Фан Клуб: Челзи

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.091
Поени од реакции
2.039
Допрва почнува битниот дел од сезоната.
Лига на шампиони, Фа куп, Премиер лига, секоја утакмица ќе е како финале ако одиме на тројна круна, а имаме можности и тим за тоа.
Ќе има минутажа и за Ширле и за Мата, Матич, Микел.
Нема да може Оскар да го следи темпото нонстоп среда сабота.
Лига на шампони ќе игра еден, друг ќе игра премиер лига.
Па ќе видиме кој како ќе се покаже и каков статус ќе има наредна сезона.

За трансферов на Ето бевме против речиси сите, ама ете на крај испадна и добра инвестиција.
Мислам дека дојде како фри агент, а постигна околу 10 гола.
Секако дека не е класа и продуктивен како Фалкао, Кавани, Суарез ама итекако послужи.

H

HoT IcE

Гостин
Подобрување има според мене во одбраната и моментално формата на Хазард ја прави разликата. Не ми е поентата дека јас сё разбирам и секое мое мислење е точно, но да не е за подрек, ако формата на Хазард падне да не сме константни како сега, веднаш ќе се бунтува сигурен сум.
Одлично се одвива скоро сё засега, но има уште многу работи што водат кон несигурност. Се надевам дека за брзо време ќе се уигра тимот да не зависиме од поединци.
Сакаш да кажеш дека денес Хазард изигра меч за негово ниво на добро? Денес беше просечен според мене, послаба партија споредбено со претходните, особено со Ливерпул кој ги изгази. Денес главен играч беше Ето кој се најде во вистинско време секој пат. Настрана фактот што бевме одлично организирани тактички од Мурињо во второ полувреме.
--- надополнето: 19 јануари 2014 во 22:22 ---
Nareden mech so Stoke FA CUP doma.. Sakam da gi prevrtime kopilinjava izlezot od stadion da ne znaat kade e.
После се што ни имаат приредено, и колку глаболки донесено со ропачка игра, да треба!

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.142
Прво, честито заслужена победа.

Пишувам овде оти ми прекурчи да читам како плачете од Манчестер ве испотепале, неможеле да се помират па на ќотек удриле и слични глупости. Дај бидете малце фер и реални и потсетете се на тоа Давид Луиз и Ивановиќ колку ќотек имаат мавано против Манчестер. Уствари општо, на мечевите меѓу Манчестер и Челзи има многу мавање. И сетете се дека го имате Рамирес во тим, најгнасниот фудбалер во Премиер Лигата моментално. За тие што ќе го сфатат како провокација, уште сега да ви кажам грешка сте. Не е никаква провокација, само реално ви кажувам дека не ми е јасно зошто плачете, кога секогаш имало ќотек на ова дерби и тоа Челзи во главно била екипата која мава повеќе. И се извинувам што ви се избацувам во фан клубов. Поздрав.

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
За прв дел од цитатот, стварно не знам што да ти одговарам. Мислам дека е јасно кој е во право од нас двајца.
За втор дел од цитатот, да, во право си. Сите мои мислења овде, и постови, и реплики, и оценки, се од меч за меч. И се приметува дека немам фаворит од играчите, и сите јадат критика кога треба, мада ретко критикувам и анализирам детално, затоа што ме мрзи. Ама немој да ме судиш другпат дека сум хипокрит кога пишуваш ретко, а уште портеко ме читаш, а да ме тагираш како хипокрит. Како прво, го сфаќам како навреда, како второ, кој си ти да ми судиш дали ја мењам мислење или не, кога си докажа дека немаш 2 мислења од мене прочитано.

Друго, можеби стастика не покажува да речеме, ама негова игра кога добива шанса, доволно покажува дека не е доволно да биде стартер. А за тренинзи па кој знае. Мада е редно време да стартува против Вест Хем затоа што Оскар беше очаен денес. А Муруњо преферира играчи кои навистина се комплетни, и не прави ништо лошо што сака од Мата да направи комплетен играч, ама не е он крив што е Мата лимитиран физички за такво нешто. Факт е дека можеби е подобар плеј од Оскар во поглед на техника и преглед на игра, ама ако гелдаме глобално Оскар е далеку подобар играч за тимот, настана индивидуални квалитети. Особено во мечеви кај се бара физичка снага.

Болдираново ти е контрадикторно целосно. Од 2 мислења да имам прочитано и да заклучам дека постовите ти се меч за меч.
А ако пишувам ретко не значи дека не ги читам коментарите, а за тоа дека те тагирав како хипокрит нема врска, можеби ти така си го разбрал тоа.

