Фан клуб: ЖРК Вардар

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Би требало да трае ако ја има публиката. Со оглед на тоа што сите ракометарки се потпишани за следната сезона, оваа сезона мора да се обезбеди пласман во ЛШ. Мислам дека русите нема да се откажат ако има успеси во ЛШ и ако има публика. Изгледа како сериозен проект, добри лица се ангажирани, дури русинот и спортска сала ќе гради на местото на Јане Сандански во Аеродром.
За публика ќе има сигурен сум...
Кога можеше еден Металург да собери толкава маса на своите мечиви,Вардар со добри игри и вакви европски амбиции(поголеми од тие на Металург)... ќе има ист ако не и поголем успех во привлекување на публика...нормално ќе треба добра пропаганда како онаа на Металург по телевизите,ама ќе има успех гарантирано....
Кај нас е лесно да го запалиш народот,сите сакаат да гледаат IN утакмици,да бидат во шема....:pipi:
Така беше и со Кометал кој од маалски клуб стигна на самиот врв на Европа,така е и со Металург...сигурен сум дека и Вардар без проблем ќе полни сала....(y)

B

BBlisto

Гостин
И мора повеќе внимание да се посветува на младите категории...Не смее да се повтори грешката со Кометал...Нека носат вакви звучни имиња, ама обавезно и во младинската школа да вложуваат...Инаку џабе ќе е се...

P

PewDiePie

Гостин
Ај баш да видиме дали ќе имаме пак Европски првак во женска конкуренција во Л.Ш......одличен тим прават мора да се признае.
:)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=14715

Добро, што прават овие човече?! :eek:

Пандан на Копенхаген, само да не ги снајде истата судбина. :unsure:

Ми се допаѓа сепак тоа што најпрво ги вратија најквалитетните домашни ракометарки, реално толку се, мора да се пополнува со странци другото. Едино уште Ѓеоргиевска или да им „вратат“ на Металург за „крадењето“ кај мажите. Али овие и носат светска класа странкињи упм. :D

Нормално, минус им е тоа што ја шитнаа Ива. :(

Сепак, да видиме што ќе биде. Мислам дека мора да им се даде шанса на неколкуте домашни што се останати, особено на Саздовски, во ваква конкуренција мислам дека ќе се искали во јак играч. Исто и за поголем зафат треба да донесат докажан тренер. Кастратовиќ е ЦАР, но мислам дека уште е неискусна за големи потфати. :)

Член од
19 август 2010
Мислења
4.006
Поени од реакции
9.776
Za publika ke ima i toa mala ke bide BT da gi primi site koi ke sakaat da idat na VardarSCBT.... Samo na natprevarot so Krasnodar cel dolen del bese popolnet... Da ne praime muabet za narednata sezona koga ke imame eden igracki drim tim... Baska Vardar kako klub ima navivaci nasekade( praam muabet za onie pravi navivaci, ne instant) taka da puna sala ke imame bez problem... Plus Komiti ako gi stavam u filmov, e tek togas ke vidi Radicevic sto e atmosvera:)))
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 11:10 ---
atmosfera*

G

Geezer

Гостин
И те како му доликува на едно име како Вардар да има силна екипа. Независно дали во женски или машки ракомет.
Стискам палци планот да се реализира и оствари, па да се радуваме повторно како со Кометал.
Тогаш Кастратовиќ освои титула како играч, зашто да не сега и како тренер, да не речам тренерка :icon_lol:

Член од
19 август 2010
Мислења
4.006
Поени од реакции
9.776
B

BBlisto

Гостин
Тимот на Ракометни вести ја исконтактира црногорската ракометарка Катарина Булатовиќ во врска со новите шпекулации поврзани со неа и македонскиот клуб Вардар СЦБТ.

Р.К. Катарина изглегоа шпекулации во романските медиуми дека нема да го продолжиш договорот со романскиот клун Олтчим поради финансиски проблеми, исто така се зборуваше дека ќе заминеш во унгарскиот клуб Ѓер Ауди Ето,но на твојата позиција ја земале данската репрезентативка Камила Далби, а сега се шпекулира дека си во преговори со македонскиот клуб Вардар СЦБТ. Кажи ни доколку можеш, што има вистина во сето тоа?

К.Б. - „Навистина незнам ништо за тоа.Можам да ви кажам дека имавме мали преговори со Вардар, но тие одлучија дека на позицијата десен бек ќе ја постават Татјана Кмирова...додека за тоа дека Далби ќе замине во Ѓер незнам ништо“

Тимот на Ракометни Вести и се заблагодарува на Катарина Булатовиќ за издвоеното време и за брзите одговори.
А.Ј.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Зарем очекувала да им каже... да, договорено е :) Се ќе биде џабе ако не обезбедат пласман во ЛШ.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Мора да се обезбеди пласман во ЛШ, али мораше и дел од играчите да бидат донесени сега за да можат да ги тепаат Металург, вака не е сигурен пласманот.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.006
Поени од реакции
9.776
Ke se naredi rabotata so Metalurg ne e toa problem...Sto mu se isplati na Metalurg da igra edno predkolo u liga sampiona i da ispadne... Ne e toa problem.. I ja kolku sto znam prirodna pozicija na Kmirova e lev, a ne desen bek...

Kajgana Shop

На врв Bottom