Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување

Koce05

Lakers Fan
Член од
4 март 2018
Мислења
1.992
Поени од реакции
1.683
За ФИБА Еврокуп треба да играмо квалификацие. Турнир се игра у Холандију меѓу 28 септември до 1 октомври.
У прво коло ќе играмо против австриски Гмунден, а ако ги тепамо иде меч со холандски тим Хронинген. Ако стигнемо до финале, ќе се сретнемо с'с португалску Бенфика или романскога Волунтари.

Screenshot_6.png

Исто такој днска е одржана ждрепка за БИБЛ лигу. У групу смо с'с Галил Гилбоа, Балкан, Академија ФМП и Пеќ.ж

ГРУПА А: Хапоел Галил Гилбоа, Балкан, Куманово 2009, ФМП Академија, Пеќ

ГРУПА Б: Ирони Нахарија, Академик Пловдив, ТФТ, Берое, Сигал Приштина
(може да има још екипе, ако се пријавив од Романију или Црну Гору)

Да соберемо искуство од Европу и мислу дека најпаметно би било да се фокусирамо на Прву лигу и Библ. Да не се лжемо, ама овој Еврокуп е преголем залак за нас.

Иначе, има ли инфо кда е ждрепка за МКФ и кда почиња лига?

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.916
Поени од реакции
17.872
Тешко у Еврокуп да ги пројдемо овија Аустријнци. У БИБЛ не знам какви су Пеќ, ако су појаки туј ке смо претпоследњи, мада Ацо може да не изненади. У лигу ке видимо, ако успее још некога да доведе раднички врло вероватно нема ни плеј оф да играмо и да за сам крај...ДО КД И КОЈ КУР КЕ ПРАВИМО УСЛУГЕ НА раднички и мзт? Сто играча бес паре ги дадесмо да идев тамо, нека пушив кур више сви.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.341
Поени од реакции
5.720
Тешко у Еврокуп да ги пројдемо овија Аустријнци. У БИБЛ не знам какви су Пеќ, ако су појаки туј ке смо претпоследњи, мада Ацо може да не изненади. У лигу ке видимо, ако успее још некога да доведе раднички врло вероватно нема ни плеј оф да играмо и да за сам крај...ДО КД И КОЈ КУР КЕ ПРАВИМО УСЛУГЕ НА раднички и мзт? Сто играча бес паре ги дадесмо да идев тамо, нека пушив кур више сви.
Тој е тј менталан склоп на потпишување краткорочни договори што е погубно за екипу на дугачак рок. До сг требаше да имамо стабилну базу на играчи 10 године како смо нон стоп у Прву лигу и идемо по едн исти рецепт од днска за јутре

Член од
24 февруари 2015
Мислења
61
Поени од реакции
61
Судие коњи издрогирани, наши првотимци шпорети фрљав...рафално.Пошто Суперлига за Куманово го прогласувам за умрено, предлагам само црнци да останев. Зиво да се носи по врачари, Николиќ да се остави пред романовску рампу, а овија српски МВП после табановску.Ипак мислу дека 1/5 и 2/7 можев и Милош и Ѓорѓи да шутирав и ич да не ми биде криво. Баш едн како њима прееска Screenshot_20211009-205717_Facebook.jpg нè напуни у Гостивар, Виктор се вика.

Koce05

Lakers Fan
Член од
4 март 2018
Мислења
1.992
Поени од реакции
1.683
Виктор не ме изненадуе, одличан тројкаш е, требаше да га земев кда грееше клупу у Работнички.

Овој ичера што гледа беше очобол, мислу дека никад по мизерно не смо играле. 17 изгубени топке :tapp:

Коуч да покаже зуби на Зивчевиќа, не само на Глигоријевиќа, да не шутира тројке од пола терен, прву лигу игра, не малску кошарку.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.420
Поени од реакции
8.542
Livingston kaj zamina najdobar vi bese?

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom