Фан Клуб: Челзи

F

fantomX

Гостин
Сакаш Фантом кладба дека ќе се донесат двајца нови фудбалери во наредниве 10 дена,нерачунајќи ги Куртоис и детево од Барселона?

И како можеш за Лукаку да кажеш дека е опинок кога на 18 години има дадено повеќе голови од Калу,Стариџ и Малуда во целата нивна кариера.
Шо подразбираме под играчи? Уште некој орјат избркан или засилување?

Лукаку не е играч за споредба ама со ниеден од наведените, ама баш во никој поглед. Единствен заеднички именител за сите е “офанзива“, шо е крајно широк поим. За голој даваше и Алфонсо Алвес, и то во појака, Холандска лига. Па јебига.
Конкретно Лукаку, го гледам ко иден Хески.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.077
Поени од реакции
2.025
и управо е фантом (значи не бранам никој нити напагам некој си коментирам од моја гледна точка) на челзи му треба брзи крила експлозивни и технички потковани плејмејкери а знаеме моментално какви ни се крилата и какви ни се плејовите крилата не можат да истрчат 2 метра шпринт плејовите неможат да дадат саглам long range pass со исклучок на бенејун али и претходно кажа некој од нас дека не може да се потпре човек на него цела сезона башка тоа што и изгледа ке игра крило

В

Вори

Гостин
Шо подразбираме под играчи? Уште некој орјат избркан или засилување?

Лукаку не е играч за споредба ама со ниеден од наведените, ама баш во никој поглед. Единствен заеднички именител за сите е “офанзива“, шо е крајно широк поим. За голој даваше и Алфонсо Алвес, и то во појака, Холандска лига. Па јебига.
Конкретно Лукаку, го гледам ко иден Хески.
Под играчи?Модриќ,Пасторе,Лукаку,Агуеро,Хазард.Овие ги подразбирам за засилувања во наредниве 10 дена.Додуша двајца од наведените.

Јебига и тоа што викаш.Секој различно ги гледа работите.Јас Лукаку го гледам како природна замена за Дрогба.
А тој Алвес што го спомнуваш мислам дека даваше голови но на 27-8 години во Холандска лига.А кога збориме за Лукаку збориме за дете од моја возраст.И крајно глупаво е да го оспоруваш неговиот талент и да носиш прерани заклучоци за играч кој не си го гледал повеќе од 3 пати.

F

fantomX

Гостин
абе видете боаш очигедно е дека ке игра формација 4-3-3 во таа формација ке има место за еден класичен напаѓач торес или дрогба двајцата нема да играат во никој случај значи едниот ке биде замена за другиот е сега случај лукаку лукаку е сличен на овие 2 значи калсичен напаѓач сега доколку дојде лукаку некој ке треба да си оди а тоа е малку веројатно бидејки торес само што дојде а дрогба потпишува нов договор така да овој трансвер е малку веројатен бар од моја гледна точка
Еден ГРУПА НА ФУДБАЛЕРИ се вика ДОБРА ЕКИПА ако има 25 сениори, секој доволно квалитетен за да изигра некој дел од сезоната и некои натпревари + уште едно 5-6 играчи од 19 до 21 година кои не мора да се пријауваат, се спремни да чекаат своја шанса со време, а истовремено се и спремни пред се за во главно куп-натпреварите, па и за одредени премиерлигашки дуели.
Челзи од ова има ветар во магла. Добро пиша еден на англискиот форум, се докажа дека група од 25 добри играчи е секогаш поуспешна од 10 фантастични.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.077
Поени од реакции
2.025
рано е уште да се бара замена за дрогба има попаметни работи пример да се донесе плеј или јако крило а лукаку не би функционирал бес јаки крила напаѓач е последната опција на која треба да се мисли

фантом не мора да значи зависи тија 10 колку ке се квалитетни еве земи гу барсу на пример кај нив цела сезони играат едни исти 11 мењаат едноставно ако мораат

