Фан Клуб: Челзи

F

fantomX

Гостин
Иначе да се надоврзам, Ливерпул испратиле молба до Челзи, со надеж да не игра Торес во недела против Ливерпул, со цел нели, да не се отвора поголем гнев кон скаузерите, но нашиве не прифатиле. Епа преку тасета сакаат и скаузериве веќе.Имено Торес изјавил дека голема желба му била да дебитира против Ливерпул и да постигне гол. Иначе ако се сеќавате првото деби во дресот на ливерпул го имаше токму против челзи, каде што таму го постигна и својот дебитантски гол во дресот на ливерпул. Сега во Челзи првото деби ќе му биде против Ливерпул. Да се надеваме дека историјата ќе се повтори.

:tv:
Не гледам зошто не би играл освен ако не е спремен? Стварно некои не можам да ги разбреам бре.

Стариџ во лето наместо Калу и топ сме.
Не место Калу, господинот Просек останува.

A

Auditore

Гостин
Изгледа на лето Анелка си заминува во МЛС, едвај чекам, подобро Стариџ отколку овој цреп.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Сандерленд - Челзи 2ка коефициент 1.80
Челзи - Ливерпул 1 коефициент 1.60

Супер :tapp:

F

fantomX

Гостин
Сандерленд - Челзи 2ка коефициент 1.80
Челзи - Ливерпул 1 коефициент 1.60

Супер :tapp:
Па пиши ја двојка де, шо?

--- надополнето ---

http://sportsillustrated.cnn.com/2011/writers/sid_lowe/02/03/fernando.torres/index.html

The reason it all happened so late was simple: Chelsea feared that Manchester City would become involved and prompt an auction. It waited until City had signed Edin Dzeko, satisfying their striking needs, before making the bid. When Chelsea did, Liverpool told Torres. It would be naive to assume that Torres had no idea at all that there was a bid coming, that there had been sounding out whatsoever, no inkling of what was being cooked up. But he could not control it. Liverpool, for its part, could have turned it down flat and carried on regardless. Instead, it told the striker about the bid. To which he said: "OK, well let's negotiate, then."

Instead, Liverpool went public -- and it was Liverpool, not Torres or Chelsea, who went public -- to say that they had turned the offer down. In doing so, they forced Torres's hand. And rather than frightening Chelsea away for good, they also forced the price up."

Liverpool knew they couldn't sell Torres, especially to Chelsea, without having a bad guy in place. It couldn't be the owners or Dalglish so it had to be Torres and his agents. They could have kept it quiet but they chose not to and placed it immediately on their website, the initial bid, the rejection, and Torres request. Once that happened it was an expensive game of chicken on both sides. Liverpool got more $, two players, and Torres got his move. While Liverpool spent a lot of money what have they really spent? They spent the Torres money. Have they spent any other money yet? Oh, yes, the pay off Hodgson money.

Maybe Torres leaving was short-term but he understands his body better than anybody else. He was played A LOT at LFC with niggling injuries or coming back from injury. LFC were over-reliant on Torres for their offense and goals. At Chelsea, there are other players more than capable of handling the offensive load so he can rest. Plus he will have the summer off, the first in many years. I think we will see a rejuvenated Torres.

How long should a 26 year old (soon to be 27) first-class striker wait for Champions League football? I'm my opinion, the importance of the CL to Torres was underestimated by LFC. Even Gerrard has said the Europa League was an ugly step-sister. Torres himself said previously it wasn't about money, the best car, the most toys. When he looked back he wanted to look back at medals. He never lied about that ambition. LFC chose to ignore it and hope he would wait and wait.

Но тој и натаму ќе биди предавник за глупите скаузери. Немам ништо против да стани уште поголем предавник со победнички голови во недела.

A

Auditore

Гостин
Кандидати кои можеби ќе го напуштат Челзи
Не знам колку е вистина ова, но Дрогба да се стави на оваа листа е засрамувачки, колку и да е слаб никогаш не би го продал, човекот е машина, лани ни беше најдобар стрелец и сега така да го пуштиме, а некад знае со еден потег да реши меч на негово место ја би го ставил Анелка.
За Микел исто така се двоумам, али по очајните перфорамнси кои ги прикажува може да си замине, тој е уништен играч благодарение на Мурињо.
И Фереира наместо Босингва.
На другите трубачи би им викнал за да си заминат.
Анелка, Малуда, Фереира, Микел, Жирков.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Не знам колку е вистина ова, но Дрогба да се стави на оваа листа е засрамувачки, колку и да е слаб никогаш не би го продал, човекот е машина, лани ни беше најдобар стрелец и сега така да го пуштиме, а некад знае со еден потег да реши меч на негово место ја би го ставил Анелка.
За Микел исто така се двоумам, али по очајните перфорамнси кои ги прикажува може да си замине, тој е уништен играч благодарение на Мурињо.
Ако се продадат Дрогба,Анелка,Малуда,Микел и ако не се донесат квалитетни замени ке биде истата приказна како оваа сезона со Балак,Деко,Карваљо,Џо Кол.
За Фереира и Жирков мислам дека реално е да се продадат,а за Босингва сметам дека треба да остане :) Од следната сезона се враќаат и Стариџ,Какута и П.Ван Анхолт,па Стариџ би можел да биде замената за Анелка/Малуда,а Ван Анхолт замена за Фереира/Жирков...

--- надополнето ---

За Босингва ако заминува најидеална замена ке биде Ван Дер Вил од Ајакс :) Истотака имаше на TalkSport дека Челзи,т.е Анчелоти сакал на лето да го земе Хејтинга од Евертон :)

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
ОФИЦИЈАЛНО ПРЕТСТАВЕН ТОРЕС

F

fantomX

Гостин
Дрогба зема огромна плата, и ако не врати барем еден добар дел од формата, таа плата нема цел. Секоја чест на човекот и на се шо направил за Челзи, ама некогаш мора да се пресечи. А ако не го купи некој ова лето, следното секако заминува како слободен играч. Но сепак се зависи од неговите идни настапи, а потоа од то дали ќе биди спремен на помала плата за останување. Искрено, јас се сомневам и во двете работи: ни ќе ја врати формата, а ни му се игра за помала плата во Челзи.
Микел е играч кој можи да се пушти само со сериозна и конркретна замена. А такво нешто нема на повидок.
Околу Анелка и Малуда, чисто зависи од нивната форма и желба. Не се играчи кои веднаш се отпишуваат.
Околу Жирков, не знам шо да речам.

Ти да ја пишиш двојка :D
Веќе подолго време не сум по коцката.

Ако се продадат Дрогба,Анелка,Малуда,Микел и ако не се донесат квалитетни замени ке биде истата приказна како оваа сезона со Балак,Деко,Карваљо,Џо Кол.
За Фереира и Жирков мислам дека реално е да се продадат,а за Босингва сметам дека треба да остане :) Од следната сезона се враќаат и Стариџ,Какута и П.Ван Анхолт,па Стариџ би можел да биде замената за Анелка/Малуда,а Ван Анхолт замена за Фереира/Жирков...

--- надополнето ---

За Босингва ако заминува најидеална замена ке биде Ван Дер Вил од Ајакс :) Истотака имаше на TalkSport дека Челзи,т.е Анчелоти сакал на лето да го земе Хејтинга од Евертон :)
Многу зависи од то шо играчи ќе се вратат во имињата на Анхолт, Какута и Стуриџ по позајмиците. Ако Какута и Стуриџ напредуваат ко шо треба, јас мислам дека Анелка отпаѓа од секоја комбинација: Стуриџ е шпиц, Какута е за CAM позицијата која Анелка ја играше со Сандерленд и во голем дел од минатата сезона.

Chris Cohen :tv:

Kajgana Shop

На врв Bottom