Вториот дел пак контрадикторност
Околу последниот дел за Оскар-Мата, не сакам да докажувам нешто но се докажува дека ти си тој што не чита коментари.
За Оскар бев можеби еден од малкумината коишто го величеа. Уверував членови коишто велеа кој е овој што доаѓа и сл. Дури и ти сезонава во премиерлигата се расправаше со фан на Баерн за него и јас бев единствениот што го поддржуваше тоа...Како сакаш разбери ме.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.091
Поени од реакции
2.039
Немаше простор за да се докажат Хазард, Оскар и Вилиан.
Цело време беа посветени во одбрана и ограничени во нападот.
Претрчаа сите многу и си ја завршија одлично задачата.
Не е секогаш цел да се постигне гол или направи асистенција.
Имаа по некој добар продор и претрчана контра.
Во глобала и тоа може да се очекува од дерби натпревар.

Стоке мора да се плеснат, ама Мурињо треба да одмори барем 5 играчи што настапија против Утд.
Шанса да им се даде на Шварцер, Матич, Микел, Мата, Ширле, Ба (ако се планира да остане).

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.091
Поени од реакции
2.039
Прво, честито заслужена победа.

Пишувам овде оти ми прекурчи да читам како плачете од Манчестер ве испотепале, неможеле да се помират па на ќотек удриле и слични глупости. Дај бидете малце фер и реални и потсетете се на тоа Давид Луиз и Ивановиќ колку ќотек имаат мавано против Манчестер. Уствари општо, на мечевите меѓу Манчестер и Челзи има многу мавање. И сетете се дека го имате Рамирес во тим, најгнасниот фудбалер во Премиер Лигата моментално. За тие што ќе го сфатат како провокација, уште сега да ви кажам грешка сте. Не е никаква провокација, само реално ви кажувам дека не ми е јасно зошто плачете, кога секогаш имало ќотек на ова дерби и тоа Челзи во главно била екипата која мава повеќе. И се извинувам што ви се избацувам во фан клубов. Поздрав.
Фала ако е искрено.

Другар тие 2 старта поготово вториот на Рафаел беа резултат на тоа што се случува во Манчестер моментално.
Ама Челзи е најмалце крив за тоа, и нема потреба да има потези што можат слободно да му завршат кариера на играч.
Видич отиде со намера да го коси Хазард, ако сакаше да направи тактички фаул, а имаше можност за тоа да го повлече или пак да го сопне со благ контакт.

Рафаел мислам дека нема што да се коментира, близнаците не можат да се коментираат.
Хорор клизач беше, среќа што не го потфати убаво а да го потфатеше ти гарантирам дека и двете нозе ќе му отидоа.

Фабио доби директен црвен пред некое коло за груба игра.

Играчите нека си ги лечат фрустрациите на друг начин, а не со хорор потези.

Рамирес е копач и е груб играч, ама далеку е од близнаците.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Што си постира Ето на фејсбук:

Доказ дека е официјален:

И во допаѓања му е :

Значи стварно играл со задоволство во Анжи не бие само парите :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.142
Фала ако е искрено.

Другар тие 2 старта поготово вториот на Рафаел беа резултат на тоа што се случува во Манчестер моментално.
Ама Челзи е најмалце крив за тоа, и нема потреба да има потези што можат слободно да му завршат кариера на играч.
Видич отиде со намера да го коси Хазард, ако сакаше да направи тактички фаул, а имаше можност за тоа да го повлече или пак да го сопне со благ контакт.

Рафаел мислам дека нема што да се коментира, близнаците не можат да се коментираат.
Хорор клизач беше, среќа што не го потфати убаво а да го потфатеше ти гарантирам дека и двете нозе ќе му отидоа.

Фабио доби директен црвен пред некое коло за груба игра.

Играчите нека си ги лечат фрустрациите на друг начин, а не со хорор потези.

Рамирес е копач и е груб играч, ама далеку е од близнаците.
Искрено е, шо да не гз ќе ви лижам. :D

Јас знам дека нашите беа нервозни, ама секогаш на овие утакмици имало такви остри стартови. И тоа, колку што памтам, Челзи секогаш тепале повеќе, а вие сеа плачете како Јунајтед биле најголемите тепачи и слично. Мене тоа ме изнервира, иако ве сфаќам донекаде, можеа брутално да завршат тие стартови.

За близнаците, не се они копачи баш во таа смисла на зборот. Класичен копач е Рамирес, они знаат да се избацат од време на време, ама тоа е оти се малце потемпераментни, не за друго. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom