Фан Клуб: Челзи

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Па што да кажам нешто. Да ми е сеедно и не ми е. Заслуживме да победиме, али тоа е тоа. Како прво пеналот од страна на фантастичниот Луиз вечерва не беше пенал и мило ми е што Демпси го промаши т.е Чех ја фати. Иначе што да кажам, напаѓавме цело второ полувреме и поголемиот дел од прво полувреме, топката не не сакаше и не не сакаше. Никако да се погоди правиот момент. Немавме завршница никаква, како да никој не се осмелуваше да го заврши крајниот дел од акцијата. Одбраната беше добра, не чело со Луиз. Човекот како да има изиграно 300 меча за Челзи, а не овој да му е втор меч. Ќе биде од овој големо играчиште налик на Карваљо, 100 % сум уверен. Средниот ред просек, мада Лампард не ме воодушеви, ни Есиен не беше нешто многу многу, така, просечна партија на сите од средниот ред. Нападот - катастрофа. Ај за Торес можам да разберам втор меч му е, има време за прилагодување, али Анелка,Малуда,Калу и Дрогба тапа. Никој како да не сакаше да даде гол, се спрепнуваа од топката, им бегаше, како првпат топка да фатиле. Значи нападот ни беше катастрофа. А и среќа имавме на крајот, пошто можевме комотно да бидеме изебани од страна на фулам, каде без игра практично, со бранење скоро 90 мин на домашен терен, можеше да не победи. Тоа е тоа, повеќе среќа следниот меч. Ова ни е прв меч да заврши 0-0 после оној меч со Барселона на Камп Ноу така?

F

fantomX

Гостин
Моментално? Никој не рече ништо за моментално, помина првиот воз кој можеше да значи адио за Анчелоти. Следниот е в лето, па макар освоил и ЛШ, ова веќе е несфатливо.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Моментално? Никој не рече ништо за моментално, помина првиот воз кој можеше да значи адио за Анчелоти. Следниот е в лето, па макар освоил и ЛШ, ова веќе е несфатливо.
Никогаш не е касно да се смени тренерот ако бродот и натаму тоне :)

В

Вори

Гостин
Aбе уште да се радуваш си! Нека ода нека се отепа ОДМА!
Би замолил некој модератор ако уопште го има на подфорумов да го тргне членов од темава зошто нејќам да попијам бан поради него.
Фала ви однапред за љубезноста.

Џабе ни се и засилувања и се,кога имаме прилично дебилен тренер на клупа.Значи од овој момент го подржувам Фантом од збор до збор.Се што кажува за него е точно 100 проценти!

Зошто игравме со долги топки наместо со топки по земја,кога се знае дека одбраната на Фулам е прилично корпулентна и висока.Хангеланд и Беирд на пример.Упорни цела утакмица со иста игра.Залудна беше доминацијата зошто кога стигавме до шеснаест немавме идеја што да направиме потоа.

И не го кривите Торес ве молам.Човекот не може да игра сам.Тој е напаѓач.Не е ни Роналдо ни Меси.Него некој треба да го храни со топки,а Анелка и Малуда не се сигурни тие што треба да го направат тоа.
И не требаше тој да излезе повторно,туку требаше да излезе Лампард,и да тргневме на комплетна офанзива.

Е сега би спомнал неколку работи,ама да не испадне збрчкано ќе одам по ред:

1.Дали дебелиот наш тренер сака да уништи уште еден играч(првиот е МекЕкран,со самото тоа што го игра ко задни везни,а детето треба да игра и те како понапред) со тоа што му ја менува позицијата?Зборувам за Луиз конкретно.Скоро цело полувреме човекот го изигра на десна страна.Знаеме дека по потреба може да игра таму,ама зошто кога Луиз изигра најдобро му ја смени позицијата и што сакаше да постигне со тоа?

2.Дали се согласувате за тоа Лампард и Есиен да седнат на клупа?Особено првиов.Затоа што е анемичен и скроз непрепознатлив.Нема ни Л од Лампард.Со огромна жалост го пишувам ова,ама јас сум крајно разочаран од него.Секоја втора топка му е погрешна,не знае да направи асален пас.

3.Не знам за вас,ама ја сум импресиониран од Давид Луиз!Детето е полн погодок.Треба многу од лузериве наши да учат од него.Како се игра пожртвувано и со срце уште во втората утакмица.
Одличен во дефанзива,исто така добар и во напад.Во денешно време реткост е да се најде ваков дефанзивец,што е добар назад,а има супер техника и може да повлече и понапред!
Кретенот Мајк Дин ќе му ја уништеше за малку партијата,ама фала Богу тука беше Чех и не извади од гомна.
Се надевам дека направениот пенал нема да влијае врз него.

4.Капа доле за Чех.Со Ливерпул беше директен кривец за примениот гол,ама сега не извади од гомна во последна минута.И затоа за мене е еден од најдобрите голмани во светот.

5.Рамирес!Единствениот играч кој напредна со играта и тоа многу.Секоја утакмица е се подобар и подобар.После Луиз за мене беше најјакиот поединец на теренот.Изгледа добри аквизиции зедовме од Бенфика.

6.Ќе се трудам да не пишувам на фанклубов во знак на револт,се додека Дедо Мраз не го напушти клубот.Криво ми е што тонеме заради некои дебили кои ги интересираат само пари,а не тоа дали Челзи ќе победи во ''недела'' со Фулам или не.

7.Ќе бидам задоволен да бидеме 4-то место.Уствари пласманот во ЛШ(каков таков)ќе биде топ премија за нас.Од в година смена на некои работи од корен и цепаме по старо.

И на крај да го ископирам мојот драг колега mans:

GGCFC!

F

fantomX

Гостин
Добро е за МекЕкран да е шо повеќе приспособлив на сегде, така да нека ако некош игра последен на средина.
Со Луиз шо беше финтата, то не беше до никого, едноставно во еден момент го приметив Иванович десно како буквално папса и можеа да ни бапнат гол по една контра. После тој момент, Иванович и Лузи ги сменија улогите.
Лампард треба од лани да се седни на клупа, од кога велам да се ожени конечно и сите да сме на раат, ама не па не. Есиен стварно не знам, денеска видов бар желба кај него, то шо не е во форма можи да се попрај.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не знам дали го покажаа на Кревен Котиџ

В

Вори

Гостин
Немој Џену душа ме боли за човеков.

*сеа ќе видите ко ќе дојде СуперФренк ко ќе почне па тој да кажува за него колку е само најдобар(што е сосема точно).

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Немој Џену душа ме боли за човеков.

*сеа ќе видите ко ќе дојде СуперФренк ко ќе почне па тој да кажува за него колку е само најдобар(што е сосема точно).
Да не не е?

В

Вори

Гостин
Па читај во заграда,не за џабе пишав.

Секој што има барем малку мозок и што е заинтересиран да води клуб е подобар од нашиов ирвас.А,Мурињо за Анчелоти е Кока-Кола,да се разбереме
Тоа е тоа,барем да ги елеминираме Евертон во Сабота да се порадуваме на победа и ние.

Ја се повлекувам сега со пишување,али редовно ќе ве читам!

A

Auditore

Гостин
Колку би сакал да се врати Мурињо, каков-таков подобро игравме 10х, да ти ебам Анчелоти да се гониш со освоените титули у триста и да си ги набуташ у гз.
Сезонава доколку се пласираме во ЛШ, премија.
Во лето, Малуда, Дрогба, Анелка чао доминџења, посебно ќе ми биде криво за Дрогба, али крајно анемични се сите, вакво шарлантантство на терен не се трпи веќе.
Исто така, место Анчелоти би сакал да дојде некој млад тренер, не многу искусен али да е добар мотиватор и многу строг, само со дисциплина можат папсаниве ѕвезди на ФК Челзи да се оправат друго чаре нема.
Не би сакал да пишувам некои футуристички постови иако порано имав намера за тоа, едноставно веќе немам сили, ни живци да се замарам со Челзи коа тоа не го прават тие што зимаат милиони.

--- надополнето ---

Дајте хајлајц бе.

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Ајде плави make my day. Уште вас ве чекам за да земам некоја пара од кладилница, барем еден испит од овие шо ќе ги презапишувам да биде од добивката. :(
Сори.

--- надополнето ---

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Абе дебел мамето твое, се дават ли 50м за оној чоколадниот, а не му се даде соодветна шанса на Стариџ.
Се кладам со кој сака, во што сака, дека Стариџ во Болтон ќе постигне повеќе голови од нашава нова балерина (притоа не ги сметам 3те гола што досега ги постигна)

Зошто смени формација со Ливерпул, формација и тим кои постигнаа 8 гола во последните 2 натпревари, мамето твое. Или очекуваше ко на Фудбал Менаџер одма да почне да дава голови Торес. Наместо САМ, Лампард го стави лево во средина, а на десната страна стави деструктивец Есиен, а Анелка САМ. Лево Малуда, десно Рамирес, Лампард САМ ако веќе толку запна за дијамантот.

Немам неколку мсеци пишано на форумов, поради преголемиот број обврски ама ве читам кога можам.

Кога ќе научи дебелиот да постави соодветна формација, со соодветни играчи на соодветни места, со соодветни измени и трансфери, ете тогаш ќе се вратме на старите патеки.

Дотогаш, уживајте во борбата за Лига Европа.

Поздрав до следниот мој пост

F

fantomX

Гостин
Кога играме против Реал Мадрид?

--- надополнето ---

Сезонава шо преостанува ќе гледам максимално да уживам во ЛШ, па макар то биле и само уште два дуели, оти сега веќе реално е следната да нема такво нешто.

--- надополнето ---

Ах, не сме играле против Мадрид, разбрав шо било со Мурињо...
Dr.Chase напиша:
Отишол да им се сити

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Давид Луиз,Рамирес и Чех вчера најдобри,останатите незаинтересирани за победа,како да сме тим од средниот дел на табелата.. Малуда,Анелка,Есиен,Лампард изиграа многу слабо.Оцена 0.
На крајот можевме и да изгубиме,ама добро е што Чех кога беше најпотребно излезе психички спремен и го фати пеналот во 93та.
Дрогба откако влезе се виде некоја разлика и мислам дека требаше порано да влезе и да остане со Торес во нападот а Малуда и Анелка да излезат.Со Луиз и Рамирес имаме добра иднина,Рамирес со секој натпревар е се подобар :) Луиз игра како да има 100 натпревари за Челзи,а сеуште му остануваат најдобрите години за одбранбен играч.. Добро е што може да игра централно,десно и лево и има добар шут и пас..

Kajgana Shop

На врв Bottom