- Член од
- 23 јануари 2009
- Мислења
- 10.640
- Поени од реакции
- 2.504
На 23 или 24 не знам точно ќе има невиден спектакл.Во Сплит гостува европскиот шампион Барселона,чудно никој не напиша досега...
На 23 или 24 не знам точно ќе има невиден спектакл.Во Сплит гостува европскиот шампион Барселона,чудно никој не напиша досега...
Од време на време погледнував стрим од утакмицава.Стварно празник на фудбалот беше.Се напаѓаше,шанси се редеа секои 2 секунди.Кога падна вториот гол на Хајдук,Шибеник имаше контра 2 на 2 беа,ми прекина стримот само на 5 секунди и гледам Хајдук дал гол.Тоа кажува каква утакмица била,тоа и 27 шута на Хајдук и 3 стативи.Башка и Шибеник добро играше,многу подобро од што се очекуваше од екипа што е еден од главните кандидати за испаѓање.Плус 15-16 000 луѓе на стадион и Торцида во пуна снага,атмосферата беше одлична.Во пресрет на дуелот со Барса....
Во првото коло од ХНЛ,Хајдук го доби Шибеник со 2-1...
Стрелци,Вукушиќ и Томасов.....
Добра игра на Хјадук...Од време на време погледнував стрим од утакмицава.Стварно празник на фудбалот беше.Се напаѓаше,шанси се редеа секои 2 секунди.Кога падна вториот гол на Хајдук,Шибеник имаше контра 2 на 2 беа,ми прекина стримот само на 5 секунди и гледам Хајдук дал гол.Тоа кажува каква утакмица била,тоа и 27 шута на Хајдук и 3 стативи.Башка и Шибеник добро играше,многу подобро од што се очекуваше од екипа што е еден од главните кандидати за испаѓање.Плус 15-16 000 луѓе на стадион и Торцида во пуна снага,атмосферата беше одлична.
Штета што веќе нема Хрватска лига на ХРТ,па мора некако стримови да се бараат...... :/
--- надополнето: Jul 19, 2011 11:14 PM ---
http://max.tportal.hr/Hajduk--sibenik-sazetak-1-kolo-Video_9418_0__0.aspx
Проблемот е што Томасов и Шарбини играат многу променливо,а Веиќ е физички моќен играч,но малце поставувањето не му е најдобро.Сепак во пар со Иноха би требало добро да изигра,дур Миличевиќ не се врати(едно од новите засилувања на Хајдук,ама се повреди типот).Веиќ е планиран за замена.Многу изгубија со продавањето на Стриниќ,а посебно и на Ибричиќ.Сепак преку него идеа најголем дел од нападите на Хајдук,он беше константа,водач,секогаш да повлече кога треба.Неговата загуба,а и загубата на сигурност по левата страна и доста продори по нејзе со заминувањето на Стриниќ се тешка загуба.Сега и Лендриќ си отиде денес.Отиде за 800 000 евра во Брага.Од Хајдук не сакале да го пуштат,но копиљот сакал да си иде.Ме нервираат такви играчи,19 години има,една добра сезона на позајмица во Босна изиграл и сега се дига сака да иде.Нека му,само таквите како него што прерано отишле ги има на тони,а скоро никој не успеал.Добра игра на Хјадук...
Глеам оваа сезона сјачале малку повеќе,за разлика од лани,па би требало да внесат барем малку неизвесност во лигата...
И Јапонец зеле...
Добри пробиви имаше по левата страна....
И уште двајца странци-Португалец и Бразилец....Бразилецов има искуство во ХНЛ,играл за Загреб лани....
Со Веиќ,Субашиќ,Андриќ,браќата Шарбини,Томасов,стариот лисец Андриќ...+младата града Хајдук има екипа за респект...
што тоа?Не им треба вакво нешто на Хрвативе,ова ич не ми се допаѓа.Хрвативе не ги ебаваат ни 2 % Албанциве ама за инат од Србите прават вака.Ова не доликува на Торцида.Нема потреба од вакво валкање.
Имаш погоре од B.S.M вториот линк.што тоа?
инаку не ја гледав утакмицата со барса, за жал :S
волим те хајдуче
Друже,ова не се Хрвати, ова се шипци од Косово кои се фанови на Хајдук Сплит.Имаш шипци од Косово и Македонија коишто работат и живеат во Далмација така да има доста навивачи шипци што навиваат за Хајдук Сплит,но тоа незначи дека Хрватите ги сакаат.Тие само можеби ги користат да ги провоцираат Србите,а не да станува збор за некако сакање.Кога ќе се распрашаш малку меѓу Хрвати како мислење имаат за нив ќе ти биде јасно колку ги сакаат,ама ич ни на мртво ни на живо.Јебига,кој сака муслимани нелиНе им треба вакво нешто на Хрвативе,ова ич не ми се допаѓа.Хрвативе не ги ебаваат ни 2 % Албанциве ама за инат од Србите прават вака.Ова не доликува на Торцида.Нема потреба од вакво валкање.
pa ne vas ke ve ebattНе им треба вакво нешто на Хрвативе,ова ич не ми се допаѓа.Хрвативе не ги ебаваат ни 2 % Албанциве ама за инат од Србите прават вака.Ова не доликува на Торцида.Нема потреба од вакво валкање.