Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
Аман бе пак ли по Алегри најдовте да плукате? Што требаше човекот да направи да влезе и да го тргне Гомез од гол ко шутираше Јепес. Излезе со тоа што го имаше на располагање. Да не требаше Меркел и Пато уште од почеток да ги игра па резултатот да беше уште полош. Сидорф беше денеска ултра слаб на терен, невидлив и некорисен. Влезе во утакмицава ептен комотно ко да мислеше Тотенхем ќе ги добие на искуство. Друг кој не покажа она што требаше е Робињо. Најслаб натпревар од кога е дојден во Милан. Придонес=0. Не знам што му беше ама не сум навикнат на вакви изданија од него сезонава. Ако сакаме некој позитивен резултат во реваншот мора да изигра 100% подобро од ова што го покажа денеска.

Гатузо денеска беше понадркан од кога било. Ама до негде и го оправдувам. Секоја можност што ја имаа играчите на Тотенхем ја користеа со цел да се повреди противникот. Судијата го изгуби натпреварот од раце. Дозволи премногу груба игра што резултираше со таков исход во второ полувреме.

Шансите за пласман понатаму ни се сведени на минимум па скоро и да ги нема. Играчите се тие истите може само Боатенг ако се врати за реваншот. Таму нема што да се изгуби мора да се оди на победа. Ќе биде пеколно ама да го ебам навивачи на Милан сме. Навикнати сме и на најлошото
А ПО КОГО ДА ПЛУКАМ ??????? Што овој пораз е 3х посрамен него оној против Манчестер Јунајтед , затоа што лани барем ИГРАА СО МУДА И ЖЕЛБА , што за разлика од денеска влегоа во утакмицата како посрани без НИКАКОВ концепт за игра и надмудрување, без никаква цел а кој е за тоа се крив сигурно не е заменик кафе куварот во Миланело. Ова е една од најслабите партии на Милан во неговата историја по понижен Милан не сум глеам, по мизерно издание не памтам дали си свесен само за овие работи ? Па јас незнам што одигра Фламини утакмицава упс извини го повреди Чорлука и среќа не заработи црвен се смилуе судијата а незнам зашто , а сигурен сум дека Меркел би одиграл каде каде подобро од овој неталентиран насилник, а тоа Сидроф што влезе така во утакмицата што мислиш дека он е крив за неговото лошо издание или тоа што Милан НЕМАШЕ среден ред кој требаше да му даде некоја употреблива топка па он понатаму тоа да го заврши .. Малку му беше тоа што Милан изгледаше смешно против една Џенова со оваа формација по мораше истата грешка да ја направи ? Малце му беше што Милан беше смешен со оваа формација и менталитет во главата во дуелот против Р.Мадрид ? Господинот Алегри имаше добри 2 месеци да измозга што е потребно за да се помине еден просечен Тотенхем ( морам вака да кажам затоа што ТРОЈЦА стандарни првотимци на Тотенхем не беа вечерва во составот и кој се главна сила во истиов овој тим ) ... Али не де не е Господниот Алегри крив што Милан ја одигра убедливо најслабата утакмица која ја сум ја глеал.

"I was nervous. I didn't want to argue with players and I did it with him, but I was wrong to do what I have done." - Се е кажано со реченицава на Гатузо.

А еве што мисли господниот Алегри за утакмицата ..
Milan boss Massimiliano Allegri admits his side paid the price for failing to deal with Tottenham's counterattacking style, but believes they can win in England. Јас колку што памтам единствена контра беше онаа која што Тотенхем го постигна голот или се лажам, можеби ќе победи Милан во Англија но не со тебе и не на оваа утакмица ...

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
А ПО КОГО ДА ПЛУКАМ ??????? Што овој пораз е 3х посрамен него оној против Манчестер Јунајтед , затоа што лани барем ИГРАА СО МУДА И ЖЕЛБА , што за разлика од денеска влегоа во утакмицата како посрани без НИКАКОВ концепт за игра и надмудрување, без никаква цел а кој е за тоа се крив сигурно не е заменик кафе куварот во Миланело. Ова е една од најслабите партии на Милан во неговата историја по понижен Милан не сум глеам, по мизерно издание не памтам дали си свесен само за овие работи ? Па јас незнам што одигра Фламини утакмицава упс извини го повреди Чорлука и среќа не заработи црвен се смилуе судијата а незнам зашто , а сигурен сум дека Меркел би одиграл каде каде подобро од овој неталентиран насилник, а тоа Сидроф што влезе така во утакмицата што мислиш дека он е крив за неговото лошо издание или тоа што Милан НЕМАШЕ среден ред кој требаше да му даде некоја употреблива топка па он понатаму тоа да го заврши .. Малку му беше тоа што Милан изгледаше смешно против една Џенова со оваа формација по мораше истата грешка да ја направи ? Малце му беше што Милан беше смешен со оваа формација и менталитет во главата во дуелот против Р.Мадрид ? Господинот Алегри имаше добри 2 месеци да измозга што е потребно за да се помине еден просечен Тотенхем ( морам вака да кажам затоа што ТРОЈЦА стандарни првотимци на Тотенхем не беа вечерва во составот и кој се главна сила во истиов овој тим ) ... Али не де не е Господниот Алегри крив што Милан ја одигра убедливо најслабата утакмица која ја сум ја глеал.

"I was nervous. I didn't want to argue with players and I did it with him, but I was wrong to do what I have done." - Се е кажано со реченицава на Гатузо.

А еве што мисли господниот Алегри за утакмицата ..
Milan boss Massimiliano Allegri admits his side paid the price for failing to deal with Tottenham's counterattacking style, but believes they can win in England. Јас колку што памтам единствена контра беше онаа која што Тотенхем го постигна голот или се лажам, можеби ќе победи Милан во Англија но не со тебе и не на оваа утакмица ...
+1

и за ова исто
лејдис енд џентлемен Gennaro " Rino " Gattuso, бар утакмицава ќе се памти по дивеењето на пит булот а не по најмизерното издание на Милан .. така да капитенски го обработи тоа :pipi: ..

Ах колку само ќе ми биде криво кога еден ден ќе се повлече од фудбалот ...
ти должам репутација..

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Ова е една од најслабите партии на Милан во неговата историја по понижен Милан не сум глеам, по мизерно издание не памтам дали си свесен само за овие работи ?
Епа очигледно е дека го немаш пратено Милан внимателно. Не знам дали си гледал минатата година но во двата порази од Интер Милан имаше далеку полоша игра од оваа денес, Милан беше очаен во двомечот со Манчестер. Милан беше слаб во двата натпревари со Цирих, Милан лани не успеваше да победи против очајната Парма и си дозволи кикс со Наполи дома кога беше најпотребно. Мене сите тие утакмици ми беа помизерни за гледање од оваа денеска. И да не се враќам наназад да го спомнувам поразот од Ла Коруња(за оваа да речеше ќе се согласев) кога Милан стварно ја изигра најслабата утакмица во историјата. Милан денеска беше далеку од очаен, на Милан денеска му недостасуваше желба за надигрување во првото полувреме и малку среќа во второто. Зошто е Алегри крив кога го извади тоа што го имаше на располагање? Подобро од овој состав не можеше да извади и да сакаше. Не можеш да кажеш дека мотивација немало. Мотивација имаше за победа а доказ за тоа е второто полувреме во кое на секој можен начин се обидуваа да ја освојат топката. Факт е дека денеска потфрлија повеќето да не кажам го потценија противникот. Барем во реваншот нема да го имаат истиот став. Замисли денеска да победивме со 4-1 а таму да изгубиме со 4-0 или полошо. Последниот пораз на Милан е од пред скоро 2 месеца. Вакво спуштање на земја беше и повеќе од потребно. Наречи ме безнадежен оптимист ама на реваншот Милан нема шанси да загуби а ако имаме среќа ќе пројдеме и понатака.

Да не заборавиме што е главната цел оваа сезона. Серија А. Затоа и беа донесени такви засилувања во преодниот рок. Ја не знам како не може да сватите дека тимот е во фаза на ремонт. Тимот е далеку од совршен и некомплетен е на многу позиции. Немаме квалитетни бекови, имаме стара и истрошена средина. Силите се тие. Далеку од доволни за сите три фронта. Да се удри одма на хејтање на кого било нема смисла. Не гледам зошто да не бидеме задоволни од сезонава. Прво место во Серија А, полуфинале во купот и 1/8 финале ЛШ. Да се освои се е скоро невозможно. Ако повредите ги избегнат играчите, ако имаш среќа да дадеш 2 гола во последни 2 минути, ако твојот главен противник губи од тебе со 5 разлика е тогаш и само тогаш може да се надеваш на сите трофеи. Јас тоа сезонава кај Милан не го видов па за тоа не гледам зошто треба да бидат успешни на сите фронтови. Создавање шампионски тим е процес кој трае. А Милан допрва почнува :wink:

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
Создавање шампионски тим е процес кој трае. А Милан допрва почнува :wink:
Како викаа Галијани & Берлускони
Милан има шампионски тим!
:pos: и тоа пред да се доведат засилувањата, така да од таа гледна точка ја не гледам друг виновник за ваквиот резултат :smir:
Да видиме утре со каква изјава ќе излезе Галијани :)

Член од
29 јули 2008
Мислења
262
Поени од реакции
34
Изгледа друга утакмица гледале многу луѓе јас како што знам 0-1 изгубивме. Во прво полувреме Тотенхем доминираа но сепак беа одлично затворани во одбраната истото беше точно и во второ полувреме. Алегри убаво си виде у прво полувреме дека на Сидорф не му е ден(не го бива бајат е) и во второ влезе на терен Пато и се изменија доста работи - Тотенхем се затвори во своја половина без топката да помине добри 15-20 минути во серија и се случи што се случи си го примивме на контра. Едноставно не ни беше денот тие шанси што не влегоа верувам ке си влезат во Лондон. Така да големи јајца ако изгубивме оваа утакмица си има и реванш. Разбирам нервоза кај мене ке отидеше флаша у телевизор и комшии полиција ке ми викнеа, ама не треба одма да се пљука по Алегри. Сеуште сме во трка за сите трофеи и немаме дебакл доживеано сезонава. Бидете солидарни кон тимот тренерот и играчите , ова му ипак прва година на човекот во голем тим и сме први на табела во Серие А и исто сме во полуфиналето од купот. Да причекаме што ке се случи во Лондон па тогаш ке може да збориме. Поздрав Миланези ипак ова е Милан,а не некој второ разреден англиски клуб.

