Фан Клуб: Челзи

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.050
Поени од реакции
13.329
Све је на продају.

Ако оди Каи, очекувам Маунт да остане.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.050
Поени од реакции
13.329
Баш ме интересира со Лукаку како ке изиграат.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220
Исто јак муабет е дека одел во ресторанот на Вилијан и Луиз, јадел и кога ќе му ја однеселе сметката само се насмевнувал и си одел. Не плаќал. Каква легенда.
Јако ова :pos:

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.057
Поени од реакции
2.004
Нека му е со среќа на Канте пак ќе кажам заслужи еден ваков богат договор за целиот професионализам што го имаше низ неговата кариера.
Иако не беше класичен дм играч по мене најдобриот деструктивец што некогаш играл во Челзи.
Одигра неколку позиции во Челзи и во сите се снајде добро еден од најзаслужните за освојувањето на лш.

Добра работа се прави со продажбата ако се точни информацииве супер зборам за Арапскиве клубови.
Околу Хаверц и Маунт па искрено и сумата што е вкупна од нив двајцата и не е лоша, нека се вложи во напаѓач што е приоритетна цел.

@Вујко За мене Колвил е пред Чалоба, имав очекувања од него но како поминува времето овој е се полош наместо да напредува.
Имаше добри партии таа прва сезона со Тухел ама после тоа оди надолу со развивањето. Можеби му требаат натпревари да фати ритам, но во моментов Бадијашил е пред него, Фофана исто, иако последно време и он е склон на киксови пак покажува повеќе потенциал.
Тука е и Силва да не го заборавиме. А како играч што ќе чека шанса мора да е Ковил.
4 штопери се сосема доволни па кога си оди Силва доколку фали штопер може да се оди на купување некој со веќе докажан квалитет.

На Хал мора да му се даде шанса сезонава и тоа да се третира исто како Чивел. За Кукуреља се што е над 15 мил е супер зделка.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.171
Поени од реакции
5.825
nkunku vi e predobro zasiluvanje, iskreno me cudi sto bayern ne proba da go soberi, barem nemase glasini deka intenzivno bile zainteresirani, samo nekoi povrsinski glasini gledajki po toa sto se pojavuvase vo javnosta. se nadevam samo deka chelsea kako so havertz nema da se glupira igrajki go kako centarfor. nkunku vo ofanzivata moze sve dobro da igra osven klasicen centarfor (da ne ve lazat statistikite, spored niv cesto igra kako centarfor, ama vo tie situacii on najcesto imase pokraj nego drug napagac i nkunku sekogas imase sloboda da se dvizi na terenot kade i da posaka). spored mene najinteresen e kako polu spic/ofanziven vezen bidejki tamu so negovata brzina i agilnost on top na drugite kvaliteti kako tehnika, dribling i kreativnost i dava druga dimenzija na taja pozicija. cesto igracite koi igraat tamu ja nemaat negovata eksplozivnost. kaj RB leipzig go zabelezaa toa i mu dadoa mnogu sloboda vo igrata, pa vrati so tolku dobri utakmici sto gledano preku poslednite dve sezoni bese najdobriot igrac vo bundesliga. vo sekoj slucaj i kako krilo e odlicen. ovaja sezona da ja nemase povredata mozda i kako lani ke bese izbran za najdobar igrac od bundesliga, ovaka bellingham go grabna toa priznanie.

C

confusion

Гостин
Ајде сега кога завршија све ова, да видиме што ќе испазарат во средина.
Првична цел им беше Угарте, па сега им е Каиседо, ако Сити се вмешаат по Рајс, пак ќе има натезање за носење на Каиседо и пак ќе извисат, ако планираат да го земат, мора да реагираат брзо со оглед на тоа дека не играме ЛШ.
Мене искрено, толку не ми се свиѓа Каиседо, тактички не гледам како се уклапа со Енцо на средина во двојка, не ми е дефанзивно толку добар како Рајс на пример или Угарте, подобар е со топка и транзиција ама сметам дека не е добар пар со Енцо. Плус доаѓа од таа глупава екипа што досега за секој трансфер не измамија, чудни играчи и систем имаат, не сум сигурен дека Каиседо е добар избор за тие пари. Како и да ја е, јас кур разбирам што е добро што не, тоа најдобро си знае Покетино што му треба треба во негов систем, што и да е, имам верба.
Сметам дека Угарте ни беше играч што не смееме да го пропуштиме, сега немам ни идеја кој друг би можел да донесат ама се надевам дека Каиседо не е единствена опција што им е во план, со негов трансфер пак ќе останат дупки и прашалници. Очајно ни треба класичен ДМ, пред одбрана, коска играч, да сече.
Засега, не сакам и нема да бидам негативен зошто нема потреба, рано е а и како работат до сега, би кажал дека си ја знаат работава новава Управа, така да ќе верувам дека знаат што прават.

65 зимаме од Хаверц, си купуваме фидер клуб со истите пари во Франција, какви времиња еј, едно теле како Хаверц да вреди како еден клуб. За Арсенал никад веќе нема да кажам лош збор, макар Хаверц им бидне најдобар играч во историјата, каква услуга ни завршија, се откачивме од магаре на нереално голема плата, што ништо не оправда од парите вложени во него, кои голем дел си ги вративме.
Интересни работи се дешаваат со Челзи, многу потези во позадина, многу конекции и дешавки, баш ме интересира кроз годиниве што идат како ќе гледаме на летово и се ова, доста клучно лето.

Ајде сега уште остатокот од глувците да се избрка и со нови сили, ентузијазам да се почнат подготовките.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.050
Поени од реакции
13.329
Таман ај сега Лакака во Стразбур на позајмица :pos:

C

confusion

Гостин
Само немој некако да му даваат шанса да остане во Челзи, макар и уште една позајмица прифатиле, премногу е токсична појава за тоа што се трудат да го направат со новиве играчи и проектов, не смее никако да остане тука, што подалеку.
А од друга страна па баш ми е мило што и Интер си го дупат, да го ценеа и они толку, ќе дадат пари за него, ќе се снајдат ама на сите им е јасно за каков лузер и нула од карактер се работи и сите гледаат алтернативи, а за тоа си е крив самиот дибек Ромелу. Никогаш на никого немам посакувано лошо во животот ама ако некој заслужува вакво нешто, кај што е вишок во секоја средина, тоа е Ромелу, едноставно не заслужува никаква шанса, никаде.

Член од
26 август 2008
Мислења
742
Поени од реакции
541
Нека му е со среќа на Канте пак ќе кажам заслужи еден ваков богат договор за целиот професионализам што го имаше низ неговата кариера.
Иако не беше класичен дм играч по мене најдобриот деструктивец што некогаш играл во Челзи.
Одигра неколку позиции во Челзи и во сите се снајде добро еден од најзаслужните за освојувањето на лш.

Добра работа се прави со продажбата ако се точни информацииве супер зборам за Арапскиве клубови.
Околу Хаверц и Маунт па искрено и сумата што е вкупна од нив двајцата и не е лоша, нека се вложи во напаѓач што е приоритетна цел.

@Вујко За мене Колвил е пред Чалоба, имав очекувања од него но како поминува времето овој е се полош наместо да напредува.
Имаше добри партии таа прва сезона со Тухел ама после тоа оди надолу со развивањето. Можеби му требаат натпревари да фати ритам, но во моментов Бадијашил е пред него, Фофана исто, иако последно време и он е склон на киксови пак покажува повеќе потенциал.
Тука е и Силва да не го заборавиме. А како играч што ќе чека шанса мора да е Ковил.
4 штопери се сосема доволни па кога си оди Силва доколку фали штопер може да се оди на купување некој со веќе докажан квалитет.

На Хал мора да му се даде шанса сезонава и тоа да се третира исто како Чивел. За Кукуреља се што е над 15 мил е супер зделка.

Се слагам со се освен за Маунт. Сеуште не можам да прифатам дека сака да си оди.
Исто и за Чалоба, се слагам, имаше многу добра полусезона и после некако регресира и не игра како што треба. Можеби му треба континуитет во натпревари, можеби пик му била таа полусезона.

Силва Фофана и Колвил би биле првите опции како што гледам. И тоа е добро со 2 замени Бадиашил и Чалоба. Добро сме покриени позади ако играат со 4 назад.

Останува како што гледам Каиседо, ако и таму не се посерат и шпиц, ама не гледам во последно време игра за асален шпиц, пак со едносезонски играч за иднината идат...

Член од
9 декември 2010
Мислења
592
Поени од реакции
318
Zmijata treba da trenira so u21 so Broja zaedno (ako ne saka vo Saudiska Arabija) ako odbie 100% cut od plata, za igranje posle 90+ da go stavaat vo u21 utakmicite ebati toa voskata.

Se nadevam deka ke pratat nekoj od Kasadei/Santos vo Strazburg i nekoj od ovie Broja/Fofana
Nesto se crta deka ke zavrsime so Lavia/??? poso tesko deka Rajs ke odi vo Arsenal sega koga Man Siti odluci da vleze
Nkunku ke profitira dosta od ovoj Dzekson koj ke mu otvara dosta prostor

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.057
Поени од реакции
2.004
Се слагам со се освен за Маунт. Сеуште не можам да прифатам дека сака да си оди.
Исто и за Чалоба, се слагам, имаше многу добра полусезона и после некако регресира и не игра како што треба. Можеби му треба континуитет во натпревари, можеби пик му била таа полусезона.

Силва Фофана и Колвил би биле првите опции како што гледам. И тоа е добро со 2 замени Бадиашил и Чалоба. Добро сме покриени позади ако играат со 4 назад.

Останува како што гледам Каиседо, ако и таму не се посерат и шпиц, ама не гледам во последно време игра за асален шпиц, пак со едносезонски играч за иднината идат...
Види и мене не ми е сеедно за тоа што ќе си одат, деца на Челзи, но настрана сентименталност реалноста е дека и двајцата се заменливи како што е и Хаверц. Ако има добра понуда за сите 3-оица нека се прифати затоа што дм и напаѓач се приоритетни цели.

Клубот не е фер спрема Маунт тоа на сите ни е јасно, јас и понатаму стојам на тоа дека он и Џејмс заслужуваат исти договор од буква до буква, но и Маунт покажува големо его ако толку го сака клубот пар милиони и не прават некоја разлика затоа што ако игра добро сигурно ќе му се даде подобар договор во иднина.

Исто го зборевме за Кристенсен како сега за Чалоба што правиме муабет и што се случи, солидна сезона на Кристенсен со Тухел и одма си замина, џабе Челзи чекаше и губеше натпревари поради негови киксови. Чалоба добиваше шанси сезонава и мене лично не ме убеди како Хал например.
Но секако Покетино е тој што одлучува на крај па ако го сака немам ништо против.

Овој Лукаку ни самиот не знае што сака.
Одбива животна понуда од Арабија за Интер што не сака да го одкупи.
Во Челзи не му се игра друг клуб тешко дека би го сакал, воедно прашање е дали и има што да понуди веќе од топ ниво.
Само Кристал Палас му е мајката за такви па и тоа му е многу.

Kajgana Shop

На врв Bottom