Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Не знам колку е возможно тоа обеинување но секако е подобро да биде како на пример во Сплит.

--- надополнето ---

Од една страна нема потреба и така не се за ништо,стварање на маалски групи Пирати,Лавови и шо ти знам од по 50 до 100 души најмногу на дерби,но една населба како Аеродром со 70 000+ жители може комотно да си направи група и тоа многу моќна.Шо се однесува до ЦПБ тие се скоро истите оние шо одат на Вардар само во кошарка под друго и нема што тука да се крие.

Член од
20 јануари 2011
Мислења
153
Поени од реакции
17
mal of topik .... decko torcida ne e samo split cela dalmacija a toa ti e od spilt do dubrovnik pa sea vidi ti dali idat samo od eden grad tolku .... isto ima zagreb torcida podgrupa... onaka samo da ti kazam :D

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Но тоа ќе биде така кога на секое ќоше има екипи,се знае барем во фудбал која е вистинската екипа од Скопје до уште еден градски рива најмногу не вака.А кога се работи за репрезентацијата никогаш не сме пошле да навиваме сите заедно.За тоа на албанциве секоја чест.

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Не знам колку е возможно тоа обеинување но секако е подобро да биде како на пример во Сплит.

--- надополнето ---

Од една страна нема потреба и така не се за ништо,стварање на маалски групи Пирати,Лавови и шо ти знам од по 50 до 100 души најмногу на дерби,но една населба како Аеродром со 70 000+ жители може комотно да си направи група и тоа многу моќна.Шо се однесува до ЦПБ тие се скоро истите оние шо одат на Вардар само во кошарка под друго и нема што тука да се крие.
Beќе кога ги спомна Лавови и фудбалот не е точно дека иделе на побитни утакмици 50-100 души за пример финалето со Работнички 2008 чинам Лавови беа околу 600 души додека романтичарите или пак легија пет беа мизерни 10-15 души кои на полувреме поради силното невреме ги снема додека Лавови си го бодреа клубот кој за жал денес не е во топ состојба како што бил.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
mal of topik .... decko torcida ne e samo split cela dalmacija a toa ti e od spilt do dubrovnik pa sea vidi ti dali idat samo od eden grad tolku .... isto ima zagreb torcida podgrupa... onaka samo da ti kazam :D
Дечко онака само да ти кажам до 93та на запад имаше Комити од цела Македонија, постојат слики, значи Куманово, Струмица, Кавадарци, Велес, Штип... иначе во моментов зборев само за групите од Скопје, а точно е дека имаше Комити од цела Македонија.

Па сега размислите вие кога беше подобра тифо сцената, дали тогаш или сега ;).

И да, на пример едни Делије, сеуште функционираат така, со членови од цела ДРЖАВА... но затоа се толку напред. Знаат дека секоја моќна и силна група треба да има членови од цела држава. Сепак кај нас има некои паметни, па сакаат да се изолираат со членови, не само од градот, туку само од една НАСЕЛБА да се затворат. Епа затоа сме ТРАГИКОМИЧНИ во споредба со другите тифо сцени.

Но тоа ќе биде така кога на секое ќоше има екипи,се знае барем во фудбал која е вистинската екипа од Скопје до уште еден градски рива најмногу не вака.А кога се работи за репрезентацијата никогаш не сме пошле да навиваме сите заедно.За тоа на албанциве секоја чест.
Затоа Албанциве не ебат како сакаат и кога сакаат. И ќе ни ја земат државата. Наши деца ќе имаат проблеми, не ние. Нема да има иднина овде за мојте и твојте деца. Ама додека се свести Македончето... возот отиде.

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Патриот, џабе наметнуваш некое мислење кое очигледно ти служи како своевидна утеха. Никој не вика дека од двете навијачки групи моментално нема симпатизери на Вардар. Па нормално е за кој да бидам во фудбал, за Работнички!? А тоа што ти не сакаш да го признаеш фактот дека се створи навивачка култура во Аеродром да се иде само за еден клуб и само во една група, е друга работа. Денешнава младина во Аеродром кур ја за заболе за друг тим освен за МЗТ.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Веќе милионски град како Скопје не би било чудно да има бе 2 групи,нема ништо појако од две групи во еден град.Но овие веќе претераа,секое населбиче група.Можно е и тоа од цела Македонија да има Комити т.е од помалите места кои немаат можност за јака навивачка група.СЕ разбира дека нема да доаѓаат од Битола,Куманово градови од по 100.000 жители кои можат да имаат група појака и од двете Скопски заедно.Но ОБЕДИНУВАЊЕТО поготово треба да важи за репрезентацијата.Fight,тепачки колења само против непријателот меѓу нас НИКАКО.

Член од
26 октомври 2010
Мислења
78
Поени од реакции
4
Patriot ubavo znaeme zosto se slucija site raboti koi se slucija na nasava scena. Dojdoa novi generacii, se smenija mnogu raboti i nema vrakanje na minatoto. Siguren sum ja deka komiti so dobra rabota vo grupata ke go vratat stariot sjaj bez nicija pomos. Dzabe digas tenzii, si fantaziras, provociras ostaj neka si prai koj kako saka ionaka ne si ic moken neso da smenis !!!

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
@fa997 Стварно си неблагодарна и себична личност. До пред некое време со „Комити Ново Лисиче“ си идел активно со Комити, си бил КОМИТА, сега објаснуваш бабини деветини.
А друга рабта е тоа што некои дечки од кај вас глумите некоја навивачка едукација и култура небаре сме у Аргентина, а државата ти паѓа ти се руши.

Денешнава младина во Аеродром кур ја за заболе за друг тим освен за МЗТ.
Добро, се иде понекад и y Београдy :). Како беше, „Ми смо гробари најачи смо најачи“

А некои идат и на север на Маракана, на пример модераторот, в'че како што би рекол Клинт, он иде на Север и е Делија у срце.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
. Сепак кај нас има некои паметни, па сакаат да се изолираат со членови, не само од градот, туку само од една НАСЕЛБА да се затворат. Епа затоа сме ТРАГИКОМИЧНИ во споредба со другите тифо сцени.
Трагикомични сте вие ( од кои и да си, наш не си), нас немој да не мешаш во вашите ранг и плејлисти.
Иначе имаш карти на врата од 18.00, кај сакаш седни си ;)

--- надополнето ---

@fa997 Стварно си неблагодарна и себична личност. До пред некое време со „Комити Ново Лисиче“ си идел активно со Комити, си бил КОМИТА, сега објаснуваш бабини деветини.
А друга рабта е тоа што некои дечку од кај вас глумите некоја навивачка едукација и култура небаре сме у Аргентина, а државата ти паѓа ти се руши.

Добро, се иде понекад и Београд :). Како беше, „Ми смо гробари најачи смо најачи“

А некои идат и на север на Маракана, на пример модераторот, в'че како што би рекол Клинт, он иде на Север и е Делија у срце.
Не,не,не.
САМО РАД!

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
^^Другар, Патриот се обидува да ти каже дека тие случувања се поради слабиот Вардар се би се променило кога би се средиле состојбите во клубот, за ваквата сетуација на нашата сцена (конкретно за Вардар и Комити) според мене дел кривица имаат и луѓето кои биле тогаш на чело на Комити, а за навивањето во аеродром и МЗТ мислам дека е створен некој култ кој незнам колку ќе трае (не ме разбирајте погрешно, ова е само мислење).

Член од
26 октомври 2010
Мислења
78
Поени од реакции
4
NE SE RASPRAAJTE GLEATE DEKA PREPUCAVA SAKA DA NAPRAI KAVGA!!! TI KAZAV PATRIOT NE SI MOKEN DA SMENIS NISTO !!!! A ZA DELIJE I GROBARI DA NE POCNUVAME TE MOLAM :)
PS. SAMO RAD!!!

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
А друга рабта е тоа што некои дечки од кај вас глумите некоја навивачка едукација и култура небаре сме у Аргентина, а државата ти паѓа ти се руши.
Тоа некое време е пред 2 години и тоа на 3 утакмици...Ја не кријам дека сум бил на утакмици на Вардар, значи еве ти кажувам пред 2 години...Се сменија многу работи од тогаш до денес и такво нешто нема да видиш од моја страна...Ти мене ме чепна како индивидуа, сега сакаш ја да ти кажам видни личности кај Комити што доаѓаат редовно со ФА и ден денес...а одговорно ти тврдам дека немало во последниве година ипол ни 5 души од кај нас што иделе со Комити.

Да, се ставаме во филм дека сме во Аргентина...ни се може...и тоа уште толку ми ја полни душата кога ќе видам вакви некои како тебе кои наместо да си гледаат во својот двор, се замараат со ФА деноноќно

П.С. Само РАД !!!

Член од
26 октомври 2010
Мислења
78
Поени од реакции
4
^^Другар, Патриот се обидува да ти каже дека тие случувања се поради слабиот Вардар се би се променило кога би се средиле состојбите во клубот, за ваквата сетуација на нашата сцена (конкретно за Вардар и Комити) според мене дел кривица имаат и луѓето кои биле тогаш на чело на Комити, а за навивањето во аеродром и МЗТ мислам дека е створен некој култ кој незнам колку ќе трае (не ме разбирајте погрешно, ова е само мислење).
KULT :) Ja ti garantiram deka i koga vardar (daj boze) ke bide mnogu silen deka familijata niedna generacija na familijata nema da se pojavi na zapad. Nie ne mu branime na nikoj, sekoj sam si ja bira tribinata ama pa ni mi pagja na pamet da nametnuvam !!! Kako sto kazav ostajte gi lugeto sami da si izberat so koj ke idat i kako ke idat i zosto ke idat, naseto vreme za tie raboti pomina, redot e na niv. So treba site da se raspadneme za vie da stanete najbolji?? Bez vrska muabet praime, edna tema dzvakame po 30 pati

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Трагикомични сте вие ( од кои и да си, наш не си), нас немој да не мешаш во вашите ранг и плејлисти.
Иначе имаш карти на врата од 18.00, кај сакаш седни си ;)
Добро Марче полека малку, смири ги хормоните, да не испадне да се сретнеме кај Тобако у Аеродром па да ти биде нешто Трагикомично на околу :).

У врска со картите ме интересира кај ќе седи управата на Лирија ?

NE SE RASPRAAJTE GLEATE DEKA PREPUCAVA SAKA DA NAPRAI KAVGA!!! TI KAZAV PATRIOT NE SI MOKEN DA SMENIS NISTO !!!! A ZA DELIJE I GROBARI DA NE POCNUVAME TE MOLAM :)
PS. SAMO RAD!!!
Не бе пријателе грешка си, не ми е намерата да направам кавга, тоа што вие не ја сфаќајте конотацијата на мојата дискусија е друг проблем. А кавга не би сакал да направам, зошто кавга, а поготово зошто со вас ?

Не ми се дискутира понатаму пошто гледам сте недораснати и не упатени со историјата на тифо сцената, а кај и да е модераторот ќе почне да брише постови пошто не му се допаѓа реалноста, бега од вистината и се крие.

Толку од мене, поздрав :).

Kajgana Shop

На врв Bottom