Фан клуб - РК Вардар

Член од
19 август 2010
Мислења
3.970
Поени од реакции
9.614
Не го сфаќам лично таман си е , но ова што си го пишал катарци германци идеше од власта на сдсм и на крај ќор денар не сакаше да даде у Вардар а не па спонзор да донесе ..

Тој муабет среда па петок па другиот понеделнок го кажуваа истава оваа власт сега што падна , 7 години кој бил на власт знаеш и сам , од екипа.мк обајвуваа дека катарци ке дојдат и ништо од тоа ..

Е сега да си кажам мое мислење кога веќе ми реплицираше , ке пробам најреално ..

Позитивни работи - Таа власт на Грујо го донесе Самсоненко и ги направи најголемите успеси на РК Вардар , две титули евроспки првак за кои е запишано во историјата и тоа е факт за што целиот свет дозна кој е Вардар и Македонија , направи сала Јане Сандански да игра Вардар факт ..

ФК Вардар играње лига во Европа , се уште ни еден македонски клуб неможе да дојде со таков успех
Земавме и 3 титули во Мкд ако добро памтам

Негативни работи - Падна таа власт и заедно со нив паѓа и Самсоненко , ги остава и ФК и РК во тешки долгови што до ден денес неможеме раце да кренеме поготово во ФК , ова се факти и тука сум реален , Вардар е жртва во таа цела политика за жал ..

Доаѓа Сдсм што направи ?
Зошто 7 години не успеа да го крене Вардар , зошто ни еден човек не сакаше да го кренат од мртвите клубот , не беше проблем долгот туку така им одговараше на сдс и дуи , Вардар да биде на дното за жал македоноцет да биде понижен ..

За жал Вардар е дел од политиката , тоа не треба да е така но ова е Македонија , држава каде све оди преку тој што е на власт , не се најде ни еден бизнисмен во овие 30 години што дојде а да не е со некоја власт ..

И да жално е што е така , но што можеме јас ти и некој друг од форумов ?
Не сме ние криви што таква е политиката , пак ке кажам ова е мочана држава каде политиката е главна тоа е ..

Не сум ни вмро ни сдс , но таква е ситуацијата каква што е и ја кажав реално , во моментов се смени власта и сега ке го кренат Вардар со спонзори што они ке ги најдат , таква ни е државата друже сфатете тоа е ..

Ако не се променеше сега власта готово беше со Вардар , на апарати ке беше клубот ..

Но ете народот реши да се смени власта , доаѓа власта која ке го крене Вардар повторно нагоре , што да кажам друго другар сигурно од небо нема парите да паднат , ветено е дека ке биде Вардар на врвот , стрпете се некој период ..

Ако некој тука мисли дека освен власта така некој друг спонзор ке падне од небо се лаже , све иде преку власт во Мкд ..тоа е другари , само пишувам тоа што чув ...
Затоа викам ја дека во секое следно евентуално склучено спонзорство со нов соопственик, Комити мора да имаат акции, и право на глас во кој секако ќе се влијае на тоа каков ќе биде договорот со идниот сопственик. Мора да има клаузули во кој тимот секогаш ќе биде заштитетен, да не дојде до ситуацијата во која се најдоа ФК и РК. Тоа со Самсоненко очигледно беше скапан договор во кој клубот воопшто не беше заштитен, затоа и дојде до такви срања.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.748
Поени од реакции
6.479
Затоа викам ја дека во секое следно евентуално склучено спонзорство со нов соопственик, Комити мора да имаат акции, и право на глас во кој секако ќе се влијае на тоа каков ќе биде договорот со идниот сопственик. Мора да има клаузули во кој тимот секогаш ќе биде заштитетен, да не дојде до ситуацијата во која се најдоа ФК и РК. Тоа со Самсоненко очигледно беше скапан договор во кој клубот воопшто не беше заштитен, затоа и дојде до такви срања.
Се сложувам , не смеат да се повторат истите грешки од претходно па да стравуваме дали за 4 години ке паднат овие и пак Вардар ради политика да влезе во кал до гуша ..

Мене ме радува што постои интерес кај новава власт да го дигнат Вардар повторно на врвот , бидејки овие изминати години Вардар беше сираче кое буквално просеше по врати и никој од сдсм не помогна , да не беа Комити ке згаснеше ФК тоа е факт ..

Останува да видиме во периодот што следи колку Вардар ке се крене , има многу ветувања ајде да почекаме и да видиме на дело време е :)

Член од
4 март 2017
Мислења
2.235
Поени од реакции
6.377
Иако сум голен фан на африкански и јужно американски играчи во ракомет, многу често се мачка у вреќа. Поготово кога не се докажани на европско тло, како што е случајот со десниот бек кој што се спомнуваше по портали вчера.

Не треба да гледаат подалеку, Нашице ене го кај е. Иван Сршен е слободен играч (ако веќе не потпишал некаде), веќе има сериозно играчко искуство (Нексе, Сегед, Загреб) и плус доаѓа од овие простори. :D

Последно уредено:
Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.832
Поени од реакции
7.226
На денешен ден пред 7 години за прв пат ја покоривме Европа, застана животот во Скопје, сите заборавивме на секојдневните проблеми, улиците беа преплавени со луѓе, се сплоти целиот Македонски народ.
Ќе се памтат вечно овие датуми, како ќе поминува времето ќе се ладат главите и ќе се освестуваме каков успех сме постигнале, додека сме живи ќе се сеќаваме на овие моменти и на сите момци кои го носеа светиот дрес и ни поклонија ваква радост.

Среќа што немаме душмани инаку кој знае каков комплекс ќе им се будеше секоја година кога ќе дојдат овие датуми и пак ќе треба да ги гледаат истите слики.:D
j5.jpg
gdd.jpg
FB_IMG_1717508262957.jpg

Член од
31 август 2020
Мислења
421
Поени од реакции
1.353
На денешен ден пред 7 години за прв пат ја покоривме Европа, застана животот во Скопје, сите заборавивме на секојдневните проблеми, улиците беа преплавени со луѓе, се сплоти целиот Македонски народ.
Ќе се памтат вечно овие датуми, како ќе поминува времето ќе се ладат главите и ќе се освестуваме каков успех сме постигнале, додека сме живи ќе се сеќаваме на овие моменти и на сите момци кои го носеа светиот дрес и ни поклонија ваква радост.

Среќа што немаме душмани инаку кој знае каков комплекс ќе им се будеше секоја година кога ќе дојдат овие датуми и пак ќе треба да ги гледаат истите слики.:D
Прегледај го приврзокот 419313
Прегледај го приврзокот 419315
Прегледај го приврзокот 419316

И среќа што Столе не се издра на сред плоштад :

СКОПСКИ ВАРДАР - ЕВРОПСКИ ПРВАК !!!
кој знае па тоа колку ќе им ги појачаше комплексите :D

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.146
Поени од реакции
1.894
И среќа што Столе не се издра на сред плоштад :

СКОПСКИ ВАРДАР - ЕВРОПСКИ ПРВАК !!!
кој знае па тоа колку ќе им ги појачаше комплексите :D
Ѕверотина си...
Наместо да си уживаш во тоа шо го имате ти се замараш и не прозиваш.
Поголема фрустрација од тоа НЕМА...
Не прам муабет за тоа и дека си прицкаш поенчиња на секоја објава, е тука имаш тешка дијагноза тука ни бајач ни св. бајач не ти помага.
Не се секирај те сожалуваме и имаш подршка ако ти треба помош.

Член од
31 август 2020
Мислења
421
Поени од реакции
1.353
Ѕверотина си...
Не прам муабет за тоа и дека си прицкаш поенчиња на секоја објава, е тука имаш тешка дијагноза тука ни бајач ни св. бајач не ти помага.
Педерче , сте ме блокирале за да неможам да коментирам кај вас :)
А толку има за да се коментира тоа е чудо , последна ви е сликата за титула, кај што сте ја ставиле цела фамилија на газдата заедно со жена му и синот што личи на Хабсбула :)
Автоматски споено мислење:

Ѕверотина си...
А толку има за да се коментира тоа е чудо , последна ви е сликата за титула, кај што сте ја ставиле цела фамилија на газдата заедно со жена му и синот што личи на Хабсбула :)

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.146
Поени од реакции
1.894
Абе то незнам оти те блокираа тоа е диагноза плус од твојата медицинска историја.
Да не ти е криво оти не им си во семејната фотографија, Хабсбула корпа да не ти има дадено па се нервираш, оти сигурен сум дека сестраму не е твој тип, вашето мото е обратно.
Олабај малку ќе ти дојде жолто комбе па после ќе ни фалиш.

Член од
19 август 2010
Мислења
3.970
Поени од реакции
9.614
Автоматски споено мислење:

Hahahha me nasmea ova so Hasbula, definitivno se slični:))) Hasbula Sterjev:ROFLMAO:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.935
Поени од реакции
73.469
Hahahha me nasmea ova so Hasbula, definitivno se slični:))) Hasbula Sterjev:ROFLMAO:
Без навреда кон никого, не сакам да коментирам лични изгледи, ама морав да кажам дека типчето страшно ме потсеќа на тоа магарето од Пинокио :pos:
IMG-ce66e7e5619d67756309895d2ab252b4-V.jpg

А Боре ме потсеќа на саатот од Убавицата и ѕверот :D
Screenshot_20240604_225455_Chrome.jpg

Последно уредено:
Член од
31 август 2021
Мислења
436
Поени од реакции
2.448
Абе кичма ме фати од смеење :D

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.748
Поени од реакции
6.479
Подобро што си заврши кариера , искрено на 39 год што ќар ке имавме од него , ке брани една година и плус добра плата ке требаше да му даваме како некое име во ракометот, бидејки нели некои го поврзуваа кај нас дека ке дошол :D

За еве да искочи дека медиумиве што сакаат си пишуваат без врска :icon_lol:

Не ми го споредувајте само со Штебик , овој со Штербик е небо и земја ..

Нас ни треба помлад добар голман кој ке сака да се докажува на терен , верувам управата на Вардар ке донесе квалитетено решение на долг рок на оваа позиција ..

Последно уредено:
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.748
Поени од реакции
6.479
I ovaj ko Kasparek za malku ne go zedovte :pos: :pos: :pos:
Незнам што е смешно , со Кашпарек е вистина дека имаше преговори , додека со овој Шего ништо од тоа немало ..

Ке се смееш уште малце бидејки рокот на оваа кратка зелена ера полека ви завршува :)

Kajgana Shop

На врв Bottom