Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Честито победа, одличен гол на Дрогба, а гледам и забавно било, доста познати фаци видов :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.227
Поени од реакции
8.337
Значи се на се, вреди утре снимката да ја гледам, а? :)
Јебига, на телевизија пренос немаше, интернетов е за нигде, ќе чекаме снимка, шом имало шо да се види. :tv:

:icon_mrgr
Гушки на Мур? Од кого? :)

Chelsea (4-1-2-1-2): Cech (Turnbull 62); Ivanovic (Mancienne 62), Carvalho (Alex h-t), Terry (c), A Cole (Hutchinson 78); Mikel; Malouda (Deco h-t), Essien (Belletti 62); Lampard (Di Santo 87); Drogba (Anelka h-t), Kalou (Sturridge h-t)

Заебава Анчелоти ебаго, шо ги игра Чех и Лампард толку не разбирам. Барем Мансиен го пробал на десен бек, позиција на која секако поарно ќе се снајди отколку како стопер. Ко веќе не можи на средина, нека игра десен бек.
Хачинсон, Ди Санто, касно влегле, исто ко Мансиен.
Ќе гледам утре реприза, ама ако стварно формацијава е иста цело време, лоша работа прај Анчелоти. Овие натпревари се за тоа, испробување најразлични варијанти, а не Чех и Лампард нонстоп да се на терен. Па и Тери бил денеска еве.:pishtoldz
Да си купиш една сателитска не ке да е лошо па да си гледаш на раат.

Ете зошто ме нервира Оби премногу е насилен и одма Црвен ке го папа :smir:..

Член од
23 јануари 2009
Мислења
51
Поени од реакции
1
Гледам дека Анчелоти му дава поинаква функција на Деко од предходната сезона и се познава разликата..игра добро, па нека си остани да се надеваме ќе има одлична сезона :pipi:

В

Вори

Гостин
Не ја гледав утакмицата,ама според резултатот сум презадоволен.Нека ни е честита победата,да ни се множат,па и Милан да го тепаме.Браво за Дрогба,кој инаку се очекува да потпише нов договор,и браво за мајсторот Лампард,за него сите зборови се сувишни.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Честито да ни е победава ко прво, докажавме дека појак прв состав иаме од вториот на Интер. :uvo:

Требеше скроз други 11 да извајт Анчелоти за второ, ама веројатно во Италија Мурињо толку му наби комплекси шо мораше да го тепат, па макар и во пријателски меч.

И одсеа да си кажам, новата тема јас ја отворам. :)

В

Вори

Гостин
A,зашто ти?Се зезам..ти или другиот Фантом..отворете ја.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
честито победа, и најважно од све...самодоверба и реинкарнација во најава кај деко.

ух само џо да се опорави уште тоа го сакам ништо повеќе

F

fantomX

Гостин
Да си купиш една сателитска не ке да е лошо па да си гледаш на раат.

Ете зошто ме нервира Оби премногу е насилен и одма Црвен ке го папа :smir:..
Не зедов пред две години ко беше планирано, сега тешко, и стварно жалам. :(

Кога сме кај Оби...
http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~1730509,00.html
Следува Дрогба, Ешли Кол, и Џо последен, или од ко ќе се опорави можеби, како шо кажавме пред некој ден. Па така, не очекувајте нови играчи за брзо, се дур споменатите не попишат нови договори (сем Џо можда) и да се реши Тери шо да го ебам сака! :toe: (освен Пирло можеби...:vozbud:)

Честито да ни е победава ко прво, докажавме дека појак прв состав иаме од вториот на Интер. :uvo:
Требеше скроз други 11 да извајт Анчелоти за второ, ама веројатно во Италија Мурињо толку му наби комплекси шо мораше да го тепат, па макар и во пријателски меч.
И одсеа да си кажам, новата тема јас ја отворам. :)
Треба да меша малку, Дрогба и Стуриџ заедно, Калу и Анелка, Ди Санто со Дрогба....Тери со Карваљо, Алекс со Карваљо, Хачинсон лево почесто.... Јебига, веројатно со Милан така. :tv:

