Фан клуб: МЗТ Скопје

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Не ми е целта тоа, и не е до тоа дали јас сум задоволен. Проблемот е тоа што сето тоа е организирано од Комити и присуствуваат некој си 7-8 максимум 10 членови на ФА т.е. членови на Лојал Фанс, тоа што е направено Фемили Аеродром е од причина што вие добивте многу ВХС снимки од МТВ :)
Tресеш сине, тресеш...само од мое маало имаше 20 луѓе кои никогаш не навивале за Вардар, ниту пак имале некаква врска со Комити и Лојал Фанс

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
Единствени сте што навивате за клуб само во сала. Има групи кои бодрат клубови во сала, на кошарка, ракомет, но секако пред тоа фудбалот им е приоритет, односно создадени се на фудбал и за фудбал. Сите групи во светот.
Ние единствени сме во многу работи, тоа е точно, имаат и Комити свој минуси како скоро сите групи насекаде. Но, најточно е тоа дека останавме и единствени бранители на Македонската национална чест ! Како во минатото нашите предци, така и сега сами се бориме против душманите. Да не се набројува што се имаме направено, само ќе го спомнам ЈОХАН, потоа ќе дополнам и други ситуации
http://www.facebook.com/note.php?note_id=165892213461233 со факти.

Ти одговори што имате направено вие за ТАТКОВИНАТА ?

Го јачате тоа вештачи создадено ривалство, од кое најмногу ќар имаат Шверцери !
Kога ќе размислите подлабоко ќе размислите зошто, излишно е овде да се пишува.
Нај жалосно е тоа што немате трошка љубов кон Македонија, немате грам патриотски чуства, нациноналистички мислења и дела. Немате почит кон државата во моменти кога тоа и е најпотребно, кога од сите страни е нападната (сите соседни држави) вклучувајќи ги и овдешните шипци.

П.С. За ова погоре што го имаш напишано, во право си, браво за искреноста барем. Така е, бидејќи очигледно љубов кон Македонија не покажувате, со дела никако, па така веројатно Србија е земјата која е во вашите срца, а за тоа дополнително говори духот на традицијата и историјата од Сервис Кру. Навивањето на Српски јазик, вадењето Југословенски знамиња, скандирањата „ЗАВОД ТИТО“ и слични испади.
Само внимавајте да не дознае за тоа Ивица Коневски. Ќе се налути многу, па нема пак да ви пушта алфи да ве чуваат како што имавте лани на гостувањето во Куманово. Ќе треба пак да правите марш за спас на Мзт, и ќе треба ние повторно да ви дадеме поддршка како што ви дадовме (бев јас лично), а вие ни вративте со „Јеби Скопје Комите“ а за тоа ќе има жртви, ќе падне крв, ти ветувам. Секој кој се обидува да го оцрнува нашето СВЕТО ИМЕ плаќа со данок КРВ. Беа едни дечки „поздравени“ од Комити-Ново Лисиче. Кога ќе дознаеме кој го напишал тој статус (Јеби Скопје Комите) јас лично ќе се разберам со фраерот.
ЈЕБИ СКОПЈЕ КОМИТЕ ?! А кој Комити ги ебете, тие во кој беа членови вашите татковци, сите вашите предци, вашите воџи. Тие Комити ?!
Да ви ебам шутраците неписмени.
Коа ваквите како тебе ја бранат ЧЕСТА НА МАКЕДОНИЈА се случува ,,Кале''. Случката многу ме подсеќа на тебе и таквите како тебе. Организирани преку ИНТЕРНЕТ ЗАМИСЛИ од ,,патриоти'' каков што си ти (интернет хулигани) кај што сите стискаат атендинг чисто онака да се знае се случува дебакал каков што се деси СРАМ ЗА СИТЕ НАС! Ако Македонија чека ти и таквите како тебе да ја спасат тогаш ГОСПОД НЕКА НИ Е НА ПОМОШ. Секоја чест за одреден дел од дечките кои што беа таму ама прашај ги дали пак би отишле да ја бранат ,,ЧЕСТА НА МАКЕДОНИЈА'' заедно со такви како ти. Тие што се спреми на тоа не користат форуми за докажување како мене и тебе само за разлика од тебе јас никаде не се декларирам така.
Кога сме кај политиката во спортот и во секој пост го спомнуваш Ивица Коневски да те потсетам дека е срамно е некој што навива за Вардар(поконкретно Комита) тоа воопшто да го спомене. Навивачката група секогаш без исклучок поврзувана со блискост кон конкретна партија(ВМРО-ДПМНЕ), со компромитирани воџи скоро сите кои крадат како клептомани и градат кариери на грбот на цела група, со поделби на 2 групи кои неќат очи да си видат баш поради предходно споменатите работи (а камоли да ги напаѓаат кумани заедно во тоа време како што тресе овој комити ултрас), група која во минатото прави преседан па на фудбал го бодри Вардар а на кошарка Работнички (под изговор дека навива за сите скопски клубови во Југославија само што тоа траеше до 96-97 година), со група која се повлекува од навивање во ракомет иако клубот им игра во Европа, регионална лига и му треба подршка, со група која го игнорира постоењето на КК Вардар во првата македонска кошаркарска лига како да е тоа некој туѓ клуб а као се залага за се што е македонско. Да те потсетам и дека навиваш за клуб кој во моментов требаше да биде второлигаш ама политиката( која ти често ја споменуваш и ја бараш на друго место) на срамен начин го ,,спаси'' и го остави во прва лига. Лично мислам дека потребна е подршка од државата за спортот во Македонија меѓутоа финансиска исклучиво а не вака со мафијашки работи. Штета што како група дозволивте тоа да се случи зошто јас мислам дека ова е поголем срам од испаѓањето во втора лига во што нема ништо неприродно. Дополнителен бенефит за вас е што ќе се прочистевте како група па ќе се видеше кој е прав комита и доаѓа да го бодри својот клуб и во втора лига. Се дружам со многу Комити и можам да кажам дека ни еден не изгледа како тебе, кој знае можеби постои голема старосна разлика. И да не заборавам, размисли онака ,,патриотски'' чиjа крв сакаше да проливаш вчера! Нека размислат и тие што те подржуваат па ти стискаат лајкови. Поздрав,
--- надополнето: Nov 4, 2011 4:55 PM ---
На овој детски форум во иднина не планирам да напишам ни една едина реченица. Ќе го читам од време на време чисто да видам до каде може да стигне глупоста. Мило ми беше што се дружевме некое време ама на форум кој во тема кошарка од последните 20 поста 15 се од луѓе кои нити се интересираат за кошарка нити бутур него само провоцираат и никој на тоа не реагира мислам дека е глупо да се губи време. Поздрав на сите,

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Коа ваквите како тебе ја бранат ЧЕСТА НА МАКЕДОНИЈА се случува ,,Кале''. Случката многу ме подсеќа на тебе и таквите како тебе. Организирани преку ИНТЕРНЕТ ЗАМИСЛИ од ,,патриоти'' каков што си ти (интернет хулигани) кај што сите стискаат атендинг чисто онака да се знае се случува дебакал каков што се деси СРАМ ЗА СИТЕ НАС! Ако Македонија чека ти и таквите како тебе да ја спасат тогаш ГОСПОД НЕКА НИ Е НА ПОМОШ. Секоја чест за одреден дел од дечките кои што беа таму ама прашај ги дали пак би отишле да ја бранат ,,ЧЕСТА НА МАКЕДОНИЈА'' заедно со такви како ти. Тие што се спреми на тоа не користат форуми за докажување како мене и тебе само за разлика од тебе јас никаде не се декларирам така.
Кога сме кај политиката во спортот и во секој пост го спомнуваш Ивица Коневски да те потсетам дека е срамно е некој што навива за Вардар(поконкретно Комита) тоа воопшто да го спомене. Навивачката група секогаш без исклучок поврзувана со блискост кон конкретна партија(ВМРО-ДПМНЕ), со компромитирани воџи скоро сите кои крадат како клептомани и градат кариери на грбот на цела група, со поделби на 2 групи кои неќат очи да си видат баш поради предходно споменатите работи (а камоли да ги напаѓаат кумани заедно во тоа време како што тресе овој комити ултрас), група која во минатото прави преседан па на фудбал го бодри Вардар а на кошарка Работнички (под изговор дека навива за сите скопски клубови во Југославија само што тоа траеше до 96-97 година), со група која се повлекува од навивање во ракомет иако клубот им игра во Европа, регионална лига и му треба подршка, со група која го игнорира постоењето на КК Вардар во првата македонска кошаркарска лига како да е тоа некој туѓ клуб а као се залага за се што е македонско. Да те потсетам и дека навиваш за клуб кој во моментов требаше да биде второлигаш ама политиката( која ти често ја споменуваш и ја бараш на друго место) на срамен начин го ,,спаси'' и го остави во прва лига. Лично мислам дека потребна е подршка од државата за спортот во Македонија меѓутоа финансиска исклучиво а не вака со мафијашки работи. Штета што како група дозволивте тоа да се случи зошто јас мислам дека ова е поголем срам од испаѓањето во втора лига во што нема ништо неприродно. Дополнителен бенефит за вас е што ќе се прочистевте како група па ќе се видеше кој е прав комита и доаѓа да го бодри својот клуб и во втора лига. Се дружам со многу Комити и можам да кажам дека ни еден не изгледа како тебе, кој знае можеби постои голема старосна разлика. И да не заборавам, размисли онака ,,патриотски'' чиjа крв сакаше да проливаш вчера! Нека размислат и тие што те подржуваат па ти стискаат лајкови. Поздрав,
Абе бачко, поголем срам од тоа да вадиш југословенско знаме на трибина, да скандираш ТИТО, ТИТО, да пееш на српски, да му додадеш наставка на името на клубот ради спонзор, да вадиш знаме Service Crew на запад до ЛФ, а до Service Crew да стои и знаме Mighty Reds и рамо до рамо да седите со дечките и да се дружите, а надвор да се тепате нема, ама па и ја не знам што се замараш со Комити ти уопште коа на ниеден начин не сме поврзани нити сме у некој односи нити се имаме сретнатно. Секоја група има пропусти така да олади малце. Не знам како уопште моеше тоа да го напишеш, да ради такви ко тебе нема веќе да идеме и да ја браниме честа на Кале, баш ради таквите кој глумат патриоти и стискаат атендинг, а утре дента ги нема...

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Абе бачко, поголем срам од тоа да вадиш југословенско знаме на трибина, да скандираш ТИТО, ТИТО, да пееш на српски, да му додадеш наставка на името на клубот ради спонзор, да вадиш знаме Service Crew на запад до ЛФ, а до Service Crew да стои и знаме Mighty Reds и рамо до рамо да седите со дечките и да се дружите, а надвор да се тепате нема, ама па и ја не знам што се замараш со Комити ти уопште коа на ниеден начин не сме поврзани нити сме у некој односи нити се имаме сретнатно. Секоја група има пропусти така да олади малце. Не знам како уопште моеше тоа да го напишеш, да ради такви ко тебе нема веќе да идеме и да ја браниме честа на Кале, баш ради таквите кој глумат патриоти и стискаат атендинг, а утре дента ги нема...
Si znaat ubavo tie fraerite kako si pominuvale vo toa vreme

Член од
17 август 2011
Мислења
10.379
Поени од реакции
18.519
Ako moze FUDBALERITE da ne zamaraat povekje tuka so nivnite ubeduvanja i prikazni i za raboti sto nemaat vrska so MZT!
кој фактор си ти со 1 пост тука да кажуваш :) ако толку и пречи на фамилијата едноставно нека го игнорира форумов..

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Не бегаме воопшто од минатото... Постојано зборите за Сервис Кру... Сервис Кру е наше минато, се пеело на српски, се викало Пичке Комитске и тоа е тоа... Врти сучи, Комити пак околу Аеродром и ФА, не знам што толку хејт

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Не бегаме воопшто од минатото... Постојано зборите за Сервис Кру... Сервис Кру е наше минато, се пеело на српски, се викало Пичке Комитске и тоа е тоа... Врти сучи, Комити пак околу Аеродром и ФА, не знам што толку хејт
Nema Hejt prea vas aman vise(za novava generacija) a ne na Mac glava i so ti znam tamu tie prosrbskite orientirani, tuka e reveltot zatoa i togas imalo presmetki megju Komiti i nekoj od servis kru

Член од
17 август 2011
Мислења
10.379
Поени од реакции
18.519
мене у опште не ми пречи ако идат против комити,па нека има и пресметки ако треба..и онака фали ривал..Ме нервира тоа што се форсира србоманство од поединци и е прифатено у групата..Барем на македонски да го пишеле Јеби комите немаше збор да кажам тука..

З

Забавата е во Кругот

Гостин
мене у опште не ми пречи ако идат против комити,па нека има и пресметки ако треба..и онака фали ривал..Ме нервира тоа што се форсира србоманство од поединци и е прифатено у групата..Барем на македонски да го пишеле Јеби комите немаше збор да кажам тука..
Така се пеело порано .... Затоа е и така напишано...... Аман веќе.....

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Немате кого да замарате па дојдовте во оваа тема? Овде треба да се збори за МЗТ, а не за вашите ебани и измислени форум ривалства! И вие сте биле за Мак. единство? хахахаха Јас идам и на Вардар и на МЗТ и што кој ***? Заради некои поединци сеа праите форум ривалство? До вчера имавте воџа од Аеродром, пола Loyal fans се од Аеродром и вие најдовте да зборите за кој треба ние да навиваме? До вчера ти @ Комити Ѓорче и твоите другарчиња навивавте за М.Ѓ.Петров и се дивевте, испадна у втора лига и нели одма цело СК навива за Вардар, а лани на утакмици имаше едвај по 50комити. Ај оладете малце и не ја трујте темава!

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
DO TOKIJA BRATCE!

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Зивчевиќ се враќа во МЗТ Скопје

Крилниот кошаркар Ненад Зивчевиќ (204см) ќе се врати во составот на МЗТ откако раскина со украинскиот прволигаш Политехника од Лвов. Тој летово не успеа да се договори за продолжување на соработката со клубот од скопската населба Аеродром и во август успешно го мина пробниот период во Политехника, со која потпиша двегодишен договор.
Минатата сезона Зивчевиќ одигра одлично во дресот на МЗТ Скопје. Во просек постигнуваше по 13,3 поени, а остваруваше 3,9 скокови, 2,4 асистенции и имаше по една украдена топка на секој натпревар. Во кариерата го носеше дресот и на Будуќност од Подгорица (Црна Гора), Работнички и на Кубус.
http://www.plusinfo.mk/vest/21506/Zivchevikj-se-vrakja-vo-MZT-Skopje
Колку е точно не знам. :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.068
Поени од реакции
74.740
Немате кого да замарате па дојдовте во оваа тема? Овде треба да се збори за МЗТ, а не за вашите ебани и измислени форум ривалства! И вие сте биле за Мак. единство? хахахаха Јас идам и на Вардар и на МЗТ и што кој ***? Заради некои поединци сеа праите форум ривалство? До вчера имавте воџа од Аеродром, пола Loyal fans се од Аеродром и вие најдовте да зборите за кој треба ние да навиваме? До вчера ти @ Комити Ѓорче и твоите другарчиња навивавте за М.Ѓ.Петров и се дивевте, испадна у втора лига и нели одма цело СК навива за Вардар, а лани на утакмици имаше едвај по 50комити. Ај оладете малце и не ја трујте темава!
Кој се замара со Аеродром бе море???
Не сме ние тие кои им забрануваат на членовите да идат со ФА; не сме ние кои биршеме натписи ФА низ Центар, никогаш ама никогаш на наш профил на ФБ не се пишувало за Фа, и никогаш не сме ви коментирале на јутјуб клипови. Ни ги отековте јајцата, како Шверцери на секој клип гледан некој од Аеродром коментира.
Готово се оделивме, вие си навивате ние си навиваме. Ама не, добивте елан и сакате на Комити да им се покажувате.
И што сега???
Рувалство ќе правиме? Ќе се бркаме како со Шверцери?
Ако ме види некој во Аеродром ќе ме истепа? Ако го фатиме тој еден што е од моја околина од Фа да го истепаме?
Ќе се тепаме иако сме учеле зааедно низ годиниве? Немој да ви барам постови од 2008 кога сите пишувавте во темата за вардар и одевте на наши утакмици, исто како што јас од мал навивав за МЗТ. Но јас тоа не го кријам, не бегам од минатото, за разлика од вас. Изгледа изгубивте меморија па времето ви почнува од 2008. Срамота!
Секој по свој пат, да не ви е гајле дали ние сме 20 или 2 000 луѓе. Многу ароганција од ваша страна, и постојано спомнување на Комити во негативна смисла.
Не правете омраза таму кај што ја нема. И вие од Комити што коментирате тука. Остајте ги нека си навиваат, и нив и ЕДИНСТВЕНИТЕ. И Комити Ѓорче не е во право. Убаво си навиваат ФА оваа година, еден меч ако биде помалку од просекот големо чудо.
Секој на своја страна, од навивање во фудбал до навивање во кошарка има разлика како небо до земја.
Си решиле Центар и Аеродром да не одат веќе на Вардар (мило ми е што има уште што идат од овие две најголеми населби со нас) и крај.
Нека се мразат нека се колат, едни не смеата да излезат во Центар навечер, други не смеат во Аеродром да отидат па се спремни и со ножеви да се бодат.
Нивна работа, Комити веќе да не се мешаат во темата за навивачки работи!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom