Јас сум задоволен од играта, со оглед на тоа дека е второ коло, и дека треба уште многу за да се наместат коцките, можеби и цела сезона. Единствен проблем ќе ни биде одбраната сезонава, повторно. Која мора да се стегне. Два гола од Рединг на домашен терен, не се заебанција. Ма да еден рака на срце, беше на душа од Чех. Али опростено му е, човекот на некој начин ни го донесе ''ушлото''
Хазард си ора по лева страна, тука сме обезбедени. Уствари тој влегува и во средина, трча и по десна страна, засилување на место. Мата од средина ја поврзува целата игра, е сеа ни фали уште едно десно крило, квалитетно, и сме комплетирани што се однесува на офанзивната линија.
Рамирес не е типичен таков играч, да си знаеме. Има уште многу за работа, али мило ми е што покажуваме јајца, па макар било и со екипа како Рединг. Зошто кога беше Боас, а и уште некои други тренери претходно, Челзи да губеше со еден или повеќе голови разлика на почеток, натпреварот од старт го рачунав за изгубен. Сега не беше така, и мило ми е.
Хазард 5 асистенции, некогаш статистиката и лаже, затоа што некој игра стварно одлично, но статистички нема асистенции, а учествува во сите акции. На момаков му се погоди и тоа, па очекувам уште подобри партии во иднина од него. И не ме интересира против кого ги впишал тие добри игри, зошто ми е сеедно. Нека игра вака на 32-3 натпревари сезонава, на тие поголемите утакмици и да биде дрво, ќе игра некој друг.
Јеби га, Роналдо не е некој играч баш-баш за големи текми, па затоа е најголем.