Анчелоти така го сакам, само шо ми коментира формации уште од сега не ми е по ќеф, ама ајде. А најмногу кај него сакам шо ама ич не го мириса Мурињо, челичен карактер шо е потребен за Мурињо конечно да претставува само „славно минато“ на Челзи, а не и „дух кој шета по Стемфорд“.:toe:

ух само џо да се опорави уште тоа го сакам ништо повеќе
Ѕвер играч, каков само талент, дриблинг, шут, лева, десна...сеедно! Ама од повреди, ќе почнам со Дајслер да го споредувам уште малку.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Ме заболе кои играчи играле за Интер, победа си е победа. И ептен ќе се израдувам и Милан да ги дупнеме. Него, се ми фуфка да не испадне како лани, и со Сколари арно почнаа, па се посраа зимото!?
П.С. одувек сум сакал да и го свирнам на Шарлиз Терон, сега уште повеќе, со извинение кон дамите наши навивачки, кои сепак сум сигурен дека ме разбираат...

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571

najnovoto zasiluvanje na Chelsea:pos2: e sea moze da se nadevate na CL:vozbud:
:vozbud: :nesvest:

Вака

Одличен натревар - Добро потрошени 2h!!! Почетните 11 што ги извади Карло како за освојување на ЛШ , ама се признава(со исклучок на Лампард, не требаше да гo игра ни најмалку - по мое :) ) со оглед на тоа што на претходната со Сиетл ги одмори повеќето првотимци.. Одбраната повторно заличи на онаа од 2003/05 и мислам дека ќе згрешеа(или ќе згрешат) нашиве ако го продадеа(продадат) Карваљо - со Тери изиграа без еден единствен кикс :vozbud: Ешли како и секогаш добар, 2-3 пробиви до голот на Интер. Бане под просечен - направи и неколку грешки, додуша не фатални, ама мислам дека му фалеше малку повеќе концентрација.
Средината стандардно добра.. Есиен не ме импресионира за првпат од кога се врати по повредата. Оби пак избаци со психа нешто, арно што не му фукнаа црвен. Лампард како и секогаш - игра со стил
Малуда повеќе му оставаше простор на Ешли во офанзива :toe: Дрогба доста добар - неколку дриблинзи, и нај шо ме бендиса КОНЕЧНО да пласира еден шут човекот - и си даде гол нормално :) Калу - КАТАСТРОФА нерви ми искина :nerv:
Од овие што влегоја у второ полувреме на Деко капа му симнувам. Старче ама си ја знај работата - изгледа си ја врати препознатливата формат И НИКАКО ПРОДАВАЊЕ :vozbud: Мансиен ќе биди одлична замена за Босингва - ја би и за прв состав дека е!!! Белети беше како мува без глава ама добар е за крпење на дупки у тимот(повреди и сл. а пред се за време на Афричкиот Куп ќе ни се најди). Стариџ - очекував да го видам у комбинација со Дрогба ама ништо :toe: на позиција крило ми играше едно време... иначе, тој повеќе е за Класичен напаѓач отколку Анелка - едино на крајот кога влезе Ди Санто малку поистурен беше напред. Хачинсон само 2-3 пати ја допре топката и неможев да го заприметам поубаво како шо, ама добар онака ми дојди на прв поглед!!! Тешко да фати место покрај толку леваци, ама којзнае. Турнбал одличен, поарно тој отколку Хиларио :)

Сума сумарум
Oвај тим годинавa мислам дека е кадарен за одлични успеси на сите 4 фронтови :vozbud:

В

Вори

Гостин
Микел потпиша нов договор..браво мајсторе,со среќа нека ти е.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Ајде нека ни е честито победата момци, да дадам едно мое кратко видување за натпреварот:

Одбраната немаше многу работа, пошо напаѓачите на Интер не ја допреа топката (освен Балотели кој во неколку наврати упати шут)

Игравме доста офанзивно и подвижно (со оглед на тоа шо речиси сите играа само по 30мин, на друг начин и неможеше)

Деко реков дека може да ја врати формата, и мислам дека е на пат да го стори тоа, се гледа дека уште има инстинкт особено за удар од далечина. Имаше и една извонредна асистенција до Ди Санто

Дрогба,Тери,Лампард,Ешли Кол стандардно добро.
Малуда не ми беше премногу забележителен, можеби само во почетните неколку акции.

Стариџ играше трчаше, имаше неколку дриблинзи, и за него позитивна оценка.

Карваљо за малку ке постигнеше и гол, што посебно ме радува. Сеуште има живот во него, и се надевам дека ке биде се подобар и подобар.

Трнбул, исто како и одбраната немаше ич работа, имаше само една добра одбрана по ударот на Ибра од слободен удар.

Мансиен ми остави добар впечаток, имаше улога и при нападите и неколку комцинации 1-2 со Анелка (ако добро запомтив од сабајле)
Освен тоа, Анелка ми делуваше многу мирно, само 1-2 шутеви кон голот

Есиен, по се изгледа покрај Лампард Деко и Микел, немаше некоја којзнае каква улога и не беше забележителен...

Се на се, се покажавме во добро издание, игравме офанзивно, но ни помогнаа и фудбалерите на Интер кои ми оставија впечаток како прв пат да играат фудбал.

Ме интересире шо е работата со Босингва и што беше причина за кавгата меѓу Лампард и некој од одбранбените на Интер?
Жирков нема работна дозвола, Балак повреда на палецот, со Жозе шо е проблемот.

Член од
28 октомври 2008
Мислења
28
Поени од реакции
0
odgovor

:vozbud: :nesvest:

Вака

Одличен натревар - Добро потрошени 2h!!! Почетните 11 што ги извади Карло како за освојување на ЛШ , ама се признава(со исклучок на Лампард, не требаше да гo игра ни најмалку - по мое :) ) со оглед на тоа што на претходната со Сиетл ги одмори повеќето првотимци.. Одбраната повторно заличи на онаа од 2003/05 и мислам дека ќе згрешеа(или ќе згрешат) нашиве ако го продадеа(продадат) Карваљо - со Тери изиграа без еден единствен кикс :vozbud: Ешли како и секогаш добар, 2-3 пробиви до голот на Интер. Бане под просечен - направи и неколку грешки, додуша не фатални, ама мислам дека му фалеше малку повеќе концентрација.
Средината стандардно добра.. Есиен не ме импресионира за првпат од кога се врати по повредата. Оби пак избаци со психа нешто, арно што не му фукнаа црвен. Лампард како и секогаш - игра со стил
Малуда повеќе му оставаше простор на Ешли во офанзива :toe: Дрогба доста добар - неколку дриблинзи, и нај шо ме бендиса КОНЕЧНО да пласира еден шут човекот - и си даде гол нормално :) Калу - КАТАСТРОФА нерви ми искина :nerv:
Од овие што влегоја у второ полувреме на Деко капа му симнувам. Старче ама си ја знај работата - изгледа си ја врати препознатливата формат И НИКАКО ПРОДАВАЊЕ :vozbud: Мансиен ќе биди одлична замена за Босингва - ја би и за прв состав дека е!!! Белети беше како мува без глава ама добар е за крпење на дупки у тимот(повреди и сл. а пред се за време на Афричкиот Куп ќе ни се најди). Стариџ - очекував да го видам у комбинација со Дрогба ама ништо :toe: на позиција крило ми играше едно време... иначе, тој повеќе е за Класичен напаѓач отколку Анелка - едино на крајот кога влезе Ди Санто малку поистурен беше напред. Хачинсон само 2-3 пати ја допре топката и неможев да го заприметам поубаво како шо, ама добар онака ми дојди на прв поглед!!! Тешко да фати место покрај толку леваци, ама којзнае. Турнбал одличен, поарно тој отколку Хиларио :)

Сума сумарум
Oвај тим годинавa мислам дека е кадарен за одлични успеси на сите 4 фронтови :vozbud:

Epa mislam deka namerata na karlo bese da mu se odmazdi na murinjo za koga bese vo milan, a i da go nateraat igracite na chelsea da se kae

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom