Фан клуб: МЗТ Скопје

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
хех ... :)

Абе Романтичари навиваат за клуб од 1937, и првите биле од Дебар маало уште од формирање на клубот колку што сум разбрал .. а Сити Парк Бојс за клуб од 1946 ... формирани се некаде пред 10тина години .. а претходно Комити имаат навивано + дебар маалци , ако не сум грешка ?!?!

Мада.. нема везе тоа, не е дискусија...
Мене ме интересира, дали знаеш ти еве вака како поупатен.. како започнало ривалството меѓу Работнички и МЗТ ?!?!
Романтичари не навиваат за Работнички од 1937, туку од пред 3 години. Е сега тоа што имало некој да навива од 1937 не значи дека навивачката група е основана тогаш? Или јас нешто сум во заблуда?!?

Сити Парк Бојс дали знаеш како се основани? За КК Работнички дали знаеш кој навиваше до 1998-99?

А ти знаеш како е почнато ривалството, провоцираш или те интересира?

Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Романтичари не навиваат за Работнички од 1937, туку од пред 3 години. Е сега тоа што имало некој да навива од 1937 не значи дека навивачката група е основана тогаш? Или јас нешто сум во заблуда?!?

Сити Парк Бојс дали знаеш како се основани? За КК Работнички дали знаеш кој навиваше до 1998-99?

А ти знаеш како е почнато ривалството, провоцираш или те интересира?

1. Абе не дека била основана група Романтичари во 1937.. него тие што биле за Работнички ги викале романтичари, заедно и со тимот.. тоа барем е запишано. Од таму и денеска тој поим, кој како што ми кажале доловува посебно објаснување кон чувствата према тој тим. Инаку организирано тогаш како навивачка група не верувам дека биле формирани или пак организирано делувале со транспаренти и знамиња и слично.

2. Не знам, ти кажи ми како се основани, баш ме интересира и тоа кој навивал за нив до 1998??

3. Имам нешто наслушнато како започнало, али ваљда ти си поупатен, па кажи ..

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
2. Не знам, ти кажи ми како се основани, баш ме интересира и тоа кој навивал за нив до 1998??

3. Имам нешто наслушнато како започнало, али ваљда ти си поупатен, па кажи ..
За Романтичари, јас колку што знам, тимот имал надимак Романтичари а не навивачите, ма да не сум сигурен.

2. До 1998 за КК Работнички навиваше навивчка група Комити, ама поради тоа што голем број Комити навиваа и за Мзт, Комитите (навивачката група на Вардар) решија да не го даваат своето име и транспаренти за кошарката и Комитите од Ѓорче Петров до Железничка ја основаа Сити Парк Бојс...и причина зашто Сити Парк Бојс беше добра навивачка група е главно затоашто беше составена од Комити. Помладите генерации што не беа опфатени во таа првична Сити Парк Бојс еве гелдаме за што се способни, да не речам за кур не ги бива.

3. Ривалството Мзт - Работнички настанува во првата југословенска лига, кога само две екипи од Македонија играле во таа лига, и нормално како што тоа беше случајот Вардар - Пелистер, како што се случаите Партизан - Ѕвезда, Сарајево - Железничар, Динамо - Хајдук, Цибона - Југопластика.... се развиваат во големи дербија, а посебен шмек на Мзт - Работнички му го дава градскиот ривалитет поради групацијата на симпатизерите...едните Карпош, Центар и цела Македонија, а Мзт Аеродром и Автокоманда.

Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Да не имаш случајно фотки од знамињата и транспарентите нз МЗТ во времето кога се зародило ривалството .. ?!

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Да не имаш случајно фотки од знамињата и транспарентите нз МЗТ во времето кога се зародило ривалството .. ?!
Убаво ти кажа Пејо, ај кажи си која ти е поентата, доста не дупиш тука...јас па и ти одговорам како на човек, а ти уствари гејче си бил со задни намери...да ни се навртиш со дупето. АЈТ

Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Ај нема везе ... терајте си, па се гледаме можда некад пак.. ако ништо друго, за она добра стара времена :)

Kriticar

дискриминатор
Член од
7 мај 2007
Мислења
1.037
Поени од реакции
5
а посебен шмек на Мзт - Работнички му го дава градскиот ривалитет поради групацијата на симпатизерите...едните Карпош, Центар и цела Македонија, а Мзт Аеродром и Автокоманда.
Мада во денешно време може да се каже дека имаме и ние како група добри екипи кој се составени од момци од капиштец,центар,карпош...и кој доаѓаат редовно на МЗТ...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.934
Поени од реакции
50.749
Ај нема везе ... терајте си, па се гледаме можда некад пак.. ако ништо друго, за она добра стара времена :)
еиеиеиеииии ало сеа играте БИБЛ мора да се вратите нели така беше “договорот’’

најозбилно не можам да ве сварам али па од друга страна шизофренија-шема ми е секое дерби сам да со пееш :)вака бар пискавте по нешто имаше емоции :pipi:

Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
хехе .. ахх .. не бе не..

Кажано си е све мислам јас , немам што да додадам ...

Ниеден пораз не се број, вие сте нашите херои ... мада не изгледаше така кога ги маавте со упаљачи на 8ма титула у сред јане .. џабе се фарбаа плаво - бели децана, пискаа сиротите .. не знам зашто.. изглеа очекуваа нешто од крајниот еполог .. титула можеби!?

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Кажи си де, толку ме измачи да дојдеш до тоа што сакаше да го кажеш, кажи си го. Ма да со твои 25 години, ако е тоа што мислам дека сакаш да го кажеш, не си го видел и те лажеле постарите и да КАКО ШТО ФА ПРАВИ АТМОСФЕРА НА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА, НИКОЈ НЕ ПРАВИ, ТАКА ДА ИЗЛИШНО ТИ Е ТОА ШТО ПРОБА ДА ГО НАМЕТНЕШ КАКО ТЕМА НА МУАБЕТ.

Kriticar

дискриминатор
Член од
7 мај 2007
Мислења
1.037
Поени од реакции
5

Ниеден пораз не се број, вие сте нашите херои ... мада не изгледаше така кога ги маавте со упаљачи на 8ма титула у сред јане .. џабе се фарбаа плаво - бели децана, пискаа сиротите .. не знам зашто.. изглеа очекуваа нешто од крајниот еполог .. титула можеби!?

Па кај нас и најмалите се заразени од МЗТ.Кај вас со тепање на трибина ги носите бе вол.
Колку години имаш бе најискрено????

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59

Тие беа продадени души, затоа и ги мававме. Затоа што тие лиглиња кога беа кај нас, ги купуваше Работнички за да ги освојува титулите. Од 12 титули, 5 не ви се чисти и да...која навивачка група навива за КК Работнички?

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Добар муабет има тука :drk:

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
a be bojkotiraat be radical. pred nekoj den prasuvam eden od City Park Gays kaj ste poslednive 4 godini mi vika bojkotiraat. go prasuvam zasto mi vika deka lani ne vlegovme u jadransa liga. e aj sea kazi mi deka ne se manipulirani koga pojma nemaat

Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
:) Атмосфера на репрезентација?? ... па уше да не праат, нек се убијат !!

Мада коа сме веќе кај атмосферата и збиднувањата околу неа, ваљда ќе се согласите со мене дека.. ФА врска немаат од кореографија и песни. И во случај да не се согласувате.. размислете пак, и тоа размислете уназад исто така ..

Kajgana Shop

На врв Bottom