: Каква партија му даде 20 одбрани имаше на крај од кој фати 2 пенали, до сега во лигата како шо пратам со 20 одбрани не бил никој....
Сезонава брани феноменално, два пати се надмина себеси со Вардар, еве сега пак со Охрид, а е еден од најзаслужните за ф4 во купот и 3 место во регуларниот дел...
На крај не ме чуди да конкурира за избор за најдобар голман и да биди избран е заслужено, константен е цело време сезонава со двоцифрен број на одбрани....
Секоја чест

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.147
Поени од реакции
1.903
Се чудам на некои играчи, оти се такви на критики, кога навистина се за критика, не е само браво, мора да се помират и со критиките, дали публика, тренер и сл...
Спортска психологија...
Незнам дали се работи и ако се работи на кое ниво сме во клубот.
На децата ако стварно се размислува на нив во иднина треба барем да имаат одредени сеанси. Посебно после повреда или утакмица каде шо емотивно ќе се истрошат. Тоа е една алка на која треба да се вложи и дефинитивно ќе има позитивни резултати.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.963
Поени од реакции
9.593
Ѓоргоски е дете кое е научено све во животот да му е мазно и средено а и живеано во дисциплина познавајќи го семејството негово татко му е доста строг од она што јас го знам и ако е во понашање ко него Господ да му поможит и нему и тие шо ќе работат со него. Не сум го гледал од поодамна ама имаше доста пати кај шо прајт чекори порано незнам дали истиот проблем го имат сеуште.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.908
Поени од реакции
2.943
Ѓорговски само да продолжи во оваа форма ќе биде играчиште, засега е на добар пат.
Најдобар играч е на Пелистер 2 во отсуство на Атанасијевиќ.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.423
Поени од реакции
8.547
Ovaj nasiot ovostarot vistina saka da si odi i da zagubime resil da igrame bez gradzan i obradovic so radovic protiv 1961 vistina crnogorecot igra so srce i se deri na sekoj gol ima motivacija arno ama samo so eden piker da igrame napred nazad ne znam so da recam plus nemanja vo odbrana e najdobar ebi veter e praviloto za stranci ama i ovaj nasiot se gubi ako ne izigraat kako so treba i ne pobedime na1vi Maj se paga vo voda mora da mu se kazi na igracite iako nemaat prodolzeni dogovori da izigraat so srce za Ckembari i Bitola

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.214
Поени од реакции
2.432
Strasno mnogu gluposti i spekulacii se shirat niz grad i se stvara tenzija i nepotreben pritisok kon trenerot i igracite ostajte gi neka rabotat neka ja spremat utakmicata. vo sk bez pritisok vidovte i sami kako ispadna. Teska ke bidi mnogu ke pobedi ekipata koja ke bidi psihicki po spremna.

NB10

НОВА БИТОЛА
Член од
15 февруари 2022
Мислења
30
Поени од реакции
235
Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Секоја чест за вложувањата, љубовта, напорите и се што прават управата, ама да бидеме искрени, ова е неверојатно аматерски потег. Ни еден договор да не продолжиш од моменталниот состав, а еве сме мај за некој ден е крајно аматерски. Цела прва постава да ти замини се 5 чекори назад!
Не е поврзано ова со Павлетич, најнебитен е тој од заминувањата, крило се наоѓа и во јули, туку општо земено генералната слика од декември до денес.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.144
Поени од реакции
8.107
ebati klubojte sho vidoja be vo bozic pavletic francija da go zemat, so ima prikazano?!

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.147
Поени од реакции
1.903
Од некоја гледна точка се повикувате на тип на игра која тотално е антипатична и не е модерена. Од друга страна кукате дека пола тим замина од типот на играчи кои играат во еден правец, се бавни и се индивидуалци. Тоа е баш особини кои се спротивни од модерниот ракомет, ракомет кој го негува Бабиќ а барате побрз и помодерен ракомет.
Да треба да кукаме за Табоада, кој може да одговори со квалитет, млад играч кој допрва ќе се развива. Периќ е индивидуалец кој ја гуши играта и се очекува премногу од неговата расположеност или дали одбраната кон него дали посветува внимание, ако го угушат него тој не може да разигра бекови туку само индивидуални влезови за пенал или до пикер (веќе видена игра). Обрадовиќ супер бек за во одбрана скоро 2м висок но нема никаква корист освен со слаби тимови да покажи офанзивност.
Граџан зверот го обожавам за посветеноста на терен но неможе професионалец на сред тренинг да му текни "не мом да тренирам појќе пиши ми казна".
Марковски нема нов договор ради хроничните повреди и дека не нуди офанзивност.
Секељи сака да си оди дома.
Мараш платија обештетување не можеш да држиш чоек шо не сака да седи во клубот.
Божич-Павлетиќ не покаже нешто премногу за да треба да биде задржан. За тие пари или поевтино ќе се најде негова замена по ефикасна.
Стипе 30 год со скок, шут, преглед на игра врв, но бега од дуел игра, го подржувам сака уште 3-4 сезони да зема по €150к и ги избегнува повредите. Но реално се бара за тие пари машина кој би одговорил во 2 правци.
За кој др да пишам...
Да непрофесионално е и од управата но сигурно знаат во кон правец се движат. Минус најголем за Табоада. Но носење на Лесјак е добра замена за Секељи, Хусни е мн по искусен и можеш мн повеќе да се потпреш од Мараш кој имаше тешки блокади за да го искаже неговиот скок шут. Давис интелегентен среден бек не е брз но има голем обсек на прегледност (само да е во форма оти ќе се очекува премногу). Французинот е поевтина но по ефикасна од Обрадовиќ.
Сите ја знаеме иднината на Бабиќ и ова се играќи кои ќе дадат поинтересен ракомет, затоа мислам дека треба да им се даде повеќе доверба.
Се надевам на интересен тренер па и да остане Бабиќ ќе биде поинаков ракомет подопадлив за око.

Морам да напоменам... Мн пари фрлаат на др работи кои одлучуваат за по бериќетна Зелена ера.
Автоматски споено мислење:

Еве ти поквалитетно и поевтино крило од Јосип. Плус тоа поефикасен изведувач на пенали.
Иако сметам дека на 20г Ненад Костески со поголема посветеност на разновидни удари, работа со тело при скок детето може да изникне во задоволително крило од кое ќе се добива 3-4 гола по натпревар на утакмици од повисоко ниво (не со тимови од калибарот на Пролет, Прилеп или Преспа).
Во клубот треба повеќе кадар кој е попрофесионален каде тренерот би диригирал за индивидуални тренинзи а не Божо да седи и да не може да изброј дали се 5, 6 или 7 играчи во поле и да неможе да изгради авторитет како помошник тренер и да го слушаат.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom