Фан Клуб: Челзи

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Им се искака на изминативе сезони за само два месеци. Tреба да се засрами и јавно да се извини на сите фанови на Челзи.

Му го потпиша отказот на Мурињо.

Последно уредено:
Член од
7 септември 2014
Мислења
3.430
Поени од реакции
2.113
И, шо марифет дека игравме со прв тим ?
Џабе се уморија играчите, и ако е сериозна повредата на Коста нека се гонат у пиздуматерину

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Можеби злобните души ќе речат дека Челзи изгуби денеска, и дека некои веќе одамна ја предвиделе оваа криза на клубот. Можеби ѓаволите влезени во вас во моментов ќе речат "Mурињо аут", можеби ете некој ќе рече дека клубот отишол у курац. Но истите тие луѓе нека се запрашаат колку луѓе починаа на денешниот натпревар ? Ниту еден. А дали има нешто повредно од човечкиот живот на оваа планета ? Јас ќе ви одговорам: НЕ! И во вакви моменти не смеете да бидете себични и да барате повеќе од кров над главата бидејќи некои го немаат ни тоа.Зарем го заборавивте Марк Вивиен Фо ? Нели ви е мило што веќе губењето на животи на зелената трева полека спласнува ?

И да не слушмнам муабети "Ех..ете ги изгубија Челзи..". Ако навистина сме изгубиле тогаш во кладилница ќе ве исплатат, но знаеме дека тоа е далеку од вистината, бидејќи Челзи НЕ(!) изгуби.

Ете минатиот меч пораз, овој нерешено. Па наречете ме сонувач или оптимист но јас би рекол дека после пораз и нерешено можеби следниот меч, ете токму против Клоп, истиот Клоп кој што се уште нема победа со Ливерпул, истиот тој Клоп што индиректно му ја заврши кариерата на Мурињо во Реал, Челзи ќе успее да забележи позитивен резултат односно да не изгуби повеќе од 2 разлика.

Добро е, идеме напред. Вчера Зоума имаше 20 години, денеска имаше 21. Прогрес. #KTBFFH

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.240
Поени од реакции
13.719
30 минути со играч повеќе и од тие 30 минути најопасни на терен да ти се младинците Траоре и Кенеди. Ма како 30. Траоре и Кенеди ја раздвижија цела игра, пред тоа мачење,очобол кога станува збор за навалната линија.
Настрана пожртвуваноста на Тери,Кејхил и Микел.

Хазард и Оскар треба да се засрамат за криминалниве изданија.

Едноставно Хазард го нема тоа убинственото во него.
Настрана пеналот, претходно излезе 1на 1 после дуплиот пас со Кенеди промаши.
#преценет[DOUBLEPOST=1445986057][/DOUBLEPOST]И жал ми е за Мурињо, но не и за дел од играчите.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.090
Поени од реакции
2.037
Па и ја кој нуб сум видов дека јако почнаа викам ќе тепаат, ги мавнав во живо у 25 мин...
Па уште му велам на другар ми да побрза, прашање е на минути кога ќе даде гол Челзи... :pos:
Не ја научив лекцијата од Шотон... ако ми е. :(

Искрено пред да го видам составот имав пречуство дека ќе испаднеме од купот. Што ете се деси.
Не е ништо трагично бар за мене, купов не значи ништо, само причина повеќе да се истрошат и повредат играчите.

Ме плаши што во играта ништо не се менува, премногу се основаме на индивидуалност, колективно не можеме да направиме акција.
Додека Коста беше во игра, се гледаше по некоја акција од како излезе падавме во провалија.
Хазард за разлика од другите мечеви играше фудбал, ама нема кој да го прати во акциите.
Оскар воопшто не учествуваше во играта, имаше 2-3 добри потези и тоа е тоа, останатото просек.
Реми го нема движењето за класа напаѓач, постигна гол да, ама далеку е нивото на Коста.

Одбраната заедно со копачите Микел и Рамирес беа добри, сезонава немаме воопшто ни среќа кога се браниме, само што ќе ја помине противникот средината веднаш знам дека ќе постигне гол.

Младиве (Кенеди, Траоре, Баба) беа супер, внесоа колку толку живост во играта, ама едноставно не можеме од младинци да очекуваме да ја водат играта и да го кренат Челзи нагоре на табелата.

Се води и мириса на утакмица со Ливерпул, ако ја кикснеме се може да биде. Иако сите знаме дека со отказот на Мурињо, Челзи нема да профитира.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.090
Поени од реакции
2.037
Ако е сериозно со Коста сме наебале воема и врло.

Не се слажам со тоа дека Хазард играше лошо вечерва. Имаше 3 добри шута, неколку слаломи, ама немаше среќа и немаше кој да го прати.
Друга работа која страшно ме нервираше е тоа што се враќаше назад на центарот да изнесе топка, работа што требаше да ја вршат Оскар и Рамиерс, кои ги немаше никаде на терен.

Оскар се повеќе и повеќе ме убедува дека не е матрајал за голем тим. Нема ни половина од визијата за игра што ја имаше Мата.
Рамирес освен што трча како коњ нема ништо друго.

На лето сакам чистка, нека го дадат Оскар ако се уште го сака Јуве плус пари за Погба.
Микел клоца и у Турција.

Доведување на саглам конкуренција за Матич и Хазард, класа на дефанзивец и напаѓач.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.240
Поени од реакции
13.719
Си гледал тогаш некој друг Хазард ти.
Среќа?
Каква среќа де, какво катастрофално додавање имаше кон Кенеди во продолжението, па во македонска трета лига има такви фејлови.
Па уште со пета ми игра таму ми изводи Меси.
Капак што промаши изгледна гол ситуација и шлаг на тортата пеналот секако.

Микел денеска беше стабилност на средината на теренот, и доста топки пресече при нападите на Стоук.

Со Ливерпул сакам да ги видам Микел и Матич. Педро/Вилиан/Кенеди ако е фит Педро.
Претераа некои фаци со добивање шанси.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.090
Поени од реакции
2.037
Добро ја пласираше, место каде што голманот немаше шанса да интервенира.
Правилна одлука според мене, само ете не фати добро шутот.

Пеналот беше најсликовит одраз за моменталната самодоверба и форма.
До сега при секој изведен пенал го гледаше голманот, сега гледаше во топка.

Goon

Pogback
Член од
16 март 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.480
А пред пеналите Моу само на Азар му објаснуваше нешто..

Amyntas

LVL
Член од
5 ноември 2007
Мислења
366
Поени од реакции
85
Епа ако не, да иде Му да брани и да шутира пенали....

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

W

wicked_1

Гостин
Remy: It's important for him (Mourinho) to stay and we don't want to give up. We were champions together only last season and he is a really great manager. Of course I don't want him to leave. I think all the players don't want that.

дефокусирање од бунтот

Kajgana Shop

На врв Bottom