Фан клуб: Пелистер!

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.430
Поени од реакции
2.036
1739018983663.png

Битно си ја истераја агендата го зедоја клубот јас бев најбудала шо пишев против некој ликови тука, па и закани ми пуштаја дури да го земат клубот, глата вторба ќе ми ја клаваја.

Разликата измеѓу тие шо ги подржавте и вас е шо некој од клубот ќе си замини со 200.000 евра кеш, а ние ќе се нервираме дали Пелистер ќе бил пак јак. Колку за ваша информација Денис ги зема странците за 1000 евра немат пари и пак му држат лекција.

Прилепо го фрлија во оган дека профитер бил и неразбирал.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.416
Поени од реакции
5.629
Не знам за вас, ама за мене очекуван пораз, Феникс ги има погодено странците, ние не, од натпревар во натпревар во бламажа ќе влегваме....

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.430
Поени од реакции
2.036
Феникс ги има погодено странците
На тежина паѓат сумите за странците, да имаја и Феникс и Пелистер ист буџет ова ќе беше нормална и фер критика. Ама едниот клуб можи да си дозволи 5000 евра за Бојич, а другиот бара странец скокач за 1000 евра месечно ( од прва рака проверена информација ). Да му дајте на Денис 400.000 евра за засилувања има да ја изгази лигата.

Член од
24 јуни 2022
Мислења
387
Поени од реакции
955
defintivno najslabata ekipa od ko e task force sponzor… mozi vreme e za nekoja reakcija od nas kako publika opstinata eden ton pari daeni za da go gledame misko i staic kuro da si igrat
Task force se samo dve godini sponzori,odnosno lani I ovaa godina kako to najslaba ekipa nebare 10 godini go sponzoriraat klubot.Eden stranec nemat pogodeno,pa posle rakometnata platforma ne cinela so denese dve tituli I dva suler-kupa.

vasicot

Soli contra omnes
Член од
2 септември 2016
Мислења
928
Поени од реакции
2.176
Task force se samo dve godini sponzori,odnosno lani I ovaa godina kako to najslaba ekipa nebare 10 godini go sponzoriraat klubot.Eden stranec nemat pogodeno,pa posle rakometnata platforma ne cinela so denese dve tituli I dva suler-kupa.
nebare 100 godini se rekov ..
muabeto mi e deka ispustivme igraci ko magdevski planinic pa i dvata amerikancite ke gi klam karpenter i karades kako i da bea tocno za da go gledame staic zabava da si praj
i rakometo se otepaja godenje stranci nema problem

Член од
24 јуни 2022
Мислења
387
Поени од реакции
955
nebare 100 godini se rekov ..
muabeto mi e deka ispustivme igraci ko magdevski planinic pa i dvata amerikancite ke gi klam karpenter i karades kako i da bea tocno za da go gledame staic zabava da si praj
i rakometo se otepaja godenje stranci nema problem
Ama barem rakometot imat rezultati odnosno ne se blamirat ko ovie

Член од
15 јули 2016
Мислења
344
Поени од реакции
813
На тежина паѓат сумите за странците, да имаја и Феникс и Пелистер ист буџет ова ќе беше нормална и фер критика. Ама едниот клуб можи да си дозволи 5000 евра за Бојич, а другиот бара странец скокач за 1000 евра месечно ( од прва рака проверена информација ). Да му дајте на Денис 400.000 евра за засилувања има да ја изгази лигата.
Koj e Denis?

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
8.758
Ne znam tie denis ,penis pari sponzori pogodile i zgresile ama edno znam deka kaj nas za se najdogovoren e Mac i prvo toj treba da odgovara posle site na dolu isto I to Filip so misli deka e negov klubot privaten a davaat samo 100 ili 150 za razlika od opstinata so dava tri pati pokje a tie si prat privatna zabava kako da e od doma dojsen klubot znaci mora brkanje i se od pocetok ova na nisto ne lici barem eden kuo da zemevme eden ton pari potprs8ja site ovie godini ako ne 4-5 miljoni evra a nisto ne osvo9svme arno ama za toa go plajakme Mac kako da vraten od NBA stanoj trista cuda plati i premii so ne koata nad 60 000 evra plus premii plus ruceci,plus stanot da gleda vamu da gleda tamu luda rabota davame opstinski pari za privatna zabava na nekoj !

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
8.758
Daj boze ama tesko a uba rabota so zedoja gjupakot za to zborame celo vreme pred kupot i play off zemi salam igraci plati gi pa da se nadevas na nesto bog znaj dali e.pogoden ovaj ke vidime ama barem nema cela sezona da go plakjas nekoj za nisto I se mislam deka trebase centar ili 4ka a ne plej ama to e poarno nesto od nisto

Американецот Џеремаја Гамбрел е ново име во Пелистер

Американскиот кошаркар Џеремаја Гамбрел е најново засилување на КК Пелистер, откако „зелено-белите“ постигнаа договор за ангажман на овој квалитетен плејмејкер. Станува збор за кошаркар кој настапува на бековската позиција, важи за исклучителен поентер, подготвен да преземе одговорност во клучните моменти кога се решава победникот.

Овој 24-годишен Американец е роден во Хјустон, ланската сезона ја мина во тимот на Алкорн стејт брејвс, каде имаше просек од 13,2 поени и 1,1 украдени топки по натпревар.

Сезонава му беше прва на Гамбрел во европската кошарка, почнувајќи ја авантурата на „стариот континент“ во првата лига на Србија, како член на Металац од Ваљево. Тој експресно се наметна како лидер на екипата, а најдобриот меч го одигра против Џокер (екипа со која сезонава се сретнавме во АБА2 лигата), постигнувајќи 37 поени (8/13 за тројка).

Џеремаја Гамбрел денеска пристигна во Битола и му се стави на располагање на стручниот штаб, а се очекува своето деби за Пелистер да го има веќе в четврток, во четвртфиналето од Купот на Македонија против екипата на Чаир.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.386
Поени од реакции
4.981
Друга беше поентата на постот, ФеБруари.. Ај нема везе

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.416
Поени од реакции
5.629
На мускули.....
Неколку пати дозволивме да се вратат а имавме +10, незгодни се Чаир, тешко ни оди со нив, американците му се погодени, она Морис е чудо и отскокнува со квалитетите за разлика од другите....
Кај нас Мишко искина, конечно партија над ниво после долго време....
Американецот е погоден, еден ден е тука 20тина поени, ако не се лажам 6 тројки погоди како шо броев, класичен шутер. Дамјан добар одбрана, Аце на искуство погоди клучна тројка...
Нека биди овај меч пресвртница на сезоната и да се вратиме на победите.

Kajgana Shop

На врв Bottom