Жути*
Kévin Constant за победа !
- Член од
- 20 јули 2009
- Мислења
- 794
- Поени од реакции
- 275
А ПО КОГО ДА ПЛУКАМ ??????? Што овој пораз е 3х посрамен него оној против Манчестер Јунајтед , затоа што лани барем ИГРАА СО МУДА И ЖЕЛБА , што за разлика од денеска влегоа во утакмицата како посрани без НИКАКОВ концепт за игра и надмудрување, без никаква цел а кој е за тоа се крив сигурно не е заменик кафе куварот во Миланело. Ова е една од најслабите партии на Милан во неговата историја по понижен Милан не сум глеам, по мизерно издание не памтам дали си свесен само за овие работи ? Па јас незнам што одигра Фламини утакмицава упс извини го повреди Чорлука и среќа не заработи црвен се смилуе судијата а незнам зашто , а сигурен сум дека Меркел би одиграл каде каде подобро од овој неталентиран насилник, а тоа Сидроф што влезе така во утакмицата што мислиш дека он е крив за неговото лошо издание или тоа што Милан НЕМАШЕ среден ред кој требаше да му даде некоја употреблива топка па он понатаму тоа да го заврши .. Малку му беше тоа што Милан изгледаше смешно против една Џенова со оваа формација по мораше истата грешка да ја направи ? Малце му беше што Милан беше смешен со оваа формација и менталитет во главата во дуелот против Р.Мадрид ? Господинот Алегри имаше добри 2 месеци да измозга што е потребно за да се помине еден просечен Тотенхем ( морам вака да кажам затоа што ТРОЈЦА стандарни првотимци на Тотенхем не беа вечерва во составот и кој се главна сила во истиов овој тим ) ... Али не де не е Господниот Алегри крив што Милан ја одигра убедливо најслабата утакмица која ја сум ја глеал.Аман бе пак ли по Алегри најдовте да плукате? Што требаше човекот да направи да влезе и да го тргне Гомез од гол ко шутираше Јепес. Излезе со тоа што го имаше на располагање. Да не требаше Меркел и Пато уште од почеток да ги игра па резултатот да беше уште полош. Сидорф беше денеска ултра слаб на терен, невидлив и некорисен. Влезе во утакмицава ептен комотно ко да мислеше Тотенхем ќе ги добие на искуство. Друг кој не покажа она што требаше е Робињо. Најслаб натпревар од кога е дојден во Милан. Придонес=0. Не знам што му беше ама не сум навикнат на вакви изданија од него сезонава. Ако сакаме некој позитивен резултат во реваншот мора да изигра 100% подобро од ова што го покажа денеска.
Гатузо денеска беше понадркан од кога било. Ама до негде и го оправдувам. Секоја можност што ја имаа играчите на Тотенхем ја користеа со цел да се повреди противникот. Судијата го изгуби натпреварот од раце. Дозволи премногу груба игра што резултираше со таков исход во второ полувреме.
Шансите за пласман понатаму ни се сведени на минимум па скоро и да ги нема. Играчите се тие истите може само Боатенг ако се врати за реваншот. Таму нема што да се изгуби мора да се оди на победа. Ќе биде пеколно ама да го ебам навивачи на Милан сме. Навикнати сме и на најлошото
"I was nervous. I didn't want to argue with players and I did it with him, but I was wrong to do what I have done." - Се е кажано со реченицава на Гатузо.
А еве што мисли господниот Алегри за утакмицата ..
Milan boss Massimiliano Allegri admits his side paid the price for failing to deal with Tottenham's counterattacking style, but believes they can win in England. Јас колку што памтам единствена контра беше онаа која што Тотенхем го постигна голот или се лажам, можеби ќе победи Милан во Англија но не со тебе и не на оваа утакмица ...