Slusaj vaka! Slavija e formirana vo 1919 godina i e eden od najstarite fudbalski klubovi vo Makedonija. Prvo igrale na igralisteto na Milicioner koe sto se naogalo kaj segasno MVR vo crnice. Inace timot imal mnogu iminja: Slavija, Makpetrol, Jugopetrol, FAS 11 oktokmvri, FAS slavija, Slavija Alfa S, JSP SKOPJE, i od 2005 povtorno e Slavija. Za zal ovoj tim nikogas nemal nekoj pogolem uspeh i glavno igral vo poniskite ligi. Vo 1978 godina go osvoile prvoto mesto vo vtorata Mak liga i edna godina igrale vo prva. Najgolem uspeh e vo 1987 koga Slavija bila mladinski sampion na Makedonija. Od osamostojuvanje na Makedonija timot site sezoni nastapuva vo tretata liga.ЈСП ПРЖИНО...
Ајдее од кога тие се клуб бе..?
Абе Сабер Ридер ти да не ја имаш книгата за Славија?Мислам дека во таа книга има за целата историја на тимот од Пржино.Јас сакав да ја купам,ама не ми се дава пари за такви глупости.Можеш ли да ми ја позајмиш за да ја фотокопирамSlusaj vaka! Slavija e formirana vo 1919 godina i e eden od najstarite fudbalski klubovi vo Makedonija. Prvo igrale na igralisteto na Milicioner koe sto se naogalo kaj segasno MVR vo crnice. Inace timot imal mnogu iminja: Slavija, Makpetrol, Jugopetrol, FAS 11 oktokmvri, FAS slavija, Slavija Alfa S, JSP SKOPJE, i od 2005 povtorno e Slavija. Za zal ovoj tim nikogas nemal nekoj pogolem uspeh i glavno igral vo poniskite ligi. Vo 1978 godina go osvoile prvoto mesto vo vtorata Mak liga i edna godina igrale vo prva. Najgolem uspeh e vo 1987 koga Slavija bila mladinski sampion na Makedonija. Od osamostojuvanje na Makedonija timot site sezoni nastapuva vo tretata liga.
Затоа било тоа така.Тогаш немаше толку многу гледачи,како не те знам.Мора да се имаме запознаено.Како ти е вистинското име или вистински се викаш Сабер Ридер?Abe i jas ja nemam ali ja znam skoro celata istorija. Inace za natprevarot so Napredok toj ja gradese topkata pred gol, posto bese namestena za Napredok da ne ispadne
Pa normalno deka se vikam SABER RIDER Da ne sakas na forumov da ti kazam koj sum? Ke ti pisam privatna poraka. Sigurno se znaeme:salut:Затоа било тоа така.Тогаш немаше толку многу гледачи,како не те знам.Мора да се имаме запознаено.Како ти е вистинското име или вистински се викаш Сабер Ридер?
Нели ќе ми пишеше порака да ми кажеш како се викаш.Инаку јас се викам Бојаn и учам во GUЦPa normalno deka se vikam SABER RIDER Da ne sakas na forumov da ti kazam koj sum? Ke ti pisam privatna poraka. Sigurno se znaeme:salut:
Нормално дека Сурла е сељак.Сега тренира(упропастува) помали децаsurla s selj.. mn me nervirase pokojni tome bese zakon covek isto i kala ama si otide od jsp togas.