Фан Клуб: Челзи

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Хахахаах јака слика нема што цар сие Лампард

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Мое мислење околу трансферите
Пред некоја година напишав дека за игра со класични крила потребни се играчи како Хазард и Џонсон. Хазард е добар играч, но однесувањето сега спрема година-две претходно го прави на некој начин одбивен (незнам каков израз да искористам за да го опишам поточно)... Никој не ги оспорува неговите квалитети, но тоа што се врти по медиумите сакал толку плата, сакал да носи 10 број на дрес каде и да оди и сл... се прави „којзнае кој“.
Доколку игра за Челзи мора да има тренер со карактер како Мурињо, Фергусон а не како Манчини ( пример Балотели „играњето“ во Интер-Мурињо тренер и играњето-однесувањето под водство на Манчини ) за да може да се искористи тоа што навистина вреди од него...
Џонсон ми е еден од омилените млади играчи во Англија, па мислам би требало да се направи обид за негов трансфер. (Ако избере Хазард да оди во Сити мислам дека би биле поголеми шансите за Џонсон да си замине од Сити ).
Помеѓу Хулк и Фалкао повеќе сум за Фалкао но ќе треба да играат заедно со Торес (4-4-2), а колку ќе функционира ова вака немам претстава. Ако се потпира нападот следната сезона на Торес како единствен напаѓач, Хулк би била подобра опција да игра поповлечено отколку Фалкао.
За десен бек не сум и во случај на заминување на Босигва и Фереира. Ова го мислам бидејќи имаме одлични дефанзифци на секоја позиција (иако Ивановиќ природно не му е местото на позицијата десен бек). Со оглед на тоа дека ги имаме Тери, Луиз, Кејхил, Кол, Ивановиќ, Бертранд и Хачисон од кои само Хачисон нема доволна минутажа мислам дека сите заслужуваат да играат. Се пробаа многу варијанти оваа сезона и навистина беа речиси сите добри
  • Посебно левата страна нема потреба од коментар,
  • Тери и Луиз како централни дефанзифци, а Ивановиќ десно беше најдобрата опција во вториот дел од сезоната,
  • На Кејхил и Луиз му треба повеќе време за подобро комуницирање како главни стопери,
  • Ивановиќ и Тери како и Ивановиќ и Кејхил особено втората опција не ми „лепе“ баш никако,
  • Тери и Кејхил пак се покажа за добра опција со Ивановиќ како десен бек,
  • Бевме сведоци и на играњето на Хачисон како десен бек (иако малку но постои опција за него да може да биде резервна опција за оваа позиција)....
Со овие дефанзифци што ги имаме ќе се добие на многу силна, цврста одбрана, секако скоро сите заслужуваат да играат посебно со довербата што ја имаат искажано досега (Луиз неодамна изјави дека не е заинтересиран за Барселона, Ивановиќ исто така за Реал), па навистина овие играчи заслужуваат да играат во прв состав.
Моментално Кејхил го гледам како наследник на Тери, па мислам дека нивното ротирање ќе биде доста добро...
Ван дер Вил е навистина добар играч и бараат мала сума за него што исто така е добро, па може да се земе според мене под услов да се согласи како резерва и куп играч или пак да се прати некаде на позајмица што е малку веројатно. Го имам гледано неколку пати во Ајакс и во репрезентацијата (вклучително и вчера против Бугарија) дефинитивно има одлична техника и брзина, но снага т.е мислам сила за дефанзива нема, а тоа е клучно според мене за Челзи и Премиер Лигата. Исто не го сакав и Босингва (секако е помалку талентиран од ВД Вил) поради тие причини, го немаше скоро никогаш при напади (контри-полу контри) на противникот...
Потребата од толку офанзивен бек мислам нема да биде толку потребна, посебно не ако се доведат класични крила, а и фактот ако Торес биде единствен шпиц (па макар и комбинација Фалкао, Торес)... Околу дефанзивата толку :)

Средниот ред е доста очаен особено од немањето плејмејкер што е клучен проблем за поврзаност на играта особено помеѓу двете линии (дефанзива-напад). Немањето на плејмејкер резултираше оваа сезона директно со неповрзаност на играта (не секогаш), како и игра со бековите како крила, со што беше главната причина за немање решение на контрите на противникот. Исто така и Луиз многу често особено на почетокот од сезоната многу често повлекуваше бидејќи НЕМАШЕ кој да прими топка од средината...(со што го окарактеризуваа како главен виновник за примањето голови во тоа време, но тоа беше само заради тоа)...пак забегав на одбрана....:D

Да се вратам на средината т.е плејмејкер. Единствена моментална опција за оваа позиција ја гледам во Модриќ (и Силва уште пред некоја година-ама нема шанси за него). Знаеме се за него особено дека е докажан во Премиер Лигата...но ме нервира што бараат многу, а и не ми е верно доколку го продадат оваа сезона да го продадат на Челзи (а можеби и не во ПЛ). Други такви типови на играчи ми се Озил (сега нема шаснса-како не дојде кај нас:mad: ), Кагава (и овој нема шанси-ќе оди во Јунајтед), Марио Геце - е овој има мала шанса, ама ако си отиде Кагава, нема шанса да го пуштат и него (со огледа на тоа дека се одлични и во Бундес Лигата, а ќе играат и ЛШ), Снајдер ама тој често се повредува...
На крај ќе видиме што ќе „имаме“ за плејмејкер ;)

Ај доста е засега :)

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Дечки не сум во тек со ништо,4-5 немав контакт со интернет...дај кажете кој зедовме,како,зошто,ова,она....

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Eden Hazard се поблиску до Челси, барем така викаат.. останува да видиме колку е точно.

H

HoT IcE

Гостин
Челзи има потреба само од едно 2 скапи аквизиции летово. Едниот е deep lying playmaker, типичен играч каков што ни треба е Модриќ/Мутињо. Токму и по овие двајца мораме да тргнеме, еден од нив мора да дојде, се надевам на Модриќ најискрено, докажан е во ПЛ пред се.
Второ засилување би требало да ни биде десно крило, и нејќам никој друг освен Хулк. Човекот е створен за Челзи и тоа е тоа.

Од Цезар Азпикулиета и Ван дер Вил мора да се направи еден избор и да се донесе на РБ, да биде во константна ротација со Бане.
Веќе ги купивме Марин и Де Брујн, со Марко добивме одличен крилен играч за ротација, кој може да ротира со Малуда/Какута.
Со Де Брујн добивме многу квалитетно и технички ептен потковано 10че, таман е со Мата. Имав прилика да го гледам во Гент на позиција која ја игра Мата, и можам да кажам дека пружаше стварно квалитетни пасеви и цели партии. Овој играч е еден од најперспективните на Челзи, иако засега е тотален анонимус, верувајте ми, еден ден ќе се колнеме во овој играч, затоа што нема страв и респект за противници, игра машки многу.
Ќе имаме интересно лето, но со останување на Роби за менаџер, овие неколку дупки да се пополнат кои се апла очигледни, Челзи ќе има одлично склопен тим кој ќе конкурира на сите полиња. Имаме фантастични млади играчи.
--- надополнето: 28 мај 2012 во 14:14 ---
louis saha@louissaha08
Apparently on his way to Chelseafc. @hazardeden10

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
nooooooo god noooo, noooooooo. Шала на страна мене ич не ми се свиѓа Хазард затоа што е некако лигуш и ќе треба да се контролира многу а знаеј ќи ги Челси тоа тешко ќе иде

H

HoT IcE

Гостин
Од фудбалски аспект ги има сите квалитети и предиспозиции да биде играчиште.
Но од аспект на карактер, е тотален млакоња и лигуш, кој највероватно и гомното ќе му се скамени ко ќе го погледне Тери ако промаши шанса.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Dobro neznam zosto gi citate mislenjata na navivacite na Junajted za toa kakov bil Hazard (ova e kako prikaznata so lisicata i grozjeto,nemozela da go dofati pa si rekla i onaka ne e dobro,kiselo e)
Zosto bi me bolelo k.. kakov karakter e se dodeka igra odlicno ?? Aj ne se napnuvajte za gluposti..

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Баш ме интересира како Хазард би се снашол во Челзи.
Искрено не ми се допаѓа што си игра џон тошак со екипиве ама ај да видиме..

H

HoT IcE

Гостин
Абе не се напнувам за глупости, кулираме овде ние, прваци на Европа сме..:icon_lol:
Фанови на Јунајтед не измислиле лага, или пак топла вода, луѓето зборат чиста вистина, сега не знам, може ти се правиш слеп на изјавите на Хазард за неговата иднина, ко Бугарска курва е.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Абе не се напнувам за глупости, кулираме овде ние, прваци на Европа сме..:icon_lol:
Фанови на Јунајтед не измислиле лага, или пак топла вода, луѓето зборат чиста вистина, сега не знам, може ти се правиш слеп на изјавите на Хазард за неговата иднина, ко Бугарска курва е.
Neli i so Ozil ist bese muabetot deka nema da bide igrac od nego ??
Covekot davase izjavi deka ke igra vo eden od United,City,Barcelona,Real i na krajot otide vo Madrid..
Sto napravi Ozil vo poslednive 2 sezoni znaes ?? Dali si mu ja videl statistikata vo timot,brojot na asistencii ??

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
Абе нека не го тупи многу овој Хазард.Ако кажуваш кажувај.Демек многу големата звезда.Многу ме нервира неговиот карактер.

Kajgana Shop

На врв Bottom