Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
1. Посакуваме лев бек.
2.Една полусезона може да се изгура со Кришито/Мота/Лацари и да се земе шампионатот,тие ке бидат далеку подобри од Бонера и Антонини,а Лацари ке дојде добро кога ке се повреди некој од средината.
3.Не пишуваше до сега тука и продолжи понатака исто така,пошто ние неаме појма од фудбал а ти си големиот стручњак.
Една сезона да се изгура? :pos2: а што ќе правиме понатаму? па доста ние од такви просечни играчи...нас ни треба стварно добар лев и десен бек(достојна замена за Кафу и Малдини) ако сакаме да освоиме титула во Италија и Лига на Шампиони и ни треба еден класичен плејмејкер(од типот на Чави,Иниеста,Снајдер)а не се дефанзивци кои трчаат ко мува без глава:toe:...и извини заборавив тебе да те прашам дали да пишувам тука или не!

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Една сезона да се изгура? :pos2: а што ќе правиме понатаму? па доста ние од такви просечни играчи...нас ни треба стварно добар лев и десен бек(достојна замена за Кафу и Малдини) ако сакаме да освоиме титула во Италија и Лига на Шампиони и ни треба еден класичен плејмејкер(од типот на Чави,Иниеста,Снајдер)а не се дефанзивци кои трчаат ко мува без глава:toe:...и извини заборавив тебе да те прашам дали да пишувам тука или не!
Чекај малце бате,пишав дека Кришито е доволен да се изгура една полусезона а не цела сезона,плус тој ке биде земен за мали пари на позајмица најпрво па ако заслужи ке биде откупен.
Дечкото е потенцијал,игра за репрезентација и супер се снаоѓа во Џенова зошто да не го земеме ? Што би изгубиле?

А за плејмејкер и јас викам дека ни треба,особено кога Пирло ке се повреди нема кој да ја вади топката од позади. Само кажи ми кој класа плејмејкер ти е достапен во јануари?
И заборави на тоа дека Милан ке дава многу пари за плејмејкери од врвна класа,Милан сега е свртен кон младинците од таму ке ги вади играчите за во иднина поради финансискиот фер плеј.

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Чекај малце бате,пишав дека Кришито е доволен да се изгура една полусезона а не цела сезона,плус тој ке биде земен за мали пари на позајмица најпрво па ако заслужи ке биде откупен.
Дечкото е потенцијал,игра за репрезентација и супер се снаоѓа во Џенова зошто да не го земеме ? Што би изгубиле?

А за плејмејкер и јас викам дека ни треба,особено кога Пирло ке се повреди нема кој да ја вади топката од позади. Само кажи ми кој класа плејмејкер ти е достапен во јануари?
И заборави на тоа дека Милан ке дава многу пари за плејмејкери од врвна класа,Милан сега е свртен кон младинците од таму ке ги вади играчите за во иднина поради финансискиот фер плеј.
Кришито сигурно нема да се пушти на позајмица,заш за него како што знам има понуда и од Баерн М.. и сигурно Џенова ќе бара околу 15 мил за него...а за плејмејкер немаме уште од кога си отиде Кака...па можеше и прошлите 2 лета да се земе некој таков(некој младич од Бразил или Аргентина)...а за нашите младинци немој да ми збориш заш...незнам колку год веќе еден играч нема излезено од таму(тоа е срам за клуб како Милан...да има мизерна младинска школа и цело време да се прават грешки со таа школа...носејќи погрешно проценети играчи од цел свет)

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Робињо не го гледаме вечерва значи..Ај шанса за Касано.

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Кришито сигурно нема да се пушти на позајмица,заш за него како што знам има понуда и од Баерн М.. и сигурно Џенова ќе бара околу 15 мил за него...а за плејмејкер немаме уште од кога си отиде Кака...па можеше и прошлите 2 лета да се земе некој таков(некој младич од Бразил или Аргентина)...а за нашите младинци немој да ми збориш заш...незнам колку год веќе еден играч нема излезено од таму(тоа е срам за клуб како Милан...да има мизерна младинска школа и цело време да се прават грешки со таа школа...носејќи погрешно проценети играчи од цел свет)
Освен Барса што константо вади играчи од младинска кој друг вади?

Очигледно не гледаш дека последниве 2 год многу повеќе се вложува таму,се носат доста играчи и еве неколку и се појавуваат за прв тим(Страсер,Меркел и Верди играше и Берета).

Немаме од кога си отиде али ете сега за таа позиција го донесоа Касано. А талент од Бразил или Аргентина нема затоа што можеби до сега никој не им бил по мерак,секогаш кога ке се појави некој што стварно им го праи кеифот го носат така да кулирај и уживај во сезоната.

Чим го бара и Баерн М. тогаш сигурно мора да е квалитетен нели? Зошто мислиш дека не може да успее кај нас?

