Фан Клуб: Славија

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.988
Поени од реакции
74.071
Е да, јас коа тренирав, од оваа слика со мене тренираше само детево со пуцвал коса шо стои до Сурла, сеа ти ме потсети дека се викал Ѓорѓи ( совршено памтам ликови но не и имиња), а од останатите ни еден незнам :( Ја коа тренирав, Сурла воглавном носеше деца од Бутел, се сеќавам и дека за утакмици викаше и еден Турчин кој ниеднаш не беше дојден на тренинг. Имаше доста и од Пржино и Црниче, а само 2,3 бевме од Кисела Вода ( у кисела вода сум, али сум на 2 чекори од Пржино, поточно кај Македонија Филм ако знаеш кај е тоа)!
Сеа си врајќам филм и се си мислам дека тренирав 2002-2003 година, али не сум 100% сигурен! Да не имаш слика од тој преиод?

--- надополнето ---

А голамнчево (доле) мислам Никола се викаше така?
Немам слика за жал, оваа ми е другар:)
Памтам дека носеше Сурла деца од кај него, ми текнува само на еден Огнен ваљда се викаше, што многу често го форсираа :)
Бтв знам кај е Македонија филм, и колку што знам таа улица Мариовска спаѓа под Пржино, а не под Кисела Вода :)
Иначе еден од голманите се викаше Никола, ама се мислам дека е тој подебелиот. Заборавив да спомнам и дека тој подебелиот го напушти тимот пошто "го викале" на проба во Челзи :pos: А пустиот неможеше една топка да одбрани :)

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Немам слика за жал, оваа ми е другар:)
Памтам дека носеше Сурла деца од кај него, ми текнува само на еден Огнен ваљда се викаше, што многу често го форсираа :)
Бтв знам кај е Македонија филм, и колку што знам таа улица Мариовска спаѓа под Пржино, а не под Кисела Вода :)
Иначе еден од голманите се викаше Никола, ама се мислам дека е тој подебелиот. Заборавив да спомнам и дека тој подебелиот го напушти тимот пошто "го викале" на проба во Челзи :pos: А пустиот неможеше една топка да одбрани :)
На Марко Орешковиќ улица сум, под Кисела Вода се води таа братче мислам! :)

Rikal

Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Абе многу сум блиску до филмско, на погорната Марко Орешковиќ сум таа број 4 шо е! Блиску сум ти викам, за 15 мин сум до стадионот на Славија.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.988
Поени од реакции
74.071
Абе многу сум блиску до филмско, на погорната Марко Орешковиќ сум таа број 4 шо е! Блиску сум ти викам, за 15 мин сум до стадионот на Славија.
Епа чим си толку блиску те чекам на некоја утакмица во пролет :)
таман да прошириме поддршка и во Кисела Вода :pos:
Чим расчистивме дека си тренирал со Бецко, ете јас ќе ти кажам дека си тренирал една година пред генерацијава што е на сликата :)
Сигурно памтиш дека Бецко даде еден неверојатен гол и одма стави крај на кариера :pos::pos::pos:
А сигурно имаш тренирано и со некој друг од сликава само не ти текнуваат по изглед :)

Rikal

Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Чим расчистивме дека си тренирал со Бецко, ете јас ќе ти кажам дека си тренирал една година пред генерацијава што е на сликата :)
Сигурно памтиш дека Бецко даде еден неверојатен гол и одма стави крај на кариера :pos::pos::pos:
А сигурно имаш тренирано и со некој друг од сликава само не ти текнуваат по изглед :)
Веројатно, незнам, ми текнува на голот на Беце, ми текнува и дека тој ни беше единствен шо доби жолт картон и послем СУКИ го тереаше да плаќа нешо, му викаше дека картоните се наплаќаат! :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.988
Поени од реакции
74.071
Веројатно, незнам, ми текнува на голот на Беце, ми текнува и дека тој ни беше единствен шо доби жолт картон и послем СУКИ го тереаше да плаќа нешо, му викаше дека картоните се наплаќаат! :)
Хаха, ми текнува нешто вака низ меморијава. Ми се мешаат доста генерации, ќе се распрашам поубаво кој тренирале тогаш, па ќе пишам попосле :)
Тоа беа години у пичку материну... :pos:
Редовни пациенти ни беа Балкан, па затоа Сурла само со нив закажуваше пријателски :pos:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.988
Поени од реакции
74.071
Нов играч на Славија е 19-годишниот екс голман на Марино, Филип Арсовски, кој истотака потекнува од школата на Работнички. Се полни Славија со играчи од Пржино, Црниче и Кисела Вода, а тоам сигурно ќе донесе многу повеќе публика и поголеми возбудувања :)
Се преговара и со други млади играчи, па преодниот рок е до 2 Јануари и дотогаш треба се да се знае. Со тренинзи е најавено дека ќе се почне пд 15 Јануари, што ми изгледа не возможно, пошто досега никогаш не се почнало пред средината на Фебруари, а и нема логика да почнеш толку рано, кога пролетната полусезона стартува на средина на март, или почеток на април...

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Може и ја да дојдам на утакмица на пролет? :pipi:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.988
Поени од реакции
74.071
Може и ја да дојдам на утакмица на пролет? :pipi:
Уште прашуваш :)
Бтв имаме 4-5 засилувања, али за имињата подоцна, пошто незнам точно како се викаат. Станува збор за млади дечки од прволигашкиве клубови:)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.988
Поени од реакции
74.071
Нови засилувања на Славија се Армин Дрпљанин (Работнички, напаѓач), Ренато Јордановски (Работнички, средина), Виктор Пецев (Сан Сити,лев бек), Марјан Трајковски (Силекс, напад), Бојан Секулоски (Цементарница, одбрана), Филип Арсовски (Марино, голман) :)
Прекинати се двојните регистрации на голманот Ефтимов од Металург, одбранбениот Маџовски од Скопје и Божинов истотака од ФК Скопје.
Колку што знам подготовките стартуваат на 29-ти Јануари :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.988
Поени од реакции
74.071
Уште пред некој ден стартуваа подготовките на Славија. Поточно, уште од средата тимот има кондициони тренинзи под падините на Водно :icon_mrgr
На тренинзите има околу 30-тина играчи што е за поздравување. Сеуште точно незнам дали освен гореспоменатите има и други нови играчи, али набрзо ќе има соопштение :icon_mrgr
Мило ми е што тимот лека полека почна да работи попрофесионално, со склучување договори, укинување на двојните позајмици итн.. :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.988
Поени од реакции
74.071
Ѓорче-Славија 2-0
Лисиче-Славија 2-1
Два порази во првите две пријателски, но сепак и покрај негативниот резултат Славија изиграла одлично и во двата меча со појаките екипи. Второлигашот Горно Лисиче едвај победил со гол во последната минута, а неколку месеци претходно не прегазија дома со 0-3 :)
Тимот е доста уигран, млад но за жал без амбиции, барем не во оваа година. Инаку има промена на тренерската позиција. Нема да коментирам зошто и како, битно Љубо Милошевиќ и неговиот помошник веќе не се дел од тимот, а старо-нов тренер е Јаковљевиќ-Штела, кој после една полусезона се враќа од младинскиот погон на Лисиче.
Денеска тренинзите продолжија на игралиштето во Сарај, со цел да не се уништува нашиот терен :)

--- надополнето ---

1-1 со Локомотива и притоа Славија водела до 90-та минута...
Во четврток пријателска со Марино :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.988
Поени од реакции
74.071
Ние ја ставивме на нет, заедно со заебанцијата ВИВА ЛА ЗАДЊА ШЕСНАЕС :pos:
Битно имаме химна, и не е толку лоша, баш си е весела :pos:
Инаку мечот со Матино е откажан и се продолжува со тренинзите во Сарај...

Kajgana Shop

На врв Bottom