Доста тропате глупости - на сајтот на НЛБ лига све пишува, само некој треба да прочита. Минимум сала со 2000 седишта и хотел во градот со мин. 18 кревети.
Александравац да не има аеродром ?или Вршац ?? а имаат тимови во НЛБ.
Мене изворот ми е и те како релевантен ( што како зашто оставам на тебе и останатите да веруваат или да фантазираат дека нема врска тоа што го говорам ), нејсе тоа, постави си го прашањето самиот на себе, зашто Фени воопшто не преговарале до сега за влез во НЛБ ?
Се додека има екипи од Скопје кои би ги исполниле бараните услови за влез во НЛБ Фени во ниту една варијанта нема да може да им парира, не зашто се финансиски нестабилни туку зашто за разлика од нив, Скопје нуди далеку подобри услови и зашто Скопје, за разлика од Кавадарци,
има сала по теркот на европските стандарди, нешто што Фени го нема ниту во Кавадарци ниту во близина на тој град. Додај на ова дека нема ниту аеродром во близина па играчите ќе мора покрај авионскиот лет да удираат и на пат со автобус од се на се 120 км натаму наваму, плус условите во сала ко што гледам се исмејувале од бугарите плус хотелските аражмани кои не можат да се споредат со она што го нуди Скопје како град.
НЛБ сака македонска екипа но под македонска подарзбира тим од Скопје затоа и до сега НИКОГАШ не преговарала со екипа која е од друг град од земјава, затоа и Фени НИКОГАШ до сега не се дрзнале да преговараат за влез во таа лига а реков, од финансиски аспект можат, од оној другиот НЕ, затоа, уште еднаш, се додека скопјани ги исполнуваат бараните услови за влез во НЛБ ( трофеите, титулите, местото во првенство е ирелевантно ) Фени, и останатите ќе бидат ставени во втор план.
Не ти го зборам ова дека сум од Скопје па вас ве гледам ко провинција, далеку од тоа, него едноставно ти објаснувам како функционираат нештата во моментов и зашто Фени нема да игра во НЛБ, нешто што ко што кажав и наназад а се потпрев на изјавата на Емил, Фени пак у БИБЛ и тоа е тоа. :smir:
p.s. И не се замарај со тимови од други земји, збориме за тим од Македонија, во ситуација кога НЛБ не ги интересираат трофеи и слични ствари, според нивните критериуми тим од Скопје > тим од било кој друг град во земјава, тргни и инфраструктура на страна, Скопје ја има убедливо најдобрата спортска сала во земјава и во тој сегмент се далеку пред сите останати.