Дрогбињо метла во глата. Само шо не знам шо форсират веќе втора пријателска со ред Анчелоти прв состав.
Веројатно да формира тим од топ 14-15 играчи кои ке ротираат во првите 11 (и на клупа)
Инаку и јас мислам дека требаше да направи уште неколку измени, на Ди Санто да му даде шанса, Деко,Малуда, Трнбул....
Дрогба, чудовиште какво само шо тој можи да е.
Лампард да излези под најитно, ем не му се трча, уствари сила ко да нема.
Чех исто да одмори.
Анелка - ко Лампард.
Жирков со оглед на улогата шо ја има на средината, врши одлична работа.
Оби има знаци на живот за плејмејкер, преминува од камен кон дрво, има надеж.
Второ полувреме:
--------------------Трнбул--------------------------
--Мансиен----Карваљо--Алекс--Жирков/Хачинсон---
----------------------Оби---------------------------
----Есиен-------------------------Малуда-----------
----------------------Деко--------------------------
----------Стуриџ------------Ди Санто---------------
(или Шева со еден од младиве)
:tv:
:pos2::pos2::pos2::pos2:
Ме нервира Карло со замениве...наместо Стариџ и Мансиен да ги стаи тој Пизаро и Шева манекенот.
Даворе, при нафрлувањето кон Лампард и претходно шутот на Шевченко (пред да го постигне голот Жирков) ме потсети на времињата кога играше во Милан. Очи во очи со противникот, чекор два на лево или десно и шут, јас сепак мислам дека Шевченко може да ја врати приближната форма од порано и допринесе со солиден број голови годинава (доколку игра, нормално)
Пизаро имаше добра кариера во Бундес, но за него сеуште немам конкретно мислење, денес не ми остави никаков впечаток, иако немаше доволно можност за тоа. Барем некој индивидуален потег да направеше, шут, дриблинг...
На крај краеви, Ди Санто и така не добива многу шанса, па нека иде да игра со вториот состав, подобро отколку да седи на клупа. Многу напаѓачи имаме (иако се бориме на 3 фронта) и треба да ги задржиме само ако планира Анчелоти поголеми ротации во куповите и сл
За другите:
Жирков - прва утакмица и одигра сосем добро, имаше пробиви, центар шутеви, постигна гол, сосема задоволително.
Белети - абе овој решил да научи да игра фудбал или само имаше добар ден
Лампард - многу млитав ми се виде денеска, некако безволно играше. Се надевам само лош ден
Анелка - слично како Лампард. На почетокот тргна/а фуриозно па се смири играта. Сепак мислам дека подобро ке се снајде како класичен шпиц отколку на десната страна.
Дрогба -
Босингва - еден од најактивните играчи на теренот, даваше максимум во текот на целата игра.
За другите немам некои посебни забелешки, ми се допадна тоа шо имавме разновидност во играта.
Преку средината, нафрлени топки од страна, шутеви од далечина (од кои едниот влезе во гол) дриблинзи...