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Дидие Дрогба открива дека започнал преговори со Челзи за нов договор.
33-годишниот фудбалер се поврзуваше со заминување од Стемфорд Бриџ а како можни следни дестинации се споменуваа Тотенхем и Марсеј.
Но напаѓачот стави јасно дознаење дека сака да остане во Западен Лондон, а сега вели дека е и во преговори за нов договор со Челзи.
"Започнавме преговори, многу е интересно. Сите знаат што чувствувам за Челзи и што сакам" - вели Дрогба.
"Следната сезона дефинитивно ќе бидам тука. Реков пред неколку години дека сакам да бидам тука до крајот на мојот договор и тука сум".
"Сега треба да продолжам да играм добро и да го давам најдоброто од мене, како секогаш што се обидувам да направам".
"Ова ќе биде моја осма сезона во овој клуб и тоа значи многу за било кој напаѓач да остане толку долго во Челзи".
Фернандо Торес ќе му биде конкрент на Дрогба за позицијата прв напаѓач, според подготвителните натпревари се чини дека Андре Вилаш Боаш ќе игра само со еден истурен офанзивец и двајца странични напаѓачи.
Дрогба е свесен дека Торес му е конкуренција, но е подготвен за предизвикот.
"Да, ние сме конкуренти за едно место. Toa e избор на менаџерот, но така е за мене во сите години во кои сум во овој клуб".
"Исто беше кога Гудјонсен беше тука, кога Шевченко беше тука, секогаш било така".
"Имам 33 години и сум најстариот играч во клубот, без различка што тоа изгледа страшно, не сум загрижен".
"Доколку заслужувам да играм, тогаш ќе играм. Доколку не сум добар, нема да играм. Добро е за тимот да се има конкуренција".

:icon_mrgr::icon_mrgr:

F

fantomX

Гостин
и управо е фантом (значи не бранам никој нити напагам некој си коментирам од моја гледна точка) на челзи му треба брзи крила експлозивни и технички потковани плејмејкери а знаеме моментално какви ни се крилата и какви ни се плејовите крилата не можат да истрчат 2 метра шпринт плејовите неможат да дадат саглам long range pass со исклучок на бенејун али и претходно кажа некој од нас дека не може да се потпре човек на него цела сезона башка тоа што и изгледа ке игра крило
Моментално Челзи го има само Јури Жирков како лево крило, и Малуда ајде. Друго класично крило Челзи НЕМА. Се е бедна импровизација. А да е работата уште победна, Жирков се форсира централно на средина.
Плејмејкери, то е релативна работа, зависи и од то каква игра се форсира. Долг пас каков шо спомнуваш, перфектно можи да изведи Микел, ама не треба то. Малку да видиме опции и со пократки пасови. Модрич, не сум најубеден, ама можи да врши работа.

Под играчи?Модриќ,Пасторе,Лукаку,Агуеро,Хазард.Овие ги подразбирам за засилувања во наредниве 10 дена.Додуша двајца од наведените.

Јебига и тоа што викаш.Секој различно ги гледа работите.Јас Лукаку го гледам како природна замена за Дрогба.
А тој Алвес што го спомнуваш мислам дека даваше голови но на 27-8 години во Холандска лига.А кога збориме за Лукаку збориме за дете од моја возраст.И крајно глупаво е да го оспоруваш неговиот талент и да носиш прерани заклучоци за играч кој не си го гледал повеќе од 3 пати.
Да не навлегувам за индивидуалните карактеристики на Лукаку, кажи ми само каде по ѓаволите тој се вклупува во овај состав? Околу Хазард е интересна работа, стивна од сите страни за него, а можи да заврши работа кај нас таков талент.

Природна замена за Дрогба, абре шо туку тресиш глупости? За Лампард и Макелеле кој се природни замени? Нема такво нешто како природна замена, Челзи треба да го бара најквалитетното шо го има, а не најсличното до поранешните квалитетни. Лукаку физички е животно и повеќе тешко дека можи од то. Во кој тогаш друг поглед можи да напредува, јас лично не гледам некој талент кој може да го развие. Интересна појава, нема шо, добар играч, ама иронијата е шо иако има 18 години, јас не гледам во шо би можел да напредува и да стани одличен, а не само добар играч (ала Хески).
--- надополнето: Jul 23, 2011 6:57 PM ---
рано е уште да се бара замена за дрогба има попаметни работи пример да се донесе плеј или јако крило а лукаку не би функционирал бес јаки крила напаѓач е последната опција на која треба да се мисли

фантом не мора да значи зависи тија 10 колку ке се квалитетни еве земи гу барсу на пример кај нив цела сезони играат едни исти 11 мењаат едноставно ако мораат
Мењаат ако мораат, а Челзи ни тогаш не менува. Игравме 32-годишен напѓач со маларија постојано и постојано минатава сезона, па дали има поголем доказ од бедотија од то?
Некои пробуваат да протнат, тренерите наши не сакале да ризикуваат со испробувања, оделе на сигурно. Смешки. И кој од нив остана долго време, оти нели, сите “оделе на сигурно“? Тоа не е одење на сигурно, тоа е кукавичлук.
Друго Барселона, имаат 21 сениор, точно. Ама имаат и втор професионален тим со играчи измеѓу 19 и 25 години во втората шпансла лига од каде во секој момент можат да префрлат кого сакаат. Челзи таков луксуз нема, и мора да се снаоѓа спрема можностите, шо не го прави.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
И јас истото си помислив, дали двете засилувања што ги најави Гурлај ќе бидат нови што не ги знаеме, или голманот и тој од Барса ќе се официјализираат, зошто за Куртоис уште не било се финализирано, а за тој од Барса, бил постигнат договор само со Барса, а не и со играчот.

Како и да е, се надевам дека двата трансфери нема да бидат овие. За Модрич изгледа сега ќе дадат 35 милиони, а ако не успее ни тоа, тогаш мислам дека ќе пробаат да го донесат Пасторе. Другиот незнам кој би можел да биде, а несакам да биде Лукаку. Јас се надевам на Агуеро, ама изгледа ќе заврши во Сити.

В

Вори

Гостин
Си кажа за Хазард добро.Агуеро не е класичен напаѓач,така да би можел да игра како крило,впрочем така играше и во Атлетико и во Аргентина.

Околку ова со Лукаку,џабе да дебатираме.Пишуваш долги постови кои ти немаат баш-баш врска и не можат да ми ја доловат поентата,барем не мене.
За играч кој го немаш гледано повеќе од 3 пати,за играч кој е дете,кажуваш дека ќе биде како Хески,дека освен тоа што бил голем и бил добро граден немал никакви квалитети...дрн дрн,дрн дрн.
Побогу ја стварно не знам на што се основа тоа твое перцепирање на рабтотите.Единствено можам да те разберам ако си некој јасновидец или пак ако ја предвидуваш иднината па да си толку сигурен,иначе све тоа другото паѓа во вода и за мене се чисти глупости.

Ти ми збориш за Лукаку,а го спомнуваш Н'зогбиа :pos:
Играч кој беше избркан од Њукасл,за да после тоа игра во Виган.За мене обичен просек,чак што више и подоле од тоа.Послаб и од Малуда крај краева.

п.с.Уште еднаш ќе ти кажам.Џабе ти е што пишуваш толку долги постови кои искрено само ти можеш да ги разбереш,или пак ти си паметен па ние другите глупи и не можеме да те сфатиме.
Со мене ако дискутираш тогаш мораш да ми ги поедноставиш работите зошто не ги разбирам,а со останативе кои ти стегаат лајкови на секој можен пост и тоа без да го прочитаат,на останатите кои и да ги опцуеш за мајка ќе те поддржат,можеш да им напишеш ''бајка''пост.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.045
Поени од реакции
2.135
Дај кажете , предлози да видиме кој 2 играчи вие ги сакате у следните 10 дена , како што се најавува дека ке бидат донесени..?

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.077
Поени од реакции
2.025
Моментално Челзи го има само Јури Жирков како лево крило, и Малуда ајде. Друго класично крило Челзи НЕМА. Се е бедна импровизација. А да е работата уште победна, Жирков се форсира централно на средина.
Плејмејкери, то е релативна работа, зависи и од то каква игра се форсира. Долг пас каков шо спомнуваш, перфектно можи да изведи Микел, ама не треба то. Малку да видиме опции и со пократки пасови. Модрич, не сум најубеден, ама можи да врши работа.
малуда аут крило е на хартија само нема ги основните работи за добро крило брзина и дриблинг за жиков се сожувам само глупо е што га форсирав у среде ај може се само експрименти на боас да види кои му се можностите ке видиме тука може да го додадеме и калу какута треба да се даде на позајмица уште не е оформен старич може да се пушта како резерва сеуште не е за првиот тим за рамирес се уште нема стеканто некое мислење многу го шетат во бразил деструктивец кај нас МЦ у бенфика крило
значи му фали на челзи играч како што беше робен за него до ден денеска не најдоа замена спорд мене можни наследници се хазард или најмар
за плејмејкери мислев на играчи со визија тајминг обично тие можат да пуштат долг пас алонсо чави адам модрич пасторе гансо технички потовани играчи микел не е еден од нив нити пак рамирес или есиен
--- надополнето: Jul 23, 2011 7:22 PM ---
Дај кажете , предлози да видиме кој 2 играчи вие ги сакате у следните 10 дена , како што се најавува дека ке бидат донесени..?
пасторе најмар :D

F

fantomX

Гостин
Си кажа за Хазард добро.Агуеро не е класичен напаѓач,така да би можел да игра како крило,впрочем така играше и во Атлетико и во Аргентина.

