Фан клуб: МЗТ Скопје

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Разбрав дека немало делегат,но сепак имало судии.И навивачите не ги ставај сите во ист кош има два типа според мене:кои доаѓаат да го бодрат клубот со песни,кореографија итн. и има искомплексирани кои доаѓаат да прават инциденти и да глумат шерифи.И далеку од тоа дека јас сум против навивачите,затоа што без нив би изгубил од вредноста секој спорт,но сум против исфрустрираните и искомплекисраните кој го расипуваат спортот со своето однесување на трибините.
Тоа е само твое мислење, а 99% од ултрасите не се сложуваат со него :)
Ако си ти доктор неможам јас да ти кажувам дека има 2 типа на срце... Секој најубаво си знае за него, така да терај си тоа што си знаеш, не се мешај во начинот на живот кој не го разбираш :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.490
Поени од реакции
114.492
Чекај малце, не ги заборавај гримасите на црнецот упатени кон публиката пред почетокот на мечот и за полувремето. Глави ќе сечел....
Исто така покажување среден прст и мавање со шише.
Тоа е директен напад кон нив.
Во ред сето тоа, реков и погоре дека глупите црнци беа криви за инцидентот пошо провоцираа но сакам да ти кажам дека без разлика на тоа што и да правел не смеат навивачите да влагаат во терен. Среќа што беше пријателска па нема казни да има. Што ако на пример беше во Јадранска ова? Ќе летаа од лигата сместа, невиден срам ќе беше.
Симич коа ни праи со јазикот коа ќе дае тројка тоа не ли е провокација? Ај сеа на секој што ќе направи гримаса нека му влагаат у терен и нека го тепаат. Па кога Фемили го вика него МАЈМУН, УШЉАР, му реди жени и ќерки така и он ќе испружи јазик. (ова ко пример го давам иначе и ја го мразам симич, само колку да ја доловам ситуацијата)
Не ги омаловажувам воопшто Фемили, за мене биле, се, и ќе останат најдобра навивачка група но вакви испади во иднина ич не се потрени, за доброто на клубот пред се.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Разбрав дека немало делегат,но сепак имало судии.И навивачите не ги ставај сите во ист кош има два типа според мене:кои доаѓаат да го бодрат клубот со песни,кореографија итн. и има искомплексирани кои доаѓаат да прават инциденти и да глумат шерифи.И далеку од тоа дека јас сум против навивачите,затоа што без нив би изгубил од вредноста секој спорт,но сум против исфрустрираните и искомплекисраните кој го расипуваат спортот со своето однесување на трибините.
--- надополнето: 2 септември 2012 во 02:01 ---

Мислам дека грешиш околу судиите во последниве години се многу поригорозни отколку во минатото,а и какви и да се должност на тренерот е да се обрати кај нив за да не се претвори теренот во кафана и навивачите се тука да го бодрат клубот,а не да делат правда се гледа јасно на клипот дека има обезбедување и полиција нивна должност е тоа.
За црнецот прочитав дека фрлал шишиња од кога настанал инцидентот,а за глави сечење сега од тебе разбирам,но сепак како и да е грешка на тренерот што не го пријавил тоа кај судиите и ти да го казнат играчот поради не соодветно однесување.
А ти виде дали не го пријавил ? Колку само пати Тодоров рипаше кај записничката маса, за неспортските фаули и што корис од тоа ? Се реши нешто ? пак продолжија исто !
--- надополнето: 2 септември 2012 во 02:05 ---
Во ред сето тоа, реков и погоре дека глупите црнци беа криви за инцидентот пошо провоцираа но сакам да ти кажам дека без разлика на тоа што и да правел не смеат навивачите да влагаат во терен. Среќа што беше пријателска па нема казни да има. Што ако на пример беше во Јадранска ова? Ќе летаа од лигата сместа, невиден срам ќе беше.
Симич коа ни праи со јазикот коа ќе дае тројка тоа не ли е провокација? Ај сеа на секој што ќе направи гримаса нека му влагаат у терен и нека го тепаат. Па кога Фемили го вика него МАЈМУН, УШЉАР, му реди жени и ќерки така и он ќе испружи јазик. (ова ко пример го давам иначе и ја го мразам симич, само колку да ја доловам ситуацијата)
Не ги омаловажувам воопшто Фемили, за мене биле, се, и ќе останат најдобра навивачка група но вакви испади во иднина ич не се потрени, за доброто на клубот пред се.
Остај го Симич, тортурата што ја јаде низ годините не се покрива со јазик :)

W

Werther

Гостин
Тоа е само твое мислење, а 99% од ултрасите не се сложуваат со него :)
Ако си ти доктор неможам јас да ти кажувам дека има 2 типа на срце... Секој најубаво си знае за него, така да терај си тоа што си знаеш, не се мешај во начинот на живот кој не го разбираш :)
Еве за ова ти признам дека не се разбирам колку тебе во навивањето сепак ти се движиш во тие кругови и нормално е повеќе се разбираш,но сепак јас мислам дека со таквите постапки на навивачите клубот само трпи последици тие повеќе би му помогнале ако извадат некоја интересна кореографија тие сепак се морална подршка не обезбедување на клубот.
А ти виде дали не го пријавил ? Колку само пати Тодоров рипаше кај записничката маса, за неспортските фаули и што корис од тоа ? Се реши нешто ? пак продолжија исто !
Има начини да се реши не соодветното однесување на гостинските играчи ке ја повлече екипата ке разговара со судиите убаво,а тоа таму што рипал и што глумел лудило и на крај што влегол во терен да се пресмета со играчите не помогнало многу.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Еве за ова ти признам дека не се разбирам колку тебе во навивањето сепак ти се движиш во тие кругови и нормално е повеќе се разбираш,но сепак јас мислам дека со таквите постапки на навивачите клубот само трпи последици тие повеќе би му помогнале ако извадат некоја интересна кореографија тие сепак се морална подршка не обезбедување на клубот.
Има начини да се реши не соодветното однесување на гостинските играчи ке ја повлече екипата ке разговара со судиите убаво,а тоа таму што рипал и што глумел лудило и на крај што влегол во терен да се пресмета со играчите не помогнало многу.
Тие се СЕ на клубот ! А клубот е нивниот живот ! :)

W

Werther

Гостин
Тие се СЕ на клубот ! А клубот е нивниот живот ! :)
Точно тие се душата на клубот и тие го прават спектаклот,но тие не се за да делат правда и не успеав да ти реплицирам за натпреварот со Лирија,не се фрли само упаљач летаа и други предмети како на пр. монети,а натпреварот точно дека се прекина заради песната ама колку што се сеќавам бевте опоменати и вие продолживте за мене поголема сатисфакција ке беше да ги понижи МЗТ браќата со едно 40-50 разлика ама тоа е...

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Точно тие се душата на клубот и тие го прават спектаклот,но тие не се за да делат правда и не успеав да ти реплицирам за натпреварот со Лирија,не се фрли само упаљач летаа и други предмети како на пр. монети,а натпреварот точно дека се прекина заради песната ама колку што се сеќавам бевте опоменати и вие продолживте за мене поголема сатисфакција ке беше да ги понижи МЗТ браќата со едно 40-50 разлика ама тоа е...
Нема крај муабетов, ете за мене поголема сатисфакција е што им дадовме дознаење дека нема да си играат курташак со нас, а потоа пак ги победивме :)
Иако тоа беше однапред изрежиран натпревар од страна на КК Лирија :)

W

Werther

Гостин
Нема крај муабетов, ете за мене поголема сатисфакција е што им дадовме дознаење дека нема да си играат курташак со нас, а потоа пак ги победивме :)
Иако тоа беше однапред изрежиран натпревар од страна на КК Лирија :)
Беше изрежиран знаеа што ги чека кога ке дојдат дека ке пеете абре македонче и гасна комора и мислеа дека ке го добијат натпреварот без игра,но КФМ одлучи да се преигра тој натпревар во празна сала(а натпревар без публика е тапа),но можам да го замислам чувството кога ке го јадеа 40 разлика и ке им се утепавме од смеење(а МЗТ беше на добар пат да го стори тоа).

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Не ме разбра изгледа ти,а нај смешно ми е што мислиш дека јас патам од МЗТ и дека ми имате набиено комплекси јас во моите два поста пратив порака дека ова само ја уназадува македонската кошарка и дека проблемите на теренот не треба да се решаваат со тепање има делегат на натпреварот кој можел да го прати на трибина или во соблекувална Арсиќ,но од еден член прочитав коментар како тренерот на МЗТ тргнал тој да се пресметува со еден од кошаркарите на гостинската екипа,каков тренер е тој кажи ми наместо тој да изреагирал правилно тој си земал право да ја решава ситуацијата со тупаници.И пред се јас сум фан утре да имаме силна лига конкурентна и екипи кој ке можат достоинствено да им се спротистават на европските гиганти и би ми било многу жал доколку поради вакви глупости им се одземе правото на МЗТ да се натпреварува во Јадранската Лига.
Сакаш да кажеш дека ова само кај нас го има?

W

Werther

Гостин
Сакаш да кажеш дека ова само кај нас го има?
Друже кај прочита дека само ова кај нас го има,не беше муабетот воопшто тоа дали само кај нас го има,муабетот беше дека тренерот лошо изреагирал дека не требал тој така да постапи...

Член од
22 април 2012
Мислења
68
Поени од реакции
47
не судете ги навивачите кој влегоа во теренот влегоа на помош на играчите не започнавме ништо само си го браневме своето сами го кренавме клубот и сами кје го браниме до последно....

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Друже кај прочита дека само ова кај нас го има,не беше муабетот воопшто тоа дали само кај нас го има,муабетот беше дека тренерот лошо изреагирал дека не требал тој така да постапи...
Јас бев присутен во сала, цела утакмица Тодоров смируваше и на полувреме отиде до кај Арсиќ да разговараат, најверојатно за да се смири тензијата која самиот Арсиќ ја наметна уште од првата минута према судиите и нашите кошаркари (МЗТ) со цинично смеење и јадење бубрези... За време на тепачката мислам дека убаво видов, он беше прв кој порипа да ги смири навивачите и да ги замоли да се вратат на трибина, а од кај тоа дека и он отишол да се тепа стварно незнам... изглеј го видеово иако е од 1минута 1000% се кладам дека нема да го најдеш у мешаницата како се пресметува со некои нигер што мисли дека глуми во некој филм со гангстери!

Член од
12 јануари 2008
Мислења
468
Поени од реакции
68
Brat prijatelska utakmica i jadranska liga ne e isto,ocigledno bese deka organizacijata ne bese na nivo ,najmnogu radi toa sto nikoj ne ocekuvase vakov incident,ama vo jadranska liga nema sansi ova da se desi zaso pred ke ima dosta djandari i zelki..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.490
Поени од реакции
114.492
Brat prijatelska utakmica i jadranska liga ne e isto,ocigledno bese deka organizacijata ne bese na nivo ,najmnogu radi toa sto nikoj ne ocekuvase vakov incident,ama vo jadranska liga nema sansi ova da se desi zaso pred ke ima dosta djandari i zelki..
Da i toa sto vikas, nema sansa vakvo nesto, ipak Jadranska e. Ali mene ko primer mi dojde samo, deka ne treba vakvi raboti da se slucuvaat. I neka ne zakazuvaat vakvi prijatelski so losi ekipi, baska i ocaen trener imaat mu ebam facata ruzna pederska. Imaa i Gece i Stanko stari smetki so nego se vide toa vo tekot na utakmicata.

W

Werther

Гостин
Јас бев присутен во сала, цела утакмица Тодоров смируваше и на полувреме отиде до кај Арсиќ да разговараат, најверојатно за да се смири тензијата која самиот Арсиќ ја наметна уште од првата минута према судиите и нашите кошаркари (МЗТ) со цинично смеење и јадење бубрези... За време на тепачката мислам дека убаво видов, он беше прв кој порипа да ги смири навивачите и да ги замоли да се вратат на трибина, а од кај тоа дека и он отишол да се тепа стварно незнам... изглеј го видеово иако е од 1минута 1000% се кладам дека нема да го најдеш у мешаницата како се пресметува со некои нигер што мисли дека глуми во некој филм со гангстери!
Незнам за тоа побарај во коментарите еден член кој присуствувал на натпреварот кажа дека и Тодоров почнал да се пресметува со Украинците.
--- надополнето: 2 септември 2012 во 04:41 ---
И на Работнички-МЗТ во Борис Трајковски имаше колку што знам 300 полицајци па пак се испотепаа навивачите...

Kajgana Shop

На врв Bottom