Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Ај честито победата... Браво за Стариџ - убаво голче :vozbud: :vozbud: јас мислам дека ќе биде доста солиден оваа сезона. Ме интересира само дали играше Жирков и ако играше како се покажа - пошо НЕ ЈА ГЛЕДАВ :( :uvo:

F

fantomX

Гостин
Овој Демикелис дан му е нешто на Демикелис што игра у Баерн? Личат многу :)
Не би требало, жабар е овај, со Анчелоти стаса. Далечен роднина можеби...:)

Ај честито победата... Браво за Стариџ - убаво голче :vozbud: :vozbud: јас мислам дека ќе биде доста солиден оваа сезона. Ме интересира само дали играше Жирков и ако играше како се покажа - пошо НЕ ЈА ГЛЕДАВ :( :uvo:
Жирков не е со екипата заминат, покасно се приклучува изгледа има недела дена одмор, или некоја друг обврска, па е ослободен.

Околу каратистов Демикелис шо најдов...
De Michelis, a psychologist and academic who speaks fluent English, will be in charge of the medical and psychological aspects of the squad.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Незнам дали сте го гледале ова ама вреди да се гледа

Првиот ден на училиште некако секогаш останува во сеќавање, а веројатно слично ќе им се случи и на младите надежи во Челзи, кои станаа дел од академијата на лондонскиот клуб. На првиот ден во Челзи младите надежи морале да покажат што знаат - и тоа во танц, а 'жири' им биле многу добро познатите ѕвезди од 'Стемфорд Бриџ'.
Антон Роџерс покажал дека го знае популарниот 'Мунвок' на Мајкл Џексон, но апсолутен победник на натпреварувањето бил Били Кнот, кој со своите акробации ги воодушеви сите присутни, а особено капитенот Џон Тери.
Најлошо минал клупскиот масер Били МекКалох кој брзо се 'приземјил' при обидот да ги емитира помладите...

:smir:
Хахахах овој стариов ама падна абе комедија.

F

fantomX

Гостин
Видете го првио гол, а пожелно е и цела утакмица ако сте во можност. Пратете која улога ја има Деко, поповлечен, но не последен, главен дистрибутер на топки.
Тешко ќе замини Деко летово, освен ако Мурињо не испрати реална понуда, или повисока од реалната, па да се разгледа. Но такво нешто тешко ќе се случи, ако веќе досега не бидна.

ArsVivendi

самовработена невработена
Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
И јас мислев да прокоментирам неколку збора за играта на Деко синоќа. Во подавањата тој беше околу 99 ако не и 100% точен, на време ги подаваше, и добар е стварно со набацувањата. Е сеа кога ги подава тие топки обично е под мал притисок на играчот/играчите кој/кои го чуваат, а сепак успева да ја доведе топката на потребното место. Така да верувам и од неколку натпревари знам дека е доста прецизен и во слободните удари најчесто упатени кон голот. Првите 2 гола мислам му беа од слободен лани. Јас сум, и бев за Деко да остане сезонава кај нас.

F

fantomX

Гостин
И јас мислев да прокоментирам неколку збора за играта на Деко синоќа. Во подавањата тој беше околу 99 ако не и 100% точен, на време ги подаваше, и добар е стварно со набацувањата. Е сеа кога ги подава тие топки обично е под мал притисок на играчот/играчите кој/кои го чуваат, а сепак успева да ја доведе топката на потребното место. Така да верувам и од неколку натпревари знам дека е доста прецизен и во слободните удари најчесто упатени кон голот. Првите 2 гола мислам му беа од слободен лани. Јас сум, и бев за Деко да остане сезонава кај нас.
Тоа го успеваше оти Малуда и Балак пред се, да речам кружеа околу него, и тој имаше најмногу простор, со шо успешно ги разигруваше Анелка, Стариџ, како и Лампс од позадина на споменатите двајца. Интересни комбинации, интересни и функционални, Деко е еден од мнозината играч за кои сум на став, ако се потребни на Анчелоти, в ред, ако не, воопшто не жалам за нивно заминување.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Колку минути играше Деко ? ( зш не ја гледав утакмицата )

ArsVivendi

Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Па до второ полувреме.. После нов состав пикна Анчелоти :D Само шо Балак и Лампард мислам останаа од прво полувреме

F

fantomX

Гостин
Прво полувреме, всушност еве кој и колку играше:

Chelsea
First-half (4-1-4-1): Cech, Bosingwa, Alex, Terry (c), A Cole; Deco; Ballack, Malouda; Lampard; Anelka, Sturridge.
Second-half (4-1-4-1): Hilario; Belletti, Ivanovic, Carvalho, Hutchinson; Ballack (Mikel 62); Sinclair, Lampard; Shevchenko; Pizarro, Di Santo.
Unused: Turnbull, Mancienne, Essien, Drogba.

За Трнбул не ми е јасно, можеше да ги распредели по 30 минути голманите Анчелоти. Дрогба, Есиен и Мансиен се играчите кои имаа последни репрезентативни обврски, па уште малку одмор не беше штетен.

Формацииве ни одблиску не се 4-1-4-1 ко шо е пишано, појќе 4-1-2-1-2, вторава слично, појќе удира на 4-1-3-2, но во глобала, слично е.

