Италијанскиот прволигаш Фиорентина има намера да огранизира Хуманитерен Турнир за финансиски да му помогне на својот фудбалер Адријан Муту кој треба да му исплати на Челзи нешто повеќе од 17 Милиони евра оштета, поради кокаинската афера во 2004 година која резултираше со прекин на соработката со лондоснкиот тим.
Романецот изјави дека нема толку пари а Челзи инсистира на моментно отпаќање на оштетата. Со оглед на тоа на Муту му се заканува и можна забрана за играње фудбал на професионално ниво. На турнирот се очекува да учествуваат поранешните клубови на Муту : Стеауа Б. , Челзи , Јувентус и Фиорентина а целиот приход од продадените влезници и телевизиски права би се префрлиле на сметката на Челзи во име на долгот на Муту. Засега нема реакција од преостанатите клубови за оваа идеја на Фиорентина
Интересно
BDW додека сум кај занимливостите поврзани со Челзи
Џон Тери 10 години носи исти костобрани - како своевиден ритуал пред секој напревар. Кога еднаш ги загубил настанала вистинска паника која траела се додека истите не биле најдени.... :icon_bigg
:pos2:
Се сомневам дека на Челзи му е многу до парите на Муту, сака некаква сатисфакција, која корист ако тој предвреме ја заврши кариерата. Никој не посаакува такво нешто, во тоа сум сигурен.
Костобраните на Тери, па општопознато дека најголем дел од фудбалерите се приглупи. Во нив спаѓа и Тери, ама заради неговата пасија за успеси, голема пожртвуваност, и тоа што е дете на Челзи е капитен. Инаку Лампард е генијалецот и спортскиот авторитет.
П.С. : Костобраните се нови, копија на старите, тој само мисли дека се истите. :pos2:
Ај уште еден нов фан на Челзи( Јас).Би сакал да коментирам за снимката шо ќе ја давале Сител помеѓу Тотенхем-Челси за мене тоа нема смисла
Не да нема смисла, барем воопшто не емитувај ебаго, тој шо решил да го гледа, ќе го најде. Некој до полноќ да чека снимка од шесто премиерлигашко коло, тешка работа.
Абрамович е многу ќутлив.
Имено, Сколари беше појќе идеја на Кенион него на некој друг од Челзи, а беше отпуштен кога Кенион беше на годишен одмор. Второ, како последна капка во чашата, Френк Арнесен станува спортски директор, со што презема најголем дел од фудбалските надлежности на Кенион (за кои искрено, беше смотан. Само за манимејкер го бидуваше.). Во глобала, то е.
Читам дека нов извршен директор имаме. Јас лично незнам дали да се радувам на иформација дека чоеков не ми е познат ако му е на некој познат ако сакат да ме подзапознае подобро со него
фала од напред :salut:
Гурлај е 46-годишник кој од Манчестер Јунајтед со Кенион е дојден во Челзи (додуша малку покасно од него беше). 16 години работел како директор за развој на бизнисот во Umbro (до пред некое време наш спонзор). До 31-ви октомври е одговорен за работењто на Стемфорд Бриџ, комерција и маркетинг, како и за организацијата на натпреварите.
Ова е салам реорганизација, Кенион сега ќе треба да го дотурка случајот Какута прво, Арнесен ќе стани главен изгледа, врска меѓу Анчелоти и Тененбаум, бордот, Абрамович, Гурлај во глобала ќе ја задржи обрвската, само со поголеми овластувања и одговорности, ќе работи на комерцијалната страна на Челзи. Можеби Арнесен ќе има отчитувања да речам, кај Гурлај, но нема да зависи многу од него. Има само едно нешто, а тоа е случајот Какута, кој ако не се истурка колку толку позитивно за нас, Арнесен можи и покрај се, да „го јади стапот“ на крај.
http://www.inter.hr/