Фан Клуб: Рома

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
ROMA (4-3-1-2): Stekelenburg; Rosi, De Rossi, Kjaer, José Angel; Perrotta, Gago, Marquinho; Pjanic; Osvaldo, Borini

За разлика од она што го практикува Енрике, овој состав е за нијанса подефанзивен, знае дека Јуве има јака средина и затоа ќе испадне со 4 средњаци .. ќе видиме дали ќе се исплати, Форца Рома !!

Зрното

Еден е Зизу.
Член од
17 септември 2007
Мислења
1.526
Поени од реакции
634
Форца Рома! ајде напрајте го невозможното и влезете 2-2 12 коеф воедно и нанесетему го првиот пораз на Јуве :)

Член од
18 октомври 2011
Мислења
166
Поени од реакции
78
Рома никогаш нема да стане голем клуб, иако и јас самиот навивам за Рома(после Челзи). Со тоа што ги продава натпреварите, а како што гледам и овој со Јувентус е продаден, или даден, сеедно.
Амбициите дека Рома ќе направи силен тим и дека ќе биде втора Барса итн се далеку од остварливи. Се надевам дека не сум во право и ќе бидам демантирам.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
во италија треба црвениов да се забрани... ми се одмили да гледам фудбал. како и да е мечов беше изгубен уште во 5тата минута. честитки до фановите на јуве

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
Од авион се глеа дека судијава не е чист.... Стварно не можам повеќе да ги гледам, ми се одмили италијанскиов фудбал... само нервози и револт ми ствара...

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.773
Поени од реакции
3.848
Од авион се глеа дека судијава не е чист.... Стварно не можам повеќе да ги гледам, ми се одмили италијанскиов фудбал... само нервози и револт ми ствара...
Освен црвениот картон кој беше грешка, Бергонци баш и не се виде. Сеедно дали Штек ке останеше во игра или не, Јуве имаше голема предност и прашање е само со кој резултат ке земе 3 бода.

Единствен проблем за Рома од исклучувањево на овој натпревар гледам само во можна суспензија за следното коло.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
тоти не заслужи да гледа ваква рома. и да ако после ова не добие енрике отказ значи не заслужуваме ни во серија а да играме

Член од
29 ноември 2011
Мислења
123
Поени од реакции
81
Јас уште прва полусезона пишувам дека Енрике треба да ја напушти Рома. Човекот едноставно, сеуште не е дораснат да води екипа од калибарот на Рома, искрено не ме чуди доколку воопшто не обезбедиме ни Европа Лига. Читам на Фејсбук на официјалната страна сите бараат оставка од Енрике, што дај боже и да ја поднесе таа оставка.
Мислам дека лекот за нашата Рома е само еден човек. ЛУЧИАНО СПАЛЕТИ.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Освен црвениот картон кој беше грешка, Бергонци баш и не се виде. Сеедно дали Штек ке останеше во игра или не, Јуве имаше голема предност и прашање е само со кој резултат ке земе 3 бода.

Единствен проблем за Рома од исклучувањево на овој натпревар гледам само во можна суспензија за следното коло.
Не е грешка црвениот, според сите фудбалски правила ако направи последен играч или голман фаул (не мора да е само пенал) а притоа противничкиот играч имал чиста шанса за гол (празен гол) тоа е директен црвен
--- надополнето: 23 април 2012 во 09:39 ---
Зашто не е чист? Во 8ма минута веќе беше решен победникот ..

Член од
29 ноември 2011
Мислења
123
Поени од реакции
81
Не е грешка црвениот, според сите фудбалски правила ако направи последен играч или голман фаул (не мора да е само пенал) а притоа противничкиот играч имал чиста шанса за гол (празен гол) тоа е директен црвен
--- надополнето: 23 април 2012 во 09:39 ---

Зашто не е чист? Во 8ма минута веќе беше решен победникот ..
Уште прашуваш зошто не е чист? Па нели виде дека Маркизио се удри со левата нога во ногата на Стекелембург ? До негде, искрено можеше да прогледа низ прсти и да не досуди пенал, али и кога веќе го судеше немораше црвен да му покаже на Стекелембург. Вака, им даде шанса да не докусури противникот. Како и да е, имаа огромна помош на вчерашното дерби домаќините...

LA ROMA NON SI DISCUTE, SI AMA !!!

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.293
Поени од реакции
3.328
Posle ova sto se sluci u nedelata,na utresniov natprevar se ocekuvam...Ne deka Fiorentina e mnogu jaka,no kako se priblizuva 38 kolo se oseca toa natigo-dajmigo...Dokolku sakame Evropa MORA pobedime utre...Do krajot doma igrame natprevati so Fiorentina,Napoli,Katanija a vo gosti so Kievo i Cezena...Mozebi nekoj ke se smee ama dokolku utre pobedime ocekuvam 13 boda od ovie 5 natprevari pa zosto da ne i plasman vo LS ako ni odat vo prilog i drugite rezultati..Ostanuva samo nadezta vo mojava zamisla :) Za utre mozna startna postava :
Curci,Taddei,Heinze,Kjaer,Rosi,De Rossi,Gago,Pjanic,Totti,Borini,Osvaldo...
Izmeni : Lobont,Marquinho,Simplicio,Piscitella,Viviani,Nego spored mene..
FORZA ROMA !!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom