Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Ај уште еден нов фан на Челзи( Јас).Би сакал да коментирам за снимката шо ќе ја давале Сител помеѓу Тотенхем-Челси за мене тоа нема смисла :toe:

А додека за Џон Теровите костобрани навистина се изнасмеав ама сепак тоа си смета чоекот дека среќа му носат :je:
Добредојде :smir:

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Ај уште еден нов фан на Челзи( Јас).Би сакал да коментирам за снимката шо ќе ја давале Сител помеѓу Тотенхем-Челси за мене тоа нема смисла :toe:

А додека за Џон Теровите костобрани навистина се изнасмеав ама сепак тоа си смета чоекот дека среќа му носат :je:
Добредојде,и почесто да пишуваш:smir:

Зш последните 2 години бевме многу блиску до освојување на ЛШ а не ги искористивме...па толку му беше на чоекот...:toe:

Nekoj IksDe

Челзијаш
Член од
17 септември 2009
Мислења
495
Поени од реакции
9
Читам дека нов извршен директор имаме. Јас лично незнам дали да се радувам на иформација дека чоеков не ми е познат ако му е на некој познат ако сакат да ме подзапознае подобро со него
фала од напред :salut:

F

fantomX

Гостин
Италијанскиот прволигаш Фиорентина има намера да огранизира Хуманитерен Турнир за финансиски да му помогне на својот фудбалер Адријан Муту кој треба да му исплати на Челзи нешто повеќе од 17 Милиони евра оштета, поради кокаинската афера во 2004 година која резултираше со прекин на соработката со лондоснкиот тим.
Романецот изјави дека нема толку пари а Челзи инсистира на моментно отпаќање на оштетата. Со оглед на тоа на Муту му се заканува и можна забрана за играње фудбал на професионално ниво. На турнирот се очекува да учествуваат поранешните клубови на Муту : Стеауа Б. , Челзи , Јувентус и Фиорентина а целиот приход од продадените влезници и телевизиски права би се префрлиле на сметката на Челзи во име на долгот на Муту. Засега нема реакција од преостанатите клубови за оваа идеја на Фиорентина

Интересно

BDW додека сум кај занимливостите поврзани со Челзи

Џон Тери 10 години носи исти костобрани - како своевиден ритуал пред секој напревар. Кога еднаш ги загубил настанала вистинска паника која траела се додека истите не биле најдени.... :icon_bigg

:pos2:
Се сомневам дека на Челзи му е многу до парите на Муту, сака некаква сатисфакција, која корист ако тој предвреме ја заврши кариерата. Никој не посаакува такво нешто, во тоа сум сигурен.

Костобраните на Тери, па општопознато дека најголем дел од фудбалерите се приглупи. Во нив спаѓа и Тери, ама заради неговата пасија за успеси, голема пожртвуваност, и тоа што е дете на Челзи е капитен. Инаку Лампард е генијалецот и спортскиот авторитет.

П.С. : Костобраните се нови, копија на старите, тој само мисли дека се истите. :pos2:

Не да нема смисла, барем воопшто не емитувај ебаго, тој шо решил да го гледа, ќе го најде. Некој до полноќ да чека снимка од шесто премиерлигашко коло, тешка работа.

Абрамович е многу ќутлив.

Имено, Сколари беше појќе идеја на Кенион него на некој друг од Челзи, а беше отпуштен кога Кенион беше на годишен одмор. Второ, како последна капка во чашата, Френк Арнесен станува спортски директор, со што презема најголем дел од фудбалските надлежности на Кенион (за кои искрено, беше смотан. Само за манимејкер го бидуваше.). Во глобала, то е.

Читам дека нов извршен директор имаме. Јас лично незнам дали да се радувам на иформација дека чоеков не ми е познат ако му е на некој познат ако сакат да ме подзапознае подобро со него
фала од напред :salut:
Гурлај е 46-годишник кој од Манчестер Јунајтед со Кенион е дојден во Челзи (додуша малку покасно од него беше). 16 години работел како директор за развој на бизнисот во Umbro (до пред некое време наш спонзор). До 31-ви октомври е одговорен за работењто на Стемфорд Бриџ, комерција и маркетинг, како и за организацијата на натпреварите.

Ова е салам реорганизација, Кенион сега ќе треба да го дотурка случајот Какута прво, Арнесен ќе стани главен изгледа, врска меѓу Анчелоти и Тененбаум, бордот, Абрамович, Гурлај во глобала ќе ја задржи обрвската, само со поголеми овластувања и одговорности, ќе работи на комерцијалната страна на Челзи. Можеби Арнесен ќе има отчитувања да речам, кај Гурлај, но нема да зависи многу од него. Има само едно нешто, а тоа е случајот Какута, кој ако не се истурка колку толку позитивно за нас, Арнесен можи и покрај се, да „го јади стапот“ на крај.

http://www.inter.hr/

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Matej Delač u FC Chelsea... Igrač Matej Delač, FC Chelsea i NK Inter-Zaprešić potpisali su Ugovor/Sporazum s kojima su regulirali prava prvootkupa igrača Mateja Delača. Prema navedenim dokumentima Matej Delač još će minimalno biti jednu godinu igrač NK Inter-Zaprešić do max. dvije godine, te će po punoljetnosti postati igrač FC Chelsea iz Londona. Također navedenim dokumentima regulirana je obveza dolaska Mateja u London na treninge seniorske ekipe FC Chelsea kad god to dozvoljavaju prvenstvene stanke. Uz Mateja će u London putovati i treneri na tzv. usavršavanje, te će također njihovi treneri posjećivati naše treninge. Matej će kad navrši 18 godina, slijedećih 5 godina biti igrač FC Chelsea, te je isto tako već od ovog tjedna na platnom spisku FC Chelsea. Financijski detalji ovog ugovora/sporazuma zaštićeni su ugovornim klauzulama, te se kao takvi na izričito inzistiranje FC Chelsea ne smiju iznositi u javnost. Na kraju moram reći da se suradnja FC Chelsea i NK Inter-Zaprešić neće zaustaviti samo na ovom... NK Inter-Zaprešić izuzetno je ponosan na rasplet konačne situacije oko našeg igrača, koja je ujedno i potvrda da u našem klubu pružamo šansu poštenim, mladim perspektivnim igračima za razvoj i napredak, te kao takvi dokazujemo da ovaj klub, uprava funkcioniraju izuzetno dobro.
:aplauz::bravo:

Nekoj IksDe

Челзијаш
Член од
17 септември 2009
Мислења
495
Поени од реакции
9
Гурлај е 46-годишник кој од Манчестер Јунајтед со Кенион е дојден во Челзи (додуша малку покасно од него беше). 16 години работел како директор за развој на бизнисот во Umbro (до пред некое време наш спонзор). До 31-ви октомври е одговорен за работењто на Стемфорд Бриџ, комерција и маркетинг, како и за организацијата на натпреварите.

Ова е салам реорганизација, Кенион сега ќе треба да го дотурка случајот Какута прво, Арнесен ќе стани главен изгледа, врска меѓу Анчелоти и Тененбаум, бордот, Абрамович, Гурлај во глобала ќе ја задржи обрвската, само со поголеми овластувања и одговорности, ќе работи на комерцијалната страна на Челзи. Можеби Арнесен ќе има отчитувања да речам, кај Гурлај, но нема да зависи многу од него. Има само едно нешто, а тоа е случајот Какута, кој ако не се истурка колку толку позитивно за нас, Арнесен можи и покрај се, да „го јади стапот“ на крај.

http://www.inter.hr/
Фала шо ме запозна со човеков

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
од досега изиграниве утакмици во премиер можам следново да го констатирам
на две утакмици иако доста надмоќни победувавме во 90+, со сандрленд ја вртевме во второ полувреме, сигурно резултатски со барнли и фулам

во лш исто победа али со многу треперење за исходот

најзаслужен според мене до сега за 15 бода дрогба и среќа

дали викендов ќе видиме издание во кое не само со игра туку и со голови ќе биде разбиен противникот, со одбрана која нема кикс голови да прима и сосигурен чеџ...останува да видиме

мојата критика е лично моја не мора да се осетат навредени фановите на челзи со некој дел од постот

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
од досега изиграниве утакмици во премиер можам следново да го констатирам
на две утакмици иако доста надмоќни победувавме во 90+, со сандрленд ја вртевме во второ полувреме, сигурно резултатски со барнли и фулам

во лш исто победа али со многу треперење за исходот

најзаслужен според мене до сега за 15 бода дрогба и среќа

дали викендов ќе видиме издание во кое не само со игра туку и со голови ќе биде разбиен противникот, со одбрана која нема кикс голови да прима и сосигурен чеџ...останува да видиме

мојата критика е лично моја не мора да се осетат навредени фановите на челзи со некој дел од постот
Тешко... барем не оваа со Тотенхем :toe:!!! Јас и од пред некој ден постирав дека ќе изиграме нерешено ама дај боже да ме демантираат фудбалерите. А за да се совлада гратскиот ривал треба да се одигра како никогаш досега оваа сезона, или да се искористат максимално укажаните шанси а одбраната на чело со Чех да биде на ниво на задачата..
Да не ја тупам многу - лично јас имам грдо претчуство за во недела :nesum:

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Тешко... барем не оваа со Тотенхем :toe:!!! Јас и од пред некој ден постирав дека ќе изиграме нерешено ама дај боже да ме демантираат фудбалерите. А за да се совлада гратскиот ривал треба да се одигра како никогаш досега оваа сезона, или да се искористат максимално укажаните шанси а одбраната на чело со Чех да биде на ниво на задачата..
Да не ја тупам многу - лично јас имам грдо претчуство за во недела :nesum:
Треба да сме среќни ако заврши изедначено. Види сега, ако Чех брани ко во вторникот, гол не примаме. Дрогба „се враќа“, се надевам дека и Џо ќе изигра нешто, Стариџ барем малку во второ и се надевам на позитивен резултат. Ако Дрогба е на висина на задачата, е тогаш може и победа. Има многу ако...

Nekoj IksDe

Челзијаш
Член од
17 септември 2009
Мислења
495
Поени од реакции
9
Јас ако добро се сеќавам Гус едиствениот пораз го имаше од Тотенхем. А и Мурињо не пинима добро на нивен терен. Не сакам песимистички да звучам немам победа 2 или 3 години на нивни терен. Али ај да видиме среќлијата Крло шо ќе напраи таму(сепак за џабе не е среќлија) :baeh:

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Јас ако добро се сеќавам Гус едиствениот пораз го имаше од Тотенхем. А и Мурињо не пинима добро на нивен терен. Не сакам песимистички да звучам немам победа 2 или 3 години на нивни терен. Али ај да видиме среќлијата Крло шо ќе напраи таму(сепак за џабе не е среќлија) :baeh:
Одлично се сеќаваш. И не само на нивни терен, туку ина наш не ги тепаме редовно :)

Nekoj IksDe

Челзијаш
Член од
17 септември 2009
Мислења
495
Поени од реакции
9
Ај ќе видиме утре шо ќе нараи Карлито со нив

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Во недела мора да се победи тотенхем...доаѓа мечот за одмазда....Во нападот ги очекувам дрогба и анелка,босингва да се врати на стандардната позиција,тимот да биде тип-топ и да го здробиме овој тим што највеќе ме нервира после 3-те екипи во големата четворка

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom