Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
За Ночерино збор немат, нит пак некој го хејтат. Ги хејтаме другите играчи што доаѓаат ко Ночерино за free, зошто само 1 играч во 100 ќе се погодат ко него. Ај некој ако не го мрзи, или ако може нека истајт статистика на колку меча Ночерино го отворил резултатот за Милан. Онака ме интересира.

Што се однесува до Алегри, и јас мислам дека е најправедно да му се даде шанса и за наредна сезона.
Лани колку што се сеќавам, од почеток имаше многу лош старт, но потоа успеа да се врати во нормала и ни донесе титула во Сериа А.
Годинава, на добар пат беше да ни донесе титула во Сериа А но тој не беше крив во судиите не ебаја во клучните моменти, и тоа што Боатенг и Силва се повредија баш кога ни беа најпотребни, а Касано беше отсутен цела сезона.
Исто така не беше крив и за тоа што во 1/4 финале ни се падна Барса, па со толку повредени играчи, реално беше да испадниме.

Сега веќе 3та сезона ќе му е во Милан, се надевам дека ќе има поголем авторитет, исто така се надевам на 2-3 засилување и повредите да се сведат на минимум.
Но не би се бунел доколку дојде Капело.

За титулата, мислам дека е изгубена. Преостанаја уште 3 меча во Сериа А , а два од нив Јуве ги игра на домашен терен. И да киксне против Каљари исто бода ќе имаме, но на нивна страна ќе е меѓусебниот дуел. Така да 99% нивна е.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
За Ночерино збор немат, нит пак некој го хејтат. Ги хејтаме другите играчи што доаѓаат ко Ночерино за free, зошто само 1 играч во 100 ќе се погодат ко него. Ај некој ако не го мрзи, или ако може нека истајт статистика на колку меча Ночерино го отворил резултатот за Милан. Онака ме интересира.
Не не...баш за него се збореше пред утакмицата со Барса или после нејзе...незнам точно кога али тој период беше. :)

Едит: Сега набрзина ги ѕирнав играчите од среден ред и на другите тимови и само Бејл има 10 голови,другите помалце имаат.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
На 5. Против Палермо, Парма, Сиена, Јуве и Лече

Едит: Хахаха луд коментаторот на Алфа. Вика Сејду Кеита + кеш за Силва и преговорите биле во тек

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
На 5. Против Палермо, Парма, Сиена, Јуве и Лече

Едит: Хахаха луд коментаторот на Алфа. Вика Сејду Кеита + кеш за Силва и преговорите биле во тек
Сеа мислеше овоа болдираното да го пишам и праам рефереш и што да видам... Ако е вистина ова(невервувам дека е), може да се фрлат од 11-ти спрат Берлускони & co.

Член од
10 август 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
1.281
Сеа мислеше овоа болдираното да го пишам и праам рефереш и што да видам... Ако е вистина ова(невервувам дека е), може да се фрлат од 11-ти спрат Берлускони & co.
Нема потреба да се фрлат самите.Со задоволство ќе ја завршам оваја работа ако се деси то :icon_lol:

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.540
Поени од реакции
15.032
Не не...баш за него се збореше пред утакмицата со Барса или после нејзе...незнам точно кога али тој период беше. :)
Никој не пишувал дека е подпросечен играч. ;) Не ги гледај црно-бело работите. Има и добри и лоши моменти, доволно за еден солиден фудбалер, но не и нешто повеќе. Колку натпревари Ночерино заврши со просечна оценка 6 или помалку? На колку натпревари кога не играа клучни играчи за Милан тој се покажа како лидер и дојде до израз? Колку асистенции направи, колку пати одушеви со деструктивна игра? Мене ми е меѓу посимпатичните фудбалери во Милан, но не треба да се претерува...

П.С. Одличен гол!

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
И вие, не верувајте се и сешто, не поготово на нашиве коментатори. Изгеда се натпреваруваат меѓусебно кој поголема глупост ќе кажи.
Идеален состав за наредна сезона:
Abiati
Abate Mexes/Astori Silva Kolarov
Nocerino M`Vila Strootman/Muntari
Boateng
Casano Ibra

Замени: Амелиа, Бонера, Неста, Монтоливо, Амброзини/Гатузо(еден само за остани) Пато, Ел Шарави, Макси Лопез за секој случај ако продолжи проклетството со повредите и по се изгледа Аквилани ако го откупат.
Со што би се пордале Антонини, Фламини, Сидорф, Робињо, Емануелсон и еден од Абро или Гатузо.
Со малце пари можеме да направиме супер тим, и на 3 фронта комотно да се бориме, ни судии ни никој да не може да не запре.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Никој не пишувал дека е подпросечен играч. ;) Не ги гледај црно-бело работите. Има и добри и лоши моменти, доволно за еден солиден фудбалер, но не и нешто повеќе. Колку натпревари Ночерино заврши со просечна оценка 6 или помалку? На колку натпревари кога не играа клучни играчи за Милан тој се покажа како лидер и дојде до израз? Колку асистенции направи, колку пати одушеви со деструктивна игра? Мене ми е меѓу посимпатичните фудбалери во Милан, но не треба да се претерува...

П.С. Одличен гол!
Ти ако не се лажам не убедуваше дека е подобро Емануелсон да игра пред него што автоматски го прави Ночерино подподподпросек.
Факт е дека неможе да се стави во оној кош каде што се класа играчите од средина исто како што е факт дека годинава ни е најдобар поединец во среден ред плус изигра на 99% од утакмиците.Ваков борбен Ночерино со одличен осет за завршница може да игра во Милан и кога би се направил тим за ЛШ.Кога сите дремеа на терен на последниве утакмици само он и Сулеј трчаа и се бореа за секоја топка,кога сите ќе дигнат раце и ќе се предадат само он се бори за секоја топка иако 99% е загубена утакмицата,кога Пато и Робињо се сакати он ги мењава со давање голови,кога Ибра се изгуби со Барса он покажа муда и даде гол итн.

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Фалат играчи тука...немора тренер да се смени...реални бодови имаме 87..да не беа тие головите поништени..
Штета што не дава пари Берлускони...

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.540
Поени од реакции
15.032
Ти ако не се лажам не убедуваше дека е подобро Емануелсон да игра пред него што автоматски го прави Ночерино подподподпросек.
Факт е дека неможе да се стави во оној кош каде што се класа играчите од средина исто како што е факт дека годинава ни е најдобар поединец во среден ред плус изигра на 99% од утакмиците.Ваков борбен Ночерино со одличен осет за завршница може да игра во Милан и кога би се направил тим за ЛШ.Кога сите дремеа на терен на последниве утакмици само он и Сулеј трчаа и се бореа за секоја топка,кога сите ќе дигнат раце и ќе се предадат само он се бори за секоја топка иако 99% е загубена утакмицата,кога Пато и Робињо се сакати он ги мењава со давање голови,кога Ибра се изгуби со Барса он покажа муда и даде гол итн.
За со Барса тогаш беше посебен муабет, не можеш да генерализираш. Тогаш Емануелсон солидно играше, иако сум претерал малку, признавам. :)

Но и против Барса беше слаб Ночерино, посебно првиот натпревар, на вториот еве даде гол.

Борбеноста никој не му ја спори, тука зборуваме за квалитетот... но недостатокот на квалитет тој го надокнадува со борбеност.

Нека игра и финале ЛШ, немам јас ништо против. :)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
За со Барса тогаш беше посебен муабет, не можеш да генерализираш. Тогаш Емануелсон солидно играше, иако сум претерал малку, признавам. :)

Но и против Барса беше слаб Ночерино, посебно првиот натпревар, на вториот еве даде гол.

Борбеноста никој не му ја спори, тука зборуваме за квалитетот... но недостатокот на квалитет тој го надокнадува со борбеност.

Нека игра и финале ЛШ, немам јас ништо против. :)
Можда беше слаб ама ако така гледаме тогаш за Ибра срамота е да се пише позитивен збор.Неможе да очекуваме од играч што играше во Палермо апла да се издвои во среден ред кај нас.Ночерино се труди и што е најважно во повеќето случаеви трудот му вродува со плод.Има и слаби утакмици што според мене доаѓаат поради преголемиот замор кај него.Кој сака нека биде ама на секој 3 дена да игра утакмица еднаш или два пати по ред ќе му се случи да изигра слабо.Тука доаѓа одново на израз тоа што дојде од тим како Палермо т.е тим што игра само за викенди.Овие натпревари што се играат на 3 дена пред се Се навика па после доаѓа кондицијата итн.
Како и да е зад себе остави една феноменална сезона и наше е само да посакаме и наредната да игра вака и по можност да го повтори бројот на дадени голови.Од него се очекуваше да биде замена,а испадна No.1 во среден ред оваа година така да (y)

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.540
Поени од реакции
15.032
Можда беше слаб ама ако така гледаме тогаш за Ибра срамота е да се пише позитивен збор.Неможе да очекуваме од играч што играше во Палермо апла да се издвои во среден ред кај нас.Ночерино се труди и што е најважно во повеќето случаеви трудот му вродува со плод.Има и слаби утакмици што според мене доаѓаат поради преголемиот замор кај него.Кој сака нека биде ама на секој 3 дена да игра утакмица еднаш или два пати по ред ќе му се случи да изигра слабо.Тука доаѓа одново на израз тоа што дојде од тим како Палермо т.е тим што игра само за викенди.Овие натпревари што се играат на 3 дена пред се Се навика па после доаѓа кондицијата итн.
Како и да е зад себе остави една феноменална сезона и наше е само да посакаме и наредната да игра вака и по можност да го повтори бројот на дадени голови.Од него се очекуваше да биде замена,а испадна No.1 во среден ред оваа година така да (y)
Главно се сложувам со тебе... Само што мислам дека малку е преценет. Најдбро ќе се види следна сеозна, посебно доколку има добра конкуренција во тимот...

Kajgana Shop

На врв Bottom