Фан Клуб: Челзи

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Кога веќе го спомна Анчелоти,

:)

F

fantomX

Гостин
Сликава ќе ја покажам сега на пријатели-фаној на Арсенал и Манчестер Јунајтед пред се, кои сметаа дека голема грешја било шо бил отпуштен и како сега тој ќе си најдел друг голем клуб за работа а Челзи немало да биди ништо појак.
Мој одговор кон ова беше: Челзи можи и нема да биди појак, ама Анчелоти бар една година нема воопшто да работи имајќи во предвид колку прво плата, а потоа и отштета има земено од Челзи.

Епа јебига.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.698
Поени од реакции
22.831
Не знам дали некој има напишано, ама Челзи се интересира за деструктивецот на Барса Б, Ориол Ромеу.
Не само шо се интересира, него и преговорите се при крај. Потпретседателот на Барселона, Бартомеу денеска беше во Лондон, ќе остане уште некое време, а најверојатно деновиве ќе биде официјализиран трансферот на Ромеу кој би изнасувал околу 5 милиони.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Е да,овој може да ни донесе Премиер Лига и ЛШ :pos::pos: Мора да се купи некој добар играч од средина ,инаку го јадеме курот и ке играме во најдобар случај квалификации за ЛШ :tapp:
Знам дека се пријателски натпревариве за заклучок како ке играме цела сезона,ама нека погледнат како играат Реал и Јунајтед,па и Сити на таквите натпревари,со 3-4 пати посилни тимови(екипи од МЛС) од Азиските морони..

F

fantomX

Гостин
Не знам дали некој има напишано, ама Челзи се интересира за деструктивецот на Барса Б, Ориол Ромеу.
Не само шо се интересира, него и преговорите се при крај. Потпретседателот на Барселона, Бартомеу денеска беше во Лондон, ќе остане уште некое време, а најверојатно деновиве ќе биде официјализиран трансферот на Ромеу кој би изнасувал околу 5 милиони.
Дека Челзи (и/или АВБ) и натаму не знај шо прај докажува и евентуалниот трансфер на таму некој копук избркан од Барселона Б, како и следново...
Очигледно пишал некој, онака, револтирано...

Знам дека се пријателски натпревариве за заклучок како ке играме цела сезона,ама нека погледнат како играат Реал и Јунајтед,па и Сити на таквите натпревари,со 3-4 пати посилни тимови(екипи од МЛС) од Азиските морони..
И лоша игра се прифаќа во време на реформирање, трансформации и транзиција. Ама овде нема ништо од тие три работи, апсолутно ништо.

dR3

Член од
9 септември 2009
Мислења
918
Поени од реакции
542
И официјално:
http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2399857,00.html

Искрено прв пат слушам за детево и не знам што да мислам за трансферов.

A

Auditore

Гостин
Ајде честито нека ни е засилувањево, можеби е навистина добар играч и голем талент според АВБ и тоа ќе го покаже во дресот на Челзи.

В

Вори

Гостин
Шо менува купувањето играчи со неменувањето ништо во играта, а богами ни во пристапот? За АВБ можиме како сакаме да зборуваме, ама ништо не го менува фактот дека единствено ново шо тој го проба е појќе минути за Рајан Бертран. Никако, ама никако не можам да сфатам како еден играч кој очигледно има карактеристики за страничен е повторно и повторно игран централно (Жирков). За останатите егзибиции како Стуриџ, Анелка, Калу во вид на inside forward - и не мора ни да зборувам.
Во првиве два натпревари се шо пробува тимот на Челзи е ИСТО како тоа шо се пробуваше минатава сезона со КА. Дури и тој проба појќе различни работи од АВБ.
--- надополнето: Jul 22, 2011 9:20 PM ---
Дека Челзи (и/или АВБ) и натаму не знај шо прај докажува и евентуалниот трансфер на таму некој копук избркан од Барселона Б, како и следново...
"The loan deal for Courtois is exactly what we needed to ensure that we have good cover in goal. We want guarantees in case anything goes wrong with our current goalkeepers [Sergio Asenjo and Joel]," said coach Gregorio Manzano after yesterday's friendly against Granada.
Се позајмува Куртоа на клуб каде ќе биди 2/3 опција. За така можеше и во Челзи да остани. Така Делач го поебаа минатава сезона, така ќе биди и со овај. Идиоти.
Од кај знаеш па дека детето е копук и дека е избркано од Барселона?Зошто донесуваш прерани заклучоци за нешто што не го знаеш и за нешто што немаш видено?
Или пак милиш ''избркан''копук како Фабрегас или Пике?

Штом Боас го сакал уште во Порто лани и штом Челзи ќе плати 5 милиони за 19 годишен копук од Барселона Б,тогаш не може да е лошо детето.
Нека дојде прво,ќе го видиме,па после ќе дискутираме дали вредело неговото купување или не.

И уште не е официјално,но очекувам до крајот на денот да се официјализира неговиот трансфер.

eдит:Сега видов дека трансферот на детево е одобрен,така да нека ни е честито.
Баш би сакал да го видам сега на презентација и ме интересира кој број ќе го земе.

А Гурлај изјавил дека ќе има уште 2 засилувања во наредниве 10 дена.Е се надевам дека уште две ќе има,ама без овој денешниов трансфер.

A

Auditore

Гостин
Гурлај најави уште две засилувања во наредните 10 дена.
Сигурен сум дека АВБ има план и замисла како да го води Челзи, и мило ми е што купуваме млади играчи.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.045
Поени од реакции
2.135
Следни две нови засилувања ке бидат Лукаку и Модрич..ке видите :D

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Нека ни е честито засилувањето...следен Лукаку,па Модич :)

A

Auditore

Гостин
Следниот можеби би бил Лукаку, а вториот мислам дека ќе биде Пасторе.
Она со Модриќ се заеба скроз и се откажаа нашиве мислам, а Замапарини денес изјавил дека Челзи, Сити и Рома понудиле понуди за Пасторе и во вторник ќе се разгледуваат понудите и ќе се одлучи кај ќе иде, додека пак наведуваат дека Челзи бил фаворит за негов потпис.
Мене ми е океј играч Пасторе, талентиран, има простор и време да се развие у класа играч, но мој секогаш прв избор за таа позиција би бил Хамшик, би дал дури и 50м за него.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.077
Поени од реакции
2.025
честито новото засилување да не знае некој да ли има повратна клаузула како она на бојан ?
и што е работа со какута зошто не е на турнеја во азија ?

Kajgana Shop

На врв Bottom