Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување
Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Абе чекајте не правите планови прво да видимо дали још ке постоимо :D

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Сељаците нејкат да постоиме...но секогаш сме ние тука спремни да ги ебеме :pos:

Член од
6 март 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
424
Хаха, на крај ќе испадне џабе смо се надали :D Којзнае, управа ко управа, и мене ме од тој стра, али као овај нова управа кажа дека гу враќа кошарку for good. Ако га скине проект значи ипак ради паре било :D

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Дај бе гласајте за Вмро и нас да не оправат да можеме заедно со Фени да конкурираме во Скопскава кошаркаска лига :icon_lol:

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.297
Поени од реакции
5.585
Тој е лошо што политика е наголемо умешана у навивање и спорт у македонију..обично би требало спорт да си остане спорт ама тој е..
а за навивање слоган ULTRAS - NO POLITICA дали 5% од навивачи га практикуев !

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Тој е лошо што политика е наголемо умешана у навивање и спорт у македонију..обично би требало спорт да си остане спорт ама тој е..
а за навивање слоган ULTRAS - NO POLITICA дали 5% од навивачи га практикуев !
Да не именују имаше одредени членови на скопски групе фотнати на натпревар у маице сас политички обележја. :icon_lol:

Далекo смo ми од Ултрас - културу.

H

HoT IcE

Гостин
Овакој, онакој, овј трењер целу фамилију ќе си гу донесе да игра у Куманово, ебем ти тим.
Реално гледано, много играчи кои моментално играв за Куманово не заслужуев ни 100 денара од њину плату, колко и да ги е голема или мала. Кд га овој пишују мислу пред све на онога Петровски, па после Станимировиќ, Младеновиќ, онј син на Страшу..
Преко кур од такви врскари, док у млад тим ни дремев страшни играчи како Дарко Смиљковиќ, и Наум Јакимовски, за Дарка мислу дека игра крило, а Наум е центар. Овија млади играчи треба да добиев шансу у прв тим, и тренинзи сас прв тим, верују у њима дека су материјал за нашу лигу, па можда и за повише, све зависи од њин развој и фокус на управу и трењера на Куманово на њима.

Страшно е што се дешава у Куманово, и ми треба да со задовољни сас овуј позицију, играв тешки дрва у прв тим, док млади играчи само трењирав сас прв тим, Милош, Кико, овија 2ца што ги спомна, кои можев да направив растур ако се правилно употребив и развивав, ама не бе, они онога Станимировиќа ми га форсирав богда чува и брани.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
84
Поени од реакции
15
За наредну сезону остануев Костовски кој што веќ има договор још едну сезону Луковиќ и Микиќ а замена за Матиќа и Јањушевиќа ке бидев некои македонци од нашу лигу за наредну сезону ке се практикуе игра претежно сс македонци а странци највероватно ке бидев само Луковиќ и Микиќ за тој што буџет ни е мн мал најавуев се како дел од нови засилувања да бидев Кирил Николовски и Диме Тасовски е сг тој е жеља на клуб па ке видимо дали ке се оствари ако не можно е и да си остане све како што си е било само сс некои мали корекцие

Член од
18 декември 2011
Мислења
20
Поени од реакции
5
Кој како сака нека га прифати овој , не улазам у коментари за играчи гледам свак си има фаворита , али факт е дека наши Кумановци су далеко од ниво да можев барем рамноправно да се носив у Супер лигу. Оној што сигурно и инсајдерски можу да кажу е дека ќе има нови имиња, али сга е стварно прерано да се збори. Сви знаемо кој стои позади КК а и позади РК Куманово и ќе треба да се почека да заврши сезона у рукомет па да се види што и како за натамо. Обезбеден е нов спонзор тој е најважно, е сга кој колко ќе добие ,ќе видимо.РК Куманово ако заврши на 3 место(позади Вардара и Металург) иде у Европу догодине ,и не би било фер да не му се дадев повише средства на располагање. Тој може да ги намали(одреден дел) од средства за КК Куманово . Такој да малко е неблагодарно да зборимо унапред , сезона у рукомет е у тек, крај на Мај е фајнл 4 у Куп, и све док тој не се заврши , верујте ме нема да има никаква одлука од онија кои стоив позади наши клубови.

Член од
6 март 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
424
Тачно е све тој што пиша члан погоре, наши играчи су далеко од квалитет, али солидни су, треба да добивав повише шансу. Постепено. Прво против послаби па против појаки, лимитирана минутажа. Гаддем, боље Кико и Нинковиќ него Виларов. Сериозно. А за овој погоре што е пишано, испадна како што и мислеше ја. Прав потег да се продужи договор на Костоскога, Луковиќ и Микиќ мораше да останев, па и Матиќ ако мене ме прашуе некој. Јањушевиќ како што и претходно кажа, е енигма. Можда најубаво е да си иде он, а да се доведе добар стрелац Македонац. И центар и плеј замене. Гледам горе Кирил Николовски е пишан, ама некако не ми е верно тој. Ако се намалуе буџет за овуј годину, не верују дека Николовски ќе игра за мали паре. Тасовски е пореална опција, ја сакаше још овуј сезону да га виду у клуб али дојде Луковиќ. Такој да, без разлику на буџет намален или не, управа зависно од резултати на РК Куманово треба да им пружи повише, али па и КК не смее да се забрави. 3-4 нови играча, убаво искомбинирани може да донесев плејоф без проблем. И такој и такој екипа се уигра солидно у Суперлигу. А ако некој знае, кој е нов спонзор? Текна ли му конечно на некога од приватњаци дека е фино да инвестира или не?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
84
Поени од реакции
15
ја како што знам буџет за наредну сезону на КК е 150 000 евра ама постои мн голема шанса да се намали за 30% доколко клубови ги направив АД (акционерски друштва) како што се збори цело време тој ке биде најголем проблем и како што напиша погоре сигурно остануев Микиќ и Луковиќ а Костовски сакаја неќејаја тој му е он има важечки договор још на едну сезону едно некој ако сака да га откупи па тг да си иде,а за Кирил Николовски и Диме Тасовски тој ке бидев први играчи на кои ке ги се понуди соработка сс КК е сг ако они одбиев ке се тражив други како што беше случај лани кд му беше понуден договор на Кирил Николовски да игра за КК Куманово он избра да иде у Фени за овуј сезуну надамо се дека ке успеемо да ги доведемо њима двоица...А според мое мислење мн е веројатно дека ке останев сви срби за тој што наш тренер е и менаџер на Јањушевиќа а Матиќ ке се согласи и на помалу плату само да игра за КК Куманово за тој што и сам е свесан дека прешлу сезону слабо изигра па сг ке сака да се докаже дека може боље :)

Z

ziko bt

Гостин
Со 150 000 евра буџет ни на крај памет не треба да помислите дека ке донесите репрезентативен центар,па ми се чини дека ни за Тасовски ке немате пари...

Kajgana Shop

На врв Bottom