Фан Клуб: Фиорентина

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Напаѓач ни треба од типот на Кардозо! После замена за Пизаро кој ќе си оди, лев бек, но во меѓувреме пристигна Маркос Алонсо од Болтон.Еден искусен бек и неколку подновување ќе сме одлични.Жоакин е одлично засилување, таман за ротација Серија А-Лига Европа.

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
Море Burak Yilmaz да го земеме, наводно имаме понуда доставено од 15 мил која Галатасарај ја одбиле, ама сеуште сме во игра, ке видиме што ке испадне од тоа, одличен напаѓач, знае да даде гол и со глава.

Пизаро, изгледа во Зенит ке оди, кај Спалети, штета, не знам дали ке успееме да му најдеме соодветна замена, ке биде мн тешко.

Жоакин е звер играч, сега да кажам дека е стар нема да држи, сеуште игра во одлична форма,

Добро, таа е политиката на клубот и до сега беше одлична, бараат добри играчи за мали пари, Јаковленко, Алонсо доаѓаат без пари, Жоакин е одлична зделка според мене, исто така засилување ке биде и Черчи, што остава простор да се потрошат пари на квалитетни играчи кои ке можат да направат разлика. Баш Macia изјави дека сезонава ке се донесат квалитетни играчи, си имаат некој план нека тераат па да видиме што ке постигнат, а и треба да работат мн за да се задржат одредени играчи.

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
Напаѓач ни треба од типот на Кардозо! После замена за Пизаро кој ќе си оди, лев бек, но во меѓувреме пристигна Маркос Алонсо од Болтон.Еден искусен бек и неколку подновување ќе сме одлични.Жоакин е одлично засилување, таман за ротација Серија А-Лига Европа.
i jas sum za napagjac od tipot na cardozo no kaj ke go stavis vo edna formacija od 4-3-3...gi imame po krilata ljajic, cudrado, joaquin i yakovenko...rossi neveruvam deka bi igral stranicno...edinstveno samo vo formacija 4-2-3-1 mozeme da igrame so centrafor i zad nego da bide rossi, a po krila ljajic i eden od joaquin ili cudrado!? na slatki maki ke bide montella ;)

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
А оти си заминува Пизаро? Одлично изигра сезонава..

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Незнам зашто Пизаро изјавил дека сака да си иде...ќе видиме што ќе биде од све тоа.

Иначе догодина монтела би бил на слатки маки да, ама пак затоа тука е Европа Лига и ќе има можност сите да играат.4-2-3-1 може е формација во која ќе настапуваме...

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
Pizaro si ide zasto mu e preku glava od italjansko prvenstvo, t.e. od momenti kako toj na siena - milan, navodno, spored ona sto go kazuvaat i Montela, Prade i Della Valle, Pizaro ne mozel da se pomiri deka na toj nacin go izgubivme CL mestoto i mu puknal filmot, drugo e sto najverojatno mu davaat pogolema plata vo Zenit :)

Pa da na slatki maki, odbranata dokolku ne zami Roncaglia ke bide taa, se vrakaat od povreda i mladite Camporese i Hegazy, plus se spomnuva i Danilo od udineze, ne znam kako Alonso bi se snasol, pokazal kako zamena za Pasqual, ama da se nadevame deka kapitenov nema da ima problemi pa ke si izigra cela sezona.

Sega se ceka da vidime koj ke zamine koj ke ostane, ako ostane Pizaro i sredinata ke ni bide kompletna, ako zamine ke mora da se bara igrac koj ke ja popolni dupkata, najmnogu se obrnuva vnimanie na napagacite, se spomnuvaat nekoi interesni iminja, Tores, Dzeko, turcinot Burak izjavi deka saka da igra CL taka da nema sansi da premine vo fiorenitna, segfa za sega samo nie sme aktivni na pazarot i bi bilo dobro da zavrsime so toa i uste od pocxetokot na podgotovkite Montela da gi ima igracite na raspolagnje.

--- надополнето: 26 мај 2013 во 20:50 ---
haha a sega bas procitav, navodno dokolku Fiorentina se soglasi da go prodava Jovetic na Juventus ke baraat da go vklucat i Felip Melo vo zdelkata, taka sto moze da se vrati ludiov vo fiorenitna,

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
штом прочитав пред некој ден одма ми светна идејата... Џеко е во игра да се доведе !!!

