Да го вратат пехарО кај што му е место , кај што е измислен ракометОЈас се кладам дека на 7ми Мај ќе ги испеглаат односите и овие оо којзнае кој пат ќе се враќаат посилни.
eurokrem saka repete...Јас се кладам дека на 7ми Мај ќе ги испеглаат односите и овие оо којзнае кој пат ќе се враќаат посилни.
Ќе се вратам на инцидентот...
Кукаат и обвинуваат дека домашната публика почнала да провоцира прва (ваљда требаше со кафе и слатко од смокви да ги пречекаат), а они морале да вратат.
Нападнаа со факели со цел да повредат некој со тешки последици и да предизвикаат стампедо на трибините.
Мене ми се чини дека ова свесно (не е пропуст) се направи од страна на полицијата во координација со луѓето кои го водат овој спорт во однапред планирано сценарио, со тоа што не беше распоредена во делот каде требаше да биде стоката. Да беа таму ништо немаше да се случи, освен стандардните пцовки и гестикулации. Вака испровоцираа дел од членовите на Комити да влезат и да ја одбранат честа на клубот, градот и секако својата чест, но со тоа заборавија дека може на Вардар да му наштетат со афектната реакција.
Но, кога ги нема оние што тоа им е работа, мора да се реагира и затоа до негде го оправдувам овој потег на момците од главниот град. Сепак останаа доволно присебни и не тргнаа кон гостинските играчи, судии или делегати... Целта беа само орките од Битола и нивното нецивилизирано однесување.
Ќе заборавев, демек се уплашиле од тоа што се случило, па после неможеле да одиграат како знаат... Па добро бе, се вратија баш заради тоа што и самите беа свесни дека не успеа сценариото докрај, дека не беше толку страшно што влегоа навивачи на терен (влакно не им фалеше) и сега ајде се враќаме на терен и онака сме појаки ќе ги добиеме. И им се случи ураган, вулкан ги проголта... И без тоа Вардар ќе ги газеше, затоа што во Столе е останата дел од енергијата на Кара, Тимур, Лука, Чупко, Илија и еден куп други и со таа енергија им дава сила на другите.
Според мене, сега Комити нема да можат да одат во Автокоманда каде се ќе се направи Вардар да изгуби. Тотално ќе се забранат гостински навивачи.
п.с. Наводно Мтел сериозно размислува за Вардар догодина... Некој нешто да не начул?
Се слагам, држи муабетот... Ама не мора желки да се наредат, можеа и обичните џандари или редари(ама дечки од Комитиse zborese za fer plej pred utakmicata. se pravea dogovori, im se dadoa sudii i svasta....
jas neznam na drugo mesto da se rasporeduvaat specijalci pred vreme. toa e totalno gresno. treba pogotovo u vakva situacija da im se dade sansa na navivacite da ispadnat luge... toa sto ovie ne se e druga rabota. sekade zhelkite stojat na gotovs i interveniraat po potreba. da gi zaokruzea od start ke kukaa posle kako bilo loso tretirani.
idealno trebase da si dojdat ckembari saat dva porano, da ima zaseben vlez i pretres ko sto treba a ne 300 dusi naednas da gi pustis... i 100 redari da ima da gi tresat nema da zavrsat rabota... u normalni drzavi sve sto moze da se frli im se odzima i telfoni i aparati.... toa ke si ostavat u bus... miljarda propusti imase toa e fakt, se napravija i mnogu greski, ocigledno e deka nitu klubovite, nitu navivacite a najmalku mvr e u moznost da organizira pogolemo gostuvanje. ke me koli @Saber Rider ama kolku i da ne ja saka goca u toa vreme ako resea da sprovedat gostuvanje ke bese sprovedeno mada i mnogu pobrutalno reseno bilo kakov incident. ovie sega bukvalno u sekoja sfera se amateri i si igraat drzava od samiot incident mozes da vidis toa.
abe sve moze... moze i pleksiglas da stavat i da se zagradi podobro toj del... ama ne e be toa ideata. ako veke pravime dogovor za fer plej ako sakame da ima pogolemi gostuvanja mora i nie navivacite malku da sme poodgovorni. trgni gi tie vlezenite u rambo film gostuvaj so tie redovnite sto im e klubot biten i pri srce. sto znam, jas mislam deka nie postoime za klubot i treba sekogas klubot da ni e vo preden plan. nekogas i da prezalime gostuvanje ili da prifatime poraz/provokacija ako toa mu ide u prilog na klubot. zemi gledaj gi site i nasi i nivni gostuvanja ovie godini i fokusiraj se na momentot koga vlagaat gostinskite navivaci ama gledaj sto se slucuva na teren ne na tribina... tie nekolku min kako tece rezultatot i izvadi sam zaklucok dali e uopste pametno da se gostuva...Се слагам, држи муабетот... Ама не мора желки да се наредат, можеа и обичните џандари или редари(ама дечки од Комити) .
Нема да не уништат, ги боли што не им успеа до крај да заврши како што планираа.