Фан Клуб: Тиквеш Кавадарци

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Ова беше сликано денес на натпреварот против Охрид Лоте во Кавадарци...УПРАВА И ИГРАЧИ...СИТЕ СТЕ ШИТКАЧИ!
[/url][/IMG]

А исто така разбрав и дека многу луѓе ја уплаќаја утакмицата на интернет 3+, 4+ ... шо значит навистина ја наместија со Тетекс :wink:

Инаку честито победа до Фк Тиквеш со победата над Охрид Лоте, победа вредна Прва лига.

Натпреварот ќе добиеше поинаков тек да не добиеше црвен картон еден од играчите на Охрид Лоте, али можеби така му беше "наредено" на судијата.
Прво полувреме досадно, повеќе комбинираја домаќините али без некоја посериозна шанса...второ полувреме, Тиквеш тргна на се или ништо, а потоа следеја 2-3 супер шанси преку контра напади на Охрид Лоте, (од која една заврши во пречката) и 15тина мин. пред крајот по едно нафрлување од левата страна, играчот Мико Чаушев погоди од сомнителна ситуација (играње со рака) на кое што гостите реагираа... и така си заврши 1:0 :)

Спортски поздрав! :smir:

Член од
2 мај 2011
Мислења
245
Поени од реакции
55
Ова беше сликано денес на натпреварот против Охрид Лоте во Кавадарци...УПРАВА И ИГРАЧИ...СИТЕ СТЕ ШИТКАЧИ!
[/url][/IMG]

А исто така разбрав и дека многу луѓе ја уплаќаја утакмицата на интернет 3+, 4+ ... шо значит навистина ја наместија со Тетекс :wink:

Инаку честито победа до Фк Тиквеш со победата над Охрид Лоте, победа вредна Прва лига.

Натпреварот ќе добиеше поинаков тек да не добиеше црвен картон еден од играчите на Охрид Лоте, али можеби така му беше "наредено" на судијата.
Прво полувреме досадно, повеќе комбинираја домаќините али без некоја посериозна шанса...второ полувреме, Тиквеш тргна на се или ништо, а потоа следеја 2-3 супер шанси преку контра напади на Охрид Лоте, (од која една заврши во пречката) и 15тина мин. пред крајот по едно нафрлување од левата страна, играчот Мико Чаушев погоди од сомнителна ситуација (играње со рака) на кое што гостите реагираа... и така си заврши 1:0 :)

Спортски поздрав! :smir:

Судијата направи многу грешки што придонесе за таков тензичен натпревар, точно е дека направи грешка при црвениот картон.
Најпрвин не досуди прекршок кога стоперот на Лоте го удри Чаушев во лице при што му скрши еден заб, за подоцна одкако го виде раскрвавеното лице му даде директен црвен што воопшто не го оправдувам.
Лоте одигра одличен натпревар иако беше со играч помалку, можам да кажам дека во некои моменти од натпреварот беше многу подобар противник од Тиквеш, сепак спортската среќа беше на наша страна и победата остана во Кавадарци.
П.С недостасуваа неколку фудбалери од тимот на Лоте не го забележав Бруно Пресилски сеуште е во клубот? Иначе Толевски и Стојановски се вистински носители на играта и овој тим со уште 2-3 добри засилувања би можел комотно да се бори за самиот врв и влез во првата лига.

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Судијата направи многу грешки што придонесе за таков тензичен натпревар, точно е дека направи грешка при црвениот картон.
Најпрвин не досуди прекршок кога стоперот на Лоте го удри Чаушев во лице при што му скрши еден заб, за подоцна одкако го виде раскрвавеното лице му даде директен црвен што воопшто не го оправдувам.
Лоте одигра одличен натпревар иако беше со играч помалку, можам да кажам дека во некои моменти од натпреварот беше многу подобар противник од Тиквеш, сепак спортската среќа беше на наша страна и победата остана во Кавадарци.
П.С недостасуваа неколку фудбалери од тимот на Лоте не го забележав Бруно Пресилски сеуште е во клубот? Иначе Толевски и Стојановски се вистински носители на играта и овој тим со уште 2-3 добри засилувања би можел комотно да се бори за самиот врв и влез во првата лига.
Бруно не е повеќе дел од Охрид Лоте...недоразбирања со управата.

Z

ziko bt

Гостин
^
Напредок сигурно ке плати котизација,Тетекс ако се само шпекулации ова со Арапите големи се шансите да нема пари за котизација,а кај Охрид колку шо сум информиран пола состав заедно со тренеро си заминале значи имат финансиски проблеми,наводно преговори имало некој да ги преземи,се на се и мене ми се чини има некаква шанса Тиквеш на 5 до 12 да заигра Прва лига.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.915
Поени од реакции
73.249
^
Напредок сигурно ке плати котизација,Тетекс ако се само шпекулации ова со Арапите големи се шансите да нема пари за котизација,а кај Охрид колку шо сум информиран пола состав заедно со тренеро си заминале значи имат финансиски проблеми,наводно преговори имало некој да ги преземи,се на се и мене ми се чини има некаква шанса Тиквеш на 5 до 12 да заигра Прва лига.
Ќе се пикне брацо во Охрид на крај. Се така ми иде работава. или па можда он стои зад Арапите во Тетекс:ROFLMAO:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.161
Поени од реакции
18.202
^
Пред 3 дена се почнати подготовки со тренер од Струга - Здравко Цветановски и помошник тренер и играч Гоце Толески.Џајо не е веќе тренер.Со дел од спонзорство најверојатно ќе е и Општина Охрид.

Z

ziko bt

Гостин
Ќе се пикне брацо во Охрид на крај. Се така ми иде работава. или па можда он стои зад Арапите во Тетекс:ROFLMAO:
Се бидва Бразилците мора да играт негде :D ,поке ми држи логиката во Охрид да оди(со Тетекс ваљда има раскрснато,а Охрид е иделано место да продолжи) заедно со Ванчо ке си го водат клубот до многу успеси :D :D

Z

ziko bt

Гостин
немој да се надевате на Охрид,пак ќе си остнете таму каде што ви местото а тоа е 2МФЛ

http://www.ohridnews.com/index.php?mod=2&kat=7&id=32251

следната сезона ќе треба и од овие да се чувате...

http://www.ohridnews.com/index.php?mod=2&kat=7&id=32168
Лоте и лани 'фуриозно' почнаја ама на крајо се спасваја од испаѓање за годинава ке видиме ми се чини тука ке бидат со Пелистер т.е после бараж местата за прва лига.Иначе арно ако Охрид колку толку се консолидирал заслужија после толку време да играт и барем чесно да се претстават во прва лига,а за Тиквеш ништо страшно и да не влезат сега вгодина со Ѓорче мислам ке бидат на првите две места шо водат прва лига.

Член од
2 мај 2011
Мислења
245
Поени од реакции
55
Брацо е човекот што се напика у Тиквеш, така да не го чекајте у Охрид :D
Не се знае ништо, на 1 ќе знаеме многу работи како и што ќе биде ..

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.161
Поени од реакции
18.202
Брацо е човекот што се напика у Тиквеш, така да не го чекајте у Охрид :D
Не се знае ништо, на 1 ќе знаеме многу работи како и што ќе биде ..
Е ова е веќе добра вест.:D

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
минас османи си замина од тиквеш отиде во олимпик сараево

Kajgana Shop

На врв Bottom