па штом пизаро ќе си оди би го дал јоветич на јувентус за Мело и Исла плус 18 мил колку шо понудиле и сите тие пари би ги вложил во Џеко бе другарче и ако треба би дал уше некои 5 мил... тоа е тоа се што ни треба !!!

Форца ФИОРЕНТИНА !!! :vozbud:

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Јосип Иличич прифатил да игра за Фиорентина... Сега останува уште да се договар Виола и Палермо за оштетата...
Искрено не е лош играч ама... што ќе ни ? Евентуално замена ама и таму каде... игра лево крило а на таа позиција ги имаме Љајич и Роси...
Инаку останале мали детаљи од договорот меѓу малага и виола за Жаокин а во пакет би можел да пристигне и Демикелис...

Огбона имал само 20 % можност да игра за фиорентина, а во предност се Наполи и Милан бидејки сакал да игра во Калчото само...

Ама мене пак друго ми е проблемот... Пак не се тргне по шпиц додека е со време, пак ќе имаме мака да доведеме соодветен, ОСЕЌАМ !!! А ако сакаме да сме конкунтни не прифаќам никој друг освен Џеко или Кардозо(пошто Освалдо е пред договор со Атлетико кој им понуди 20 мил)...

За шпиц се спомнува и Александар Митрович од Партизан ама сериозно заинтересирани за него се Порто кој има огромен буџет од продажбата на мутињо и родригез(70 мил) а плус и Партизан рекоа дека не си оди Митрович сигурно ова лето

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Другари што бидна со Џусепе Роси? до кај е опорувањето ?

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Другари што бидна со Џусепе Роси? до кај е опорувањето ?
Џузепе Роси дебитираше за Фиорентина во последната утакмица со Пескара :icon_lol: така да наредната сезона ќе прави бум :icon_mrgr:

Член од
6 август 2012
Мислења
95
Поени од реакции
28
drugar batistuta, jas neveruvam deka mozeme da go zememe dzeko...ipak e toa preoptimisticki i out of mind....deckoto kosta mnogu pari ,plus zema golema plata ,a isto taka ke se javat i drugi (po) golemi klubovi za negovite uslugi...zosto dzeko da ide od konj na magare i od liga na sampioni so city vo europa liga so fiorentina?negledam pricina kolku i da sakam da najdam..sepak e ova svetot na parite i interesite ,pa, mislam deka sekogas toa e najvazno za fudbalerive...jas vikam da bideme realni i da si gi pustime nozete kolku sto ni e dolga cergata..pozz i forza viola!!!

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
Dzeko mozda ne e realna opicija za nas ali pa zatoa Cardozo e tuka,samo treba brzo da reagiraat nasive posto mislam deka uste u prvata nedela od transer periodot ce ide od Benfika radi karanicata so trenerot i nekoi od soigracite posle porazot u kupot,a i ne kosta mnogu mislam deka 15 mil max ce e dovolno za nego

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
drugar batistuta, jas neveruvam deka mozeme da go zememe dzeko...ipak e toa preoptimisticki i out of mind....deckoto kosta mnogu pari ,plus zema golema plata ,a isto taka ke se javat i drugi (po) golemi klubovi za negovite uslugi...zosto dzeko da ide od konj na magare i od liga na sampioni so city vo europa liga so fiorentina?negledam pricina kolku i da sakam da najdam..sepak e ova svetot na parite i interesite ,pa, mislam deka sekogas toa e najvazno za fudbalerive...jas vikam da bideme realni i da si gi pustime nozete kolku sto ni e dolga cergata..pozz i forza viola!!!
Искрено и мене ми е малку неверојатно, ама го спомнаа во медиумите а башка Шити беше решен да го продаде исто според медиумите...

Па кога го видов неговото име со Торес и Јилмаз, и пошо цената му е негде 20тина милиони добро би било да се проба.... А Кардозо е многу реална опција веќе после расправијата со Жорге Жезус.
Искрено се исто ми е кој од овие двајца би дошол ама еден бар да дојде, неќам никој друг и реално одма сме кандидати рамо до рамо со јуве за скудето :pipi:

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Се будам и читам интересни работи... Бенфика е решена да го пушти Кардозо поради расправијата со Жорге Жезус :vozbud: :vozbud: :vozbud: кец на десетка !!!

Бурак Јилмаз јавно проговори за сериозната заинтересираност на фиорентина занего...
Се спомнува и ново име НУРИ САХИН :vozbud: :cuc:

Ова искрено се многу битни информации затоа решив да ви ги презентирам од прва рака !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom