Фан Клуб : Фени Индустри

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Последен пост што го пишувам уопште на форумов...

е фино, ја го прочитав а тоа е најбитно ...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.161
Поени од реакции
46.270
Доста тропате глупости - на сајтот на НЛБ лига све пишува, само некој треба да прочита. Минимум сала со 2000 седишта и хотел во градот со мин. 18 кревети.
Александравац да не има аеродром ?или Вршац ?? а имаат тимови во НЛБ.
Мене изворот ми е и те како релевантен ( што како зашто оставам на тебе и останатите да веруваат или да фантазираат дека нема врска тоа што го говорам ), нејсе тоа, постави си го прашањето самиот на себе, зашто Фени воопшто не преговарале до сега за влез во НЛБ ?
Се додека има екипи од Скопје кои би ги исполниле бараните услови за влез во НЛБ Фени во ниту една варијанта нема да може да им парира, не зашто се финансиски нестабилни туку зашто за разлика од нив, Скопје нуди далеку подобри услови и зашто Скопје, за разлика од Кавадарци, има сала по теркот на европските стандарди, нешто што Фени го нема ниту во Кавадарци ниту во близина на тој град. Додај на ова дека нема ниту аеродром во близина па играчите ќе мора покрај авионскиот лет да удираат и на пат со автобус од се на се 120 км натаму наваму, плус условите во сала ко што гледам се исмејувале од бугарите плус хотелските аражмани кои не можат да се споредат со она што го нуди Скопје како град.

НЛБ сака македонска екипа но под македонска подарзбира тим од Скопје затоа и до сега НИКОГАШ не преговарала со екипа која е од друг град од земјава, затоа и Фени НИКОГАШ до сега не се дрзнале да преговараат за влез во таа лига а реков, од финансиски аспект можат, од оној другиот НЕ, затоа, уште еднаш, се додека скопјани ги исполнуваат бараните услови за влез во НЛБ ( трофеите, титулите, местото во првенство е ирелевантно ) Фени, и останатите ќе бидат ставени во втор план.

Не ти го зборам ова дека сум од Скопје па вас ве гледам ко провинција, далеку од тоа, него едноставно ти објаснувам како функционираат нештата во моментов и зашто Фени нема да игра во НЛБ, нешто што ко што кажав и наназад а се потпрев на изјавата на Емил, Фени пак у БИБЛ и тоа е тоа. :smir:

p.s. И не се замарај со тимови од други земји, збориме за тим од Македонија, во ситуација кога НЛБ не ги интересираат трофеи и слични ствари, според нивните критериуми тим од Скопје > тим од било кој друг град во земјава, тргни и инфраструктура на страна, Скопје ја има убедливо најдобрата спортска сала во земјава и во тој сегмент се далеку пред сите останати.

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Убава дискусија се водеше околу НЛБ се додека не се вметна муабетот оклу групите кој секогаш се расипува.Инаку знаеме сите каква поготово Скопската турли тава тифо сцена,а и таква каква што е неможе секој да ја критикува,поготово не група што на финале Балкаснка лига во свој град беа 70 души(извинете секогаш сум објективен,но ми нема смисла ова вашево).
епа друштво... таков е градот, еве и јас не навијам веќе две години...
има многу потенцијални навијачи на запад шо седат а не навијаат а у скопје 70% од таа публиката уствари се у навијачка група... зборам за момците :)

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Не знам со кое право ја спомињате таа "скопска турли тава", тоа е минато и таква била поставеноста во Македонија воопшто, не е како на друго место да функционираат клубовите како спортски друштва, туку сите Македонци (грото) навивале за Вардар, фудбал и Работнички, кошарка, подоцна, во Скопје, се сменило тоа што тие што живеат на другата страна од градот (или село Аеродром :D шала :) ) навиваат за МЗТ, мада и тогаш има значителен број на луѓе кои навиваат само за еден клуб, денес, посебно од ФА јас се кладам дека на прсти може да се избројат момците што доаѓаат на запад, од Аеродром има од ЛФ дечки кои порано одеа и со ФА на утакмици, ама мислам дека сега се само на запад (дел од нив пак останаа со ФА и ги нема на запад), значи, се работи на тоа да ги нема веќе тие работи ама не може преку ноќ и тоа е тоа

Член од
27 февруари 2011
Мислења
53
Поени од реакции
11
Не знам со кое право ја спомињате таа "скопска турли тава", тоа е минато и таква била поставеноста во Македонија воопшто, не е како на друго место да функционираат клубовите како спортски друштва, туку сите Македонци (грото) навивале за Вардар, фудбал и Работнички, кошарка, подоцна, во Скопје, се сменило тоа што тие што живеат на другата страна од градот (или село Аеродром :D шала :) ) навиваат за МЗТ, мада и тогаш има значителен број на луѓе кои навиваат само за еден клуб, денес, посебно од ФА јас се кладам дека на прсти може да се избројат момците што доаѓаат на запад, од Аеродром има од ЛФ дечки кои порано одеа и со ФА на утакмици, ама мислам дека сега се само на запад (дел од нив пак останаа со ФА и ги нема на запад), значи, се работи на тоа да ги нема веќе тие работи ама не може преку ноќ и тоа е тоа
Типична шала од еден хомосексуалец како тебе :)

Член од
22 февруари 2008
Мислења
220
Поени од реакции
9
Дефинитивно се слагам со постот од погоре за НЛБ. И јас сум од Кавадарци и сакам Фени да играе НЛБ, ама објективно тоа е реалноста. Макар шо сум 100 посто убеден дека Фени ногу , ногу достојно ќе а претставуе Македонија пред се. Навивам МЗТ да добие место во НЛБ, сепак тоа е чекор напред општо за кошарката, ако се претставе добро МЗТ ќе има можност и за втора екипа а така ќе расте и квалитетот дома. Единствено нешто шо ме стра е да не се повторе историата, да го примат МЗТ у НЛБ и да се откаже ради x причини. Е тоа ќе биде дефинитвно огромен удар за Македонија и тоа на подолги стази, освен БИБЛ друго нема да гледаме и некое спорадично учество на некое репрезентативно првенство и домашни првенства со една јака екипа рамно на аматерските првенства на Малта, Сан Марино итн итн позз:smir:

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Дефинитивно се слагам со постот од погоре за НЛБ. И јас сум од Кавадарци и сакам Фени да играе НЛБ, ама објективно тоа е реалноста. Макар шо сум 100 посто убеден дека Фени ногу , ногу достојно ќе а претставуе Македонија пред се. Навивам МЗТ да добие место во НЛБ, сепак тоа е чекор напред општо за кошарката, ако се претставе добро МЗТ ќе има можност и за втора екипа а така ќе расте и квалитетот дома. Единствено нешто шо ме стра е да не се повторе историата, да го примат МЗТ у НЛБ и да се откаже ради x причини. Е тоа ќе биде дефинитвно огромен удар за Македонија и тоа на подолги стази, освен БИБЛ друго нема да гледаме и некое спорадично учество на некое репрезентативно првенство и домашни првенства со една јака екипа рамно на аматерските првенства на Малта, Сан Марино итн итн позз:smir:
Mene pa iskreno edinstveno nesto so me stra e ako feni igrae vo Jadranska i ako Lozari pravat gostuvanje vo Srbija,Hrvatska,Slovenija....Mene od toa najveke stra mi e....ne znaes kolku.....taka fino lozari ke ne prestave vo stranstvo sto nema sramot da go ispereme nardeni 20 godini...

ps.za Jadranska liga nema da ima razresnica se do 5 juni......:helou: :helou: :helou:

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.298
Поени од реакции
7.025
Mene pa iskreno edinstveno nesto so me stra e ako feni igrae vo Jadranska i ako Lozari pravat gostuvanje vo Srbija,Hrvatska,Slovenija....Mene od toa najveke stra mi e....ne znaes kolku.....taka fino lozari ke ne prestave vo stranstvo sto nema sramot da go ispereme nardeni 20 godini...

ps.za Jadranska liga nema da ima razresnica se do 5 juni......:helou: :helou: :helou:
Мене пак ми е страв да се викам Нено :toe: . И да немам ништо у животот,само да серам...Да бидам беден,сите да ми се потсмеваат :toe:

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41

:pos2::pos2::pos2:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Доста тропате глупости - на сајтот на НЛБ лига све пишува, само некој треба да прочита. Минимум сала со 2000 седишта и хотел во градот со мин. 18 кревети.
Александравац да не има аеродром ?или Вршац ?? а имаат тимови во НЛБ.
Имаат аеродром овие вториве :toe: http://en.wikipedia.org/wiki/Vršac_Airport

А Зошто да не бидат и два клуба од Македонија во НЛБ?
Фени се постабилни во однос на финансии ,салата им е ок ,хотели и се то

МЗТ заради навивачите ;кај нив поголем проблем е нестабилноста на управата.Додуша ,ако обезбедат доволно финансии (и ако не ги покрадат во голем процент) не е страшно.

Баш добар клуб би испаднал некој со финансии како Фени и навивачи ко Мзт ,ама јбг не е се совршено :toe:

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
и барселона нема навијачи па најјак тим е во светот... мислам на навијачка група ;)
исто и бостон селтикс

Член од
12 мај 2009
Мислења
105
Поени од реакции
91
за навивачи не се секирајте - во НЛБ лига е забрането организирано гостување на навивачи.
А и за МЗТ е мутна работата, па зал мозе само на ТВ да гледаме и да :drk:

Член од
22 февруари 2008
Мислења
220
Поени од реакции
9
браво Нено колку квалитетен дискутант си....

Kajgana Shop

На врв Bottom