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Абе не заебавај. Таа изјава беше користена да се смират навивачите и не верувам некој да ја има сватено озбилно. Милан имаше шампионски тим. Ама се има рок на траење. Рокот на тој шампионски тим на Милан истече сезоната 2005/2006 после поразот од Јувентус на домашен терен и губење на скудетото. Следната сезона освоивме ЛШ ама рокот на траење на тој тим беше поминат. Воопшто не ми е жал што освоивме ама заради тој трофеј Милан има болки во стомакот(заминат рок) овие 4 години. Сезонава се почна од почеток. Се создаде неверојатен напад и колку што се можеше се закрпија дупките каде што дуваше промаја. Летово ќе се продолжи со тој тренд. Ќе се донесат двајца квалитетни креативци во средниот ред и еден бек. Другото ќе биде крпење. За сезона две Милан ќе има далеку поквалитетен тим од сегашниот кадарен да освои се а Алегри ќе го предводи тој тим.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.213
Поени од реакции
14.482
Епа очигледно е дека го немаш пратено Милан внимателно. Не знам дали си гледал минатата година но во двата порази од Интер Милан имаше далеку полоша игра од оваа денес, Милан беше очаен во двомечот со Манчестер. Милан беше слаб во двата натпревари со Цирих, Милан лани не успеваше да победи против очајната Парма и си дозволи кикс со Наполи дома кога беше најпотребно. Мене сите тие утакмици ми беа помизерни за гледање од оваа денеска. И да не се враќам наназад да го спомнувам поразот од Ла Коруња(за оваа да речеше ќе се согласев) кога Милан стварно ја изигра најслабата утакмица во историјата. Милан денеска беше далеку од очаен, на Милан денеска му недостасуваше желба за надигрување во првото полувреме и малку среќа во второто. Зошто е Алегри крив кога го извади тоа што го имаше на располагање? Подобро од овој состав не можеше да извади и да сакаше. Не можеш да кажеш дека мотивација немало. Мотивација имаше за победа а доказ за тоа е второто полувреме во кое на секој можен начин се обидуваа да ја освојат топката. Факт е дека денеска потфрлија повеќето да не кажам го потценија противникот. Барем во реваншот нема да го имаат истиот став. Замисли денеска да победивме со 4-1 а таму да изгубиме со 4-0 или полошо. Последниот пораз на Милан е од пред скоро 2 месеца. Вакво спуштање на земја беше и повеќе од потребно. Наречи ме безнадежен оптимист ама на реваншот Милан нема шанси да загуби а ако имаме среќа ќе пројдеме и понатака.

Да не заборавиме што е главната цел оваа сезона. Серија А. Затоа и беа донесени такви засилувања во преодниот рок. Ја не знам како не може да сватите дека тимот е во фаза на ремонт. Тимот е далеку од совршен и некомплетен е на многу позиции. Немаме квалитетни бекови, имаме стара и истрошена средина. Силите се тие. Далеку од доволни за сите три фронта. Да се удри одма на хејтање на кого било нема смисла. Не гледам зошто да не бидеме задоволни од сезонава. Прво место во Серија А, полуфинале во купот и 1/8 финале ЛШ. Да се освои се е скоро невозможно. Ако повредите ги избегнат играчите, ако имаш среќа да дадеш 2 гола во последни 2 минути, ако твојот главен противник губи од тебе со 5 разлика е тогаш и само тогаш може да се надеваш на сите трофеи. Јас тоа сезонава кај Милан не го видов па за тоа не гледам зошто треба да бидат успешни на сите фронтови. Создавање шампионски тим е процес кој трае. А Милан допрва почнува :wink:
Абе не заебавај. Таа изјава беше користена да се смират навивачите и не верувам некој да ја има сватено озбилно. Милан имаше шампионски тим. Ама се има рок на траење. Рокот на тој шампионски тим на Милан истече сезоната 2005/2006 после поразот од Јувентус на домашен терен и губење на скудетото. Следната сезона освоивме ЛШ ама рокот на траење на тој тим беше поминат. Воопшто не ми е жал што освоивме ама заради тој трофеј Милан има болки во стомакот(заминат рок) овие 4 години. Сезонава се почна од почеток. Се создаде неверојатен напад и колку што се можеше се закрпија дупките каде што дуваше промаја. Летово ќе се продолжи со тој тренд. Ќе се донесат двајца квалитетни креативци во средниот ред и еден бек. Другото ќе биде крпење. За сезона две Милан ќе има далеку поквалитетен тим од сегашниот кадарен да освои се а Алегри ќе го предводи тој тим.
:bravo: :eek:lee:

Убаво објаснето... Башка, ретко кој е свесен колку е тешко да ти се погоди добар тренер. Сега да останеме без тренер нема да може ништо добро да донесеме. За среќа, кај нас Алегри ќе гура подолго време, па нема да бидеме како Реал и Интер на времето кога постојано менуваа тренер. Тоа е најлошо за една екипа.

Се прави нова екипа, Алегри е донесен токму за таа цел. Како ќе расне новиот тим, така ќе расне и тој. Уште прва сезона ќе освои една (или две титули). Во ЛШ со овој состав и со толку повредени секој поминат круг е успех, ако некој се надевал на повеќе бил во голема заблуда, па макар ги имале Капело, Мурињо, Венгер и Фергусон на клупа.

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
Амелија е малер бре немаме ни една победа со него во состав од 5 утакмици 3 пораза и 2 нерешени, дај нека си идат со Бонера од клубов налет веќе :pos:

Games played by Marco Amelia in 2010/2011

CHAMPIONS LEAGUE Tu 19Oct 2010
Real Madrid 2 - 0 Milan

CHAMPIONS LEAGUE We 08Dec 2010
Milan 0 - 2 Ajax

ITALIAN SERIE A Su 09Jan 2011
Milan 4 - 4 Udinese

ITALIAN SERIE A Su 16Jan 2011
Lecce 1 - 1 Milan

CHAMPIONS LEAGUE Tu 15Feb 2011
Milan 0 - 1 Tottenham

--- надополнето ---

Добра вест е што Абијати ќе отсуствува само 5 дена линк >>, а лоша тоа што нема да брани против Киево така да ќе мора Амелија да се бори против традицијата :pos: да издвоиме победа со него во прв тим :smir:

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.657
Поени од реакции
722
Крајнчар ми враќа вака зашто пред неколку години не сакав да се сликам со него, па од инат денес даде гол :icon_lol:
Ленон така брзо ја претрча цела ваша половина и Јепес, што не можеше да се познае кој е кој уствари : )
Кажете на девојчето кој уствари даде гол, не ја оставајте така... (оние што видовте)

Ај малце на темата:
Уште кога ги видов на почеток Јепес и Гомез/ш (како и да е) знаев дека некој од нив двајца ќе “кумува“ на утакмицава... И двајцата ми се тип на играчи кои знаат да блеснат на момент, а уствари се тежок феил. Голманов на Тотенхем, се повампири денес, у права смисла на зборот. Се чудев на времето, како некој се осуди да го купи од ПСВ... Никогаш не ми се свиѓал...

Од 2та шута на Јепес, бар 1 требаше да влезе, у двете ситуации јас веќе мислев дека е влезена топката... Поготово на првата ситуација.

Глеам погоре се објаснувате за Ибра и фамозното "Big game flop"

Mене ми било најтешко да признаам, се имам повеќе пати објаснувано на темава со цел фан клуб Интер, нормално со став дека не е така, ама...
Цело време кога ќе дојде дерби си викаш “еве, сеа ќе ги демантира босанецов“, арно ама никако тоа дерби да дојдеше. Гол да не се можело да се даде кога треба... Во ЛШ поготово, против екипи ко Фенербахче ќе ги дрибла ко мали деца, ама кога стигна со Видиќ и Фердинанд, го играа ко мало дете. И тогаш кога дојде у шанса, погоди пречка или нешо у тој стил.

За титула у Италија е измислен, прав материјал, пошо на екипи ко Киево, Чезена, Парма и остала багра знае по 2-3 гола да им да де ко од шала, а знаеме како се освојува титула у Италија (со победи против малите тимови)...

Така да, јас го оправдувам ставот на Чапо т.е. не е тоа негов став туку став на цел фудбалски свет.

Постов е далеку од провокација, со ников мој и така и така не може да ме познаете за кој навивам :) Шала...

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.180
го испуштивме вдв за 10 милиони... ако ни е..ахххх... никад нема да им опростам што не го купивме, а и сисоко пред некоја година... сега ќе бевме the unbeatables..
Не е у ред да се бара кривецот, но дефинитивно Алегри ни е најслаба алка сезонава, послаба од бонера и антонини заедно.. Некои тренери сонуваат да водат таков состав како милан, со таков страшен напад... очигледно дека тој не...
Овој тим се гради и ќе се гради, како што рече некој погоре во фаза на ремонт сме.. ама преку глава ми е од овој муабет веќе 3-4 години се прави, и никако до некаков прогрес...
Утакмицата е 1 од 10000000.... со еден напад еден гол (за второ зборим)... како да игравме против чезена или бреша - со 9 души беа у одбрана...

Член од
29 јули 2008
Мислења
262
Поени од реакции
34
Ленон така брзо ја претрча цела ваша половина и Јепес, што не можеше да се познае кој е кој уствари : )
Кажете на девојчето кој уствари даде гол, не ја оставајте така... (оние што видовте)

Ај малце на темата:
Уште кога ги видов на почеток Јепес и Гомез/ш (како и да е) знаев дека некој од нив двајца ќе “кумува“ на утакмицава... И двајцата ми се тип на играчи кои знаат да блеснат на момент, а уствари се тежок феил. Голманов на Тотенхем, се повампири денес, у права смисла на зборот. Се чудев на времето, како некој се осуди да го купи од ПСВ... Никогаш не ми се свиѓал...

Од 2та шута на Јепес, бар 1 требаше да влезе, у двете ситуации јас веќе мислев дека е влезена топката... Поготово на првата ситуација.

Глеам погоре се објаснувате за Ибра и фамозното "Big game flop"

Mене ми било најтешко да признаам, се имам повеќе пати објаснувано на темава со цел фан клуб Интер, нормално со став дека не е така, ама...
Цело време кога ќе дојде дерби си викаш “еве, сеа ќе ги демантира босанецов“, арно ама никако тоа дерби да дојдеше. Гол да не се можело да се даде кога треба... Во ЛШ поготово, против екипи ко Фенербахче ќе ги дрибла ко мали деца, ама кога стигна со Видиќ и Фердинанд, го играа ко мало дете. И тогаш кога дојде у шанса, погоди пречка или нешо у тој стил.

За титула у Италија е измислен, прав материјал, пошо на екипи ко Киево, Чезена, Парма и остала багра знае по 2-3 гола да им да де ко од шала, а знаеме како се освојува титула у Италија (со победи против малите тимови)...

Така да, јас го оправдувам ставот на Чапо т.е. не е тоа негов став туку став на цел фудбалски свет.

Постов е далеку од провокација, со ников мој и така и така не може да ме познаете за кој навивам :) Шала...
Во право си брат, ама јас како вечити оптимист се надевам дека и тој комплекс ке го надмине Носот со Милан му давам шанса во Лондон да го демантира целиот фудбалски свет.

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
ај нека е со помин...
има и втор натпревар не се секирајте до толку де...

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Не се карајте за без веза..и ја мислам дека играчите немаа никаква мотивација освен Гатузо и Тиаго Силва кој трчаа напред назад одеа и во напад на крајот Гатузо дури почна и да се тепа другите некако многу здрвени ми стоеа поготово Ибрахимович кој не се ни трудеше да потрчне само стоеше Пато не го видов со топката а Робињо како да не ја играше цела утакмица.Имавме две добри шанси со глава да влезеше една ќе беше се подруго вака нема шанса мислам дека во Англија нема што да бараме.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
еве ви motivational quotes пред дуелот во Лондон :tv:

“The qualification hasn’t been decided yet and we’ll go to London to advance to the next round.“ - MASSIMILIANO ALLEGRI
We should have scored, now we’ll try to do it at White Hart Lane”. - MAURO TASSOTTI
We have the duty to go to London and try to qualify for the next round, out of respect for the club and for ourselves.“ - IGNAZIO ABATE
“I’m very optimistic, we’ll go to London to win, we’ll give our all.“ - MATHIEU FLAMINI
“We are alive and kicking, we are Milan and we’ll go to White Hart Lane to play our game.“ - MARCO AMELIA
“Now we’ll need to win in London. Everyone saw that they aren’t better than us“ - GENNARO GATTUSO

Член од
9 јануари 2011
Мислења
197
Поени од реакции
11
Не требаше Алегри да го стави Ибра против Парма
требаше да го одмори
Доста грешки направи вчера(изгледа причината беше ЗАМОР)
Сега треба да го одмори Ибра со Киево за да биди одморен за Наполи

Kajgana Shop

На врв Bottom