Фан Клуб: Челзи

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Chelsea Football Club have failed to beat every team they've faced this season who sit above 12th in the Premier League table.
❌ 2-0 loss vs. Liverpool FC
❌ 3-3 draw vs. Southampton FC
❌ 0-0 draw vs. Manchester United
❌ 0-0 draw vs. Tottenham Hotspur
❌ 1-0 loss vs. Everton Football Club
❌ 2-1 loss vs. Wolverhampton Wanderers FC

Што? Менталитетот и пристапот на екипата е срање и тоа ќе се докаже во други мечеви?
Haha batec, ne znaes so zboris, Kejn i Bruno ne se vidoa ej haha

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.080
Поени од реакции
2.026
Крај на ноември почеток на декември ни е традиционално лош период.

Ништо полош или ништо подобар натпревар од Евертон.
Хаверц мора да престане да игра прв тим, нека почнува Ковачич со Маунт.
Вернер мора да престане да се игра на крило, нема никаква корист или нека се игра шпиц или нека седи на клупа, вака само се мачи и он и ние.
Кој ќе игра незнам ама мора да се најде чаре. Знам дека моментално немаме класични крила кои ни се здрави освен Пулишиќ кој тазе се врати од повреда, кој секој момент може да се повреди ама тоа е имаше лето требаше да се мисли.

Реков и претходно незнам колку се сеќавате Челзи од како излезе Зијах т.с се повреди падна осетно во креација од тогаш Челзи падна и во форма.

Инаку сите вие што баравте Челзи да крене по гол против Тотенхем и зборевте дека Лампард погрешил еве ви пример што ќе се случеше.
Вулфси се типичен пример или нешто приближно до стилот што го играше Тотенхем на тој натпревар.
Челзи вечерва се отвори и тргна по секоја цена да даде гол, а остави огромен простор позади кој требаше да се брани.
Што се случи?
Колку шанси направи Вулверхемтон од како Челзи тргна по гол?

Тоа е тоа што ви го зборев дека поголема веројатност е Челзи да прими гол од што да даде ама џабе. Еве ви сега на дело, а да не збориме дека Поденс и Нето се 1 класа испод Сон.
Челзи нема штопери кои ќе можат да бранат голем простор 1 на 1 против брзи играчи.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Иначе шо знам, не го гледам мечов ептен како влијание

И да изиграме лошо не мислам дека ќе има влијание на следниот меч или некоја негативна атмосфера на големо, а и ако одиграме супер не верувам дека тоа значи дека е поправено нешто
Што мислите, кој ќе ни биде тренер со Атлетико?
А можда и бољи е така, да се повтори магијата од со Минхен можеби?

Тамам во лига ќе завршиме негде 6-7 место, и тамам во ЛШ некако со нов тренер да успееме.

Ќе биде интересно, што да не
:popce:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Па да де, зборам за екипата и за стилот на игра :D
Нема да има никакво влијание Вулфс врз следниот меч.
Ќе си одиграат исто како и до сега.
Не знам што е сменето како мислење од порано до сега? :D
Ако не сме сфасти еве да преведеам дека Реков дека Челзи и да победи 10-0 не значи деак следната утакмица ќе смени нешто во играта.
Ако изгуби 10-0 пак нема да има влијание врз слендиот меч и нема да се смени ништо во играта.

Ваљда ме сфаќаш, нема никаква промена врз моето мислење и тоа е оформено од натпреварите со Евертон, Тотенхем, Јунајтед.

И ова што Челзи изгуби ќе ги донесе слендите промени за следниот меч:
Автоматски споено мислење:

Hence why:

Иначе шо знам, не го гледам мечов ептен како влијание

И да изиграме лошо не мислам дека ќе има влијание на следниот меч или некоја негативна атмосфера на големо, а и ако одиграме супер не верувам дека тоа значи дека е поправено нешто

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ај ако сакаш поврзаност.

Да почекаме Тотенхем кога ќе гостува кај Сити и кај Ливерпул.
Конкуренти за титула играат дома против Тотенхем...исто како и ситуацијата што ја спомнав јас.

Па тогаш ќе коментираме кој пристап ќе имаат Пеп и Клоп, дали ќе се отворат, дали ќе бркаат 0-0 и што останато ќе се случува.
@Донев да објасни како кога играш ДОМА против Тотенхем било возможно да се отвориш, да примиш гол од Сон, да се видат сите офанзивни играчи на Тотенхем........и притоа да победиш?

Пошто јас искрено еве, стварно не сфаќам, до сега мислев невозможно е да победиш, а притоа да имаш сериозни амбиции и сериозно потрошена сума на пари.

Не знам.

Претпостсавувам Клоп после натпреварот ќе биде разочаран и ќе каже "Јбг, требаше да играме на 0-0, примен гол на Сон е чиста катастрофа, претерано сум разочаран, следна утакмица кога ќе играме со некој на 12 место на табела ќе играме за 0-0 нерешено"

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
@Донев да објасни како кога играш ДОМА против Тотенхем било возможно да се отвориш, да примиш гол од Сон, да се видат сите офанзивни играчи на Тотенхем........и притоа да победиш?

Пошто јас искрено еве, стварно не сфаќам, до сега мислев невозможно е да победиш, а притоа да имаш сериозни амбиции и сериозно потрошена сума на пари.

Не знам.

Претпостсавувам Клоп после натпреварот ќе биде разочаран и ќе каже "Јбг, требаше да играме на 0-0, примен гол на Сон е чиста катастрофа, претерано сум разочаран, следна утакмица кога ќе играме со некој на 12 место на табела ќе играме за 0-0 нерешено"
Ги спореди Челзи и Ливерпул?

Иначе Тотенхем лесно можеше да тепа на натпреваров.

B

Beginner

Гостин
Не ја гледав вчера и кога го видов резултат на крај и подобро што не сум гледал.
Не знам зошто не му се даде шанса на Тино кога немаме здраво крило, Вернер НЕ е крило и мало дете го знае тоа.
Изигра солидно во ЛШ за да не ни добие шанса против Евертон.
Друго за вчера кога видов на резултати само 3 ебани шута кон голот.
Ама ок ајде ќе видеме против Вест Хем како ќе одиграт.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Чисто да сфатите колку сме очајни сезонава.

Потрошивме премногу пари.
Имавме поголеми амбиции од Јунајтед.

Јунајтед во Ноември имаше скор од две победи против ПСЖ и Лајпциг (Сериозни екипи), имаа пораз од Истанбул и беа во серија од 2 "лоши" резултати - т.е. реми со Челзи и пораз од Арсенал.

Еден бод од топ 6 екипи како Челзи и Арсенал беше доволно да се почнат муабети "Еј, Оле можеби не е човекот за екипата" и покрај тоа што во тој момент беше прв во групата во ЛШ.

И покрај тоа што Манчестер Јунајтед немаа потрошено иста сума како и Челзи летово. И покрај тоа што ги немаа истите амбиции како Челзи.

Причината за тоа беше што Оле веќе има сезона-две зад себе и не докажал некоја промена.

Од друга страна:

Челзи, има 0 бодови од екипи како Евертон и Вулфс - екипи што не се дел од традиционалната топ 6.

Има повеќе потрошено пари од Јунајтед и има поголеми амбиции од истите.
Исто така како и Јунајтед има тренер што една сезона има зад себе каде не беше баш најбрилијантен.

Е сега, кога ја објаснив разликата и ситуацијата околу Јунајтед и Челзи да ви кажам дека:

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД Е ПРЕД ЧЕЛЗИ СО НАТПРЕВАР ПОМАЛКУ

Да беше Бенитез тренер сега ќе се бараше од него да биде обесен пред Стемфорд :toe:

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.080
Поени од реакции
2.026
Змејски да споредуваш овој тим на Ливерпул со Челзи едноставно неможеш.
Ливерпул отиде по три бода затоа што има квалитетни играчи а и Мурињо се повлече баш поради тоа што и он беше свесен дека Ливерпул со Мане кога тогаш ќе пробиеше. Ама пак Тотенхем можеше и да победи.

Манчестер трошеше претходните сезони, заедно со Сити па и Ливерпул.
Тоа ти што очекуваш титула заедно со Кумановецот е нерално, поготово што Ливерпул има готов тим плус со Џота и Тиаго.
Сити исто така е тука со готов тим.
И Челзи имаше 2 кикса не се 5, ако ги тепа Вест Хем и Арсенал че биде топ, ако не е тогаш е друга работа.

Многу ќе зависи сезонава од Пулишиќ и Зијах дали ќе бидат фит и колку ќе се во форма, затоа што Челзи моментално нема некој изразит креативец освен Маунт.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Зијех и Одои се вратиле на тренинзи денес. Ќе видат до понеделник како ќе бидат и дали може да играат против Вест Хем.

Резервите после пресвртот против Тотенхем, денес ги демолираа Јунајтед 6-1. Гледав прво полувреме, уште во трета минута беше 2-0 :D
Добро е што бесплатно одат во живо натпревари и од академија, и од жените. Порано пратев цело време, ама последниве години ептен ретко. Сега повторно имаме шанса повеќе да ги следиме.

Еве хајлајтс:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Еве, уште еден натпревар каде пристапот на Лампард е justified

Пошто ако:
Batec vide kako Arsenal igraa so Totenhem i izgubija?

Еве исто така може да се каже

Batec vide, Arsenal primija dva gola od igra so Everton i ne dadoa nitu eden od igra.
Lewin im dade gol.
Protiv nas on ne se ni vide.

Odlicen pristap, se nadevam i zadutre ke igrame na 0-0, ipak......VIDOVTE STO SE DESI NA EKIPI STO IGRAA DOBRO SO VEST HEM??????

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Рис Џејмс повреден, го прескокнува Вест Хем и изгледа ќе оди на операција.

Не знам веќе...

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Иако таму бар сме ок покриени со Азпи и полошо ќе беше било кој друг да е, отидов отров да зимам од Рики. Најдобар поединец сезонава :place:

И ќе се избришам ако уште еднаш ставам некој од Челзи на аватар.

Kajgana Shop

На врв Bottom