Фан клуб: МЗТ Скопје

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Koj li samo ekonomista e u prasanje.Aj sea ja da probam da ti objasnam ama realno ako nekoj drug osven ti mi kazes deka ne sum vo pravo togas ke se predadam.Feni Industri momentalno raboti vo zaguba.Krizata se obiduvaat da ja iskoristat za da mozat od vladata da izborat da se vrati slobodnata ekonomska zona FENI(znaci da ne plakat DDV,personalka,i da plakat minimalen danok na dobivka) i da dobijat poeftina struja.Dokolku dobijat backo site topilnici vo Makedonija poeftina struja dupkata so ke nastane za plakanje na akcizata za vlez na strujata(poso 70 % od strujata a uvezuvame)ja plakaat site gragani na Mkd ne zavisno dali od Sk,kav,sr,bt,te i taka nataka.So bukvalno znace deka dokolku Feni,Silmak,Bucim dobijat poeftina struja razlikata od predhodnata sostojba do namaluvanjeto ja plakaat site ziteli na R.M preku smetkite za struja koi so od naredniot mesec ke ti bidat povisoki za 16%.A ti backo makar so si u sk ke plakas 16% pogolema struja za da mozis da mu ovozmozis na Feni da raboti so benificii i da 1000 tvoi sonarodnici ne ostanat bez rabota.So znaci patat site a ne samo Kav.Nivnoto pomiluvanje za danokot znaci deka se zategaat ostanatite biznisi.So znaci pak se udara po sitniot biznis za da moze da opstane golemiot(Feni).Od ovaa kriza pate i Amerika ne samo Kavadarci.Tia vraboteni ne se otpusteni tuku na prinuden odmor so 70% od platata.Toa ke bide taka dodeka berzata ne se stabilizira a od koga ke se stabilizira veke se ke bide po staro i ke se vratat planovite za otvaranje na treta pecka
E toa bese nakratko rekapitular a sega za losata strana
Dokolku vladata ne a odobri taa ekonomska zona i dokolku ne mu ja namali strujata i dokolku nikelot ne pocne da raste.Togas definitivno toa ke bide kolaps za fabrikata i ke se zatvori.No sansite zatoa se minimalni...
A so vikas perenje pari.DAli znaes so znaci toj zbor?Zarem moze edna firma kako so e Feni so kapital od 300 milioni da ispere pari preku klub vreden 300000 evra.Si slusnal za perenje a ne si razbral.Pari mozat da perat vo klubovi vo mkd samo firmi koj imaat mal kapital koi godisnata zarabotuvacka e ramna na budzetot na klubot i si gi opravduvaat sredstvata i ja prikazuvaat firmata vo zaguba.A Feni so tia kapital a so 300000 evra za klubot ne go isperuvaat ni carapot.Zatoa zborot perenje pari razdlaboci go podobro...
Se nadevam deka malku ti se razjasni sostojbata ako ne imas tamu skajp ostaveno pa ce ti zboruvam za ekonomija do koga sakas.Patem ti go doznav imeto pa zosto da go menjas koga ti e super
Под перење пари во вашиот случај се подразбира, пионот Амир да зема од газдата демек за кошарка а уствари да си го полни џебот.

Друга работа....која е целта на државата да ти даде доживотна можност да не плаќаш ДДВ и персонален данок? Пошто гледам нешто многу многу си по економијава. Кој ќар го има државата тогаш? Евентуално може да им даде повластена стапка на данок на добивка, но неможе трајно да ги ослободи од ДДВ или од персонален данок. Тогаш сите фирми ке почнат да го бараат тоа и отиде државата у курац. Друга работа, како може од државата да бара поефтинување на струјата? Чив е ЕВН знаеш? Знаеш која е разликата меѓу струјата за домаќинства и индустриската струја? Молим те, не навлагај во овие теми, имаш доволно теми за кошарка да се глупираш, не ти требаат и вакви теми.

Радосен си што ми го дозна името, нели? :vozbud:

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
abe se ekonomisti u drzavava zatoa med i mleko ni e se,inace feni ke prodolzi da bide tim kandidat za titula i so rabotnicki ramo do ramo ke se borat a mzt i amak samo ke bidat timovi od vtor i ke cekaat sansa za titula sto e mn mala sansa za toa.i uste neso svetot se oporavuva od ekonomskata kriza i do nova godina fero njikelot ke ja vrati visokata icena i duri ke se zgolemuva poz

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
abe se ekonomisti u drzavava zatoa med i mleko ni e se,inace feni ke prodolzi da bide tim kandidat za titula i so rabotnicki ramo do ramo ke se borat a mzt i amak samo ke bidat timovi od vtor i ke cekaat sansa za titula sto e mn mala sansa za toa.i uste neso svetot se oporavuva od ekonomskata kriza i do nova godina fero njikelot ke ja vrati visokata icena i duri ke se zgolemuva poz
браво бе таки фити , ај сеа по 200 денари да собирате на путпоуковник коле му се дупна гума

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
браво бе таки фити , ај сеа по 200 денари да собирате на путпоуковник коле му се дупна гума
:pos2::pos2::pos2:

Вие сте само пешлачиња кои немаат свое јас. Потпуковник Коле што ке каже тоа е. Од сега па натака ке сте пееле Грне мајсторе...ах пусти бескичмењачиња и вие ми се нарекувате навивачи, а Грне знаме ви скина, ве плукаше на трибина, и вие си го примивте во тим... „Разумем друже потпуковниче„

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Под перење пари во вашиот случај се подразбира, пионот Амир да зема од газдата демек за кошарка а уствари да си го полни џебот.

Друга работа....која е целта на државата да ти даде доживотна можност да не плаќаш ДДВ и персонален данок? Пошто гледам нешто многу многу си по економијава. Кој ќар го има државата тогаш? Евентуално може да им даде повластена стапка на данок на добивка, но неможе трајно да ги ослободи од ДДВ или од персонален данок. Тогаш сите фирми ке почнат да го бараат тоа и отиде државата у курац. Друга работа, како може од државата да бара поефтинување на струјата? Чив е ЕВН знаеш? Знаеш која е разликата меѓу струјата за домаќинства и индустриската струја? Молим те, не навлагај во овие теми, имаш доволно теми за кошарка да се глупираш, не ти требаат и вакви теми.

Радосен си што ми го дозна името, нели? :vozbud:
Samo ke ti go kazam naslovot na denesnata lekcija
Golemite biznisi drasticno vlijaat na rastot na ekonomijata...Sto poveke.Ete go interesot na vladata.A EVN ti e 49% na drzavata posto firmite so stratesko znacenje nikogas ne se privatiziraat 100 %.Ti se razjasna sega?A ne mi kazuj posto ke ti bidam Taki Fiti za ekonomija barem tebe prostace...Da ti go ebam imeto.Pa i mi se smee mene duri

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Атансе дај олабави не со економијава..напињаш:uvo:
Svakam be drugar ama se nerviram da ostanam nedokazan so nekoj so ne mi e na nivoto.Se izvinuvam do site so vi go zazemav prostorot na forumov no morav da mu kazam nesto na dedo vi.A i onaka Markus se izbrisa pozdrav i spremaj te se vi sledi derbi.cao

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Уф каква глупост, чисто информативо Амир е внук на газдата, пионот Амир, шо ќе си го полни џебот кога цела фамилија му е полна како брод, хехехе ама ме изнасмеа :)

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Samo ke ti go kazam naslovot na denesnata lekcija
Golemite biznisi drasticno vlijaat na rastot na ekonomijata...Sto poveke.Ete go interesot na vladata.A EVN ti e 49% na drzavata posto firmite so stratesko znacenje nikogas ne se privatiziraat 100 %.Ti se razjasna sega?A ne mi kazuj posto ke ti bidam Taki Fiti za ekonomija barem tebe prostace...Da ti go ebam imeto.Pa i mi se smee mene duri
Слушам сте ме послуашле, сте биле 12 души во сала денес. Многу сте јаки хехехехе. Простаче со 49% не се донесуваат одлуки. Гарант ќе ми бидеш, пошто јас собирам картони и пластични шишиња...мочко еден...таки Фити...така те лажат во тоа селото дека заради притисок врз владата ги отпуштија мама и тате?

Ајт ени-мени-сени навивај за Фени...оооо А-на-тасе, просветлителу наш економски.

Се палевте на БИБЛ, како да играте Евролига, во сала ни 10%...па ние со Соколи во сабота во 12:00 кога се играше бевме само 200 навивачи од ФА, вкупно 500 публика...а вие, 100 комада на БИБЛ...тоа дека не сум во право за квалитетот на лигата или зашто Амир не им плаќа веќе Козари да навиваат, а па вработените веќе не ни му идат...па зашто би му иделе, кога им ги секна приходите а им стави карта да се плаќа...е ако де, што се 200 избркани од работа кога го имате вие Чековски со 8.000 евра месечно, Димитровски со 6.500 и Кол со 8.000.

13.200 е фероникелот, проценка дека сеуште ке паѓа, а и цената на струјата рипа...колку се следните што принудно ке одмараат....ауууу да бе, тактика било за да му простат на ФЕНИ 20-30.000.000 евра приходи во буџетот. Кај ве труе, па и ве лаже, едвај чекаше да ја направи систематизацијата, ако простачиња мои, верувајте дека за доброто на Каварадци он си мисли, како што Струмичани веруваа дека ке имат кошарка, како што верувате дека имам 37 години :vozbud:

А за дерби, за навивање, недела 19:00 МТВ...гледајте, учете и лигавете се, никогаш нема да имате таква амтосфера, никогаш нема да имат толку навивачи, никогаш нема да имате традиција, никогаш нема да имате ривалство, никогаш нема да го осетите она што 90% во светот го осетиле, вистинско ривалство, во кое и неутралните уживаат, во кое вие можете само да претпоставите како е да се учествува. Дуелот на великаните на македонската кошарка Мзт Скопје и Работнички, единствени две што биле и ке бидат, секогаш.

Член од
6 октомври 2008
Мислења
21
Поени од реакции
0
ama pak go ispusivte a ? trpevte u sala...epten. neli ke idevte be 300-400 dusi? daj ve molam nemojte da doagate pak 30-40 dusi..nema smisla! aj koa ke naucite da igrate, dojdete.ke se vidime i u jane, ne sum ja picka kao vas da ne idam u gosti nikad! i tamu ke ve tepame!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.916
Поени од реакции
50.633
Уште се јавувате после таа јадна очајна постапка....:nesvest:
,еве ти ги доле тие 30-40 души

и да,не помислувајте да доаѓате,додека не се деси да влезат сите овие луѓе како што требаше да влезат ова дерби не постои.Го уништивте вие ради стандарите што не може да ги исполните....

Kajgana Shop

На врв Bottom