--- надополнето ---

Робињо не го гледаме вечерва значи..Ај шанса за Касано.
Не верувам дека ке стартува од прва минута Касано,Сидорф ке е на негова позиција.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Еве штотуку излезе информација за Робињо дека е болен, нема да биде ни на трибини ќе биде у хотел .. за некоја минута и официјални формации

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Освен Барса што константо вади играчи од младинска кој друг вади?

Очигледно не гледаш дека последниве 2 год многу повеќе се вложува таму,се носат доста играчи и еве неколку и се појавуваат за прв тим(Страсер,Меркел и Верди играше и Берета).

Немаме од кога си отиде али ете сега за таа позиција го донесоа Касано. А талент од Бразил или Аргентина нема затоа што можеби до сега никој не им бил по мерак,секогаш кога ке се појави некој што стварно им го праи кеифот го носат така да кулирај и уживај во сезоната.

Чим го бара и Баерн М. тогаш сигурно мора да е квалитетен нели? Зошто мислиш дека не може да успее кај нас?

Интер е мн подобар од Милан во ваѓање на добри млади играчи(Балотели,Сантон,Биабиани),да не зборам за Рома....каде пола играчи им се од својата школа:toe: а за нашиве едино Меркел и Верди ми уливаат малку поверење дека можеби нешто ќе биде од нив...
за Кришито само пишав дека не ми урива поверење дека додека беше во Јувентус само го шетаја по клубови..

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
LECCE: Rosati; Tomovic, Gustavo, Fabiano, Mesbah; Vives; Munari, Bertolacci, Grossmuller; Jeda, Di Michele.

MILAN: Amelia; Abate, Nesta, Thiago Silva, Bonera; Gattuso, Ambrosini, Flamini; Seedorf; Pato, Ibrahimovic.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.562
Поени од реакции
5.556
LECCE: Rosati; Tomovic, Gustavo, Fabiano, Mesbah; Vives; Munari, Bertolacci, Grossmuller; Jeda, Di Michele.

MILAN: Amelia; Abate, Nesta, Thiago Silva, Bonera; Gattuso, Ambrosini, Flamini; Seedorf; Pato, Ibrahimovic.
Јаја... Гатузо, Амброзини, Фламини... не ми прае многу мерак формацијава, незнам зош... ама нема некој организатор добар у средниот ред... Сидорф ќе ја влечка многу... не ќе беше лошо Касано место Фламини ама ај, за убоо нека е само =)

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158

Супер бинго....Бонера лев бек и 4 ца (полу)дефанзивци во средниот ред :kesa:

Cuore Rossonero

Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
^^Се врати фламини и почна Алегри со дефанзивната формација..

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Интер е мн подобар од Милан во ваѓање на добри млади играчи(Балотели,Сантон,Биабиани),да не зборам за Рома....каде пола играчи им се од својата школа:toe: а за нашиве едино Меркел и Верди ми уливаат малку поверење дека можеби нешто ќе биде од нив...
за Кришито само пишав дека не ми урива поверење дека додека беше во Јувентус само го шетаја по клубови..
Не им е прв пат на Јувентус да праат така а после да им е криво зошто напраиле така.

Кришито е талент и за негов потпис се бори и Интер,ете го и Баерн го сака. Така да тука мора да има нешто,и искрено сакам да го земат нашиве.

Балотели ти е потенцијал ама без мозок,ако не го смени понашањето па и кај нас нека дое не бива од него ништо.
Сантон го игнорираат у последниов период,знам беше и повреден се нема доразвиено.
А Биабиани ти е се само не е талент,според мене. Има брзина и ништо друго.

--- надополнето ---

^^Се врати фламини и почна Алегри со дефанзивната формација..
Формација која 4-5 кола носеше по 3 бода со овие бош екипи,да остаиме да помине утакмицава и да видиме како ке играат.

Cuore Rossonero

Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
^абе мочко ко биро за информации си на фан клубов. на секоја минута рифреш маваш и постираш хаха

..иначе знам дека формацијава носеше резултати се до Сампдориа,ама сакам малце поатрактивен фудбал а не само прости пасови :)

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Omfg Сидорф цц Касано да го стаеше поарно ке беше

Ама ае Со среќа Вечер одиме на победа :D fORZa MILAN

Ф

ФорцаМилан

Гостин
^абе мочко ко биро за информации си на фан клубов. на секоја минута рифреш маваш и постираш хаха

..иначе знам дека формацијава носеше резултати се до Сампдориа,ама сакам малце поатрактивен фудбал а не само прости пасови :)
Хах морам бе :)

Да беше Пирло тука и Касано да беше спремен за 90 мин ке глеавме атрактивна утакмица али едниов повреден другиов нема душа за 90.

У второ ке влезе Касано ке асистира до Пато и така :P

Kajgana Shop

На врв Bottom