ArsVivendi

Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Тоа го успеваше оти Малуда и Балак пред се, да речам кружеа околу него, и тој имаше најмногу простор, со шо успешно ги разигруваше Анелка, Стариџ, како и Лампс од позадина на споменатите двајца. Интересни комбинации, интересни и функционални, Деко е еден од мнозината играч за кои сум на став, ако се потребни на Анчелоти, в ред, ако не, воопшто не жалам за нивно заминување.
What you said..

http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~1726782,00.html

Карваљо несигурен за својата иднина, засега планира да го одработи својот договор со Челзи и да биде фит за да им помогне на соиграчите.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Робињо му дава поддршка на Сити во намерата да се ангажира Џон Тери
Овој почна да ми оди на нерви, че го пукам

Бекам: Анчелоти ќе го врати трофејот од Премиер лигата на Стемфорд Бриџ

Овој многу почна да ни се умилкува, али ако, нема лошо да ни дојде едно од најдобрите десни крила во последните неколку години :)

Ешли Кол: Сите сакаме Тери да остане
Абе и ние сакаме и ти да останеш бе друже, ама и Тери да си се изјасни, не другите да зборуваат место него

Челзи и Тотенхем сакаат да го вратат Бекам во Премиер лигата
Белки ке бидне работата со Бекам, ако игра како во Милан, нареднава сезона ќе газиме и од крилните позиции (нешто шо оваа сезона не ни одеше баш од рака)

Анчелоти го фали ’големиот човек’ Тери

Се во ред, али да не претерат сеа со фалењата и да му го зголемуваат егото

Јунајтед подготвува понуда за Давид Виља
Ви реков нема да застанат на 2 засилувања, сака(ше) само да го одвлече вниманието од себе и да изненади со некое екстра засилување

Шо се однесува до вчерашнио натпревар не го гледав пошо линкот за стримот ме заебаваше. Некој спомна дека Деко завршил добра работа, затоа претходно кажав дека не вреди да се продаваат тој и Карваљо за ептен ниска сума, пошо сезоната е долга и може да ни се најдат во многу битни ситуации.
Ме интересира Шева и Пизаро (т.е. играчите за кои што спомнав дека би можеле да ја вратат старата форма, особено Шевченко)
Стариџ го пофаливте гледам, Малуда?
Ди Санто и другите младинци ?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Барав нешто сосема трето,наидов на ова смешна слика...

В

Вори

Гостин
Со мало закаснување,нека ни е честита победата.Не ја гледав утакмицата бидејќи не бев тука.А инаку..Стариџ:vozbud::vozbud::vozbud:Машина е малиот ко ви викам ја вие не..ќе видите дека ќе биде опасен наредна сезона.

F

fantomX

Гостин
Јасно беше, уште кога Малуда се придодава се појќе кон средината, а не бочно.

Бекам: Анчелоти ќе го врати трофејот од Премиер лигата на Стемфорд Бриџ
Овој многу почна да ни се умилкува, али ако, нема лошо да ни дојде едно од најдобрите десни крила во последните неколку години :)

http://www.24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=c6b2f6bc-1040-4110-b3cb-66afc880d699&ln=3&typeBack=default
Шо се однесува до вчерашнио натпревар не го гледав пошо линкот за стримот ме заебаваше. Некој спомна дека Деко завршил добра работа, затоа претходно кажав дека не вреди да се продаваат тој и Карваљо за ептен ниска сума, пошо сезоната е долга и може да ни се најдат во многу битни ситуации.
Ме интересира Шева и Пизаро (т.е. играчите за кои што спомнав дека би можеле да ја вратат старата форма, особено Шевченко)
Стариџ го пофаливте гледам, Малуда?
Ди Санто и другите младинци ?
Бекам би бил еден вид плејмејкер, дистрибутер на квалитетни топки, какво крило, какви бакрачи. Во секој случај, сепак не. :smir:

Деко заврши работа на класичен плејмејкер, како Пирло во Милан шо е. За Шевченко има надеж да заигра професионален фудбал, но тешко на највисоко ниво. Пизаро е нешто „понапред“, но вишок е.
Ди Санто има голем напредок во однос на истото време лани, пред се физички, има да го биди. Среќа шо немаше за гол да дај, немаше. Стариџ, има надеж за блескава иднина. Малуда беше испробуван во друга улога, и самио за Chelsea TV го рече истото, дека ќе се испробува нешто ново, па нема шо да кометираме. Хачинсон, солиден, ништо спектакуларно, ништо грешно, има надеж и за него. Синклер ќе да беше најслаб од младите, ама да не критикувам, во измешан состав таков, и Лампард беше на исто рамниште со него.

Барав нешто сосема трето,наидов на ова смешна слика...

Доказ дека овега во влезе во фудбалот многу лежерно, неспремен за тој бизнис, иако по капиталот се гледа дека поминал низ „сито и решето“. Епа јебига, доста го „ебеа“ досега финансиски, сега ние сме на ред. Прв, еве сам се пријави Сити и „генијот“ Марк Хјуз, кој нека поприкажи уште нешто за Тери, па да си „заслужи“ една пријава од страна на Челзи.

Конечно, Јури Жирков се приклучува во САД, го гледаме со Интер в среда мислам од 05:00 сабајлето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom