Баш за тоа, Јунајтед има повеќе добри,млади,перспективни играчи како резерви, а Челзи има помалку играчи и тоа стари,потрошени и немоеш да очекуваш изненадување скоро(као Фереира
) од никој од нив.Јунајтед може да извади некој млад(понекогаш и стар) играч шо може да смени утакмица со еден потег(Македа,Гибсон,Овен) а и некој од нив да станат добри играчи во иднина како Рафаел,Велбек,Обертан,Еванс.
Рафаел има изиграно повеќе од Рио и Видич заедно шо имаат изиграно сезонава, и засега е подобар на десно бековската позиција од било кој друг во Јунајтед.Браун е дупка, ни мене не ми се свиѓа ич, али искрено кога би бирал меѓу Фереира и Браун, вториов by a million times.Харгривс кога е фит е доста добар играч, али ми се чини дека повредава ќе го уништи.Рио играше со повреда целата мината сезона а и ја започна оваа со истата, имаше операција и се верува дека е успешна.Се врати пред некој натпревар али од шо нема грам мозок му удри лакт на Фаган и си доби казна од 4 утакмици.
Значи, lets sum this up: Што изгубивме:
Најдобриот играч на свет + експлозивен напаѓач што има 10 пати поголемо влијание од скаузерот на утакмица + со повреди сме цела сезона.
Добивме:
16 милионско крило од Виган, огромна глава од Франција + гратис скаузер што има изиграно 10 утакмици цела сезона а 8 од нив као резерва.
Резултат:второ место во лига со 1 бод позади Челзи, најдобра гол разлика и најдобриот стрелец во лигата.Па и не е така лошо а?
Инаку, тоа што го пишав не мислев за сите, туку членови како Давор или Headhunter не се сеќавам кои беа што коа дознаа дека Кешли ќе го нема некое време одма се откажаа со титулата како да било незнам шо.Ајде има уше 10тина кола, its squeaky bum time