Фан клуб - РК Вардар

Член од
19 април 2023
Мислења
215
Поени од реакции
273
Од она што јас го знам Бутин и Столе остануваат и понатаму да ја водат екипата.
После поразот во купот од Алкалоид сакав да си замине , но очигледно нема друго решение,кој тренер и да дојде му треба време за запознавање со играчите и работа за некакви резултати а и буџет.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.748
Поени од реакции
6.479
a to praseto sho kje bidi minister za sport ili direktor vo klubot, ili isto e samo razlicno se pishi :icon_mrgr:
Не сакав пак да дискутирам тука за политика зошто пак може да ми се нафрлат :D , но чим праша ке ти одговорам и се надевам нема да ми се налутат :) ..

Големи се шансите Борко да биде министер за спорт , но прво министерството за спорт треба да биде изгласано со двотретинско мнозинство во парламентот (80 пратеници ) бидејки ова ке биде ново министерство и според законот требало вака ..

Друга работа министерство за спорт е добра работа и во наредните 4 години во спортот ке се вложат 50 милиони евра , ке се изгради најнов спортски комплекс во Гази Баба со 4,000 седишта каде ке може да се играат повеќе спортови ..

Сега ке ви делува како пак да сум од партија пратен :D
Не сум во партија и никогаш нема да бидам , ме знаат голем дел од членовите , само имам инфо од човек таму и све што кажувам ке се оствари и ова што пишав и за Вардар , само за Вардар имајте малце трпение неможе преку ноќ одма за еден ден :)

Уште еднаш извините што вмешав политика , бидејки праша членот затоа одговорив на оваа тема , останувам на ставот од претходно дека нема прв да пишувам за политика освен ако некој не праша како сега , поздрав

Последно уредено:
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.748
Поени од реакции
6.479
Kirca ic da ne ti e gajle ubavo si pisuvas
Како идеше вчера објавата од РК Вардар , се што се случило два пати ке се случи и ТРЕТПАТ :) ..
Идат убави времиња , трпение само ,тука сме ке праиме муабет за некое време , тик так :)

Член од
23 март 2017
Мислења
391
Поени од реакции
707
Д
Не сакав пак да дискутирам тука за политика зошто пак може да ми се нафрлат :D , но чим праша ке ти одговорам и се надевам нема да ми се налутат :) ..

Големи се шансите Борко да биде министер за спорт , но прво министерството за спорт треба да биде изгласано со двотретинско мнозинство во парламентот (80 пратеници ) бидејки ова ке биде ново министерство и според законот требало вака ..

Друга работа министерство за спорт е добра работа и во наредните 4 години во спортот ке се вложат 50 милиони евра , ке се изгради најнов спортски комплекс во Гази Баба со 4,000 седишта каде ке може да се играат повеќе спортови ..

Сега ке ви делува како пак да сум од партија пратен :D
Не сум во партија и никогаш нема да бидам , ме знаат голем дел од членовите , само имам инфо од човек таму и све што кажувам ке се оствари и ова што пишав и за Вардар , само за Вардар имајте малце трпение неможе преку ноќ одма за еден ден :)

Уште еднаш извините што вмешав политика , бидејки праша членот затоа одговорив на оваа тема , останувам на ставот од претходно дека нема прв да пишувам за политика освен ако некој не праша како сега , поздрав
Дај кажи шо голман ќе зееме и дали ќе има некој странски среден бек или овој танкосен
Автоматски споено мислење:

Не само до три ќе броиме до пет титули а зашо да не почнеме од евролигата ко за почеток ете таму нека биде прва

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.748
Поени од реакции
6.479
Д

Дај кажи шо голман ќе зееме и дали ќе има некој странски среден бек или овој танкосен

Не само до три ќе броиме до пет титули а зашо да не почнеме од евролигата ко за почеток ете таму нека биде прва
Погрешно ме разбра, немам човек јас во Вардар , инфото ми е од друго место реално и они го имаат главниот збор ..

Кажав и претходно јас , милионски суми очекувајте да влезат наредниот период , но неможе одма преку ноќ , стрпете се ..

Член од
17 април 2024
Мислења
596
Поени од реакции
1.390
Д

Голман колку што знам Шего или Хендави, среден Танкосен и десен бек тунижанецов плус уште еден изгледа...

Член од
14 декември 2021
Мислења
805
Поени од реакции
3.129
Од септември Кемпа влегува, покрај спонзорство за опрема исто така и со финансиски ќе учествува.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.438
Поени од реакции
2.442
Чисто спортски ме интересират зш да се градит нова сала во Гази Баба,која е потребата?
Зш не би се рушиле спортските сали во Охрид и Битола и да се изградат нови со 6/8000 седишта кога двата градови имаат потреба, кога би играле ЛШ морат да бидат според ехф стандарди?

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.748
Поени од реакции
6.479
Чисто спортски ме интересират зш да се градит нова сала во Гази Баба,која е потребата?
Зш не би се рушиле спортските сали во Охрид и Битола и да се изградат нови со 6/8000 седишта кога двата градови имаат потреба, кога би играле ЛШ морат да бидат според ехф стандарди?
Во Гази Баба нашле простор , иначе Скопје одбрале како главен град што е логички ..

Види оваа сала нема да биде само за ракомет , ке биде сала за повеќе спортови со најсовремени стандарди , а зошто решиле така тоа ке ја прашаш новата власт што ке прави , јас не сум во власт :)

Hoy

Член од
7 септември 2017
Мислења
558
Поени од реакции
1.829
Чисто спортски да ти одговорам дека приоритет на ова Министерство ќе биде најесенцијалната работа во спортот, инфраструктурата.

Првично, колку што сум запознат ќе има доста измени у законот за Спорт кој го спрема актуелниот декан на Факултетот за физичка култура, проф. Др. Влатко Неделковски.

Примарно ќе биде сите спортски објекти, како што се салите Македонија, терените со вештак и се останато што е под општинска “капа” со нив да стопанисува ова Министерство, што е скроз логично.

Ќе се зголемат ваучерите на спортските колективи преку пари од акцизата на нафтата и цигарите и овој пат приоритети ќе имаат спортските колективи како фудбал, кошарка и ракомет, а не бадмингтон тимови, кајакари или параглајдеристи како што делеше Ушлето до сега за да му дадат пола од ваучерот.

И не се секирај, Битола и Охрид ќе имаат модерни сали кај што ќе настапуваат Еурофарм Пелистер и Охрид.

Борко ретко ветува нешто, ама тоа што ќе го вети дава 200% да се оствари, бидејќи он беше најголемиот поборник за да има Министерство за Спорт и ова министерство е првото што доби “амин” од Извшниот комитет у партијата.

Извинете за офф топик сите останати, ама како љубители на споротот океј е да знаете дека спорот у Македонија ќе има светла иднина.

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.161
Поени од реакции
4.693
Не сум во партија и никогаш нема да бидам , ме знаат голем дел од членовите , само имам инфо од човек таму и све што кажувам ке се оствари и ова што пишав и за Вардар , само за Вардар имајте малце трпение неможе преку ноќ одма за еден ден
Бидејки мислам малку погрешно го сфаќаш револтот кај членовите што ти враќаат, баш ова е она на кое и реагираат(ме), знаеме во каква ситуација бевме долго време и со ФК и со РК, и знаеме колку ликови се појавија на форумов и колку „од прва рака“ и „блиски извори“ маџари, германци, турци, катарци, руси, бугари и што не влегоа во Вардар, за на крај од раб на банкрот и втора лига да мора Комити да го спасуваат. Пред да спинуваш и вртиш муабет пак околу промената на власта, едноставно доста им е на сите од слушање празни ветувања и помпезни најави за на крај ништо од тоа да не се исполни, а уште повеќе им е доста на сите од „спонзори“ од корист кои за година-две вложувања ќе го закопаат клубот за наредни 5 во долгови.

Да не ме сфатиш погрешно, не го сфаќај лично ова, само ако веќе имате некакви информации, или споделете ги во целост како што доликува, или стрпете се ако не се за споделување додека не дојде време за тоа. Ни прв ни последен не си на форумов што доаѓал со вакви најави, ќе видите, ќе правиме муабет, не оваа среда следниот петок и на крај знаеме како завршувало

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.748
Поени од реакции
6.479
Бидејки мислам малку погрешно го сфаќаш револтот кај членовите што ти враќаат, баш ова е она на кое и реагираат(ме), знаеме во каква ситуација бевме долго време и со ФК и со РК, и знаеме колку ликови се појавија на форумов и колку „од прва рака“ и „блиски извори“ маџари, германци, турци, катарци, руси, бугари и што не влегоа во Вардар, за на крај од раб на банкрот и втора лига да мора Комити да го спасуваат. Пред да спинуваш и вртиш муабет пак околу промената на власта, едноставно доста им е на сите од слушање празни ветувања и помпезни најави за на крај ништо од тоа да не се исполни, а уште повеќе им е доста на сите од „спонзори“ од корист кои за година-две вложувања ќе го закопаат клубот за наредни 5 во долгови.

Да не ме сфатиш погрешно, не го сфаќај лично ова, само ако веќе имате некакви информации, или споделете ги во целост како што доликува, или стрпете се ако не се за споделување додека не дојде време за тоа. Ни прв ни последен не си на форумов што доаѓал со вакви најави, ќе видите, ќе правиме муабет, не оваа среда следниот петок и на крај знаеме како завршувало
Не го сфаќам лично таман си е , но ова што си го пишал катарци германци идеше од власта на сдсм и на крај ќор денар не сакаше да даде у Вардар а не па спонзор да донесе ..

Тој муабет среда па петок па другиот понеделнок го кажуваа истава оваа власт сега што падна , 7 години кој бил на власт знаеш и сам , од екипа.мк обајвуваа дека катарци ке дојдат и ништо од тоа ..

Е сега да си кажам мое мислење кога веќе ми реплицираше , ке пробам најреално ..

Позитивни работи - Таа власт на Грујо го донесе Самсоненко и ги направи најголемите успеси на РК Вардар , две титули евроспки првак за кои е запишано во историјата и тоа е факт за што целиот свет дозна кој е Вардар и Македонија , направи сала Јане Сандански да игра Вардар факт ..

ФК Вардар играње лига во Европа , се уште ни еден македонски клуб неможе да дојде со таков успех
Земавме и 3 титули во Мкд ако добро памтам

Негативни работи - Падна таа власт и заедно со нив паѓа и Самсоненко , ги остава и ФК и РК во тешки долгови што до ден денес неможеме раце да кренеме поготово во ФК , ова се факти и тука сум реален , Вардар е жртва во таа цела политика за жал ..

Доаѓа Сдсм што направи ?
Зошто 7 години не успеа да го крене Вардар , зошто ни еден човек не сакаше да го кренат од мртвите клубот , не беше проблем долгот туку така им одговараше на сдс и дуи , Вардар да биде на дното за жал македоноцет да биде понижен ..

За жал Вардар е дел од политиката , тоа не треба да е така но ова е Македонија , држава каде све оди преку тој што е на власт , не се најде ни еден бизнисмен во овие 30 години што дојде а да не е со некоја власт ..

И да жално е што е така , но што можеме јас ти и некој друг од форумов ?
Не сме ние криви што таква е политиката , пак ке кажам ова е мочана држава каде политиката е главна тоа е ..

Не сум ни вмро ни сдс , но таква е ситуацијата каква што е и ја кажав реално , во моментов се смени власта и сега ке го кренат Вардар со спонзори што они ке ги најдат , таква ни е државата друже сфатете тоа е ..

Ако не се променеше сега власта готово беше со Вардар , на апарати ке беше клубот ..

Но ете народот реши да се смени власта , доаѓа власта која ке го крене Вардар повторно нагоре , што да кажам друго другар сигурно од небо нема парите да паднат , ветено е дека ке биде Вардар на врвот , стрпете се некој период ..

Ако некој тука мисли дека освен власта така некој друг спонзор ке падне од небо се лаже , све иде преку власт во Мкд ..тоа е другари , само пишувам тоа што чув ...

Околу твоето прашање и ветувањата за силен Вардар кажав , ветено е јак Вардар и во фудбал и во ракомет , ова е од врвот на оваа власт толку знам , за детали рано е се уште ...

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom