@enzo Сево ова време од како го имам акаунтот ниту сум навредил некој со лош збор ниту сум опцул ти мене ме нарече кловн само затоа што не се слажам со твоето мислење и ти сега глумиш жртва.
Форумов е за дискусија и муабет и размена на мислење незнам што толку ти смета.
Инаку во поглед на фудбалскиот дел од постот, гледаш дека самиот си одговори зошто Винициус бидна играч а Гилмур не.
Истата приказна ќе беше и со Мурсијала ако останеше во Челзи.
Не случајно јас го земав Винициус за пример, затоа што таков карактер е многу тешко да развиеш но со дисициплина стандарди и добри ментори како менаџерски така и играчки на терен се е можно.
Челзи со Абрамович не даваше шанса на младите тоа беше најголем проблем, но Абрамович беше лик што го интересираше инстант успех. На секој менаџер му гореше под нозе после 3 кикс и кај он ти се осудува да развива играч како Сточ, Мекехрен, Какута, Соланке.
Но Челзи во тој момент имаше јак костур на лидери по карактер и менталитет на оние во Реал сега, секако не го достигнаа нивото и бројката на титули но тоа е друг муабет, најкратко е менувањето на менаџери.
Но сега Челзи е друга приказна.
Прво Челзи нема светска класа играчи, нема капитен со искуство, нема ниту резултатска стабилност и атмосвера.
Погледни пред сезона дена соблекувалната ни беше еднаква на погреб.
Затоа и велам и не е драма дека Челзи може да има сериозен гап во резултати наредниве 3-4 години ако продолжи со оваа политика на трансфери.
Уште полошо играч со квалитет на Палмер за две сезони ако не играме Лш он ќе сака да си иде. Додај на тоа дека сите овие трансфери ма млади играчи го оптоваруваат буџетот и после 4 години ако нема Челзи успех сигурно нема да е во состојба да потрошити 300 мил за лето.
Нема техника Галагер како Иниеста ама и не е Бакајоко. Баш напротив убаво кажа игра како питбул е правиот термин за захтевноста на стилот на Мареска.
Таков пресинг што го бара Мареска, мора играч да трча средина како куче насекаде.
Баш и поради тоа примивме гол вчера од Интер ниту Дузбери ниту Енцо играат одбрана.
Друго и најбитна работа е што е посветен на тренинг и автоматски тоа му дава големи шанси за напредок, за разлика од другите играчи од новата ера на кои им се битни социјални мрежи и спонзори.
Инаку вчера позитивно ме изненади Гиу никој не напишавте. Детето не престана да прави пресинг како машина.
Имаше и добри шутеви.
Феликс дојде во Челзи кога беше хаос.
Ми се свиѓа што ете сака да игра само фудбал и секако сака да игра за Челзи.
Ете за разлика од денешниве примадони каде што финансии им се пред фудбал он прифати и помала плата само да игра во Барса.
Секако ако он дојде Стерлинг и Мудрик треба да си одат. Што и би било сосема океј стерилитетот што подалеку, Мудрик позајмица некаде во пл да се стабилизира.
Sent from my M2007J20CG using Tapatalk