Фан клуб: Кожуф

Член од
18 септември 2009
Мислења
47
Поени од реакции
28
Pa toooo be odlicna vest za mene ovaa sabajle epa sega valjda ke ode se kako so trebe:vozbud:
--- надополнето: Nov 29, 2011 6:58 AM ---
Pokraj Golubovic i jas ke igraam za KOZUF nema da mi bide tesko hahaha , car e deckoto go gledah na trening snosti car e pred publika od 100 dusi imaa trening i toa dobar trening bese ludo ke bide do kraj,samo sakum da im poracum na Strumicani zelezni gasti da si kladat vo sabota ima da ima dobra kosarka a bogami i navivanje od nasa strana;)
 
Член од
18 септември 2009
Мислења
47
Поени од реакции
28
Pomogni boze vecerva igracite da go ostavat srceto na terenot.
So vera vo BOGA FANTOMI sever NAPRED:cuc:
 
Член од
27 септември 2010
Мислења
5.060
Поени од реакции
7.135
победа на КК Кожув над кк аба струмица од 91-82 !!!
 
Член од
18 септември 2009
Мислења
47
Поени од реакции
28
DUSAN BULUT DOMOVIC 27 pts+ MICO GOLUVOBIC 2O pts+ FANTOMI 60 min delirium = na POBEDA sekako cestitki i do site drugi prvotimci koi izginaa na terenot:cuc::cuc::cuc:
 
Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.973
Поени од реакции
1.245


Домовиќ - Булут, од Алкатраз до Гевгелија

На Душан Домовиќ - Булут не му требаше многу време за да ја импресионира македонската кошаркарска јавност, откако во премиерниот меч за тимот на Кожув го предводеше овој состав до триумф над АБА Струмица. Српскиот плејмејкер постигна 27 поени, со извонреден процент од 82,1% од ударите од поле и максимална прецизност од линијата за слободни фрлања. Со тоа, тој експресно стана нов миленик на кошаркарските фанови во Гевгелија, чија поддршка ќе му биде мотив за нови одлични партии и на следните мечеви.

Атмосферата во салата што ја создадоа нашите навивачи ме крена, ми даде мотив за да одиграм фантастичен меч и го сторив токму тоа. Во таков амбиент е многу убаво да се игра, мило ми е што веќе на првиот меч ја оправдав довербата на тренерот и на управата на клубот, со која што имам договор до крајот на сезонава, но се надевам дека ќе успееме да се договориме за продолжување на соработката. Не ми беше потребно време за адаптација бидејќи се знам со голем дел од српските кошаркари во тимот, методите на работа на тренерот исто така ми се познати, така што без проблеми ја организирам играта на Кожув“ - изјави Домовиќ - Булут за ЕКИПА.

Она што е интересно е дека овој кошаркар многу ретко професионално се занимава со кошарка, бидејќи поголемиот дел од времето го минува играјќи стритбол (уличен баскет). Впрочем, како една од овие авантури Домовиќ - Булут има изборено настап дури и на светски познат стритбол турнир што се одржува во американскиот затвор Алкатраз.

„Точно е дека настапував во Алкатраз, тоа беше неверојатно достигнување. Стануваше збор за турнир „еден на еден“, на кој што се пласирав откако бев најдобар во Србија. Во Нови Сад сум познат како стритбол играч, во кариерата имам освоено повеќе стритбол турнири отколку што сум настапувал за сериозни кошаркарски клубови, но тоа воопшто не ми пречи да се прикажам во добро светло во македонскиот шампионат. Со нетрпение ги очекувам следните мечеви на Кожув и сакам уште еднаш да ги поздравам навивачите од Гевгелија и да им се заблагодарам за одличната атмосфера на саботниот меч“ - го заврши Домовиќ - Булут својот разговор за ЕКИПА.

 

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.932
Ќе доаѓате ли во Куманово?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom