Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.919
Поени од реакции
4.699
Нема ништо чудно да има напредок во играта на млади фудбалери.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
#Kalulu closer and closer to his return he returns to training on the field. #Thiaw already in the group. The thing that impresses most after surgery is the physical form. He's twice as big physically. He must have worked out a lot, because he is in remarkable condition. Chest and shoulders. #Milan

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.540
Поени од реакции
15.032
Иначе сите не изненади Габија, не ми е јасно како е толку стабилен али се надевам дека ќе успее да држи така до крај на сезона. Дали со Томори, дали со Чао на моменти, тотално небитно, само нека се калемат клиншитс.

Само секогаш треба да се има во предвид за каков дефанзивец се работи. Габиа е дефанзивец кој се ослонува на позиционирање, читање, препознавање. Односно, тој со созревање треба да биде подобар. Зрелоста е клучна за сите дефанзивци, но за неговиот тип посебно.

Како и да се развива, тоа е правецот во кој би одел. Атлетските слабости не можат да се променат. Брзината, експлозивноста, цврстината во дуел игра, нема да се променат, освен малку последното.

Од овој тип на италијански дефанзивци, кој доцна созрева, во последно време најистакнат е Ачерби. Иако тој има подобри физички предиспозиции од Габиа.

Со Малик има добра игра со нога, Германецот е подобар со глава (на Габиа при офанзивен прекин ударите му делуваат малку неконтролирани). Во тоа што не се учи, што е вродено, атлетски, физички предиспозиции, Малик е во предност. Брзина, една од клучните работи за модерни спортисти, не се тренира.

Позиционирање, читање, се учат.

Треба овие работи да се имаат во предвид, како и контекстот во кој ќе играат. Пример, за кај Конте со тројца позади, Габиа би било добро да го имаш во тим, додека, еве кај Гркот во Тотенхем, кој е интересен сезонава, не би се покажал добро.

Ова е важно за тоа што да се прави со него. За прв состав не е, без разлика на тренер, доколку зборуваме за тим со големи амбиции, останува за тоа да го имаш за ротација.

И затоа можеби би било паметно, токму сега да се продаде (со некој договор што ќе му даде простор на Милан да профитира од неговиот развој), за да се земе дефанзивец кој би имал квалитет за поголеми дострели.

За тоа дали би било паметно, каков профил треба да бараат и слично, Монкада и другите нека кршат глава. Само што доколу следната сезона не добива простор само ќе изгуби на вредност, а особено некој што не ти е првотимец и не се очекува тоа да биде, треба да го продадеш кога е најисплатливо и да додадеш за некој поперспективен.

Таман работа бато мој, си праиме муабет само, нема потреба од сестри, мајки и коментирање на состојба на умот.
Во таков случај, за некои би се изгубила секоја смисла за нивен престој тука. :coffee:

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.919
Поени од реакции
4.699
Before
gettyimages-1741626139-612x612.jpg
And after.
gettyimages-2010622264-612x612.jpg
Братот качил на килажа,ќе му биде потребно време да ја поврати формата но ќе има здрава конкуренција во дефанзивата на Милан.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.557
Поени од реакции
29.104
Before
Прегледај го приврзокот 406880
And after.
Прегледај го приврзокот 406881
Братот качил на килажа,ќе му биде потребно време да ја поврати формата но ќе има здрава конкуренција во дефанзивата на Милан.
И битно ги извадил ракавиците после шамарите од Ибра.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.576
Поени од реакции
5.583
Before
Прегледај го приврзокот 406880
And after.
Прегледај го приврзокот 406881
На вага дан го мереше? Качил на мускулна маса според сликата...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.576
Поени од реакции
5.583
Каков состав на Пиоли... спремни за кукање? Коа не ротира не ротира ама коа ќе изротира пола состав...

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.540
Поени од реакции
15.032
Некој како Чави, кога гледа дека нема напредок, вели доста беше, нема што да понудам ново, си одам.

Пиоли никогаш не е виновен.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.576
Поени од реакции
5.583
Не застанува, руши се пред себе.
Габиа до него, овој прае фаул, стануе прае пенал, легендарно, ни Бонера ова го нема напраено ,

Kajgana Shop

На врв Bottom