- Член од
- 8 јануари 2012
- Мислења
- 1.170
- Поени од реакции
- 2.635
СЕКОЕ ДЕТЕ ОД АЕРОДРОМ ИМА ЕДНА ЖЕЛБА СКОПЈЕ ШАМПИОН !!!!
Секако дека нема да настапуваат таму со истиов тим. Од странциве според мое мислење ќе го задржат само Мијајлович, додека Американциве иако имаат договор на 2 години ќе се договорат за раскин, бидејќи да бидеме реални Ноа со 195см во АБА лига да игра на позиција 4 е самоубиство ( макар бил и резерва ), додека Дејвис да ги покажеше вистинските квалитети сезонава можеби и би го задржале ( а можеби и ќе го задржат, ќе видиме ).Него ме интересира, реално, со овој тим што го има МЗТ тешко нешто да направи во Јадранската лига, се поврзува некое позвучно име со тимот на МЗТ или со овој тим ќе се игра и во таа лига ?
Бај д веј, честито титула и тука
Ако падне Вмро ќе видите и династија и титула, и се останато.Моментално Вмро и државата ве финансираат, затоа и станавте шампиони како што тоа порано се работеше со Работнички додека Сдсм беше на власт.Секако дека нема да настапуваат таму со истиов тим. Од странциве според мое мислење ќе го задржат само Мијајлович, додека Американциве иако имаат договор на 2 години ќе се договорат за раскин, бидејќи да бидеме реални Ноа со 195см во АБА лига да игра на позиција 4 е самоубиство ( макар бил и резерва ), додека Дејвис да ги покажеше вистинските квалитети сезонава можеби и би го задржале ( а можеби и ќе го задржат, ќе видиме ).
Потоа Грне најави дека ќе иде во пензија, Кочов сигурно ќе си иде, исто би требало и Вучуровиќ да си бега а за Пенов не знам.
Значи за очекување е да се донесат уште неколку наши репрезентативци и нови ( се надевам ) појаки странци ( Тодоров не биди расиста, земи црнци ).
Прво засилување иако е рано, најверојатно би требало да биде Дамјан Стојановски, кој требаше да дојде уште на полусезона али тогаш педеракисот Докузовски не го пушти.
За многу кратко време и ќе почнат да го доградуваат тимот односно да потпишуваат играчи, како што најави Тодоров, одмараат 10тина дена и потоа продолжуваат со проектот АБА лига.
Еве и дел од неговата изјава што значи дека сериозно ќе пристапат кон АБА лигата и нема да си играат курташак.
Можеби ќе ми се смеете за ова што ќе ви го кажам како што многумина ми се смееа на 15 август кога кажав за титулата, но целта на МЗТ Скопје е за две години да игра на завршниот турнир од АБА-лигата. Тоа е нашата ориентација во моментов. Не сакам да говорам дали ќе бидеме сведоци на некоја нова династија во македонската кошарка бидејќи одиме чекор по чекор, предизвик по предизвик“
Ова е за поздрав,алал нека му е на дечкото !Браво браво
А Фени од која партија?Ако падне Вмро ќе видите и династија и титула, и се останато.Моментално Вмро и државата ве финансираат, затоа и станавте шампиони како што тоа порано се работеше со Работнички додека Сдсм беше на власт.
Одвартно ми е да гледам партиски спорт и сите партиски полтрони да ги гледам во сала.