Околку ова со Лукаку,џабе да дебатираме.Пишуваш долги постови кои ти немаат баш-баш врска и не можат да ми ја доловат поентата,барем не мене.
За играч кој го немаш гледано повеќе од 3 пати,за играч кој е дете,кажуваш дека ќе биде како Хески,дека освен тоа што бил голем и бил добро граден немал никакви квалитети...дрн дрн,дрн дрн.
Побогу ја стварно не знам на што се основа тоа твое перцепирање на рабтотите.Единствено можам да те разберам ако си некој јасновидец или пак ако ја предвидуваш иднината па да си толку сигурен,иначе све тоа другото паѓа во вода и за мене се чисти глупости.

Ти ми збориш за Лукаку,а го спомнуваш Н'зогбиа :pos:
Играч кој беше избркан од Њукасл,за да после тоа игра во Виган.За мене обичен просек,чак што више и подоле од тоа.Послаб и од Малуда крај краева.

п.с.Уште еднаш ќе ти кажам.Џабе ти е што пишуваш толку долги постови кои искрено само ти можеш да ги разбереш,или пак ти си паметен па ние другите глупи и не можеме да те сфатиме.
Со мене ако дискутираш тогаш мораш да ми ги поедноставиш работите зошто не ги разбирам,а со останативе кои ти стегаат лајкови на секој можен пост и тоа без да го прочитаат,на останатите кои и да ги опцуеш за мајка ќе те поддржат,можеш да им напишеш ''бајка''пост.
Како не е Агуеро класичен напаѓач? Агуеро е токму тоа, првенствено шпиц или евентуално полушпиц. Ја видовме успешноста на Аргентина со негоавта крилна игра. Кога зборувам за крила, мислам на оние класични, и тоа не некои скапи крила, напумпани ѕвезди. Крилни играчи за ротација, кога не оди со првиот план (кој сега ни е и единствен се уште), едно класично крило од клупа за промена на работите на терен.

Зошто секогаш ко ќе немате шо да кажите во поглед на темата, почнувате да гледате лично перцепирање, квалификации и слични несоодветни работи во контекст на темата. Исто имаше и со еден фан на Барселона овде, кој секогаш кога провоцираше на сметка на Реал Мадрид, му враќаа со лични навреди. Па на шо личи то бе?
Пак не ми кажа, во кој поглед можи Лукаку да напредува, кога веќе заклучивме дека физички очигледно е на максимум и многу тешко за повеќе?
Смеј се за Н`зогбија, ама ко ќе се удира Дрогба од Лусио или Торес од Фердинанд ко од ѕид пак ко минатава сезона наместо некој ко Н`зогбија на отвора странично немој да колниш или плукаш некого (Челзи и неговата дискутабилно способна управа или пак Торес и Дрогба). Просек, точно просек, просек кој ќе има улога за отворање димензија која Челзи моментално ја нема, и тоа само во одредени случаи, а во меѓувреме ќе седи на клупа и ќе игра против Виган, Свонси и Блекбурн.

Шо нејасно виде во „долгиот“ пост? Ајде пак накратко вака за главното: Во кој поглед можи Лукаку да напредува? Физички е животно, многу појќе не можи; технички не изгледа најталентиран играч шо сме го виделе. Кажи ми во шо, пошто очигледно ти си го гледал доволно, а јас не, па да не бидам прост и заостанат, просветли ме.

В

Вори

Гостин
Како и секој играч на негова возраст што може да напредува,така може да напредува и тој.Не знам како да ти објаснам.

Ете,како може МекЕкран да напредува на пример,објасни ми?

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Лукаку може да се подобри на кондиција, брзина и техника и те како може со правилен тренинг

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Знаело момчево нешто... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom